дибидусрус Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Па да. Бог никад није желео да човек робије Њему , или било чему. Јер робовање није живот. Бог је ВАСПИТАВАО Израиљ. И то преко историјских догађаја. У Старом завету све пљушто од личних односа. Св.Мојсије види купину, па онада ропће на Бога. Јаков се рве с Богом, и тако даље. Боље је рвати се са Богом чак из перспективе Новозаветне, него живети лажном традицијом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Не, то је њима чудно и нелогично. Наравно. Најлакше је веровати у бајке. Одлично си ово рекао: Бог је ВАСПИТАВАО Израиљ. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 vid ovo kad nema macka misevi kolo vode dada Enizeeeeeeeeeeee gde si se denuoooooo?! 1317_womens Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Pre nego što popravite svet, popravite česmu u svom stanu. Svet bi bio mnogo srećniji i lepši kad bi svako samo popravio česmu ili makar zube. Duško Radović "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Не, то је њима чудно и нелогично. Наравно. Најлакше је веровати у бајке. Одлично си ово рекао: Бог је ВАСПИТАВАО Израиљ. greengrin Господ је васпитавао Апостоле. И због њих самих једва их је васпитао. Ишло је то тешко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Znate šta moja malenkost nešto konta? Kontam, da sam bio savremenik tih apostola da bih iz neke svoje ljubopitljivosti došao do Isusa i pitao ga da li je on zaista ovaploćenje Boga? I insistirao bih na odgovoru, jer, ipak, ravnopravno bismo mogli razgovarati zato što ima ljudsko obličje. I još bih ga pitao kako kao Njegovo stvorenje imam pravo da budem u Njegovoj blizini i da čak raspravljam o nekim pitanjima i smislu svega. A šta će biti sa onima, i generacijama, koji poslije njegovog vaskrsenja ne budu imali priliku da ga vide i zbog toga ne uzvjeruju, jer ga prosto nisu imali priliku vidjeti a niti čuti potvrdu od onih koji su ga vidjeli? A, ljudi kao ljudi vole da vide da bi im to bio dokaz... Pitao bih ga, između ostalog, da mi pokaže kako izgleda život nakon zemaljskog života i kako će završiti oni koji ne budu vjerovali u njega. Zamolio bih Ga da me učini besmrtnim, ali i onim koji će činiti samo dobro i dobrobit za čovječanstvo i da ne osjetim strahote Sudnjeg dana. Pitao bih Ga kako stvori svijet i da bih imao želju da to vidim kao na ekranu. Dobri Bog bi mi sigurno to odgovorio kao i dobri čovjek, koji ne laže svome djetetu; a Bog je sigurno bolji i od najboljeg čovjeka zato jer je Bog pravedan i istinoljubiv. Kad su neki mogli s Njime da se hrvu, mislim da Mu ni moja pitanja ne bi trebala zasmetati. Jer, čisto su dječija iz radoznalosti i želje za vječnošću ali u dobru i blagostanju. E, sad se pitam, zar nije bilo nekog mog istomišljenika u tom vremenu apostola i da je čisto mogao postaviti gornja pitanja. Jer, odgovore je mogao dobiti iz prve ruke... 89898989898989 "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 E, sad se pitam, zar nije bilo nekog mog istomišljenika u tom vremenu apostola i da je čisto mogao postaviti gornja pitanja. Jer, odgovore je mogao dobiti iz prve ruke... 89898989898989 Nisu bili nadahnuti Duhom Svetim. :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Znate šta moja malenkost nešto konta? Kontam, da sam bio savremenik tih apostola da bih iz neke svoje ljubopitljivosti došao do Isusa i pitao ga da li je on zaista ovaploćenje Boga? I insistirao bih na odgovoru, jer, ipak, ravnopravno bismo mogli razgovarati zato što ima ljudsko obličje. I još bih ga pitao kako kao Njegovo stvorenje imam pravo da budem u Njegovoj blizini i da čak raspravljam o nekim pitanjima i smislu svega. A šta će biti sa onima, i generacijama, koji poslije njegovog vaskrsenja ne budu imali priliku da ga vide i zbog toga ne uzvjeruju, jer ga prosto nisu imali priliku vidjeti a niti čuti potvrdu od onih koji su ga vidjeli? A, ljudi kao ljudi vole da vide da bi im to bio dokaz... Pitao bih ga, između ostalog, da mi pokaže kako izgleda život nakon zemaljskog života i kako će završiti oni koji ne budu vjerovali u njega. Zamolio bih Ga da me učini besmrtnim, ali i onim koji će činiti samo dobro i dobrobit za čovječanstvo i da ne osjetim strahote Sudnjeg dana. Pitao bih Ga kako stvori svijet i da bih imao želju da to vidim kao na ekranu. Dobri Bog bi mi sigurno to odgovorio kao i dobri čovjek, koji ne laže svome djetetu; a Bog je sigurno bolji i od najboljeg čovjeka zato jer je Bog pravedan i istinoljubiv. Kad su neki mogli s Njime da se hrvu, mislim da Mu ni moja pitanja ne bi trebala zasmetati. Jer, čisto su dječija iz radoznalosti i želje za vječnošću ali u dobru i blagostanju. E, sad se pitam, zar nije bilo nekog mog istomišljenika u tom vremenu apostola i da je čisto mogao postaviti gornja pitanja. Jer, odgovore je mogao dobiti iz prve ruke... 89898989898989 Неко од дрвета не види шуму. Шта да се ради. Све је то одговорено што ти питаш, а то што би молио, па зашто да будеш бесмртан кад можеш да заслужиш оне окате. Да чиниш добро свету, то сам одлучи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Април 7, 2011 Пријави Подели Написано Април 7, 2011 То је источна Православна Црква Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Možda vama kao jednom pravoslavnom sajtu ne odgovara taj način dijaloga, jer prikazivanjem islama istinitim, odmah se opovrgava vaša vjera. Koliko je ovo besmislena izjava. Nismo mi politička partija koja po svaku cenu drži do nečega zarad materijalnih interesa. Pa to je onda veoma pohvalno. Islam nikada neće opovrgnuti Hrišćanstvo.Niko ovde nije ni glup ni mutav. Mi smo pravoslavni jer je to za nas istina o Bogu a ne neka ideja koju zbog materijalnih interesa treba da proguramo. Tako da ova tvoja izjava da nama ne odogovara ovakav način dijaloga zato što se dokazuje istina islama a opovrgava Hrišćanstvo nikako ne stoji. vi smatrate da Islam postoji radi materijalnih interesa? ? RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2011 Пријави Подели Написано Јун 10, 2011 Znate šta moja malenkost nešto konta? Kontam, da sam bio savremenik tih apostola da bih iz neke svoje ljubopitljivosti došao do Isusa i pitao ga da li je on zaista ovaploćenje Boga? I insistirao bih na odgovoru, jer, ipak, ravnopravno bismo mogli razgovarati zato što ima ljudsko obličje. I još bih ga pitao kako kao Njegovo stvorenje imam pravo da budem u Njegovoj blizini i da čak raspravljam o nekim pitanjima i smislu svega. A šta će biti sa onima, i generacijama, koji poslije njegovog vaskrsenja ne budu imali priliku da ga vide i zbog toga ne uzvjeruju, jer ga prosto nisu imali priliku vidjeti a niti čuti potvrdu od onih koji su ga vidjeli? A, ljudi kao ljudi vole da vide da bi im to bio dokaz... Pitao bih ga, između ostalog, da mi pokaže kako izgleda život nakon zemaljskog života i kako će završiti oni koji ne budu vjerovali u njega. Zamolio bih Ga da me učini besmrtnim, ali i onim koji će činiti samo dobro i dobrobit za čovječanstvo i da ne osjetim strahote Sudnjeg dana. Pitao bih Ga kako stvori svijet i da bih imao želju da to vidim kao na ekranu. Dobri Bog bi mi sigurno to odgovorio kao i dobri čovjek, koji ne laže svome djetetu; a Bog je sigurno bolji i od najboljeg čovjeka zato jer je Bog pravedan i istinoljubiv. Kad su neki mogli s Njime da se hrvu, mislim da Mu ni moja pitanja ne bi trebala zasmetati. Jer, čisto su dječija iz radoznalosti i želje za vječnošću ali u dobru i blagostanju. E, sad se pitam, zar nije bilo nekog mog istomišljenika u tom vremenu apostola i da je čisto mogao postaviti gornja pitanja. Jer, odgovore je mogao dobiti iz prve ruke... 89898989898989 На сва та питања имаш одговор у Новом Завету. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 Ovo govorim jer sam čitao o biblijskoj kritici od avdijeva gdje čovjek jednostavno kaže da u Bibliji je tokom vremena bilo mnogo intervencija ljudskih ruku, prilagođavanjima i jednostavno za njega Biblija predstavlja zbir historijskih i svakih drugih izokrenutih činjenica. Потпуно небитно шта он мисли. Има научника, чак нехришћана, који мисле другачије. Има научника који доказују да је Мухамед имао епилептичне нападе и да је Куран настао као последица тих напада. Верујеш ли им? ovo mi je jako :cheesy: , naravno da mi ne vjerujemo , ti vjerujes u to . a ja ne smatram da je Biblija izmisljena jer je Kur'an potvrdjuje , a ti samo Bibliju priznajes za svetu Knjigu. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 a ja ne smatram da je Biblija izmisljena jer je Kur'an potvrdjuje , a ti samo Bibliju priznajes za svetu Knjigu. Признајемо ми Кур`ан, само сте га ви изменили и покварили. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 a ja ne smatram da je Biblija izmisljena jer je Kur'an potvrdjuje , a ti samo Bibliju priznajes za svetu Knjigu. Признајемо ми Кур`ан, само сте га ви изменили и покварили. Nisu oni nego prva tri kalifa, narocito prva dva koji su zastrasivali Cuvare doma, najblize Muhamedove, i mnoge pobili u Rida ratu. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 11, 2011 Пријави Подели Написано Јун 11, 2011 Ovo govorim jer sam čitao o biblijskoj kritici od avdijeva gdje čovjek jednostavno kaže da u Bibliji je tokom vremena bilo mnogo intervencija ljudskih ruku, prilagođavanjima i jednostavno za njega Biblija predstavlja zbir historijskih i svakih drugih izokrenutih činjenica. Потпуно небитно шта он мисли. Има научника, чак нехришћана, који мисле другачије. Има научника који доказују да је Мухамед имао епилептичне нападе и да је Куран настао као последица тих напада. Верујеш ли им? ovo mi je jako 0102_laugh , naravno da mi ne vjerujemo , ti vjerujes u to . a ja ne smatram da je Biblija izmisljena jer je Kur'an potvrdjuje , a ti samo Bibliju priznajes za svetu Knjigu. Када ће те показати коначну ту Библију којој ви вјерујере? Вазда помињете Варнавино јевађеље иако је доказано да је оно фалсификат из чак 14 века јер се тамо помињу предјели који уооште по називима нису постојали у Варнавино доба. Дакле кажете да је синоптичка Библија измјењена, па добро гдје је онда права Библија? Ако је Бог исти који је објавио Стари Завет, и Нови, и Куран, онда би ваљда Бог нашао начин да сачува те свете објаве од искаврености, зар не? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука