Jump to content

Потребност литургијске обнове.

Оцени ову тему

vas stav o liturgijskoj obnovi  

82 члановâ је гласало

1. 1. vas stav o liturgijskoj obnovi

• neophodna
      35
    • potrebna
      15
    • nepotrebna
      18
    • suvisna
      4
    • opasna
      17

Препоручена порука

Хахахаха,најјачи су ми ови ликови кад почну да петљају Светог Саву... 1317_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif 0110_hahaha

три личности се углавном понављају : свети Сава, свети Јустин и свети Николај...

И, наравно, Свети Јован Златоусти коме је ''апостол Павле 3 дана шапућао литургију на уво'', (пази, баш 3 дана!) што смо могли видјети у горњем комичном видеу.... 0703_read

Јер,ето, Свети Апостол је сигурно у та 3 дана издиктирао кад се двери отварају,затварају, што се говори тихо,шта гласно- цјелокупни ритуал је био спреман!!

Подели на овим сајтовима

A kako zna šta je apostol šaputao na uvo ?

Па рекла је Стефанда Бабић да је о.Јоил прозорљивац, а та моћ му се повећала након смрти о.Тадеја...... не треба постављати таква питања, Дејане!! 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

A kako zna šta je apostol šaputao na uvo ?

Па рекла је Стефанда Бабић да је о.Јоил прозорљивац, а та моћ му се повећала након смрти о.Тадеја...... не треба постављати таква питања, Дејане!! 0104_cheesy

Бај д веј, поменута је прије пар година покушала да  прекине предавање једног свештеника на Превлаци, тврдећи да ће је( ваљда због његовог предавања?!) напустити благодат Светога Духа... 1317_womens

Подели на овим сајтовима

To što se sa ocem Joilom ne slažem u nekim stvarima ne znači da ne smatram da je on dobar duhovnika i da negiram da je prozorljiv!

Кажу многи да је добар...шта знам, не познајем човјека...

Шала је у питању, нисам мислио ништа лоше... 1317_womens

Подели на овим сајтовима

Предање каже да је свети Апостол Павле шапутао св. Јовану Златоустом,сад да ли је то 3 дана трајало не знам.

Постоје и такве иконе и фрескне. Има једна у часопису "Православни Мисионар" у оном броју где је изашао Форум ЖРУ.

Иначе,баш сам се насмејао гледајући овај клип  :smiley: .

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Хахахаха,најјачи су ми ови ликови кад почну да петљају Светог Саву... :drugarstvo: klapklap 0110_hahaha

Како можете браћу у Христу називати "ликовима"!??? По мени је то некултуран улични жаргон и не би га требало користити. И ја не видим никакву потребу за "обновом" Литургије а ви како хоћете.  0110_hahaha

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Хахахаха,најјачи су ми ови ликови кад почну да петљају Светог Саву... :D 0110_hahaha 0110_hahaha

Зашто су ту они најјачи ?  0409_feel

Како можете браћу у Христу називати "ликовима"!??? По мени је то некултуран улични жаргон и не би га требало користити.

8086.gif 8086.gif

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Хахахахахахаха,па по логици ових псевдозилота Свети Златоуст је новотарац.Написа чоек Литургију а већ је постојала Литургија Светог Василија Великог  :D

Подели на овим сајтовима

Зар хиљаду пута морам да поновим. У Русији се сада другачије служи него било где у Србији.

Јел сутра празник? Јесте. Какав празник? Прво Недеља а друго двунадесати празник Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим. И ја ћу сутра 100 посто стајати у храму у коме су завесе над царским вратима ЦРНЕ!!!! И шта сад?

Принцип Цркве је такав: ЈЕДАН ЕПИСКОП ЈЕДНА ЦРКВА ЈЕДНА ПУНОЋА БЛАГОДАТИ И ЈЕДНО СПАСЕЊЕ.Рани оци Цркве као Игнатије Богонасац и Иринеј Лионски су јасни.

Јеванђеље није писано по канону неком јер н ије ни постојао. Него је сваки јеванђелист писао оно што је сматро најпотребније, имајући у виду коме пише ( проблематика тзв. адресације Светог Писма) и како је он видео догађаје.

И ви сад хоћете да се у свакој епархији служи исто и мора да се служи исто.Нема мора.

Подели на овим сајтовима

Зар хиљаду пута морам да поновим. У Русији се сада другачије служи него било где у Србији.

Јел сутра празник? Јесте. Какав празник? Прво Недеља а друго двунадесати празник Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим. И ја ћу сутра 100 посто стајати у храму у коме су завесе над царским вратима ЦРНЕ!!!! И шта сад?

Принцип Цркве је такав: ЈЕДАН ЕПИСКОП ЈЕДНА ЦРКВА ЈЕДНА ПУНОЋА БЛАГОДАТИ И ЈЕДНО СПАСЕЊЕ.Рани оци Цркве као Игнатије Богонасац и Иринеј Лионски су јасни.

Јеванђеље није писано по канону неком јер н ије ни постојао. Него је сваки јеванђелист писао оно што је сматро најпотребније, имајући у виду коме пише ( проблематика тзв. адресације Светог Писма) и како је он видео догађаје.

И ви сад хоћете да се у свакој епархији служи исто и мора да се служи исто.Нема мора.

ееее...мој друже, отишао си тамо и не знаш како народ овде "ратује". а ја као релативни почетник, као са марса да сам пала. понекад стварно ништа не разумем и чему толика фрка? 0510_music

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

NEKA SLEPCI MENJAJU SEBE A NE LITURGIJU.Neće pridobiti nikakvim reformama ovaj izgubljeni srpski narod, već time što će i jerarhija i verni dosledno prakticirati veru jedamput datu svetima onako kako se u pismu nedvosmisleno govori za sve generacije uvek aktuelno i okrepljujuće.Jerarhija izgubila veru, tumaraju kao slepci , misle pojedini koji sada hoće nešto da reformišu a ne polaze od sebe gde se nalaze u odnosu na Božiju reč
Подели на овим сајтовима

По вама је Свети Златоуст слијепац?

Da  li si razmišljao koliko nam je dalek i nerazumljiv zlatousti iz perspektive 20 veka.Na kraju taj Zlatousti koga su pravoslavni podigli u nivo merila celokupnog hrišćanstva je na zapadu prilično bio nepoznat i nije imao neki poseban uticaj za svoje vreme ,da ali ovo je 20 vek.On je za svoje vreme uradio i to je tada bilo plodonosno ali možda nije za danas.Pravoslavlje se uhvatilo za ZLatoustog Kapadokijske oce kao slepac za kobasicu kao da drugi Oci nepostoje.Kao da crkva bez njih nemože.Bilo je hrišćana i pre njih.Pravoslavlje počiva na Hristu i Pismu što ga je crkva projavila a ispada da od četvrtog veka nastaje novi period hrišćanstva koji se ne temelji na Hristu i prostoti služenja prve Crkve već na novotARIJAM,A KOJE SE DO DANA DANAŠNJEG POVAMPIRUJU,UMESTO SEBE DA MENJAJU MENJAJU FORMU.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...