Viktor Ljvovic Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Cije bogoslovsko ucenje o Crkvi je blize Pravoslavnoj veri, Rimokatolicko ili Artemijevsko? Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Cije bogoslovsko ucenje o Crkvi je blize Pravoslavnoj veri, Rimokatolicko ili Artemijevsko? Артемијево учење је јако блиско средњовековном папизму. Тако да су одприлике једанко удаљени од Православља. Постоји једна разлика што римокатолици не упадају у наше манастире и не опседају притвканонски наше епархије, поштују нас и уважавају као Цркву, за разлику од Артемија који тврди да је читава једна Помесна Цркава отишла у раскол са ЊИМ !? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 koce sta razumjeti vise ,treba u svaku crkvu kad se udje pitati da nisi oda ili si oda ,da nebi isto tako najuren neko bio iz sumnje da tamo bio ,da nije prekrsio zakon,narod netreba da se u to mijesa ni razliku pravi u koju crkvu i kod koga ce uci ,nije dobro narod na strane i opredjeljenja vuci ,pa onda ispada da sve sto se prica prolazi pored zivljenoga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Cije bogoslovsko ucenje o Crkvi je blize Pravoslavnoj veri, Rimokatolicko ili Artemijevsko? Артемијево учење је јако блиско средњовековном папизму. Тако да су одприлике једанко удаљени од Православља. Постоји једна разлика што римокатолици не упадају у наше манастире и не опседају притвканонски наше епархије, поштују нас и уважавају као Цркву, за разлику од Артемија који тврди да је читава једна Помесна Цркава отишла у раскол са ЊИМ !? 0442_feel ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 AVE SERBIA Брате...у случају бившег Епископа Артемија није било анти Црквених учења, kako nije bilo anticrkvenih ucenja kada njegova/njihova dela govore da Crkva za njih ne predstavlja nista i da mogu da je kroje po svojoj meri? Како? Не контам на који начин они сматрају да Црква није ништа!!! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 AVE SERBIA Брате...у случају бившег Епископа Артемија није било анти Црквених учења, kako nije bilo anticrkvenih ucenja kada njegova/njihova dela govore da Crkva za njih ne predstavlja nista i da mogu da je kroje po svojoj meri? Како? Не контам на који начин они сматрају да Црква није ништа!!! па како отац Артемије сматра Цркву за нешто кад га боли уво шта му је рекла и то још и написао, објавио и потерао људе из манастира да спавају по шупама, становима и кућама ко неки ?а ово што је одступништво од Цркве, па то нема луђе, још да не заустави блебетава уста која га упоређују са светим Марком Ефешким ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214812.html#msg214812 па да себе, посредно, један рашчињени старац прогласи целим САБОРОМ и мерилом Истине! https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214811.html#msg214811 боли њих уво за Цркву, а не да је сматрају за нешто. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=9764.msg414926#msg414926 date=1303094621] па како отац Артемије сматра Цркву за нешто кад га боли уво шта му је рекла и то још и написао, објавио и потерао људе из манастира да спавају по шупама, становима и кућама ко неки ? а ово што је одступништво од Цркве, па то нема луђе, још да не заустави блебетава уста која га упоређују са светим Марком Ефешким ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214812.html#msg214812 па да себе, посредно, један рашчињени старац прогласи целим САБОРОМ и мерилом Истине! https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214811.html#msg214811 боли њих уво за Цркву, а не да је сматрају за нешто. Брате обрати пажњу на почетак..случаја... о.Артемије није никога терао да иде за њим... Јесте мало сада све измакло контроли..али ја питам... Шта са Е.Пахомијем? Шта са Е.Филаретом? Шта са Е.Василијем? Шта са Митрополитом Николајем? Ајде да уводимо ред редом... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 @AVE SERBIA Први монашки завет-послушање. 1. Коме су наведене владике биле непослушне? а)Сабору? б)Синоду? ц)Цркви? 2. Коме је о. Артемије био непослушан? а)Сабору? б)Синоду? ц)Цркви? 3. Ред и начин којим се иде одређује ко? а)Ти б)о.Артемије? ц)Синод и Сабор? На крају крајева, имамо стару дечију-кад кажем неком детету: Јеси ли то и то урадио? А он ће: Пера је више погрешио, Жика ме наговорио, Миле је пре мене то урадио...све, само неће да каже:јесам, погрешио сам. Сећаш се сигурно:"(Адаме) да нијеси јео с онога дрвета што сам ти забранио да не једеш с њега? А Адам рече: жена коју си удружио са мном, она ми даде с дрвета, те једох. А Господ Бог рече жени: зашто си то учинила? А жена одговори: змија ме превари, те једох." И тако, увек је други кривљи. Како онда тако и данас. Никс покајање, него кантар за све, па чији грех тежи... ту нема ни Х од хришћанства, а камо ли Православља. Ма какви да оставимо да Бог буде судија, а ми потрпимо Христа ради... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Шта са Е.Пахомијем? Шта са Е.Филаретом? Шта са Е.Василијем? Шта са Митрополитом Николајем? Шта с њима? Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Шта са Е.Пахомијем? Шта са Е.Филаретом? Шта са Е.Василијем? Шта са Митрополитом Николајем? Шта с њима? stvarno,sta s njima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Добро..ако се правимо да нема ништа...ћу вам речем..само када се преселим у другу државу и будем део Јерусалимске Патријаршије... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 @AVE SERBIA Први монашки завет-послушање. 1. Коме су наведене владике биле непослушне? а)Сабору? б)Синоду? ц)Цркви? 2. Коме је о. Артемије био непослушан? а)Сабору? б)Синоду? ц)Цркви? 3. Ред и начин којим се иде одређује ко? а)Ти б)о.Артемије? ц)Синод и Сабор? На крају крајева, имамо стару дечију-кад кажем неком детету: Јеси ли то и то урадио? А он ће: Пера је више погрешио, Жика ме наговорио, Миле је пре мене то урадио...све, само неће да каже:јесам, погрешио сам. Сећаш се сигурно:"(Адаме) да нијеси јео с онога дрвета што сам ти забранио да не једеш с њега? А Адам рече: жена коју си удружио са мном, она ми даде с дрвета, те једох. А Господ Бог рече жени: зашто си то учинила? А жена одговори: змија ме превари, те једох." И тако, увек је други кривљи. Како онда тако и данас. Никс покајање, него кантар за све, па чији грех тежи... ту нема ни Х од хришћанства, а камо ли Православља. Ма какви да оставимо да Бог буде судија, а ми потрпимо Христа ради... Лепо речено..и да је све идеално...тако треба... Али зар је једини оАртемије тако се понашаоу целој СПЦ? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Добро..ако се правимо да нема ништа...ћу вам речем.. Не правим се ја да нема ништа - ни ја се не слажем са разним неким стварима у СПЦ. Међутим, то што има других проблема, не значи да Артемије није секташ. Не знам како ти замишљаш да се проблеми у СПЦ реше, али моје је мишљење да цепање Цркве свакако није начин... само када се преселим у другу државу и будем део Јерусалимске Патријаршије... Толико о томе ко ће од нас двојице остати... 0102_laugh П. С. Извини, кликнух на Измени уместо на Цитирај... Још се нисам навикао на модераторовање... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Наравно да цепање Цркве није начин..али о.Артемије није позвао на раскол.. А моја поента је да без последица неби прошао...да речем о проблемима које знам......а не да ћу одем из Р.С..јер сам остао поред усељеничке у УСА коју сам добио и могучности да одем на докторске у иностранство.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Наравно да цепање Цркве није начин..али о.Артемије није позвао на раскол.. Не, него је секта артемита настала сама од себе... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука