Jump to content

Потребност литургијске обнове.

Оцени ову тему

vas stav o liturgijskoj obnovi  

82 члановâ је гласало

1. 1. vas stav o liturgijskoj obnovi

• neophodna
      35
    • potrebna
      15
    • nepotrebna
      18
    • suvisna
      4
    • opasna
      17

Препоручена порука

?????? ??????,?? ????? ??????? ????????? ?????? ??? ?? ?????????,????? ??? ??????? ????? ??? ?? ???? ????? ?????????,??? ???? ???? ??????? ?????,? ???? ?? ????? ???? ??? ???????,??? ?? ?????? ? ???? ?? ?????? ???,??? ?? ?????????? ? ? ???? ?? ?? ??????? ????.???????!

?? ?? ??????? ?? ??? ???? ???? "????????? ??????" ?? ?????? ???????. ???? ?? ????? ?????? ???????? ?????. ????? ????? ?? ???????.

?? ??? ?? ??,????? ?????? ?? ????,?????,??? ?? ????? ???? ?? ??????????? ???????? ????? ?????...??????? ? ??? ????? ?????,??? ? ????,????? ????? ?? ???????!  dada

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Мене је ово зачудило "uz osvrt na “Boga Logosa”!!?", а што ће рећи да та особа ниоје читала Нови завет , а ни на Литургију и ако иде не слуша ништа. А нешто критикује.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Има књига од Николаја Афанасјева "Царско свештенство".

А има и оних који улазе у олтар. Зову се прислужници, олтарници....Ам иам и жена у олтару. Ја видео. Свештеник служи, нема ко да му помогме у олтатру. Дакле, ситуација мења правила.Али разуме се, не сва.

У мојој цркви једна баба помаже свештенику у олтару. Сваке Литургије!   confused.gif' class='bbc_emoticon' alt='0442_feel' />

И шта баба мисли о обнови са олтарске тачке гледишта?  confused.gif' class='bbc_emoticon' alt='izlet' />

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Ево, ја сам увек у недоумици са јектенијом оглашених. Данас је у мом храму било 14 верних и све их знам и сви су се причестили. Нико од њих није оглашен. Иначе, ја увек говорим ову јектенију. Шта мислите, да ли је реба изговарати и кад  цркви нема оглашених?

Хм..занимљиво...размишљао сам о томе одавно...и, у почетку сам био против јектеније.... мислио сам да треба да се избаци, јер нема оглашених у цркви више.... АЛИ...прочитао сам великог великог, непревазиђеног Шмемана.... који каже да не треба да се избаци, јер, оглашених има свуда по свету..и ми, Црква, се молимо за њих....нема везе што нису у цркви као згради, ми се молимо за њих, да познају Истину, Бога, Христа.....  

и од тад сам размишљао и кажем себи   "Море, млого паметан овај Шмеман"   (за мене је свети отац)

На неки начин и ми крштени

смо оглашени

и грешни

и треба да се очистимо.

Ја увек имам тај осећај...

И волим ту јектенију :-)

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Има књига од Николаја Афанасјева "Царско свештенство".

А има и оних који улазе у олтар. Зову се прислужници, олтарници....Ам иам и жена у олтару. Ја видео. Свештеник служи, нема ко да му помогме у олтатру. Дакле, ситуација мења правила.Али разуме се, не сва.

У мојој цркви једна баба помаже свештенику у олтару. Сваке Литургије!   confused.gif' class='bbc_emoticon' alt='0442_feel' />

И шта баба мисли о обнови са олтарске тачке гледишта?  confused.gif' class='bbc_emoticon' alt='izlet' />

хахахахах

Добро би било када би мало мислила о томе....она о другоме размишља.

Подели на овим сајтовима

Хахахаха,најјачи су ми ови ликови кад почну да петљају Светог Саву... :cheesy2: 0442_feel :cheesy2:

Иначе, било би интересантно да нам јеромонах Јоил каже нешто о тој новој литругији која се пише , јер остатку Цркве Божије није познато да је тако нешто у плану...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Како мени ово лепо звучи "НОВА ЛИТУРГИЈА"  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1317_womens' />  То је баш лепо, јер Литургија је увек нова и непоновљива.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Хахахаха,најјачи су ми ови ликови кад почну да петљају Светог Саву... 1317_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif 0110_hahaha

три личности се углавном понављају : свети Сава, свети Јустин и свети Николај...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...