Драгана Милошевић Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Ti koji si priklonio Glavu Svoju na Krstu, prikloni ka zemlji smirenja nadmenu glavu moju. Sveti Krstitelju Gospodnji, pomozi nam da se pokajemo. Олимп, nana and Dragana Neg је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 On 30. 7. 2011. at 16:15, Radmila рече МОЛИТВА ЗА СРПСКИ НАРОДСпаси, Господе, народ свој, и спаси мене. Ако не спасеш народ Твој и мој, а спасеш мене, ја ћу се у Рају осећати у туђини. Услиши, Господе, молитву праведника Твојих Саве и Немање, те грешни народ спаси Твој, иако је грешан. Како си спасавао Јерусалим од незнабожаца и кривоклетника, тако спаси и Београд од безверника, да се гласи спасење од Тебе, а не од људи. Изнеможе народ Твој од чекања, не кушај до краја стрпљење његово, Господе. Господе, изнеможе народ Твој од чекања. Сва се земља покри труповима верних Твојих, не можемо да копамо, а да мотика не звекне о кости сродника наших и не одјекне болно у душама нашим. Нема њиве која није гробље, нити дрвета које није надгробни споменик. Сва је српска земља гробље. Смилуј се, Господе и спаси народ свој, са мном или без мене. Амин. Владика Николај Велимировић Премудри Боже, чији су судови недокучиви и путеви неисписани, милостиво погледај и чуј молитву нашу за Твој српски народ православни. Ти си допустио тешко мучење српског народа, као што си дозволио да буду мучени и Твоји апостоли и пророци и праведници. Знамо, Господе Боже наш, да по свом премудром промислу допушташ страдање својих изабраних, да би се као злато у огњу, кроз муке очистили од земље и јаче засијали. Али, не дозволи, Боже милости и љубави, да се сатана дуго подсмева и лицемери дуго ругају над Твојим крстоносним народом српским. Знамо да Ти допушташ невоље најсветијим душама, ради њихове веће славе и ради опомене и страха безбожним и подлацима. Знамо да је Твоје преславно Васкрсење, Христе, дошло после поруге, крсних мука и смрти. Зар да озарени светлошћу Твога страдања не осветимо и таму страдања српског народа и чекамо васкрсење његове славе?! Као што раслабљени није био исцељен док Ти ниси дошао, Господе, тако и данас нема исцељења српском народу без Тебе, Боже и Спаситељу наш. Не одлажи своју помоћ, Господе, Ти који си увек хитао да помажеш. Не одлажи и не откажи, већ као милостив Самарјанин, окрени лице Своје српском народу, пружи му руку и исцели његове ране, поврати му здравље, сјај и славу и нека Те прослави страдални српски народ у будуће више него што Те је славио раније - Тебе, Светитеља свога, са Оцем и Светим Духом, у векове векова. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Molitva za one koji su u braku O, milosrdni Bože, preklinjemo Te da nas uvek podsećaš da je brak svetinja i da ga kao takvog moramo i čuvati. Podari nam blagodat Svoju da bismo ostali u vernosti i ljubavi. Podigni u nama duh uzajamnog razumevanja i poverenja, da se medju nama ne bi desio sukob ili svadja. Podari nam Svoj blagoslov da bismo pred bližnjima svojim i pred Tobom stajali kao skladna porodica. I najzad, milosrdjem Svojim učini nas dostojnim večnoga života, jer si Ti osvećenje naše, i Tebi slavu uznosimo, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekova vekova. Amin. Aristotel and Јелина је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 МОЛИТВА ПРИ УПАДУ НЕПРИЈАТЕЉАГосподе сила, буди с нама, јер другога помоћника у тузи немамо, изван Тебе, Господе сила, помилуј нас.Суди, Господе, онима који нам чине зло, обори оне који хоће да нас оборе.Узми оружје и штит и устани у помоћ нашу.Пресвета Богородице, за време живота мога не остави мене, не повери ме суду људскоме, већ сама заступи и помилуј ме.Сву наду моју полажем на Тебе, Мати Божја, сачувај ме под окриљем Твојим.Да васкрсне Бог и да се расточе непријатељи Његови и да побегну од лица Његовог мрзитељи Његови.Господе, Боже сила, Боже спасења нашег, Боже Који сам чиниш чудеса, погледај милостиво и снисходљиво на Своје смирене слуге, и чуј нас човекољубиво, и помилуј. Ево, наши се непријатељи скупише против нас, да нас униште и да разоре светиње наше. И Ти, који све знаш, знаш да су неправедно устали на нас и да се не можемо одупрети Њиховом мноштву ако нам Ти не помогнеш. И овако грешни и недостојни, кајући се, са сузама Ти се молимо: помози нам Боже, Спаситељу наш, и избави нас ради славе Имена Твог, да не би рекли непријатељи наши: гле, оставио их је Бог, и нема онога ко их избавља и спасава, већ да познају сви народи да си Ти Бог наш, а ми деца Твоја, увек заштићавана Твојом влашћу. Покажи нам, Господе, Твоју милост, да би се примениле на нас речи које је Мојсије рекао Израиљу: “Будите одважни, стојте и видећете спасење Господње, јер ће се Господ борити за вас.” Дај нам добро знамење, да виде сви који мрзе Православну веру нашу и нас, да се посраме и смире. О Господе, Боже, Спаситељу, Снаго и Надо и Заступништво наше, не помени безакоња и неправду народа Твог и не окрени се од нас у гневу Своме, него милостиво и снисходљиво посети Своје смирене слуге. Дођи нам у помоћ и разруши лукаве савете оних што нам зло мисле; суди онима који нас вређају и покори оне који се против нас боре; обрати њихову нечисту дрскост у страх и бекство. Опрости грехе онима којјима си доделио да у борби положе своје животе зѕ веру и отаџбину и дај им нераспадљиве венце у дан Праведног Суда Твог. Јер си Ти Заступник, Победа и Спасење свих оних који се надају у Тебе, и Тебе славимо, Оца, Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин. Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Веома корисна тема.. Ево неких: –Молитва за ближње: Господе, нека буде воља Твоја која хоће да се сви људи спасу и дођу у познање истине. Спаси ипомилуј слугу твога (навести име).-Прими, Господе, ову моју жељукао вапај љубави коју си нам заповедио. –Господе, удостоји ме да те садазаволим као што некада заволех грех. –Помилуј ме, Господе, немоћансам. (ово је спасоносна молитва) –О, ти мој свети Христов анђеле,чувару мој и заштитниче душе моје и тела, опрости ми све што самданас згрешио и избави ме од свих превара демонских. –Неко је од светих отаца завапиоБогу: Господе, дај ми један једини дан за који се не морам кајати. –За умрле се овако Христу молимо:Са душама праведника који су упокојени, дај мир душама Твојих слугу, чувај их ублагословеном животу који су с Тобом, о Човекољубце. Ти си Бог Који је сишао уАд и избавио душе из окова. Дај сада мир душама Својих слугу. -Свјати Архангели и Ангели молитеБога за мене грешног. Свјати Архангели и Ангели молите Бога за спасеније моје.Ви сте велике војводе живога Бога, а ја слаб и немоћан. Помозите ми. Светиархангели Михаило и Гаврило, подржите ме да не посрнем. Анђеле мој, хранитељумој, удаљи ми с пута сваку непријазан. Амин. -Више пута у току дана треба дасе молиш овако: свети Јоване Крститељу, моли Бога за мене грешног (x3)–Пресвјатаја Богородице, спасимја. –Среда је посвећена Крсту и страдању Христовом. У среду је издајник примио 30 сребрника да изда Господасвога. Крсту се клањамо и постимо у тај дан. Тада се молимо овако:Непобједимаја и непостимаја и беженственија сило чесного и животворјашчагоКреста не остави мене грешног. Господе, силом Крста Твојега очисти ме грешног.Господе, силом Крста Твојега просветли ме грешног. Господе, силом Крста Твојегаисцели ме и спаси грешног. Амин. -Господе, благи, утврди у мени веру апостолску да не погрешим у веровању. -Православни хришћани чествују страшни дан (петак) постом и поклоњењем Часноме Крсту. Кресту Твојемупоклањајемсја, Владико, и свајтоје воскресеније Твоје славим. За грехе целогасвета Ти си распет, Господе мој, опрости свима. За грехе моје Ти си распет,Господе мој, опрости ми. Грешан сам, спаси ме (3x). –Господе, како Ти знаш и хоћеш онако помилуј ме. Када се молиш реци: Господе, Боже мој, ти знаш шта је за менепотребно и спасоносно. Помози ми и не допусти да погрешим пред Тобом и да погинем са гресима мојим, јер сам грешан и немоћан. –Молитва св. Стефану Дечанском:Свети царе и Христољубиви Великомученице, од раног хришћанства волео си ГосподаХриста и страдати за Њега, науци нас многогресне волети Њега и радосно страдатиза Њега, јер би нас то обновило и очистило за Царство Небеско припремило. Гресинаши одбацише нас далеко од Бога нашег, но ти нас богопријатним молитвамасвојим приведи Богу, што пре приведи, да нам се душе не угуше у гресима истрастима. -Кад почну да те нападају грешне мисли, моли се Спасу Распетом Господу овако: Исусе, Господе мој, похитај ми упомоћ и не допусти непријатељу да ме зграби. Драгоцене ране, најсветије ране,пречисте ране, раните изгубљено срце моје и не дозволите ми да вас ожалостим и наружим својом прљавштином. –Ако те при самрти обузме страх и сумња у милост Божију тада говори овако: Одлази од мене оче лажи. Затим се обрати Господу речима: Боже мој, Творче и Избавитељу, похитај ми у помоћ и недозволи да се најмање поколебам у истини Свете вере Твоје, но ми дај као што сам се по доброти Твојој родио у овој истини, тако да у њој останем до краја живота у славу Твога имена. –У време духовне хладноће говори:Што си клонула душо моја и што си жалосна? Уздај се у Бога јер ћу Га још славити Спаситеља мојега и Бога мојега. Зашто си Господе одступио далеко од мене и презиреш ме невољног. Немој ме оставити, Господе, Боже мој! Немој се удаљити од мене. -Када те спопадне очајање, реци лукавом духу: Шта је нама до тебе, од Бога отуђени бегунце са небеса и слуго лукави. Ти нам ништа не смеш учинити, Христос, Син Божији има власт и над нама и над свима. Њему смо сагрешили и пред Њим ћемо се и оправдати. А ти, погубниче, удаљи се од нас! Укрепљени часним Његовим крстом, ми газимо твоју змијску главу! -Ако се нека страст пробуди у теби кажи: Погибох Господе, спаси ме. -Ако наступи мрак тамних мисли завапи:Избави душу моју из тамнице. -Када предстоје нека зла дела и грех те привлачи њима, моли се: Упути ме на прави пут, Господе. Кад те греши притисну и повуку уочајање, завапи као цариник: Боже, буди милостив мени грешноме. -Што чешће говори: Господе, помилуј. Богородице, помилуј ме. Анђеле Божији, чувару мој свети, заштити ме. –Када видиш да је твој брат горд, моли се Богу да му Он пресвети разум. Господе, научи раба Твојега који је пао у ђаволску гордост да буде кротак и смирен и изагнај из његовог срца терет и мрак сатанске гордости. -Ако видиш злобног моли се:Господе, благодаћу Твојом учини да роб Твој буде благ. –Ако ти је неко рекао нешто увредљиво, сматрај онда себе достојним сваког понижења и реци: Слава Теби Господе. Ја то заслужујем. Опрости ономе који ме је увредио и не урачунај им то у грех. -Господе бесмртни, иако смо и ми од света по телу и греху, регрутуј нас у Твоју војску која није по телу, него по духу, сили, мудрости и љубави. Да и ми када умремо свету живимо у бесмртном царству Твоме с’ангелима, апостолима и светитељима. Због љубави и молитавасветих апостола Твојих Теби слава и хвала вавек. Амин. Господе свевидећи, помози нам да се усправимо Духом к’Теби и кад се усправимо подржи нас да више не падамо. Теби слава и вавек. Амин. –О, Господе човекољубиви, Творче и Сведржитељу, усели се више и још више у нас, Духом Твојим животворним, да живи будемо, у Царству без смрти. Теби слава и хвала вавек. Амин. –О, Господе и Царе ангела и светитеља, покажи нам Твоју милост и не дај да волимо чулну туђину, царство промењивости и пролазности. Теби слава и вавек хвала. Амин. –Дух Свети ће вас научити свему.Зато од Бога само Њега иштите, јер ће вам Он све што вам је потребно у том тренутку донети. О, Господе Душе Свети, благоволи, сиђи на нас, не по нашој заслужи, но по заслузи Господа Исуса и по Твојој бескрајној благости. Теби слава и хвала вавек. Амин. -О, Душе Свети, Душе кротости и благости, приђи и усели се у нас. Теби слава и хвала вавек. Амин. –О, нека нико не говори о сутрашњој срећи. Гле, још ове ноћи може душа изаћи из тела и наћи се окружена црним демонима у митарствима. О, Господе страшни и силни, одржи нас у страху Твоме. Теби слава и вавек хвал. Амин. -О, Господе Исусе Христе,истинити Просветитељу и Спаситељу наш, у Твоје руке предајемо ум наш и срца наша. Обасјај нас Ти Твојом истинитом светошћу. Теби слава и хвала вавек. Амин. –О, Исусе Господе, Царе над царевима, Победитељу у свим сукобима и борбама, Јагње Божије, кротко и милосрдно, учини и наш победоносним јагањцима. Теби слава и хвала вавек. Амин. –Молитвама свих Твојих светих, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас. Амин. -Молимо се Господу да нас научи да будемо добри, као што су добри Анђели и Свети. –Господе, избави ме од заборава. –Укрепи ме, Господе, имена ради Твог, јер се уздам у Тебе, животодавца мог. -Боже, молитвама слуге твог Власија, помози. -Свјати Стефане, првомучениче и ђаконе, спаси све Србе свецаре, твоје живе и умрле. Амин. -Помилуј Господе мене грешника, јер због мојих грехова жена моја постаде зла. Ја сам зао није она. –Уколико ђаво почне да ти подрива срце, реци тада: Познајем ја своје духовно сиромаштво и своје ништавило без вере. –Кад устајеш, помоли се и реци:Господе, удостој ме да се данас сачувам од греха. Када се умивас реци: Господе,покропи ме исопом и очистићу се, опери ме и бићу бељи од снега. Када облачиш рубље мисли о чистоти срца, и ишти од Господа чисто срце: ‘Срце чисто саздај умени, Боже’. Када једеш слатки хлеб, мисли о истинском Хлебу, који даје вечниживот душама, тј.о Телу и Крви Христовој. Када пијеш воду, мисли о Крви Христовој. Када се одмараш, мисли о вечном покоју који је припремљен онима којису се подвизавали у борби. Када легнеш, мисли о самртном сну. Када се крећеш негде говори: Кораке моје управи по речи Твојој и да не овлада мноме икаквобезакоње. –Оном који не верује саветујем да каже: Господе, ако те има, просветли ме и служићу ти свим срцем и свом душом. –Старац Серафим: ‘Понаваљај, матушка, неколико пута: Радуј се, Невесно Неневесна’! Алилуја. -Молитва тројице младића који су били бачени у ужарену пећ: Благословен си Ти, Господе, Боже отаца наших,хваљено је и прославаљено име Твоје у векове. Ти си праведан у свему што си снама учинио, и сва су дела Твоја истинита, сви путеви Твоји истинити. Ти сиизвршио судове истините у свему што си навео због грехова наших, јер смосагрешили и починили безакоња и одступили од Тебе, и у свему смо сагрешили.Заповести Твоје нисмо слушали нити смо их сачували, и нисмо поступили како сизаповедио да би нам добро било. –Боже, помози ми да постанем човек. –‘У Име Оца, и Сина, и СветогаДуха; драги мој брате, благосиљам Име Светог, и Трисветог и Пресветог Бога у Тројици за овај наш сусрет’. –Када се молиш говори: Господе, избави ме од грехова мојих и срамних страсти. -Ако ти ко каже: ’Помоли се за мене’, ти реци у срцу своме: ’Бог да нас помилује’, и биће довољно. –Ако желиш да се помолиш за многе ствари, моли се на следећи начин: ‘Владико Господе Исусе Христе, упути ме посвојој вољи’. Бог, наиме зна све. Ако се молиш поводом страсти, треба даговориш: ‘Ти знаш шта ми је корисно. Помози немоћи мојој и даруј ми избављењеод искушења по својој вољи’. Ове речи у молитви не треба да понављаш него требада се потрудиш да проникнеш у њихову силу. Једино треба да пазиш да се (све)препусти вољи свемогућег Бога. И сам циљ молитве је да научимо да иштемо самооно што је по вољи Божијој. –Када молиш свете оце за опроштај грехова, тада говори Господу овако: Помилуј ме Владико, ради светих твојих ученика и ради светих отаца. Њиховим молитвама опрости ми сагрешења моја. –Кад те почне савлађивати униније због неке ствари, ти реци: Шта је било, било је, и затим се помоли Богу. http://www.svetosavlje.org/listarhiva/Home.aspx/Topic?topicId=17086 Gordana ., Дијана. and nana је реаговао/ла на ово 3 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иринеј Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Опрости нам свима , благослови све нас , разбојнике и самарјане , оне које падају на путу и свештенике који пролазе мимо њих не заустављајући се , све наше ближње - џелате и жртве , оне који проклињу и оне који су проклињани , оне који се буне против Тебе и оне који падају ничице пред Твојом љубављу . Прими све нас Оче Свети и Праведни . ines and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Молитва Пресветој Богородици у невољи и потиштености Преподобна Царице моја,Пресвета надо моја ,уточиште сиритих,заштитнице путника,помоћнице онима који су у биједи и заштито оних које злостављају.Види моју невољу,види моју муку.Са свих страна сам опкољена искушењем,а нема никога да ме брани,Ти ми сама помогни јер сам немоћна.Нахрани ме као странца,упути ме као заблудјелу.излијечи ме и спаси ме као безнадежну.Немам друге помоћи ни друге заштите ни утјехе осим Тебе,о,Мајко свих невољних и оптерећених.Стога,погледај на мене грешну и потиштену,и закрили ме Пресветим покровом својим да бих се избавила од зала која су ме опколила и ја ћу увијек славити преславно име Твоје.Амин! Sanja Т., Драшко and JESSY је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 MAJČINA MOLITVA Oče sveti, Besmrtni, iz Koga izlazi sva dobrota i blagost, skrušeno Ti se molim za decu koju Si mi podario da rodim. Sačuvaj ih u Tvojoj milosti i svetosti, da bi se Tvoje ime proslavljalo u njima. Uputi me tvojom milošću, kako da ih podignem za slavljenje Tvoga Svetog Imena, a na korist ostalih ljudi. Obdari me potrebnim strpljenjem i snagom za to. O Gospode, prosveti razum moje dece Tvojom Premudrošću, da nauče dušom i mišlju da Tebe vole. Uadi u srca njihova strah i odvratnost prema svakom poroku, da bi mogli ići pravim putem bez grešnosti. Ukrasi duše njihove čistotom, dobrotom, poniznošću, marljivošću, strpljenjem i svakom vrlinom. Čuvaj usne njihove od svih kleveta i laži. Blagoslovi moju decu, da bi mogla napredovati u vrlinama i svetosti i rasti pod Tvojom zaštitom, a i ljubavi poštenih ljudi. Neka bi njihovi Anđeli čuvari bili sa njima i čuvali ih u mladosti od varljivih pomisli, zlih i grešnih kušanja ovoga sveta i od svih zamki nečistih duhova. A kad moja deca pogreše pred Tobom, ne okreni Svoje Lice od njih, nego, prema Tvome velikom milosrđu budi milostiv i njima, jer Ti si jedini koji čistiš ljude od svakog greha. Nagradi moju decu ovim zemaljskim dobrima i svim što im je potrebno za spasenje. Sačuvaj ih od razjarenosti, gneva, nesreće, zla i muka kroz sve dane života njihovog. O, Dobri Gospode, ja Ti se molim, nagradi i mene radošću i veseljem od moje dece. Sačuvaj me u čestitosti i pravednosti da sa svojom decom mogu stati pred Tebe u dan Strašnog Suda Tvoga, i da Ti bez straha kažem: Evo me Gospode, sa decom koju si mi dao, da zajedno sa njima veličam Tvoje najsvetije Ime Oca i Sina i Svetoga Duha, sve dok traje ovog Sveta AMIN. Јелина, nana and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Molitva koja se čita na početku dana za zaštitu od đavola Tebi, Bogu i Tvorcu mome, u Trojici Svetoj proslavljenom Ocu i Sinu, i Svetom Duhu, klanjam se i predajem dušu i tijelo moje i molim se: Ti me blagoslovi, Ti me pomiluj, i od svakog ovozemaljskog, đavolskog i tjelesnog zla izbavi. I daj mi da u miru, bez grijeha proživim ovaj dan, u Slavu Tvoju, a na spasenje duše moje. Amin. Dragana I. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 МОЛИТВА ПРОТИВ ХУЛНИХ ПОМИСЛИ Боже предвјечни, познаваоче свега тајног, пред Тобом су отворена срца људска и душе. Ти видиш дно без дна. Ти знаш помисли моје издалека. Ти знаш да ја мрзим и нећу и не пристајем на нечисте, одвратне и хулне помисли које ме безочно нападају. Зато молим Доброту Твоју, Боже: запријети духу хуле да одступи од мене; одагнај рђаве мисли да ме не узнемиравају; утишај узбуђење срца мога, укроти буру помисли мојих; посрами врага који ми савјест збуњује; нека се враг не обрадује због мене. Јер од Тебе дрхте и тресу се зли дуси; Тебе слуша све и сва; Теби служи све. Ти нареди бури ума мога да се претвори у тишину да би одлучно и ревносно слижио Теби, Господу моме, у све дане живота мога. Амин. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 6, 2013 Пријави Подели Написано Април 6, 2013 Молитва за пријатеље Предобри Боже , молим Те , искажи своју доброту свима, који ме због Тебе љубе , који се за мене жртвују и због мене трпе тјелесне и душевне боли.Удијели снаге свима којима је потребна Твоја помоћ , услиши желље оних којима сам обећао да ћу се за њих молити или за које сам дужан молити.Ја их све љубим небески Отче , јер их Ти љубиш.Ти си ми их дао као браћу и сестре у Христу и хоћеш да их љубим као што их Ти љубиш.Пошаљи нам свима свога Светога Духа љубави, да бисмо у слози испунили Твоју свету вољу. Амин. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 БЛАГОДАРИМ Ти, Господе, Боже мој, што ме грешника ниси одгурнуо, већ си ме удостојио да будем причасник Светиња Твојих. Благодарим Ти што си мене недостојна удостојио да се причестим Твојим пречистим и небесним Даровима. Но, човекољубиви Владико, Који си нас ради умро и васкрсао и ове нам страшне и животворне Тајне Твоје даровао на добро и освећење душа и тела наших, дај да оне буду и мени на исцељење душе и тела, на одгнање сваког противника, на просвећење очију срца мог, на мир душевних сила мојих, на веру непостидну, на љубав нелицемерну, на испуњење премудрошћу, на држање заповести Твојих, на умножење божанске благодати Твоје и на усвојење Царства Твога, да њима чуван у светости Твојој увек помињемблагодат Твоју, и да више не живим себи, већ Теби нашему Владару и Добротвору, и да тако, отишавши из овог живота с надом на живот вечни, достигнем у вечно блаженство, тамо где је непрестано ликовање оних који празнују, и бескрајна сладост оних који гледају неизрециву красоту Лица Твога, јер си Ти истинита жеља и неизразива радост оних који љубе Тебе, Христе Боже наш, и Тебе пева сва твар вавек. Амин. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Баба, Primal and Биљана је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 МОЛИТВА ПОКАЈНИКАСВ. СИМЕОН НОВИ БОГОСЛОВГОСПОДЕ, Ти све видиш, и нема ничега што Ти не би видео. Ја, иако сам дело руку Твојих ипак нисам чинио дела по заповестима Твојим, него сам по великом безумљу свом чинио свако зло, не помишљајући да си Ти, Творац мој и Бог, колико добар толико и правосудан. А сада, сетивши се тога, мене спопада страх, и ја не знам шта да чиним. Осећам осуду Твоју, и не налазим речи оправдања у устима својим. Немам никакве врлине и нисам учинио никакво дело покајања, које би заслуживало да ми се због њега опрости макар једна празна реч уста мојих. Осим тога, и онај који има све врлине и чини сваковрсна добра дела, чини то као слуга и дужник; у свему томе он неће наћи откуп за Грех свој: ту једино милост Твоја притиче. Грех је смрт, и ко од оних који су кроз њега умрли може васкрснути сам себе? Ваистину нико. Једини си Ти умро и васкрсао, зато што греха ниси учинио и превара се не нађе у устима Твојим. И ето, Господе Сведржитељу, починивши много злих дела, ја се кајем. Али само покајање немоћно је да ме оправда. Покајање је познање грехова својих, а скида их милост Твоја. Ти видиш, Сведржитељу Господе, да ја сада ништа немам осим тела; но за мене нема никакве користи од тога што сам оставио свако богатство. Ја сам сав - једна рана; у мени није остало никакве наде на спасење, и пакао је готов да ме прогута живог. Ти ме једини можеш спасти и излечити патње срца мога. Рука Твоја може све; она досеже до самих дубина бездана, и све бива по мигу Твоме. Не усуђујем се говорити: помилуј ме, Господе! Јер сам недостојан милости Твоје, као онај који с правом заслужује сваку муку. А Ти, Господе, знаш све, и како зна Човекољубље Твоје поступи са мном, недостојним и самог живота.Да буде света воља Твоја у свему. Амин. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Мени најомиљенија молитва, а вјерујем и многима! Док је појем, осјетим сву њену љепоту и снагу! Отче наш, иже јеси на небесјехДа свјатисја имја ТвојеДа приидет Царствије ТвојеДа будет воља Твоја, јако на Небеси и на земљиХлеб наш насушниј дажд нам днесИ остави нам долги нашја, јакоже и ми остављајем должником нашимИ не воведи нас во искушенијеНо избави нас от лукавагоЈако Твоје јест Царство, и сила, и слава во вјеки. Амин. Оче наш, који си на НебесимаДа се свети име ТвојеДа дође Царство ТвојеДа буде Воља ТвојаИ на земљи као што је на НебесимаХлеб наш насушни дај нам данасИ опрости нам дугове нашеКао што и ми опраштамо дужницима својимИ не уведи нас у искушењаНо избави нас од злогаЈер је Твоје Царство и Сила и СлаваСада и увек и у векове векова. Dragana I. and Aristotel је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука