Jump to content

Владика Теодосије постављен за епископа рашко-призренског

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve

Teodosije postavljen za episkopa raško-prizrenskog

Постављена слика

Arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve odlučio je da za episkopa Raško-prizrenske eparhije postavi dosadašnjeg episkopa lipljanskog Teodosija, rekao je danas episkop bački Irinej Bulović.

Mesto episkopa raško-prizrenske eparhije je od prošlog Sabora SPC ostalo upražnjeno, pošto je episkop Artemije umirovljen.

"To stanje ne može da traje večno jer je potrebno da eparhija živi. Zato smo odlučili da za episkopa postavimo dosadašnjeg vladiku lipljanskog Teodosija", rekao je Irinej Bulović.

On je novinarima u patrijaršijskom dvoru rekao da je SPC uputila apel državi Srbiji i predsedniku Bugarske da bez odlaganja bude pušten iz pritvora episkop ohridske eparhije Jovan, koji je juče priveden na graničnom prelazu između Srbije i Bugarske.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/218244/Teodosije-postavljen-za-episkopa-raskoprizrenskog

Подели на овим сајтовима

• Одговори 56
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Надам се да ће са овим почети да се сређују ствари у Цркви на Космету...

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Άξιος! Достојан!

greengrin
:(

bendoff bendoff bendoff

ne_shvata

:bla:

0409_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Аксиос!Достојан!

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...