Jump to content

Игрутин

Теолог
  • Број садржаја

    103
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Игрутин

  • Рођендан 12/28/1992

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Ниш

Игрутин's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

18

Форумска репутација

  1. НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Субота, 11.08. (20.00 ч) Света Епистасија (управа) Свете Горе затражила је јуче од Владе Грчке да, имајући у виду озбиљност и непредвидљивост пожара, без одлагања затражи хитну испомоћ од суседних земаља у виду ваздушних средстава за гашење пожара. Посебно да се позив упути Републици Србији за коју манастир представља колевку националног идентитета. На састанку са министром за Македонију и Тракију, Теодоросом Караоглуом, који је одржан синоћ на Светој Гори, представници Свете Горе су изнели заједнички став да ће по сваку цену бранити линију одбране од пожара. Састанку су присуствовали и сви ватрогасни командири. Након састанка, министар се заједно са хиландарским игуманом Методијем упутио у Хиландар где је и провео ноћ. Треба напоменути да су сви светогорски манастири одмах по избијању пожара послали сва своја расположива ватрогасна возила и остала средства. Бугарски монаси из светогорског манастира Зограф, који је такође потенцијално угрожен пожаром, одржали су прошле ноћи литију од свог манастира до хиландарског пристаништа Јовањица. На крају је служена Света литургија. Око пристаништа су смештени избегли монаси из келија које су у подручју пожара. Бугарски ватрогасци и ренџери који су из Бугарске пристигли на Свету Гору распоређени су на јужном делу фронта пожара, одакле и прети највећа опасност манастиру Зограф.
  2. НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Субота, 11.08. (17.00 ч) Дуж линије одбране од пожара, целокупно братство манастира Хиландара одржало је литију, носећи део Часног Крста и икону Богородице "Утешитељке туге" и копију иконе Богородице Тројеручице. О повести иконе "Утешитељке туге" која је остала сачувана у катастрофалном пожару 1722. можете прочитати овде(линк) Литија је застајала како би српски и грчки ватрогасци и радници, као и грчки војници који проширују противпожарни пут, целивали светиње. Благослов Пресвете Богородице је дао додатни подстрек људима који готово без прекида пожртвовано раде на одбрани Хиландара.
  3. Грчки премијер Антонис Самарас прогласио ванредно стање на Светој Гори. Сво расположиво људство и механизација упућени на Атос, јављају грчки медији. Велики пожар на Светој гори налази се на три километра од Хиландара. Грчки премијер прогласио ванредно стање на Светој Гори. Ветар променио правац и дува према манастиру. Српски ватрогасци праве противпожарне путеве да би спречили ширење ватре.
  4. Нажалост, гори шума у потезу од 30 километара, Моноксилити су део Свете Горе са Грчким скитом, тај скит се налази између Уранополиса и Јовањице (Хиландарско пристаниште) пожар се од Хиландара креће од 10 до 3 км, јутрос и ноћас је пожар највише стигао на 3 км од Хиландара, сва расположива Хиландарска механизација , радници, ходочасници такође и монаси су укључени у гашење и помоћ! 49 ватрогасаца данас је распоређено да гаси пожар и они ће гасити у току ноћу, ноћ је веома битна, нажалост авијација не може да врши летове ноћу тако да ватрогасци морају највише да делују у току ноћи, ветар је заиста променљив, час дува у правцу Јерисоса и Неа Роде, час ка Уранополису, час ка Хиландару, раздаљина од 3 до 5 км под дејством ветра се веома брзо претвара у метре, али Слава Богу, верујемо , молимо се, и Богу Хвала на свему, уз Божију помоћ и неизмерну љубав Богомајке ватрена стихија ће се победити! Што се тиче одласка на Свету Гору, ко је спреман, најбоље би било да прво контактира задужбину Хиландара, јер сваки ненајављени одлазак може да сноси одговорност, прво треба се најавити и нико не би требао ништа да ради на своју руку!
  5. Пропагирају мир и трпељивост и покушавају иза тих речи да се сакрију, своју децу уче нечему другом , нетрпељивости, мржњи , србофобији. Морамо се сложити да већина пазараца и санџаклија како сами себе називају у Рашкој области имају претензија ка независношћу и непријатељски су настројени ка Србима тако да нас ништа више код њих неможе изненадити. Слава Богу надам се да ћемо се одржати и успети да из свих тих искушења изађемо као победници!
  6. То је Иван Ивановић, бивши вероучитељ , данас политички активан , основао организацију Наши која се касније ујединила са СНП 1389 и добила назив СНП НАШИ , тачније он је из Аранђеловца!
  7. Сретан Празник !! Такође вам желим да се окрепите у миру ових празничних дана.
  8. Веома леп потез муслиманске заједнице , у недаћама и страдањима вере не требају бити препреке да се покаже љубав према човеку. Хвала од нас Срба Православаца , јер тим људима је сада помоћ потребна као никад у животу.
  9. Свако Добро од Господа у Породилишту... нека је анђео жив и здрав
  10. Игрутин

    Kaладонт

    акумулатор (амбуратор) greengrin
  11. !Достојан! На многаја љета владико. Господе дај снаге владици Теодосију да часно и праведно води епархију. greengrin
  12. Помјаните браћо и сестре Ђорђа има је шлог да оздрави , иначе он је пријатељ моје мајке. Свако Добро , Благодарим. Bogorodicaaaaaa Слава Богу и Богородици!
  13. Читам , Мир и радост у духу светом од Старца Тадеја и Света Русија против Хазарије од Татијане Грачове.
×
×
  • Креирај ново...