Jump to content

Молитве у разним приликама

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

МОЛИТВА МАТЕРИ БОЖИЈОЈ ЗА ОБРАЋЕЊЕ ЗАБЛУДЕЛОГ Светога Гаврила Новогодског

О, свемилостива Госпођо, Дјево, Владичице
Богородице, Царице небесна! Ти си рођењем
својим спасла род човечански од вечнога
мучења ђавоа; јер се од Тебе оваплоти Христос,
Спаситељ наш. Милосрђем твојим погледаји
на слугу божијег (име), лишенога божије
милости и благодати. Твојим Материнским
заступништвом и молитвама, умоли Сина
Твога, Христа Бога нашега, да пошаље благодат
своју свише на слугу свога који иде путем
погибељи. О, Преблагословена! Ти си нада
безнадежник, Ти си спасење очајних; да се не
би порадовао враг над душама њиховим.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Одговори 413
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Псалам 3.

Даруј нам благодат свеобухватну  

(4, 2)

Исцели ме, Господе, и - бићу исцељен! Једини премудри и милосрдни Лекару, молим Твоју Доброту, исцели ране душе моје и просвети очи ума мога, да бих схватио свагдашње Твоје промишљање о мени! И пошто су срце и ум мој полудели, нека их исправи благодат Твоја, та со истинита.

Шта да кажем Теби, Срцезналче, који испитујеш срца и утробе? Ти сам знаш да је као земља безводна, жедна Тебе душа моја, и за Тобом чезне срце моје. А благодат Твоја вазда насићава онога који Те љуби.

И зато, као што си ме увек слушао, тако и сада не презри мољење моје. Јер гле, ум мој као заробљеник тражи Тебе, јединог истинитог Спаситеља.

Зато, пошаљи благодат Своју, да насити глад моју и утоли жеђ моју. Јер неутољиво Те желим, Владико мој! И ко се може наситити Тебе, ако Те истинито љуби и жеђа за светлошћу истине Твоје?!

Светлости Податељу! Испуни мољење моје, и даруј ми по молитви мојој, кани на срце моје једну кап благодати Твоје, да се у њему разгори пламен љубави Твоје; и као у огњу трње и шибље, нека изгоре лукаве помисли! Удели ми богато, онако како само Бог даје човеку; онако како обдарује цар царујуће, обогати ме као добри Отац.

Из Псалтира преподобног Јефрема Сирина
  • Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

(s blagoslovom oca Serafima, manastir Bijele Vode, Ljubovija)

Abortus-ikona.jpg

МОЛИТВЕНО ПРАВИЛО ЗА ДЕЦУ УБИЈЕНУ У МАЈЧИНОЈ УТРОБИ

ОВО ПРАВИЛО ЈЕ ПРЕПОДОБНОЈ СХИМОНАХИЊИ АНТОНИЈИ ИЗ СВЕТО-НИКОЉСКОГ, ЧЕРНООСТРОВСКОГ ЖЕНСКОГ МАНАСТИРА, РУСИЈА, ДАЛА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА, А БЛАГОСЛОВ ДА СЕ ОВО ПРАВИЛО ДЕЛИ ДАЛИ СУ СХИИГУМАН КУКША ОДЕСКИ И АМФИЛОХИЈЕ ПОЧАЈЕВСКИ (ОБОЈИЦА ПРОСЛАВЉЕНИ)

Колико је било урађено аобртуса или прекида трудноће, толико је пута потребно поновити ово молитвено правило. Још је потребно за свако дете купити одело и крст и то однети у цкрву (да се намени за сиромашну децу), или  у дом за незбринуту децу.

Сви они који су користили разне отрове, лекове, спирале или било каква друга средства која спречавају зачеће у утроби, треба ово правило да испуне  по пет пута за сваку годину у којој су користили та средства.

Ово правило треба да испуне и они који су имали спонтане прекиде трудноће.

Овим молитвеним правилом можемо се молити уместо других, који или не могу или неће да се моле, уместо мајки, очева, сродника и познаника, и тиме искупљивати њихове грехе. Сви они који добросавесно испуњавају ово правило, удостојиће се виђења помилованих душа тих младенаца за које су се молили. Такође и земне поклоне радити за оне који то не могу, јер за свако дете убијено у утроби треба урадити 160 земних поклона. Немоћни могу радити земне поклоне постепено и после прочитаних молитава.

У многих у нас, у роду, се скупило на десетине таквих грехова. Ако не буде покајања кроз било кога из рода у којему су такви тешки греси, онда је живот таквих породица у веома великој опасности: долази до развода бракова, до погибије супруга, деце.

Посматрајући резултате, код  оних који су испуњавали ово молитвено правило, видимо сасвим другу слику: доводи се у ред породични живот, исправљају се деца, мужеви, сродници, али не сви одмах, него по мери молитве наше и искупљивања грехова за све оне душе које су биле убијене у роду.

Сваке године у православним земљама се ураде милиони абортуса, милиони убистава недужне деце.

Питао је неко: “Господе, зашто ти не пошаљеш нама измученима умне и честите људе, добре заштитнике наше земље?”   И чуо је одговор: “Ја сам вам их послао, али сте их ви убили у утроби жена ваших”.

И поред тога што урадимо ово правило, треба да наставимо да се кајемо за почињене грехе до краја живота са ндом да ће нам милост Божија опростити.

МОЛИТВЕНО ПРАВИЛО

У име Оца, Сина и Светога Духа. Амин.

Боже, милостив буди мени грешној(м). (поклон)  

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Твоје Пречисте Мајке и свих Светих, помилуј нас. Амин.

Слава Теби, Боже наш, слава Теби.

Царе небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш, ризнице добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте, и спаси, Благи, душе наше.

Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. (трипут)

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у веки векова. Амин.

Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.

Господе, помилуј! .

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и  у векове векова. Амин.

Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као и  на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од лукавога.

Символ вере

Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносуштног Оцу, кроз кога је све постало;

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;

И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;

И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;

И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;

И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом Царству неће бити краја.

И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.

У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.

Исповедам једно крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих.

И живот будућег века. Амин.

Ви који се у Христа крстисте, у Христа се обукосте, алилуја (три пута) (Јелици во Христа крестистесја, во Христа облекостесја, алилуја)

(детету убијеном у мајчиној утроби треба дати мушко име)

Свети Јоване Крститељу, крсти мога младенца (име), у утроби измученога, у тамници у којој седи.

Света великомученице Варвара, сједини са Црквом мога младенца (име), у утроби измученога, у тамници у којој седи.

Свети Симеоне Богопримче, како си узео Христа на своје руке, узми и мога младенца (име), у утроби измученога, у тамници у којој седи.

Света пророчице Ана, прихвати мога младенца (име), као мајка крсна, у утроби измученога, у тамници у којој седи.

За свако дете убијено у утроби урадити 160 земних поклона-метанија:

48 пута (izgизговорити

ovoriti)= Царе Небески… (и 40 земних поклона),

48 пута= Оче наш… (и 40 земних поклона),

48 пута=Псалам 50… (и 40 земних поклона),

Помилуј ме, Боже, по великој милости својој, и по обиљу милосрђа свога очисти безакоње моје. Опери ме сасвим од безакоња мога, и од греха мога очисти ме, јер ја знам безакоње своје и грех мој стално преда мном.Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних, да се оправда у речима својим и да победи кад ти суде. Гле, у безакоњима се зачех, и у гресима роди ме мати моја. Јер гле, истину љубиш, и јављаш ми незнано и тајно свемудрости своје. Покропи ме исопом, и очистићу се; опери ме, и бићу бељи од снега. Дај ми да чујем радост и весеље, да се прену кости потрвене. Одврати лице своје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце ми чисто саздај, Боже, и дух прав обнови у мени. Не одбаци ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и духом владалачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и непобожним ће се обратити Теби. Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога; Обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори усне моје, и уста ће моја казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, принео бих; за жртве паљенице не мариш. Жртва Богу је дух скрушен; срце скрушено и смерно Бог неће презрети. По благости својој, Господе, чини добро Сиону, нека се подигну Зидови јерусалимски. Онда ће Ти бити миле жртве правде, приноси и жртве паљенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце.

(уместо 50.-ог Псалма, немоћнима се разрешује читање 48 пута Исусове молитве: Господе Исусе Христе, Сине и Речи Божија, Богородице ради, помилуј ме грешног/у)

48 пута= Отвори нам двери милосрђа… (и 40 земних поклона).

Отвори нам двери милосрђа, благословена Богородице, да не пропаднемо ми који се у Тебе надамо, но да се Тобом избавимо од беда, јер си Ти спасење рода хришћанскога

После завршеног молитвеног правила до саме смрти треба читати сваки дан следећу молитву (три пута у току дана):

ГОСПОДЕ, ПОМИЛУЈ ЧЕДО МОЈЕ, УМРЛО У УТРОБИ МОЈОЈ. ГОСПОДЕ, ИСУСЕ ХРИСТЕ, СИНЕ БОЖИЈИ, РАДИ ТВОГА МИЛОСРЂА И ВЕРЕ И СУЗА МОЈИХ, КРСТИ ГА У МОРУ ИЗОБИЉА ТВОЈИХ И НЕ ЛИШИ ГА СВЕТЛОСТИ ТВОЈЕ БОЖАНСТВЕНЕ.

Подели на овим сајтовима

АКАТИСТ ПРОТИВ ЧЕДОМОРСТВА 
Покајни 
акатист за жене које су убијале децу у утроби својој

protiv_cedomorstva_s.jpg  protiv_cedomorstva_s1.jpg
Молитве пре читања акатиста »

Кондак 1.

О, Јагње Божије, Које узимаш на Себе грехе света, услиши цвиљење моје и чуј о невољи срца мога, узми моје тешко греховно бреме, Ти Који си понео немоћи наше, прими оне који у покајању притичу к Теби, молећи се из дубине душе узвикујући:

Господе мој, Господе, Радости моја, помилуј ме, палу!

Икос 1.

Боже и Господе! Твоја је творевина, но јао мени, у рају учињени Адамов грех у мени живи и у телу, и као његова слушкиња усрдно за њега увек радим, сада Те пак молим:

Помилуј ме, Саздатељу доње природе!

Помилуј ме, Владико Небеских Сила!

Помилуј ме, Управитељу телесне творевине!

Помилуј ме, Промислитељу о свима!

Помилуј ме, која Ти сузе своје ради грехова својих приносим!

Кондак 2.

Свемилостиви Владико, како ћу смети, као гнусна грешница, приступити Теби са молитвом мојом, која сам преступила заповест Твоју, јер си ми Ти заповедио преко Мојсеја пророка Твога: Не убиј! ја сам убица, и јао, веома свирепа по сто пута, мењајући нарав, нисам дозвољавала деци својој и да за кратко време виде свет, касније се једем, ја проклета, јер сам немилосрдно лишила децу своју не толико чувстене, чак више и истинске Светлости, Господа нашега Исуса Христа, која би кроз Тајну Крштења била озарена; и ради временог телесног спокоја сам избегла више деце, још у утроби својој сам их побила. А по том се ја, помрачена овима и многим без броја греховима, уздам у милост доброте Твоје, и са слободом Ти кличем: Алилуја!

Икос 2.

Речи које Си изговорио за време живота Твога, од саме младости моје, па све до овог дана презрела сам, Господе, ходила сам по вољи срца мога, сада Ти пак у покајању вапијем:

Сведобри Спасе мој, помилуј ме, у безакоњима зачету!

Помилуј ме, у гресима рођену!

Помилуј ме, јер сам се лишила благодати Твоје!

Помилуј ме, јер нисам радила на спасењу своме!

Помилуј ме, јер сам у тузи пребивала страсти!

Кондак 3.

Добро је и прекрасно када браћа живе заједно, и један другог воли, као што си нам заповедио, Спасе наш. Они који се гневе на брата свог, кавгаџије су. Ја сам гневом својим превазишла све од почетка рођене, јер сам убица. Како да се искупим ради тога, у животу и временом живљењу, ја проклета, лишила сам живота те који су само од Тебе добили време за живот, од Дародавца живота добили право на битисање, но ја сам их у безумњу мом немилосрдно отимала још у утроби мојој, без страха Божијег супростављала сам се вољи Твојој, и благословеном Твом дару рађања деце. Ја сам својевољно отимала из Твојих Творачких руку невину децу моју и пред очима Твојим нисам се стидела да их убијам. Но судбина је њихова у десници Твојој, Господе а грех је мој увек предамном. Једино пред Тобом се кајем, и молим Те, Благи, на пут покајања управи стопе моје, да са свим покајаним грешницима вапијем ти: Алилуја!

Икос 3.

Једини, коме је позната људска немоћ и сва тешка прегрешења моја, не помени грехове младости мој, и од тајних мојих очисти ме када те призивам:

Помилуј ме, велику грешницу!

Помилуј ме, закона Божијег преступницу!

Помилуј ме, завета Твога нарушитељку!

Помилуј ме, јер сам Теби Владици моме злу плату даровала!

Помилуј ме, у покајању сам дошла Теби у једанаести час!

Помилуј ме, проклету детоубицу!

Кондак 4.

Животодавче, Цару Небески, дођи усели се у мене, гресима оскверњену и очисти ме од сваке скверни, и спаси, Благи, душу моју, да Ти спасавајући се кличем: Алилуја!

Икос 4.

Заблудех, као овца ћу пропасти, узми ме, служанку Твоју, Боже мој, удаљивши се од заповести Твојих у непроходну шуму страси и својевољности, спаси ме, својевољним гресима оптерећену:

Помилуј ме, страстима помрачену!

Помилуј ме, гордошћу опседнуту!

Помилуј ме, у завист однету!

Помилуј ме, неправдом испуњену!

Помилуј ме, јер не желиш смрти грешника!

Помилуј ме, равнодушну убицу!

Кондак 5.

Тамо где зажелиш, Свемогући Боже, тамо се и побеђују природне силе, победи у мом животу, греховну природу моју, и силу њену, која ме вуче греху, јер си Ти Творац свега и Саздатељ природе. Божанственом благодаћу Твојом, дух прав обнови у утроби мојој, и не одбаци ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене, и уништи с правом стављен на душу моју печат детоубице, наложен правосуђем Твојим по шестој заповести закона Твога „не убиј“ и поново установи гресима прекинут Твој вечни Завет са нама, Господе, и поврати моје пређашње врлине, које је грех потиснуо, да слободно вапијем Теби: Алилуја!

Икос 5.

Ко је толико сагрешио као ја, проклета, који грех нисам учинила, које зло нисам настанила у души мојој, но са покајањем у срцу и са сузама Ти прилазим, Сведобри Господе, кличући:

Помилуј ме, неверну служанку Твоју!

Помилуј ме, у гресима окамењену!

Помилуј ме, која мрзим ближњега!

Помилуј ме, јер га вређам речима и делима!

Помилуј ме, душом и телом скверну!

Помилуј ме, сажежене савести!

Помилуј ме, детоубицу, Ироду сличну!

Кондак 6.

Лучами благодати Твоје, Господе, Даваоче Светлости, просвети одјејање душе моје и спаси ме да радујући се завапим Теби: Алилуја!

Икос 6.

Велико је мноштво мојих сагрешења, Христе, и као ноћ мрачан је сав живот мој, но не очајавам ради милости Твоје, Спасе мој, вапијем Ти као Давид:

Помилуј ме, у лењости сав живот живим!

Помилуј ме, а молитве за грехе не вршим!

Помилуј ме, неблагодарну за Твоје добро вођење покајању!

Помилуј ме, јер закон Твој не поштујем и заповести Твоје сачувавала нисам!

Помилуј ме, јер сам свет и све светско заволела!

Помилуј ме, јер у светској сујети пролазе дани века мога!

Помилуј ме јер сам се законима светским повиновала и гнушала се благословеног Тобом рађања деце, учинивши детеубиство!

Кондак 7.

На небо подижем очи моје к Теби, Слово Божије, но смртна природа моја ме вуче доле, Спасе мој. О, Саздатељу неба и земље и свега, што је на њима! Упути ме ка горњем да о њему мислим и творим, да Ти свагда победно, срцем и устима кличем: Алилуја!

Икос 7.

Имам лукаво око испуњено сваком нечистотом, прелешћу овог света потпуно је прелешћено, због тога Те молим, Свеблаги, отвори очи моје да не гледају сујету, да Ти молебно кличу:

Помилуј ме, осећам жеђ да Ти верно послужим!

Помилуј ме, желим Ти се поклонити у духу и истини!

Помилуј ме, и прими сузе покајања мога као жртву за грехе моје Теби принесену; опроштај за убиство деце моје од тебе молим!

Помилуј ме, избављење од страсти мојих од тебе очекујем!

Помилуј ме, јер неутешно плачем ради тешких и смртних сагрешења мојих!

Помилуј ме, убицу која се повинује суду Божанском и људском!

Кондак 8.

Поштеди ме, Господе, Спасе мој, Који си дошао у свет да грешнике спасеш, ја сам од свих гнуснија, но молим Те, Свемилостиви Боже мој, приклони се на милост ради доброте Твоје, услиши срдачне уздахе моје, прими источнике суза мојих, топле душевне молитве, Спасе мој, да ти кличем: Алилуја!

Икос 8.

Разбојничке зле помисли нападоше на мене, савест ми је заспала, јао мени, светле одежде дане ми при крштељу моме, лишила сам се ради гнусних дела мојих, одбачена сам јер сам чедоморство учинила, нага у врлина до сада пребивам, због тога веома се трудим да подигнем очи моје горе, оборене доле ради мноштва немилсрдих дела учињених пред Тобом, Господе, и тако Ти вапијем:

Помилуј ме, смртни грех сам учинила!

Помилуј ме, јер сам до сад у гресима била!

Помилуј ме, јер сам сваке гадости препуњена!

Помилуј ме, јер сам у против природне пороке заплетена!

Помилуј ме, јер чистоту девства свога нисам сачувала!

Помилуј ме, јер сам се благочестивог материнства лишила!

Помилуј ме, јер сам из утробе своје пре времена дете своје избацила!

Кондак 9.

Даруј ми потоке суза мојих, Боже мој, да плачем ради грехова мојих, и тако, радујући се вапијем: Алилуја!

Икос 9.

Тело сам моје осквренила тајним гнусобама и душу моју на сваком месту помрачивала делима мојим, немоћно ми је тело, немоћна је и душа моја. Ка Теби Једином Незлопамтивом, Милосрдном Судији и Богу моме припадам, молећи се:

Помилуј ме, убицу, јер успомена на судбину одбачене деце моје доводи ме до страха и ужаса и неизрециво удивљење: како, Милосрдни Господе и Судијо Праведни, трпиш и чиниш ми добро, за Ад приправну све до овога дана и часа, који увек очекујеш моје покајање!

Помилуј ме, која нисам само једном сагрешила, да бих се исправила, поново се враћам гресима, као пас на своју бљувотину!

Помилуј ме, многобројна убиства сам починила!

Помилуј ме, јер сам без страха Божијег и материнске љубави према деци, но са свирепошћу дивљег звера растрзала сам децу своју!

Помилуј ме, јер сам по вољи својој грехе своје чинила!

Помилуј ме, јер се дух мој мрским помислима оскрнави!

Помилуј ме, јер сам греховни живот свој кроз све дане проводила!

Кондак 10.

Рањена прелешћу света и преклонивши колена пред њим, изабрала сам пагубни пут његовог мрског закона, заборавивши обећање које сам дала при св. крштењу, и чинећи један за другим своје преступе, како ме је учио свет, на крају, ја сам достигла висину смртних грехова, - чедоубиство, о обраћам Ти се, Оче, отвори ми, Боже мој, хитам да ти на крају живота мога принесем жртву хвале, вапијући: Алилуја!

Икос 10.

Грабљивци, убице, лопови и сви не покајани грешници неће наследити Царство Божије. Ја сам са сваком неправдом и са сваким грехом оскрнавила душу моју, ради те духовне беде моје, притичем Ти кличући:

Помилуј ме, у Новом Завету благодатног царства Твога рођену!

Помилуј ме, у Цркви сазданој Тобом уцрквњеновљену!

Помилуј ме, даровима Духа Светога запечаћену!

Помилуј ме, Твојим Пречистим Телом и Животворном Крвљу вођену!

Помилуј ме, у Христу сам крштена у Христа сам обучена!

Помилуј ме, приносим Ти сва благодарења, јер ме отпалу и порочног живота избављаш!

Кондак 11.

Даруј ми дух целомудрија, Господе и Владико живота мога, јер сам се од саме младости моје лишила врлине, сву себе сам ставила у службу страсти, дух и душу оскрнавила и тело раслабила. Боже доброте и милосрђа! Не гнушај се да ме очистиш, веома гнусну грешницу, саздање Твоје ја јесам, помилуј ме, очисти ме од сваке скверни тела и духа и удостој ме да Ти са смелошћу певам: Алилуја!

Икос 11.

Очекивања срца мога, полажу у Тебе наду, не одбаци, Господе, не посрами ме пред анђелима и људима на праведном и Страшном Суду Твом, не осуди ме тада по делима мојим, но по милости Твојој опрости све грехове моје, која Ти вапијем:

Помилуј ме, да би имала чисто срце!

Помилуј ме, јер сам од демона заробљена!

Помилуј ме, у гресима рођену, крштењем омивену и опет као свиња у безакоње палу!

Помилуј ме, јер су се ране грехопадија душе моје усмрдиле!

Помилуј ме, у тешко и смртно грехопадије моје, у униније и у очајање палу!

Помилуј ме, сваки сам грех учинила и сваке казне сам достојна!

Помилуј ме, Саздатељу мој, и у покајању, прими ме палу!

Кондак 12.

Ширином љубави Твоје, Боже мој, покриј све грехове безакоња мога, примивши покајање моје, да Ти у љубави свагда кличем: Алилуја!

Икос 12.

Младост моја прође у безумљу моме, све живљење моје поживех у гресима, у лењости и небризи за покајање, но старост моја и страх од ужасне смрти и неминовног Суда Твога приведе ме покајању. Не одбаци ме, Спаситељу мој, која сам дошла у једанаести час у Очево наручје Твоје и у покајању Ти кличем:

Помилуј ме, јер крв невине деце моје вапије к Теби, сведочи о свирепости мојој!

Помилуј ме, Боже мој, Који си по природи Тројичан!

Помилуј ме, Господе, у милосрђу предивни!

Помилуј ме, Владико, Који дуго трпиш сагрешења наша!

Помилуј ме, Цару Свети, Који исцељујеш немоћи!

Помилуј ме, у љубави обилни, и очајне грешнике загреваш љубављу Својом!

Помилуј ме, Свемогући, Који носиш немоћи наше!

Кондак 13.

Има се јавити знамење Сина Човечијег на Небесима, у онај дан Страшног и Другог доласка Судије живима и мртвима, Пречесни и Животворни Крст Сина Божијег. Тада ће заплакати сва племена земна. О, Исусе Христе, Спаситељу и Судијо наш и Цару свих! Дај ми пре овог дана сузе покајања да усплачем топло ради мојих злих и пагубних дела, којима сам душу моју омрзла и Твоју Пречисту Крв Завета Твога увредила горко! Да тада са анђелима, и са свима светима и праведнима Теби певам: Алилуја, Алилуја, Алилуја!

(Овај Кондак се чита трипут, а онда Икос 1. и Кондак 1.)

Молитва прва

О, Владико, Господе Исусе Христе, Сине Божији! Премного је доброте Твоје, нас ради људи и ради нашега спасења, обукао си Се у тело и распео и погребен био, и Твојом крвљу си обновио трулежну природу нашу, прими ради грехова мојих покајање и услиши речи моје: сагрешила сам, Господе, небу и пред Тобом, речју и делом, душом и телом, и у мислима ума мога заповести сам Твоје преступила, нисам послушала заповести Твоје, прогневила сам Доброту Твоју, Боже мој, но пошто сам створење Твоје не очајавам ради спасења, но ка безмерном Милосрђу Твоме усуђујем се прићи и молити се Теби: Господе! у покајању ми дај скрушено срце и прими ме, која Ти се молим, и дај ми мисао добру, дај ми мисао да исповедам грехе моје, дај ми сузе умиљења, Господе, дај ми да по благодати Твојој положим добар темељ. Помилуј ме, Боже, помилуј ме, палу и помени ме грешну служанку Твоју у Царству Твоме, сада и увек и у векове векова. Амин.

Молитва друга

О, Боже, Премилосрдни Христе Исусе, Искупитељу грешних, ради спасења рода људског, Ти си оставио, Свемилостиви, преславна Небеса и уселио си се у долину ову плачевну и многогрешну, Ти си ставио на Божанствена рамена Твоја немоћи наше, и понео си болести наше; Ти, о Страдалче Свети, мучен би за грехе наше, и због тога ми ка Теби, Човекољубче, узносимо наше смирене молбе: прими их о Преблаги Господе, спусти се ка немоћима нашим и грехове наше не помени, и одврати од нас гневну намеру да нас казниш ради грехова наших. Твојом Свечесном крвљу обновио си палу природу нашу, обнови, Господе Исусе Христе, Спаситељу наш, и нас, који смо у трулежи грехова наших, и утеши срца наша радошћу свеопроштаја Твога. С вапајом и безмерним сузама раскајана припадам к стопама Твога Божанственога милосрђа: очисти нас све, Боже наш, Божанственом благодаћу Твојом од свих неправди безаконог живљења нашег. Да у светињи Твога човекољубља узвеличам Свесвето Име Твоје, са Оцем, и Преблагим, и Животворним Духом, сада и увек, и у векове векова. Амин.

Молитва Пресветој Владичици Богородици

Отвори нам двери милосрђа, Благословена Богородице, да не погинемо ми који се у Тебе надамо, но да се Тобом избавимо од беда, јер си ти спасење рода хришћанскога.

Радуј се, Једина Пречиста Мати, Јединог Саздатеља, Господа, Бога и Спаса нашега, Исуса Христа! Буди ми Посредница у дан страшног испитивања, када предстану престолу Нелицемерног Судије, како би се огњене претње од мука избавили, молитвама Твојим, Једина Благословена.

(поклон и отпуст)

Пресвета Богородице, спаси нас!

Молитва верујуће матере ка Милосрдном Господу имајући у виду да је побила душе у утроби својој

Помени, Човекољубче Господе, душе које су изишле из слугу Твојих деце, која су умрла у утроби православних матера неочекивано умрла, нехотимично или ради тешког побачаја, или ради неке неопрезности, или намерно погубљених и због тога нису примили Свето Крштење. Крсти их, Господе, у мору доброте Твоје и спаси неизрецивом благодаћу Твојом, а мени, грешној (име), која сам извршила убиство детета у утроби мојој, опрости и не лиши Твога милосрђа. Амин.

Боже, милостив буди мени, грешној. (земни поклон)

Господе, помилуј децу моју која су умрла у утроби мојој, ради вере и суза мојих, ради милосрђа Твога Божанственога.

Молити се за опроштај греха цео живот. 
Сваког понедељка читати цео акатист до краја живота. 
Свакодневно читати молитве на крају акатиста (прву и другу) са земним поклоном до краја живота. 
Палити свећу за чедо (чеда) до краја живота. 
Давати милостињу за те душе.

Подели на овим сајтовима

Молитва мајке милостивом Господу за свесно погубљена или умрла чеда у својој утроби

Помени, Човекољупче Господе, душе представљених слугу Твојих - младенаца, који у утроби православних мајки умреше или услед нехотичног поступка или при тешком порођају или свесно погубљених, и који зато не примише Свето Крштење. Крсти их, Господе, у мору милосрђа Твог и спаси неизрецивом благодаћу Својом, а мени грешној (име) која починих убиство младенца у утроби својој, опрости, и не лиши ме Твоје милости.
Боже, милостив буди мени грешној. (метанија)

Господе, помилуј чеда моја, која умреше у утроби мојој, ради вере и суза мојих, по милости Твојој. Амин.

За мајку која је свесно погубила своје чедо, према јављању ангела Господњег у Москви: 500 метанија Господу Исусу Христу (метанија или земни поклон: колена и чело спусте се на под пред иконом)

Молитва оца милостивом Господу за свесно погубљена или умрла чеда у утроби мајке

Помени, Човекољупче Господе, душе представљених слугу Твојих - младенаца, који у утроби православних мајки умреше или услед нехотичног поступка или при тешком порођају или свесно погубљених, и који зато не примише Свето Крштење. Крсти их, Господе, у мору милосрђа Твог и спаси неизрецивом благодаћу Својом, а мени грешном (име) који бих саучесник у убиству младенца у утроби мајке, опрости, и не лиши ме Твоје милости.

Боже, милостив буди мени грешном. (метанија)

Господе, помилуј чеда моја, која умреше у утроби мајке, ради вере и суза мојих, по милости Твојој. Амин.

За оца који је био саучесник у свесном погубљивању: 500 метанија пред иконом Господа Исуса Христа.

(Пошто ретко ко може да направи 500 метанија одједном, можда би прикладно решење било да се за свако погубљено чедо 20 дана узастопце чита ова молитва и да се после ње ради по 25 метанија. Значи, ако су извршена три чедоморства (абортуса), 60 дана се чита молитва и сваки дан се ради по 25 метанија)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Није моја несрећа у томе што си ме лишила земног живота јер је он само тренутак у односу на вечност, тренутак који заблиста попут звезде падалице и нестане у тами, него је моја несрећа у томе што је моја душа вечна. Бачен сам у теби непознату вечност а да од првородног греха нисам опран благодаћу Духа Светога, нити сам искупљен из власти сатане, нити просветљен светим тајнама Цркве.
Није ужасна смрт, него вечно постојање без Бога. Господ ти је дао мој живот као што цар своме слуги поверава свој драгоцени бисер или дијамант да га чува и да му га врати кад он то затражи. Но ти тај дар ниси случајно испустила из руку нити су ти га лопови украли, него си драгоценост цареву својим рукама бацила у јаму за отпатке. Шта ћеш му одговорити кад ти каже: "Врати ми моје благо". Нема смрти за оне који су са Господом, то је вечна радост.
Но смрти нема ни за оне који не виде Бога, то је вечна тама. Лишила си ме онога због чега је Бог примио тело човека, сишао на земљу и распео се на Крсту. Ти си ме лишила духовног васкрсења. Боље да си хиљаду пута убила моје тело. Зашто ме ниси родила па ме онда, ако ти нисам потребан, оставила поред пута. Неко би чуо дечији плач, наднео се нада мном и сажалио се на мене. Деца често доносе кући болесно маче, па зар се онда нико не би сажалио на мене? Ја не говорим о богатим људима јер од новца се човеково срце окамени и само малобројни успеју да га сачувају тако да буде мекано попут топлог воска.
Обично душа богаташа има језик,али нема уши,па не би чула мој плач.Но можда би се некакав сиромашак који није изгубио срце сажалио и донео ме у свој дом.У кући у којој нема довољно хлеба,али зато љубав није изгубљена,може бити више среће него у кући богаташа.
Ја бих називао оцем оног ко ме је уз пут покупио,а не оног ко ме је избацио из свог живота као што се пас шутне из собе.Мајком бих назвао ону која ме је пригрлила,а не ону која је одлучила да у овом свету нема места за њено дете.
Мајко,и ти си некада била плод и твоја мајка се радовала што се појавио нови живот.Твој отац је заустављао дах и ослушкивао твоје покрете у утроби своје жене.Твоја мајка није с тобом поступила као ти са мном.Она те је родила и присјединила те Цркви.Сети се времена када си била дете и тепајући звала маму и пружала руке у сусрет сунцу.Деца се играју луткама,певају им успаванке,али не постоји игра у којој лутку убијају и на комаде кидају.Да ли си у то време могла и помислити да ћеш бити убица.
Ја немам родитеље,а ти си ме лишила нове породице,небеске породице у којој је отац Сам Бог,Пресвета Богородица мајка,а анђели старија браћа.Моја је душа луталица без уточишта која тумара кроз сутон вечне ноћи...

Архимандрит Рафаило Карелин

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

К вама, свети бесребреници и чудотворци Козмо и Дамјане, као брзим помоћницима и топлим молитвеницима за спасење наше, колена преклонивши, притичемо и, клањајући се, усрдно вапимо: не презрите мољења нас грешних и немоћних, који смо у многа безакоња запали и свакога дана и часа сагрешујемо. Умолите Господа да нама, недостојним слугама Својим, подари велика и обилна милосрђа Своја. Избавите нас од сваке патње и болести, јер сте од Господа и Спаса нашега Исуса Христа примили изобилну благодат исцељења, ради чврсте вере, бесплатног лечења и мученичке кончине ваше. Услишите нас који се молимо и богоугодним посредништвом вашим измолите код Христа Бога православним управитељима здравље, благостање, спасење, победу над непријатељима и благослов Божји. Опет се клањајући, усрдно молимо да нам од Господа испросите све што је од користи у овом привременом животу, а посебно што је потребно за вечно спасење, да се удостојимо да молитвама вашим добијемо хришћански крај, без болести, непостидан, миран, и да се избавимо од превара ђаволских и вечних мука, да наследници безграничног и блаженог Царства Небеског будемо. А ви, угодници Божји, не престајте да се молите за оне који вам са вером приступају; чак и ако, по мноштву грехова својих, нисмо достојни милосрђа вашег, будући истински подражаваоци човекољубља Божјег, учините да донесемо род достојан покајања и у вечни покој стигнемо, хвалећи и благосиљајући дивног у светима Својим Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа и Пречисту Мајку Његову, и вашу топлу заштиту, сада и увек и у векове векова. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  On 9. 12. 2014. at 16:16, OrthodoxJedi рече

Ovo je odlicno, samo me interesuje, je li ovo mogu da citaju i mirjani ili iskljucivo svestenici?

Чим је из требника онда је свештеничка.

• Волим 1

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

On 9. 12. 2014. at 16:31, Orthophill рече
Чим је из требника онда је свештеничка.
а зар се свештеници не причешћују на свакој литургији....?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 9. 12. 2014. at 18:08, JESSY рече

а зар се свештеници не причешћују на свакој литургији....?

Mislio je da li smeju uopste da je koriste i mirjani osim svestenika, obzirom da je napisana u svestenickom sluzebniku... :)

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...