Данче* Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 Молитва труднице за успешан порођај О, Преславна Мати Божија, помилуј мене, слушкињу Твоју и дођи ми у помоћ у време моје болести и опасности у којима све бедне Евине кћери рађају децу, сети се, Благословена међу женама, с каквом си радошћу и љубављу Ти ишла журећи у далеки крај да посетиш рођаку Твоју Јелисавету за време њене трудноће и какво је чудесно дејство имала благодатна посета Твоја и на матер и на дете у утроби. И због неисцрпне доброте Твоје даруј и мени, покорној слушкињи Твојој, да се успешно породим; даруј ми ту благодат да дете које се сад налази под мојим срцем, оживевши, радосно узигравши као свето чадо Јован, поклони се Божанском Господу Спаситељу, Који се из љубави према нама грешнима није узгнушао да и сам постане чадо у утроби Твојој. Неизрецива радост, којом се испунило Твоје девствено срце према новорођеном Твом Сину и Господу нека услади муку у којој ми предстоји да родим. Живот света, мој Спаситељ, кога Си родила, нека ме спаси од смрти, која прекида живот многих мајки на порођају и нека уброји плод утробе моје међу изабраника Божије. Услиши, Пресвета Небеска, смирену молбу моју и погледај мене, бедну грешницу, погледом Твоје благодати; не посрами моје уздање у Твоје велико милосрђе и осени мене, Помоћнице хришћана, Исцелитељко болесних, Твојим Материнским покровом у часу муке и болести, да се удостојим и ја да осетим на себи да си Ти – Мати милосрђа и да прославим заувек Твоју благодат, која никад не одбацује молитве грешних и спасава све, који Те призивају у време муке и болести. Амин! Petrica је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 11, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2016 Војничка Молитва Господе Боже мој, Оче небески и Боже сила, силни у снази и снажни у бурама, Ти си некада даривао младићу Твом Давиду дао чудесну силу да победи противничког хулитеља Голијата Ти и сада милостиво прими смирену молитву моју и пошаљи небески благослов свој на мене и потребне духовне и физичке моћи да,следујући примеру својих светих и витешких предака часно и достојно одслужим свој дуг према отаџбини и своме народу на част и понос својих родитеља, браће и сестара. Помози ми да издржим све напоре и извршим све војничке задатке које ми моје старешине буду задале, и да жив , здрав и неповређен вратим своме дому и својим најмилијим. Чувај, Господе, Чувару Свети, све људе на земљи од напасти демонских како би сви људи живели у миру, слози и љубави и тако у свом блаженству славили и прослављали Тебе Творца и Бога, кроз све векове и сву вечност.Амин Молитва из Молитвеника Светога Саве. Kaludjerovic Sreten, Пг, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Фебруар 7, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2016 За избављење из пакла дроге О, Пресвета Богомајко, Неисцрпни Изворе милости и доброте! Теби као Оној која је доживела највећи бол од како људски род постоји, јер су Сина Твога невиног распели бездушници, припадамо и целивајући Твоје Свете Ноге, са сузама вапимо: Сагрешисмо, сагрешисмо и у бездан паклени пропадосмо, и ако нам Ти не пружаш руку помоћи, ми никад светлост видети нећемо. Ми смо, Мајко Пресвета мислили да се до лепоте може доћи и без Бога, па смо кушајући отров паклени, постали робови у тешке ланце оковани. За оно мало лажне, привидне среће, ми смо душу предали не једном ђаволу, наго легиону. Јер кад само помислимо да се одрекнемо дроге, читав нас легион опколи и не дозвољава да се ослободимо тих ланаца. Али, знајући да си Ти Царица Небеска, и да они беже од Тебе, као од огња, свеумилно Те молимо: Опрости, Пресвета, безрој пута опрости и не одврати лице Твоје од нас огубаних у ову злу страст, већ и нама свегрешнима покажи Своје безмерно милосрђе. Бљесни муњом Своје силе и љубави, сагори у душама нашим сваки корен ове зле страсти, пробуди у нама дах вечнога живота и отвори умне очи срца наших, да би се Теби приклањали довека, и Твоме Сину који Те је тако величанствено уздигао у светлости и милосрђу. Огради нас Твојом благодаћу Мајко Пресвета, да нас ови зли демони не прогутају од беса што више нећемо њих да служимо. И дај нам снаге да овај покајнички пут никад више не напуштамо већ да до последњег даха свог захваљујемо Теби, Свецарице, што нас избављаш из пакла и овога и онога света. Али, Мајко, Свемајко, многи од наших ближњихсу овим отровом напустили свет, и у вечне паклене муке отишли. Пошто је Твоја моћ бескрајна, са страхом, али и са надом Те молимо, сиђи и до најдоњих дубина таме паклене, и сузама Твојим и нашим умиј и обели душе наших чеда, браће и сестара, и узведи их ближе Божијој светлости, како би једном можда и били спашени, и свемилошћу Твојом и сведобротом, стали Богу и Теби с десне стране. * О, Пресвета, не одбаци ове речи у тузи теби упућене, због наше свегрешности, већ као Нежна Мајка Милостивог Бога, смилуј се и на нас, и помози нам, онако како Ти знаш да је најбоље за нас. Поведи нас путем истине и правде, уведи нас у Цркву, да у њој непрестано са свима Светима опевајући Тебе и милост Твоју, славимо и Сина Твога Господа нашег Исуса Христа, са Оцем и Духом Светим, сада и увек и у векове векова. АМИН ! Господе Исусе Христе, Боже наш, по неизмерном Своме милосрђу, помилуј и спаси све болесне слуге своје. Амин! Радуј се Владичице Чашо која се не испија,јер Ти нашу духовну жеђ гасиш! Молитва за одучење од злих навика Научи ме свет злим навикама. И зле навике ме оковаше. Слабије су од паучине, али стежу јаче од железа. Одучише ме од добра, и покварише образ Божији у мени. Не личим више на Оца свог небесног, него на противнике Његове. И мене мучи зла навика, као и великог апостола који говори: Не чиним оно што хоћу, него на што мрзим оно чиним (Рим. 7, 15). Радујем се закону Божијем, али немам моћи да живим по њему. Волим правду, али творим неправду. Мила ми је чистота, али ме умори нечистота. Дижем срце моје небесима, али ме земља вуче к себи. Вичем Богу за помоћ, а помажем убицама мојим. Да ми је опростити се неправде и постати слуга правде. Да ми је престати бити роб греха и постати чедо Бога мојега, Бога пречистога и живога. Пролазе дани моји као мутна вода у потоку, а ја их гледам све попљуване гресима мојим. – Како ћу изаћи пред ангеле Божије? Звонари сваки дан објављују смрт, и гробари уморише се копајући раке. За тренут или два, зар неће звонари објавити моју смрт, и гробари мотикама копати јаму за главу моју? О свеци Божији, узнесите молитве за мене грешног, да се руком Божијом ослободим од злих навика. О ангеле Божији, стави много тамјана у златну кадилницу твоју и окади молитве свих светих за мене. Слава и хвала Ономе који седи на вечном престолу славе. Слава Му навек. Амин. Св. Николај Велимировић АлександраВ, JESSY and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 14, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2016 Икона Мајке Божије "Брзопослушница", катердрални храм Светог Александра Невског, Петроград Старца Никона Јерусалимца (XV вијек) Прими свеблагомоћна, Пречиста Владичице Богородитељко, часне дарове. И теби јединој прикладне, од нас недостојних слугу Твојих; од свих покољења изабрана, која си се од свих створења небеских и земаљских узвишенија јавила, светија од херувима, и од серафима славнија, од памтивијека скривена тајна, и анђелима непозната, која си од анђела радост примила! Коју похвалу да ти принесемо, Пречиста? Како да те назовемо, Богородице? Јер Пророчких ријечи сагласје слушали смо ми о Теби, анђелско стајање пред Тобом [гледали] са страхом и трепетом, чедно [родивши (зачелом)], јер носиш тијело човјечје [примившега] и оног који носи све и сва, и који је проповиједи свих светих о теби испунио. Владичице, не презри мало мољење моје, сагријешисмо, да не погинемо. Ти си заступница роду човјечијем, јер си родом милостива и која си милостивога родила. Пречисте усне отвори и милостивом молитвом умоли Га за нас. Ти која си чистија од сунца и која си засијала да нас огријеш, нас који сједимо у тами, Твоје најмилостивије заступништво пред Њега стављамо, да нас пречистим Твојим молитвама избави оне грозне и страшне муке у Дан његовог [другог] Доласка. Suncokret54, Kaludjerovic Sreten, Биљана 1234 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 В киевском монастыре появилась уникальная икона Богородицы 19 Ноября 2015, 15:22 Фото: orthodoxy.org.ua "Скорбящая о младенцах, во чреве убиенных" существует в единственном экземпляре Икона Богородицы "Скорбящая о младенцах, во чреве убиенных", созданная в единственном экземпляре мастерами иконописной мастерской "Небо на земле", подарена Знаменскому храму Киевского Троицкого Ионинского монастиря, сообщает "Православие Украины" Этот иконописный образ Божьей Матери — воплощение покаянного чувства о детях, убитых в материнской утробе. На иконе Богородица изображена с младенцем Христом. Ангел, обнимающий душу убиенного в утробе младенца, передаёт её Спасителю. Удивительное исполнение иконы подчёркивает и наполняет силой не только покаяние, которое люди приносят перед этим образом, но и особым образом даёт утешение, которого так не хватает скорбящим матерям. Знаменский храм открыт ежедневно (кроме понедельника) во внебогослужебное время с 13.00 до 19.00. Адрес: г.Киев, ул.Лагерная, 30, метро "Берестейская" (выход из метро в сторону университета "Крок"). http://kiev.segodnya.ua/kpeople/v-kievskom-monastyre-poyavilas-unikalnaya-ikona-bogorodicy-668662.html АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Икона Пресвете Богородице: "Жалост за децом у утробама убијеном" - Кијевски манастир http://kiev.segodnya.ua/kpeople/v-kievskom-monastyre-poyavilas-unikalnaya-ikona-bogorodicy-668662.html АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 On 25. 6. 2016. at 18:37, Panthera Leo рече Па није то баш само урлање... нисам мислио на урлање ....ја сам написао да јерархија треба да се одреди ...не знам зашто тако реагујете. Expand Zato sto je sve vezano za taj problem licemerje ... Obicno su te mlade majke zene koje su u velikim problemima , ucenjene na razne nacine ... I nemaju drugog izbora ... Svako moralisanje je suvisno . Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 26, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2016 Моlitvа Čаsnоm Krstu Slаvа Gоspоdе, Krstu Тvоmе Čаsnоmе! Nеkа vаskrsnе Bоg, i nеkа sе rаzvејu nеpriјаtеlјi Nјеgоvi, i nеkа bеžе оd Licа Nјеgоvа оni kојi gа mrzе. Nеkа iščеznu kао štо iščеzаvа dim, kао štо sе tоpi vоsаk nа dоmаku оgnjа; tаkо nеkа izginu đаvоli prеd licеm оnih kојi lјubе Bоgа i оsеnjuјu sе krsnim znаkоm, i kојi rаdоsnо gоvоrе: Rаduј sе, prеčаsni i živоtvоrni Krstе Gоspоdnji, kојi prоgоniš đаvоlе silоm rаspеtоg nа tеbi Gоspоdа nаšеg Isusа Hristа, kојi је sišао u pаkао i sаtrо silu đаvоlsku, i kојi nаm је dаrоvао tеbе, Krst Svој Čаsni, zа prоgаnjаnjе svаkоg prоtivnikа. О, prеčаsni i živоtvоrni Krstе Gоspоdnji, pоmаži mi uvеk sа Svеtоm Vlаdаrkоm, Dјеvоm Bоgоrоdicоm, i sа svimа Svеtimа zаnаvеk. Аmin! PredragVId, Лидија Миленковић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Децембар 10, 2016 Подели Написано Децембар 10, 2016 · Hidden Hidden МОЛИТВА ЗА ОТВОРЕЊЕ УМА Господе Исусе Христе, учитељу мудрост, молим Ти се, отвори очи срца мога, да бих слушала реч Твоју и разумела је, и творила свету вољу Твоју која је у њој откривена нама грешним и безумним људима. Господе Боже Спаситељу мој, пошто си дошао на земљу да тражиш и спасеш пропале, не скривај од мене заповести Своје, јер и ја пропадам у тами незнања закона Твога: него отвори очи ума мога да бих разумела чудеса учења Твога, и кажи ми непознатости и тајне премудрости Твоје. У Тебе се уздам, Боже мој, да Ти светлошћу знања Свога просветлиш ум мој и разум, да бих не само читала написано него га и вршила. Молим Ти се, и са сузама припадајући вапијем Ти: Господе, просветли ме, научи ме, уразуми ме, да свету реч Твоју и Житија Светитеља Твојих читам не на грех, наго на обновљење и просветљење, на освећење и спасење душе своје, и на наслеђе вечнога живота. Амин. PredragVId and Aleksandra_Djurkovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment
АлександраВ Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Господе Боже наш, као Бог милостиво погледај на осушену без љубави земљу срца нашега и залеђену од мржње, од самољубља и безбројни безакоња. Испусти капљу благодати твога пресветога Духа, богато ју ороси, да буде плодоносна, да од пламена љубави према Теби узрасте корен свих врлина. Страх твој, и неленива брига за спасење ближњих, уз то још искорење свих страсти, разни зала и лицемерја. Усрдно те молимо као благодатеља свих људи хитно нас услиши и човекољубиво помилуј. Обнови заповест нову, коју си дао, Господе, ученицима, да љубе дру друга, обнови је истински благодаћу Светога Духа Твојега у душама и срцима нашим, тако како би похитали да се потрудимо за оно што је Теби угодно, а ближњима на корист и спасење. Молимо ти се, благодатељу, услиши нас и милостиво погледај. Да будемо савршени у љубави Твојој, Боже наш,и да имамо нелицемерну љубав према ближњему принуди нас на то, Господе благодаћу Духа Твојега. Јер ако неко мисли, да Тебе љуби, међутим брата свога мрзи, лажа је и у тами ходи. Зато Милостиви разгори душе и срца наша љубављу према Теби и према браћи молимо Ти се као милостив хитно услиши нас и као дарежљив помилуј. Амин. -Владимир- and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 10, 2016 Подели Написано Децембар 10, 2016 · Hidden Hidden МОЛИТВА ЗА ОТВОРЕЊЕ УМА Господе Исусе Христе, учитељу мудрост, молим Ти се, отвори очи срца мога, да бих слушала реч Твоју и разумела је, и творила свету вољу Твоју која је у њој откривена нама грешним и безумним људима. Господе Боже Спаситељу мој, пошто си дошао на земљу да тражиш и спасеш пропале, не скривај од мене заповести Своје, јер и ја пропадам у тами незнања закона Твога: него отвори очи ума мога да бих разумела чудеса учења Твога, и кажи ми непознатости и тајне премудрости Твоје. У Тебе се уздам, Боже мој, да Ти светлошћу знања Свога просветлиш ум мој и разум, да бих не само читала написано него га и вршила. Молим Ти се, и са сузама припадајући вапијем Ти: Господе, просветли ме, научи ме, уразуми ме, да свету реч Твоју и Житија Светитеља Твојих читам не на грех, наго на обновљење и просветљење, на освећење и спасење душе своје, и на наслеђе вечнога живота. Амин. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment
АлександраВ Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 PredragVId, Kaludjerovic Sreten and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 Јешће убоги и наситиће се, наћи ће Господа они који га траже, жива ће бити срца њихова у векове, векова, амин. Пријатно. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2016 Даруј нам благодат свеобухватну Исцели ме, Господе, и бићу исцељен! (Јер. 17,14) Једини премудри и милосрдни Лекару, молим Твоју Доброту, исцели ране душе моје и просвети очи ума мога, да бих схватио свагдашње Твоје промишљање о мени! И пошто су срце и ум мој полудели, нека их исправи благодат Твоја, та со истинита.Шта да кажем Теби, Срцезналче, који испитујеш срца и утробе? Ти сам знаш да је као земља безводна, жедна Тебе душа моја, и за Тобом чезне срце моје. А благодат Твоја вазда насићава онога који Те љуби. И зато, као што си ме увек слушао, тако и сада не презри мољење моје. Јер гле, ум мој као заробљеник тражи Тебе, јединог истинитог Спаситеља. Зато, пошаљи благодат Своју, да насити глад моју и утоли жеђ моју. Јер неутољиво Те желим, Владико мој! И ко се може наситити Тебе, ако Те истинито љуби и жеђа за светлошћу истине Твоје?! Светлости Податељу! Испуни мољење моје, и даруј ми по молитви мојој, кани на срце моје једну кап благодати Твоје, да се у њему разгори пламен љубави Твоје; и као у огњу трње и шибље, нека изгоре лукаве помисли! Удели ми богато, онако како само Бог даје човеку; онако како обдарује цар царујуће, обогати ме као добри Отац. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука