KNEZ Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 да је нил амстронг када је стигао на мјесец изјавио да је тамо угледао изваредан мерцедес настао случајним сударањем честица космичке прашине сви атеисти овога света би рекли да је луд и да је то немогуће а за онга који тврди да је много савршеније боголико биће постало случајним сударом атома кажу да је научник Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Na koji način da postoji večno? Go on, please. 4chsmu1 Аспект верујућих по Твом питању је већ небројено пута представљен на овом форуму, па заиста не видим разлог да сваком понаособ постављаш исто питање...Потпуно прихватам Твоје неприхватање, али представи нам свој став кроз одговоре на питања које Ти је моја маленкост поставила...сопствено размишљање и закључак, без контра питања, на којима базираш читав свој живот, а који су опет, не сумњам утемељени на сопственим искуствима и сазнањима. 0102_laugh Ne razumem tu ludacku opsednutost smrcu (moram ovo da kazem) koja se srece kod vas. A polako sa tim "kontra-pitanjima na kojima ja baziram citav svoj zivot". :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 да је нил амстронг када је стигао на мјесец изјавио да је тамо угледао изваредан мерцедес настао случајним сударањем честица космичке прашине сви атеисти овога света би рекли да је луд и да је то немогуће а за онга који тврди да је много савршеније боголико биће постало случајним сударом атома кажу да је научник Ovako nesto ne postoji u nauci tako da tako nesto ne kazu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 да је нил амстронг када је стигао на мјесец изјавио да је тамо угледао изваредан мерцедес настао случајним сударањем честица космичке прашине сви атеисти овога света би рекли да је луд и да је то немогуће а за онга који тврди да је много савршеније боголико биће постало случајним сударом атома кажу да је научник Ovako nesto ne postoji u nauci tako da tako nesto ne kazu. Glupost! Moj automobil je nastao sudarom dva atoma. Pitajte mog brata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
KNEZ Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 да је нил амстронг када је стигао на мјесец изјавио да је тамо угледао изваредан мерцедес настао случајним сударањем честица космичке прашине сви атеисти овога света би рекли да је луд и да је то немогуће а за онга који тврди да је много савршеније боголико биће постало случајним сударом атома кажу да је научник Ovako nesto ne postoji u nauci tako da tako nesto ne kazu. у праву си брате дарвинизам и није наука Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 да је нил амстронг када је стигао на мјесец изјавио да је тамо угледао изваредан мерцедес настао случајним сударањем честица космичке прашине сви атеисти овога света би рекли да је луд и да је то немогуће а за онга који тврди да је много савршеније боголико биће постало случајним сударом атома кажу да је научник Ovako nesto ne postoji u nauci tako da tako nesto ne kazu. у праву си брате дарвинизам и није наука I nije zato sto tako nesto nepostoji kao sto ne postoji Njutonizam i Ajstajnizam. Postoji samo teorija evolucije koja najbolje objasnjava razvoj zivih organizama na planeti i koja je najbolje dokumentovana teorija u istoriji nauke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 одраз Бога у нама је креација, али креативни су и они који одбијају Бога. у чему се онда разликују атеиста и верник? Ne na nivou kreativnosti vec na nivou postojanja...хоћеш да кажеш да атеиста не постоји? 4chsmu1 Постоји али си питао у чему је разлика. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 одраз Бога у нама је креација, али креативни су и они који одбијају Бога. у чему се онда разликују атеиста и верник? Ne na nivou kreativnosti vec na nivou postojanja...хоћеш да кажеш да атеиста не постоји? 0409_feelПостоји али си питао у чему је разлика.па добро, у чему је разлика?мало детаљније ми објасни клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 одраз Бога у нама је креација, али креативни су и они који одбијају Бога. у чему се онда разликују атеиста и верник? Ne na nivou kreativnosti vec na nivou postojanja...хоћеш да кажеш да атеиста не постоји? 0409_feelПостоји али си питао у чему је разлика.па добро, у чему је разлика?мало детаљније ми објасни Креативност колико год била похвална на неком уметничком, етичком, врлинском и каквом све не нивоу, не само код атеиста, него ни код оних који се декларишу као "побожни а нецрквени верници", не мора ништа да значи само по себи јер такве личности покушавају на себи и својим силама да заснују вечни идентитет, или у случају атеиста само овај привремени, смртни живот унутар којег самог по себи траже смисао постојања. Онај ко заснива своје вечно постојање на Црквеном Богу, показује да његова етика, креативност, уметност, итд. не долазе нужно само из психолошког света јединке, већ из благодатног односа са Богом. Оно што измиче не само атеистима већ и "побожним нецрквењацима" јесте одсуство свести о тој благодатној енергији Божијој која се невидљиво али опитно пројављује на свакој Литургији. Она је та која сведочи за Христа и која нас доводи до новог (обоженог) перципирања света и човека. Могу за себе субјективно да кажем да пре искуства благодати нисам (делатно) веровао у Бога. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ne razumem ateizam.Ako posmatramo problem stvaranja prostora,vremena i zivota logicki, ne znam zasto bismo odbacili postojanje Boga. Koliko je meni poznato u naucnim istrazivanjima se uvek prvo krece od teorija koje najjednostavnije daju objasnjenje za problem, a to je u ovom slucaju svemoguci Bog, a odbaciti neku teoriju zato sto "znamo" da je netacna,bez ikakve provere, je u najmanju ruku neozbiljno.Odbaciti potpuno Boga je isto sto i reci "Ja znam sve i poznajem sve tajne univerzuma", a to moze da kaze samo onaj ko je strasno arogantan, ili neznalica . Ili mozda neko moze da mi objasni zasto je logicnije da se svet sam stvorio od toga da ga je stvorio Bog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ne razumem ateizam.Ako posmatramo problem stvaranja prostora,vremena i zivota logicki, ne znam zasto bismo odbacili postojanje Boga. Koliko je meni poznato u naucnim istrazivanjima se uvek prvo krece od teorija koje najjednostavnije daju objasnjenje za problem, a to je u ovom slucaju svemoguci Bog, a odbaciti neku teoriju zato sto "znamo" da je netacna,bez ikakve provere, je u najmanju ruku neozbiljno.Odbaciti potpuno Boga je isto sto i reci "Ja znam sve i poznajem sve tajne univerzuma", a to moze da kaze samo onaj ko je strasno arogantan, ili neznalica . Ili mozda neko moze da mi objasni zasto je logicnije da se svet sam stvorio od toga da ga je stvorio Bog. Dobrodosao na forum 0409_feel! Mnogo se hipoteza pojavljivalo u filozofiji koje nisu ukljucivale Boga kao arhe (prauzrok). Ta ideja se tek tek kasnije pojavila. A drugo - ono u Bibliji nije metodologija stvaranja sveta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
KNEZ Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 да је нил амстронг када је стигао на мјесец изјавио да је тамо угледао изваредан мерцедес настао случајним сударањем честица космичке прашине сви атеисти овога света би рекли да је луд и да је то немогуће а за онга који тврди да је много савршеније боголико биће постало случајним сударом атома кажу да је научник Ovako nesto ne postoji u nauci tako da tako nesto ne kazu. у праву си брате дарвинизам и није наука I nije zato sto tako nesto nepostoji kao sto ne postoji Njutonizam i Ajstajnizam. Postoji samo teorija evolucije koja najbolje objasnjava razvoj zivih organizama na planeti i koja je najbolje dokumentovana teorija u istoriji nauke. све је у тој теорији лијепо ''објашњено и документовано'' сем двије ствари прелазак неживог у живо и несвјеног у свјено што је без бога немогуће.посебна је приача о документима којих итекако недостаје све прелазне форме и сл. но о томе је довољно рекао харун јахи у књизи обмана еволуције Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 да је нил амстронг када је стигао на мјесец изјавио да је тамо угледао изваредан мерцедес настао случајним сударањем честица космичке прашине сви атеисти овога света би рекли да је луд и да је то немогуће а за онга који тврди да је много савршеније боголико биће постало случајним сударом атома кажу да је научник Ovako nesto ne postoji u nauci tako da tako nesto ne kazu. у праву си брате дарвинизам и није наука I nije zato sto tako nesto nepostoji kao sto ne postoji Njutonizam i Ajstajnizam. Postoji samo teorija evolucije koja najbolje objasnjava razvoj zivih organizama na planeti i koja je najbolje dokumentovana teorija u istoriji nauke. све је у тој теорији лијепо ''објашњено и документовано'' сем двије ствари прелазак неживог у живо и несвјеног у свјено што је без бога немогуће.посебна је приача о документима којих итекако недостаје све прелазне форме и сл. но о томе је довољно рекао харун јахи у књизи обмана еволуције A sta je zivot? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ne razumem ateizam.Ako posmatramo problem stvaranja prostora,vremena i zivota logicki, ne znam zasto bismo odbacili postojanje Boga. Koliko je meni poznato u naucnim istrazivanjima se uvek prvo krece od teorija koje najjednostavnije daju objasnjenje za problem, a to je u ovom slucaju svemoguci Bog, a odbaciti neku teoriju zato sto "znamo" da je netacna,bez ikakve provere, je u najmanju ruku neozbiljno.Odbaciti potpuno Boga je isto sto i reci "Ja znam sve i poznajem sve tajne univerzuma", a to moze da kaze samo onaj ko je strasno arogantan, ili neznalica . Ili mozda neko moze da mi objasni zasto je logicnije da se svet sam stvorio od toga da ga je stvorio Bog. Доказати Бога - немогућа мисија. Можемо да користимо символе овог света али да докажемо научним (видљивим) путем - не можемо. Потребна је вера за Оно што се не види јер кад би видео не би ти требала вера. Ради се и о слободном избору. Онај ко отвара срце постаје пријемчив благодати Божијој. Изван тог домена слободе, Бог би утицао на слободу. Ту је одгонетка зашто и не видимо Бога - због поштовања слободе. Када су атеисти у питању - а имам ок однос са некима - могао бих да споменем да пре него што Га оспоре они Га прво идентификују као постојећег. Јер не могу да негирају оно што не постоји већ само оно што постоји. Али, понављам, кад мисионарење постане наметање - ми хришћани први кршимо постулат слободе другог. И за апостола Павла можемо да кажемо да је био неверник јер није веровао у Христа него у Бога којег је другачије као фарисеј замишљао. Па опет, утицај благодати га је насилно изменио јер није било по слободи. И питање је колико уопште ми као хришћани нешто више верујемо у Бога од атеиста?! http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ne razumem ateizam.Ako posmatramo problem stvaranja prostora,vremena i zivota logicki, ne znam zasto bismo odbacili postojanje Boga. Koliko je meni poznato u naucnim istrazivanjima se uvek prvo krece od teorija koje najjednostavnije daju objasnjenje za problem, a to je u ovom slucaju svemoguci Bog, a odbaciti neku teoriju zato sto "znamo" da je netacna,bez ikakve provere, je u najmanju ruku neozbiljno.Odbaciti potpuno Boga je isto sto i reci "Ja znam sve i poznajem sve tajne univerzuma", a to moze da kaze samo onaj ko je strasno arogantan, ili neznalica . Ili mozda neko moze da mi objasni zasto je logicnije da se svet sam stvorio od toga da ga je stvorio Bog. Доказати Бога - немогућа мисија. Можемо да користимо символе овог света али да докажемо научним (видљивим) путем - не можемо. Потребна је вера за Оно што се не види јер кад би видео не би ти требала вера. Ради се и о слободном избору. Онај ко отвара срце постаје пријемчив благодати Божијој. Изван тог домена слободе, Бог би утицао на слободу. Ту је одгонетка зашто и не видимо Бога - због поштовања слободе. Када су атеисти у питању - а имам ок однос са некима - могао бих да споменем да пре него што Га оспоре они Га прво идентификују као постојећег. Јер не могу да негирају оно што не постоји већ само оно што постоји. Али, понављам, кад мисионарење постане наметање - ми хришћани први кршимо постулат слободе другог. И за апостола Павла можемо да кажемо да је био неверник јер није веровао у Христа него у Бога којег је другачије као фарисеј замишљао. Па опет, утицај благодати га је насилно изменио јер није било по слободи. И питање је колико уопште ми као хришћани нешто више верујемо у Бога од атеиста?! A potvrdjujemo li postojanje negiranjem postojanja? 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука