Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

Погледајте овај интервју нашеј Патријарха па просудите сами...

На питање новинара Хоће ли Папа пре покорити Москву па Вашу земљу(03'25") и да ће се 2013.г тај екуменски самит и догодити у Нишу наш патријарх одговара...

Не бих рекао да су односу Ватикана и наше земље захлађени...

Мислим да је ту све речено ал опет не доказује ништа опет 1324_womens 1324_womens Just_Cuz_19 Just_Cuz_19 8086.gif

....(око 14-ог минута)...ту имамо проблем са Русијом јер се Русија противи унијатству...

Подели на овим сајтовима

Рекла сам - провидан трик... нисам помињала никакав привид. Нешто ти се привиђа. ;)

То је слично као када бих ја рекла - "ти немаш појма о православној теологији, а то се види из твог писања на овом сајту. Кога занима, нека пронађе па ће се уверити." То просто не значи ништа, најобичнији трик да дисквалификујеш саговорника.

Па кад су то католици наравно да се баве провидним триковима а пишу и hrvatskom latinicom ..фонтове можете упоредити где год желите...интернет је чудо драги моји Just_Cuz_19 Just_Cuz_19 Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko čovek mora da bude glup pa da ignoriše celu predhodnu rečenicu. Odnosno celih par rečenica odakle kada se lepo čuje dobija potpuno drugu sliku. Ali ustvari mislim da nisi glup nego si samo izvadio iz konteksta sve ovo sa određenom namerom.....

To on i ta Davidova ništa ne shvataju, siroti. Trebalo bi valjda otvorit i hrišćanski forum za osobe s posebnim potrebama znači. I tamo dovest stručnjake - pedagoge koji se na tu skupinu ljudi i specijalizuju pa da im objasne to od početka takvom prilagođenom vjeronaukom od Adama i Eve sve kako je to bilo. Donijet puno igračaka, očiglednih nastavnih pomagala, Biblija za djecu sve i sa sličicama, slikovnica i sa mnogo pjevanja, pljeskanja rukama i igranja im sve to izobjašnjavati. Vrlo je to ružno od nas što nemamo nikakve empatije i razumijevanja prema osobama koje nisu kao mi. A i nemamo dovoljno stručnosti, uslova ni obrazovanja za rad s takvima a ni nekog ko bi im se mogao posvetit ovdje.

Подели на овим сајтовима

I taj video s patrijarhom srpskim +Irinejom, to može postavit samo neko ko zaista ništa ne shvata, možda neće a možda ni ne može da shvati, otkud mi znamo šta je sad od tog dvoje u pitanju. Nismo mi kvalifikovani da to ovdje određujemo. Stvarno nije to baš tako jednostavna situacija. Trebalo bi se posvetit i takvima i sve im na miru, polako i sa puno hriščanske ljubavi, strpljenja i takta objasniti. I oni su milovana djeca Božija.

Подели на овим сајтовима

....(око 14-ог минута)...ту имамо проблем са Русијом јер се Русија противи унијатству...

opet bombe i petarde, kakvo unijatstvo,

vidiš da je Rusija spremna na kolaboraciju s Vatikanom:

http://www.cathnewsusa.com/2013/11/russian-orthodox-church-vatican-ready-collaboration/

zato se njima nije nimalo sviđalo to da papa dođe prvo u Niš i u Srbiju,

rekli, nek tamo u Niš ide kardinal Scola, oni hoće da papa prvo dođe njima u Moskvu,

oni imaju prednost za to da im dođe prvo kod njih u Moskvu, tako si to oni sami misle.

Подели на овим сајтовима

Рекла сам - провидан трик... нисам помињала никакав привид. Нешто ти се привиђа. ;)

То је слично као када бих ја рекла - "ти немаш појма о православној теологији, а то се види из твог писања на овом сајту. Кога занима, нека пронађе па ће се уверити." То просто не значи ништа, најобичнији трик да дисквалификујеш саговорника.

Иако сам мислила да је ово сасвим јасно  и из самог написаног текста, а особито у контексту претходно размењених порука између Дејана и мене, ипак мало објашњење. Дакле, оно што сам хтела рећи јесте да се у разговору морају изнети конкретни аргументи, а паушално и неодређено упућивање на претходне разговоре и поруке саговорника, што је Дејан урадио (типа - "свима је јасно да си ти такав-и -такав, то се види из твојих претходних разговора са тим-и-тим") су потпуно неприхватљиве за озбиљан разговор, обично су етикетирање. 

У том смислу, ваљда је јасно да је оно што сам написала о Дејану само пример како НЕ ТРЕБА дисквалификовати саговорника. А то сам управо и написала у следећој реченици - то ништа не значи, најобичнији је трик за дисквалификовање саговоирника.

Видим да је Зајрон нешто писао и помињао и мене, али стварно нисам у могућности да разумем његове дубоке мисли, тако да му остављам отворен простор да настави објашњавати мој "лик и дело". А свима који то читају, топло препоручујем да схвате веома озбиљно његове речи и да му верују. 

Подели на овим сајтовима

opet bombe i petarde, kakvo unijatstvo,

vidiš da je Rusija spremna na kolaboraciju s Vatikanom:

http://www.cathnewsusa.com/2013/11/russian-orthodox-church-vatican-ready-collaboration/

zato se njima nije nimalo sviđalo to da papa dođe prvo u Niš i u Srbiju,

rekli, nek tamo u Niš ide kardinal Scola, oni hoće da papa prvo dođe njima u Moskvu,

oni imaju prednost za to da im dođe prvo kod njih u Moskvu, tako si to oni sami misle.

http://www.vokabular.org/?search=KOLABORACIJA〈=sr-lat

Колаборација није исто што и унијаћење мада су у великој мери у Русији. Украјину су поделили а тако се дешава са свим словенским православним земљама...рат за душе или како приволети несрећнике јефтиним причама о ЕУ.

Подели на овим сајтовима

У праву си брате мој, ајде молим те објасни ми тј преведи, јер сам ја веома глуп тј глувонем, шта је хтео рећи наш патријарх...треба ми превод брате мој јер не знам српски ахахахахахахахахаахаха смешни сте колико немате појма sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol   Почињете ме забављати веома Just_Cuz_19 Just_Cuz_19 Just_Cuz_19  ПА НИКО ОД ВАС ДА ДА ОБЈАШЊЕЊЕ ВЕЋ ПОКУШАВАТЕ ДИСКВАЛИФИКОВАТИ НЕКОГА ПРАЗНИМ ПРИЧАМА И УВРЕДАМА А УВРЕДЕ ИДУ БРАЋО МОЈА ОД ЂАВОЛА, ГОСПОДЕ...ОНИ НЕМАЈУ ПОЈМА ШТА РАДЕ !!!

Svi su tamo vidjeli da ga taj novinar pokušava isprovocirat, po govoru čak i vidim da nije neko ko je rođen u Hrvatskoj već sasvim očigledno neko iz Crne Gore ko vrlo dugo živi u Hrvatskoj ili BiH, govori nekom mješavinom obojeg a nema čak ni djelomičan zagrebački naglasak. A patrijarh +Irinej se na to ponio kao veliki gospodin što mogu samo ocijenti i obdivovati. Zašto ga je pokušao isprovocirati tim takvim pitanjem - ali kako vidite uopšte to nije uspio pitajte to tog novinara kakvu motivaciju je pri tom imao. Najvjerovatnije bude to nešto u vezi sa takozvanom CPC ali to su vaša posla a ne naša. U svakom slučaju svaka čast patrijarhu +Irineju na strpljivosti i smirenoumlju, ja to tamo ne bi izdržao pa bi mu razvukao jednu onom episkopskim štapom pastirskim preko leđa, ahahahaha. Zato nema nikakve šanse da od mene postane biskup ili epskop, ja bih tamo sve odreda mlatio oko sebe onim štapom biskupskim, neposlušne sveštenike, vjernike, pojce, crkvenjake, zvonare, ministrante, sve! Ja nemam baš neko veliko smirenoumlje potrebno za to, hahahaha

Подели на овим сајтовима

Svi su tamo vidjeli da ga taj novinar pokušava isprovocirat, po govoru čak i vidim da nije neko ko je rođen u Hrvatskoj već sasvim očigledno neko iz Crne Gore ko vrlo dugo živi u Grvatskoj ili BiH, govori nekom mješavinom a nema čak ni djelomičan zagrebaćki naglasak. . I patrijarh +Irinej se na to ponio kao veliki gospodin što mogu samo ocijenti i obdivovati. Zašto ga je pokušao isprovocirati tim takvim pitanjem - ali kako vidite uopšte to nije uspio pitajte to tog novinara kakvu motivaciju je pri tom imao. Najvjerovatnije bude to nešto u vezi sa takozvanom CPC ali to su vaša posla a ne naša. U svakom slučaju svaka čast patrijarhu +Irinehu na strpljivosti i smirenoumlju, ja to tamo ne bi izdržao pa bi mu razvukao jednu onom episkopskim štapom pastirskim preko leđa, ahahahaha. Zato nema nikakve šanse da od mene postane biskup ili epskop, ja bih tamo sve odreda mlatio oko sebe onim štapom biskupskim, neposlušne sveštenike, vjernike, pojce, crkvenjake, zvonare, ministrante, sve! Ja nemam baš neko veliko smirenoumlje potrebno za to, hahahaha

хахахаха јефтино али са трудом сложено :)

На питање како су католичка црква тј Ватикан и СПЦ у захлађеним односима и како ће...метафора у питању и прозивка како ће Папа пре покорити Москву него Србију патријарх одговара да нису захлађени односи већ изванредни и да ће се одиграти у Нишу екуменски сабор. Е касније наш патријарх објашњава како је ситуација зрела осим што Русија прави благе проблеме и противи се унијаћењу...

Ја не знам шта ту није јасно Зајроне и ту нема тумаћења пуно јер је све просто и јасно речено!

Подели на овим сајтовима

http://www.vokabular.org/?search=KOLABORACIJA〈=sr-lat

Колаборација није исто што и унијаћење мада су у великој мери у Русији. Украјину су поделили а тако се дешава са свим словенским православним земљама...рат за душе или како приволети несрећнике јефтиним причама о ЕУ.

pa eto, konačno si shvatio o čemu se radi, ekumenizam je kolaboracija a ne unijaćenje, to vam govorimo otkad smo došli ti na forum, hvala ti Bože, dok Bog ne prosviti niko ništa ne shvati.. 

Подели на овим сајтовима

Mislim da je ovih poslednjih dana stanje na forumu posledica odlaska nama dragog oca Ivana.

Malo je administracija poljuljana ....

Osim davidove koja ima svoj stav sve ostalo liči na namernu histeriju.

Da ponovim svoj stav Ja ulazim u dijalog sa rimokatolicima ali čim krene opasnost nametanja ispravnog učenja moj čovečanski dijalog se prekida....

Molim se svojom pravoslavnom verom za mene i ostale ljude na svetu i ne treba mi u tome ničija nepravoslavna pomoć.Ko svoje srce ima  nek sluša svoje duboko u molitvi a ne drugo (srce)u čoveku koji stoji pored njega. ( jer verujem da ako osluškuješ svoje srce u Hristu onda čuješ i sve ostale. (Hristos zna naša srca u Njemu a ne mi) ((mi mu samo verujemo ))

Van Hrista nema života i vere, ko ne tvrdi drugačije sa nama je ma kakvog ga mi videli....

I zaista svim srcem bi voleo da Hrišćanstvo prestane da boluje od "svojatanja". 

Ja ulazim u dijalog sa rimokatolicima i to je čovečanski.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

oa eto, konačno si shvatio o čemu se radi, ekumenizam je kolaboracija a ne unijaćenje, to vam govorimo otkad smo došli ti na forum, hvala ti Bože, dok Bog ne prosviti niko ništa ne shvati.. 

ахахахахахахахаха какав си ти лик ахахахахахаха па то можете ове несрећнике што су ишли у вечерње школе да мажете јер Екуменизам и Унијатство има историјске корене у свету а ти сада лупеташ о некон колаборацији :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Подели на овим сајтовима

хахахаха јефтино али са трудом сложено :)

На питање како су католичка црква тј Ватикан и СПЦ у захлађеним односима и како ће...метафора у питању и прозивка како ће Папа пре покорити Москву него Србију патријарх одговара да нису захлађени односи већ изванредни и да ће се одиграти у Нишу екуменски сабор. Е касније наш патријарх објашњава како је ситуација зрела осим што Русија прави благе проблеме и противи се унијаћењу...

Ја не знам шта ту није јасно Зајроне и ту нема тумаћења пуно јер је све просто и јасно речено!

ma patrijarh je već tada nao da Rusi hoće da im papa tamo prvi dođe tamo al ne može on ispred Rusa nešto pričat, taman posla, to su samo vaši neriješeni odnosi, Rusija mora da bude prva pa ako ne u Srbiji gdje onda potom?

Подели на овим сајтовима

Mislim da je ovih poslednjih dana stanje na forumu posledica odlaska nama dragog oca Ivana.

Osim davidove koja ima svoj stav sve ostalo liči na namernu histeriju.

pa ima stav al ga niko ne razumije a pravo da ti kažem ni ne ferma jer nije to stav koji bi ovdje vode pio, to može negdje drugdje, u Ljuljacima na primjer da tumači te svoje stavove, kad neka Davidova proglasi tu na ŽRU da sav ekumenizam treba sasvim suspendovat, cijela SPC i SAS zajedno sa svim vladikama u SPC što ih ima i sa sve patrijarhom +Irinejom na čelu će ODMAH pojurit da taj njen stav sprovode u djelo, jel tako?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...