Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

ma patrijarh je zveć tada nao da Rusi hoće da im papa tamo prvi diđe tamo al ne može on ispred Rusa nešto pričat, taman posla, to su samo vaši neriješeni odnosi, Rusija mora da bude prva pa ako ne u Srbije gdje onda potom?

Брате кад ћеш схватити да се у договоре иде али уз свеопшти православни Сабор јединствено са ставом(све прих православних земаља) а не земља по земља где ће нас растргнути. Па њихова снага је у неслози словенске неслоге !

Подели на овим сајтовима

Milana pušatmo da piše, čisto da bi članovi videli do kojih granica psihoce čoveka dovedu filmovi rat za duše i slična protestantska kinematografska ostvarenja...

Meni je ok da si dete i ja sam....

Poznato je nama koje zanimaju ovakve vrste tema dokle može da se ide..... (nimalo edukativan sistem) 

No dobro ako smo zbijeni onda tju trpim:)))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

U vezi Patrijarha Irineja...ima jedan video gdje on prisustvuje molitvi zajedno sa Židovima, u njihvoj sinagogi.

Jedan pravoslavac kojeg znam i koji je, po mom mišljenju, izvanredno produhovljen čovjek, vrlo dobar poznavatelj Svetog Pisma, vrlo krepostan, uglavnom...sve najbolje o njemu mogu reći. Ali, on je veliki protivnik ekumenizma.

Stavljao mi je taj video s Patrijarhom Irinejom u sinagogi kao dokaz da je on heretik/jeretik.

Ja nikako nisam vidjela u čemu se sastoji Irinejeva hereza, ali on me je uvjeravao da je Patrijarh prekršio neka pravila. Na što se to zapravo odnosi, ne znam

U crkvenim zapovestima Pravoslavne Crkve piše da se ne smiju čitati jeretička djela. Da li to ljudi onda ispovjedaju ili da li trebaju to ispovjedati?Jer kako se mogu upoznati druge vjere ako nemamo informaciju o njima?

Ja mislim da čovjek koji poznaje svoju vjeru nemože imati nikakvog straha od drugih.

Подели на овим сајтовима

@@MariaElena,

Radi se o kanonim Pravoslavne Crkve, gde se govori da se u sinagogu ne sme ulaziti niti učestvovati u molitvama, ali nažalost ljudi ne znaju kako se kanoni tumače, kada i zbog čega su nastali pa iz tog razloga padaju u takav veliki greh da osudjuju Patrijarha na pravdi Boga

Подели на овим сајтовима

Кад ти мени будеш лепо бјаснио ко то може тебе, мене и ове људе овде да поунијати , ето ја ћу бити онда забринут у истој мери као и ти.

Па хвала Богу да ћемо у екуменизам са вековним непријатељем, само Шешељ то неће , а ми нисмо шешељевци већ Правослацвни Хришћани, на мржњу враћамо љубављу ,напросто то је у природи Цркве.

Нама је спасење само да се оправославимо и будемо изнад истока и запада, како рече владика Никлај, а то значи да не смемо да постанемо нека тамо секта затворена, довољна сама себи.

Прочитај текст од владике Атанасија Православни Икуменизам и текст теологија дијалога по светом МАрку Ефеском, избациће ти гугл линкове.

Брате Дејане, све поуке и сви цитати светих отаца и светог писма се односе понајвише ако не и увек на непријатеље личне који нас на тај начин приводе смирењу а на овај начин тумачити

те поуке је равно убиству и вере и народа.

Љуби непријатеље своје, непријатеља Божијих се гнушај, а непријатеље Отачаства сатири. (Св. Филарет Московски)

Зар нису непријатељи Божји они који се Христу наругаше и Христов лик унаказише својим наопаким учењима којима и створише данашњу револуционарну и атеистичку европу и гомиле сопствених секти као што је и Достојевски писао у својим делима а и наш Св. Владика Николај и Св. Јустин Ћелијски својим писањима то исто говорили? Не беше ли јарам и бреме те исте римокатоличке цркве претешко за народе европе, ако ли беше онда то није јарам и бреме Христово јер Он рече: "Јарам је мој благ, и бреме је моје лако." И то за мене не бих можда ни био проблем у овом тренутку али та иста римокатоличка црква се не одриче свога учења и наставља Христу да се руга.

Зар непријатељи народа нису непријатељи и мог и твог и Шешељевог народа? Зар ми нисмо исти народ? А што се самог Шешеља тиче он своје бреме носи достојанственије него многи од нас. Ја имам довољно година и схватио сам у животу да се човек може лако покајати ча своје малдалачке непромишљене изјаве. Ето на пример мени лично је било довољно 2-3 године "демократске власти" па да покојног Слобу што народ рече "од блата правим". А за тебе ми се чини да си још млад тако немој баш да се залећеш де се не би после кајао, није све баш тако једноставно како то представљају наши политичари и на жалост и неки наши архијереји.

Поздрав

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Ја имам довољно година и схватио сам у животу да се човек може лако покајати ча своје малдалачке непромишљене изјаве. Ето на пример мени лично је било довољно 2-3 године "демократске власти" па да покојног Слобу што народ рече "од блата правим".

"Довољно" година за овакву изјаву.... 

Подели на овим сајтовима

"Довољно" година за овакву изјаву.... 

А недовољно година или можда нечег другог да се разуме!

Подели на овим сајтовима

Брате Дејане, све поуке и сви цитати светих отаца и светог писма се односе понајвише ако не и увек на непријатеље личне који нас на тај начин приводе смирењу а на овај начин тумачити

те поуке је равно убиству и вере и народа.

Љуби непријатеље своје, непријатеља Божијих се гнушај, а непријатеље Отачаства сатири. (Св. Филарет Московски)

Зар нису непријатељи Божји они који се Христу наругаше и Христов лик унаказише својим наопаким учењима којима и створише данашњу револуционарну и атеистичку европу и гомиле сопствених секти као што је и Достојевски писао у својим делима а и наш Св. Владика Николај и Св. Јустин Ћелијски својим писањима то исто говорили? Не беше ли јарам и бреме те исте римокатоличке цркве претешко за народе европе, ако ли беше онда то није јарам и бреме Христово јер Он рече: "Јарам је мој благ, и бреме је моје лако." И то за мене не бих можда ни био проблем у овом тренутку али та иста римокатоличка црква се не одриче свога учења и наставља Христу да се руга.

Зар непријатељи народа нису непријатељи и мог и твог и Шешељевог народа? Зар ми нисмо исти народ? А што се самог Шешеља тиче он своје бреме носи достојанственије него многи од нас. Ја имам довољно година и схватио сам у животу да се човек може лако покајати ча своје малдалачке непромишљене изјаве. Ето на пример мени лично је било довољно 2-3 године "демократске власти" па да покојног Слобу што народ рече "од блата правим". А за тебе ми се чини да си још млад тако немој баш да се залећеш де се не би после кајао, није све баш тако једноставно како то представљају наши политичари и на жалост и неки наши архијереји.

Поздрав

Свето оци су као лекови, ако их правилно користиш лече ако их неправилно користиш могу и да те убију...није за играње...

Из недавних догађаја  и давнијих, можемо видети да расклоли и секташтво настају управо на светоотачким мислима, наравно пукој цитатологији, буквализму и тумачењу према сопственом нахођењу.

Не знам који је тачно узрок код тебе брате да волиш све гробаре Српског народа, Шешеља као гробара у теритоијалном смислу, јер је тоериторија изгубљена и физичком , јер је рекао да би ратовао до задњег Србина и бившег епикопа као духовног гробара...односно знам, погрешно тумачење и интерпретација Православне вере .

Подели на овим сајтовима

А недовољно година или можда нечег другог да се разуме!

Е нек' си ми одговорио:-)  Само, требао си да будеш прецизнији, када кажеш 'нешто друго'. До тада, слободно ти друже цитирај Свете Оце и "прави од блата" оног покојника... Хтедох ти рећи да то једно с' другим не иде, ал' нема везе...

Подели на овим сајтовима

Свето оци су као лекови, ако их правилно користиш лече ако их неправилно користиш могу и да те убију...није за играње...

Из недавних догађаја  и давнијих, можемо видети да расклоли и секташтво настају управо на светоотачким мислима, наравно пукој цитатологији, буквализму и тумачењу према сопственом нахођењу.

Не знам који је тачно узрок код тебе брате да волиш све гробаре Српског народа, Шешеља као гробара у теритоијалном смислу, јер је тоериторија изгубљена и физичком , јер је рекао да би ратовао до задњег Србина и бившег епикопа као духовног гробара...односно знам, погрешно тумачење и интерпретација Православне вере .

Видиш Брате ја сам ове твоје "идоле" већ "волео" а ти моје још ниси па о њима зато мало знаш. Тебе ће ако не године онда вероватно ови "спасиоци" српског народа убедити да ја знам врло добро шта причам само онда може и касно да буде.  А за мене немој бринути мене су могли физички да убију и хрвати и шиптари и слуге режима како Слобиног тако и овог данас али на срећу преживео сам тако да не да ме нису успели убити физички него су ме чак духовно оживели. Видео сам ја дела свих њих а како Господ рече: "По делима ће те их познати". И нисам никога величао али мислио сам да су Слобо и Шешељ црни ђаволи а сада видим да су они само "мали демончићи" у односу на екипу после њих и на ове данашње а како ми се чини тренд "напредовања" се наставља.

А што се тиче вере више ја верујем Св. Николају  и Јустину него данашњим пастирима јер су ми њихова дела и кончина позната а данашњих тек треба да видимо.

Да си ти мени жив и здрав па ћемо ако Бог да суочити наше ставове и за 5,6,10 година када ће много плодова данашњег делања како вођа државних тако и вођа духовних оставити горак укус у нашим устима. Али не дао Господ, молитвама Пресвете Богородице да тако буде.

Поздрав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...