Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

Ово сам објавио на теми: "Дијалог у стиховниј рими"

Објављујем сада овде са малим променама око "риме" пошто има везе и са овом темом.

Нек нам вера слави Бога,
Оца, Духа Светог, Христа васкрслога.

Нека буде чиста, безазлена и мила
к’о но Дете што ономад пећина је скрила.

Па мораше анђели јавит’ пастирима,
да је прошла туга земаљска и зима.

Да је Радост хтела међу просте сићи,
у јаслама лећи, дворац заобићи.

И истину јавит’ сиромашним духом,
обић’ оне што уши имају, а не чују слухом.

Поучити да је у служби првенство,
служба Богу и људима право је свештенство.

Да се нико већим не гради од Бога,
што је својство само анђела палога.

И да црква има само једну Главу,
Сина што нам јави Оца свога славу.

Зато нека чује свак ко уши има,
да нас не покрије љута РИМска зима.

(Ауторска)

Поздрав свима

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

To je jeres jer ekumenizam ne donosi nista dobro!Sveti starci su grmeli protiv bilo kakvog zblizavanja sa Rimokatolicima i ja se slazem!!!Mi i oni dva sveta

Зашто смо два света?

Који су то свети старци грмели?

На шта мислиш кад кажеш ;"јерес"?

Подели на овим сајтовима

Зашто смо два света?

Ako je spomenuo starce misli isključivo na Bogoslovski molitveni deo koja su bez razjašnjenja Bogoslovskih razlika  stvorila jednu pometnju u iskrenoj i mirnoj molitvi Bogu Živome. Dakle problem je ovde uznošenja duha u molitvi ako znaš da se moliš zajedno sa čovekom za koga smatraš da se nepravilno obraća istom Bogu, (mogu ja to da složim i lepše ali to je point) Nikako ti isti starci nisu mislili da se dijalog ne treba voditi pa nismo se kamenjem naoružali nego istinskom mirnoću kako ne bi licemerno uzdizali molitvu koja čovečanstvu život znači.

Dijalog nikad nije zamro ja mislim .

Ne mogu se iskreno moliti i zadržati mir i strah Božji a uzdizati molitvu zajedno sa čovekom za koga u tom istom času mislim da iskazuje jeres.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Зашто смо два света?

Jeres jer ucenje nam nisu ista,straci koji su grmeli pa ne znam dali znas o Ava Justinu,Starcu Tadeju,da ti nabrojim Ruske strace?Sa Rimom kao i do sada svako za sebe jer ja ne zelim da budem deo crkve u kojoj je jedna strana radila tako grozne zlocine prema narodima i zloupotrebljavala ime Bozije!

Подели на овим сајтовима

Ma samo čuvamo mir i svetost molitve. Dijalog se vodi normalno da se vodi....ali zajednička molitva? Kako?

Није баш тако!

Ако тата сваки дан прича са лошим чиком, рецимо педофилом и још му се смешка, па га и на кафицу зове, онада ће дете бити неопрезно према лошем чики па може да добије од чике "бомбону".

Видиш као то не ваља!

Подели на овим сајтовима

Ava Justin je grmeo protiv EKUMEZNIMA!!!!Ti straci su bili jako protiv ekumenizam i pokojni Patrijarh Pavle takodje!Tako da ima puno ljudi u crkvi za koje se ne zna a koji puno znaju o ekumenizmu ,namerama itd...Isto je inkvizicija napravljena protiv Vladike Artemija samo jer on je protivnik ekumenizma zar nije Ava Justin bio njihov ucitelj,,i neki sadasnjih vladika!!Licno kada udjem nekada retko u Katolicku crkvu nemam u srcu i dusi onaj mir i svetost koji imam kada udjem u Pravoslavnu crkvu a kamoli da udjem gde se mole svestenici obe crkve!!Nikadaaa..po kanonima SPC onaj ko prica i moli se sa jereticima sta sledi?Ah da to se sada nesme spominjati!!Znam da su moje tetke pricale jer rodjena sam u verujucoj porodici da ce doci vreme opet kada cemo se moliti u katakombama kao u prvim danima Hriscanstva,tada kao dete sam mislila mozda zboh Islama a sada verujem zbog ekumenizma,,nije neprijatelj onaj tamo vec tebi slican.,..Neka bude do kraja sveta kako je vec hiljadu godina,,

Подели на овим сајтовима

Није баш тако!

Ако тата сваки дан прича са лошим чиком, рецимо педофилом и још му се смешка, па га и на кафицу зове, онада ће дете бити неопрезно према лошем чики па може да добије од чике "бомбону".

Видиш као то не ваља!

Ne znam to bi trebalo ti da znaš pa da imenuješ tatu pa pedofila pa da preuzmeš zakon u svoje ruke i tako to ....

Ja recimo smatram eto to nešto malo isključivosti oko zajedničke molitve i meni ima smisla....ostalo ne znam. ( možda ne znam kao ti pa eto razlike)

Подели на овим сајтовима

Ne znam to bi trebalo ti da znaš pa da imenuješ tatu pa pedofila pa da preuzmeš zakon u svoje ruke i tako to ....

Ja recimo smatram eto to nešto malo isključivosti oko zajedničke molitve i meni ima smisla....ostalo ne znam. ( možda ne znam kao ti pa eto razlike)

Ја сам тата, па када знам да је неко лукави вук у кожи јагњећој онда своје дете од таквог штитим а не да глумим још да ми је то пријатељ.

Шта мислиш о речима које често чујем од "православних" верника: "Све је то исто"? Шта мислиш одакле им дошла инспирација?

Разумео си ти, само се мало правиш наиван.

Подели на овим сајтовима

Ја сам тата, па када знам да је неко лукави вук у кожи јагњећој онда своје дете од таквог штитим а не да глумим још да ми је то пријатељ.

Шта мислиш о речима које често чујем од "православних" верника: "Све је то исто"? Шта мислиш одакле им дошла инспирација?

Разумео си ти, само се мало правиш наиван.

Ja nisam naivan ali me umara put u koji me vučeš! Nisam ni lukav da neko ne bi prepoznao u mojim rečima istinu koju svedočim a to je da Zajedničke molitve nema brate NEMA! I kako sad možeš ti da posle mojih reči izvedeš zaključak da neko kad mene čita može reći citiram tebe: Све је то исто" !! ?? Ko je sad tu vuk u jagnjećoj koži koja brani pravoslavlje? Anateme su skinute dijalog postoji kao što postoji sa svima na svetu!

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ja nisam naivan ali me umara put u koji me vučeš! Nisam ni lukav da neko ne bi prepoznao u mojim rečima istinu koju svedočim a to je da Zajedničke molitve nema brate NEMA! I kako sad možeš ti da posle mojih reči izvedeš zaključak da neko kad mene čita može reći citiram tebe: Све је то исто" !! ?? Ko je sad tu vuk u jagnjećoj koži koja brani pravoslavlje? Anateme su skinute dijalog postoji kao što postoji sa svima na svetu!

Како је наивно то "Анатеме су скинуте". Нико од страна у спору ништа није мењао од свог учења а "Анатеме су скинуте". Малко смо били у заблуди, неких 1000 годиница али шта има везе "Анатеме су скинуте". Ко је био у праву ко није нема везе јер "Анатеме су скинуте". Па шта онда јел има две Истине? Не, нема две Истине јер "Анатеме су скинуте". Нико од нас није препознао Христа 1000 годиница а сад смо га нашли јер "Анатеме су скинуте" итд. итд.

Подели на овим сајтовима

Ispovedanje Istine nije menjano brate što si ljut toliko na nas koji ne znamo gde ćemo kraj sa krajem. Živim koliko god mogu da ostanem sa Bogom i hranim dva bebca, da odem u Crkvu da se Pričešćujem da mi se bebci pričešćuju da znaju za Hrista i da znaju da im on može više pomoći nego njihov tata koji nema ni za auto da ih odvede u vrtić po ovoj zimi. Gde sam ja imao vremena da skidam anatemu mame ti? Nismo isto sa RKC ako mene pitaš , eto toliko.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

To je jeres jer ekumenizam ne donosi nista dobro!Sveti starci su grmeli protiv bilo kakvog zblizavanja sa Rimokatolicima i ja se slazem!!!Mi i oni dva sveta

Lepo. Divno si naučila fraze, kao i mnogi "antiekumenisti", a sad, hajde nam ti lepo reci, kad već znaš da ekumenizam ništa dobro neće doneti, šta bi to katastrofalno loše donelo jedinstvo hrišćana?

Problem je ovde što izgleda preskačete jednu, malecnu sitnicu: a to je da sukob Istoka i Zapada, nije nastao zbog teologije, već pogleda na vlast - od kako je nesretni Konstantin seo na presto. Do tada se nisu "koplja lomila" ko je "prvi među jednakima", već se gledalo po apostolskom nasleđu episkopija. Ovaj poslednji rskol, koji traje do danas nije nastao, takođe, zbog teologije, već jer se Kelularije uplašio da će mu latini zauzeti južnu Italiju. Već sam negde rekao, a to znate i vi, Da su latini poslali vojsku u odbranu Istoka, Marko Efeški bi oberučke prihvatio jedinstvo. Da se ne lažemo, i danas je to glavni problem. Papa? Malo mače - pa vi u svakoj episkopiji imate pape sa takvom vlašću koju ovaj naš nikad neće imati.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...