Jump to content

Зашто добри момци увек "извисе"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 31. 5. 2012. at 10:26, Ђорђе Р рече

Па управо супротно тврдим, да је Адам крив, а не Ева.

И не ради се ту о потпуној послушности, то је извештачено, и неприродно. Него да, ако си паметна, своје жеље представиш као његове, да знаш решавати конфликте, не дозволити да дође до кнфликта, и увек се ти прва повући, иако мислиш да си у праву (а сигурно и јеси).

Слажем се да мушкарцима много тога фали, и баш на женама је да их пусте да сазреју. Често смо стварно велика деца, и мора се знати са нама. А да би то могло, да би жене пристале на то, морају да осећају његову чврстину. И увек ће се пре трудити да од чврстог момка направе нежног и доброг, него обрнуто.

Poredjenje ti je potpuno bez smislai zvuci ovako : Eva je bila dominantna i prevarila dobrog Adama jer je on to dozvolio; da je bo malo drcniji pokazao bi joj on gde joj je mesto, njoj zloj zeni ! Ja bih njih dvoje ostavila po strani jer je rec o grehu koji nije bas u vezi sa ovom temom.

"Него да, ако си паметна, своје жеље представиш као његове" upravo si dao definiciju lukave zene a ja taj soj ne ljubim ni u muskom ni u zenskom svetu i tako "pametne" prezirem.

Rekla bih po svemu sto si napisao da je po tebi odnos izmedju dvoje, igra i nadmudrivanje a ne ljubav.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 31. 5. 2012. at 11:31, Japet рече

Nekako dolazim do zakljucka da zena upravo hoce misiju, da zivi za onaj trenutak ,,Da ,da nisamo to uradila ovoga nebi bilo", i da u sebi pomisli ,,Ja sam sacuvala sve, ja sam odrazla kucu da nije mene ova svinja (misleci na muza) bi sve popila,prokockala,poklonio...." pa cak tu misiju vidi i kada muci zbog te ljubavi u smislu ,,Da ,sada cu ga malo muciti ali cu ga posle toliko voleti da ovo malo mucenja, cini mi se da taj osecaj misije i ide onda kada od grubijana i kamenog momka zeli da napravi svilu i pamuk da ga omeksa ili od mlakonje da napravi muskarca i sve da se svodi na kraju ,,Da, zbog mene je sve to..." :D sada mi se nekako ova prica nadovezuje upravo ono sto Dostojevski kaze ,,Mislim da se ljubav i sastoji u pravu koje voljena zena dobrovoljno daje muskarcu da je tiranise"!

Upravo da je dobrovoljno tiranise jer je ona to dopustila jer je sebi zacrtala misiju!? :D

Ma koju misiju bre :10500: , to se valjda preraste u srednjoj, ta priča- od lošeg momka napraviti dobrog hehehhe :0104cheesy: ili kakavog god !!! Ne pada mi na pamet da bilo koga menjam- da izigravam mamu, tetku ili stariju sestru :nene: ne, ne!!! :0104cheesy: Meni treba kompletna ličnost, da zajedno uzrastamo u zajednici, a ne da trošim sebe ili njega uzaludno. Trudim se da prihvatim osobu takva kakva jeste, ako mogu da izadjem na kraj a njegovim manama- odlično, ako ne, pa... 4chsmu1 Naravno da sam za kompromise, mada je to po meni stvar ljubavi i razumevanja, a ne jurenja čija će da bude poslednja. Mada, ovo je ipak samo moje skromno mišljenje thank_you777 .

Подели на овим сајтовима

On 31. 5. 2012. at 12:36, laetitia рече

То нема везе са тиме да ли је мушкарац овакав или онакав, добар или лош, мислим да је више ствар ''оног нечег'', хемија и сл.

Познајем пуно мушкараца који су дивни и пажљиви и у добрим су везама, жене их не гледају као другаре. А знам и неке који су такви па их жене тиранишу. Има свега, али не треба генерализовати.

Да, управо овде то расправљамо, зашто то "оно нешто" има неки момак са много девојака, тј много девојака осећају ту "хемију", а неки момак просто нема. И по обичају, тај момак који нема хемију је фин и "добар", а онај према коме има хемије је "лош" и бахат. То ти је неписано правило, не кажем да нема изузетака. Онда жене не желе да буду са овим лошим, иако има хемије, а са добрим не могу јер нема хемије. А да не би биле саме, онда пристају на све, па имамо те лоше парове. Потребно је да тај добар нешто промени, па да буде хемије према њему. Рече, мислим Јелена, како је лепо срести складан пар.

Подели на овим сајтовима

Никако не могу да сложим, али нема везе. :)

И једно је бити добар и нежан, а друго смотан и асексуалан...некако ми се чини да се то поистовећује..

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

On 31. 5. 2012. at 10:22, Таша рече

Auuuu evo ga jos jedan!

Da li ovakav stav imate prema svim zenama: majkama, sestrama ili samo prema suprugama i devojkama ?

Prema svim zenama, cca 99,99% populacije je takvo, cast veoma retkim izuzecima...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 31. 5. 2012. at 12:57, Ђорђе Р рече

Да, управо овде то расправљамо, зашто то "оно нешто" има неки момак са много девојака, тј много девојака осећају ту "хемију", а неки момак просто нема. И по обичају, тај момак који нема хемију је фин и "добар", а онај према коме има хемије је "лош" и бахат. То ти је неписано правило, не кажем да нема изузетака. Онда жене не желе да буду са овим лошим, иако има хемије, а са добрим не могу јер нема хемије. А да не би биле саме, онда пристају на све, па имамо те лоше парове. Потребно је да тај добар нешто промени, па да буде хемије према њему. Рече, мислим Јелена, како је лепо срести складан пар.

E sa ovim se moram složiti :0104cheesy: ne u potpunosti, ali ima tu istine, evo iz ličnog iskustva znam :0104cheesy: a to sam već i pisala, upoznam dobrog momka i ništa 1312_womens onda ga kako već rekoh 'usvojim' za batu jer ga zavolim zaista k'o brata jer je dobar čovek, ali 'hemije' nema pa nema... ne uvek, ali uglavnom dada što je tako, pojma nemam, ali tako je :-[

Подели на овим сајтовима

On 31. 5. 2012. at 11:15, Ђорђе Р рече

Ово са змијама је била паралела, као неко ко реагује инстиктно, а не промишљено, јер "срце" не мисли, него осећа. О томе да мушкарац треба да пусти жени да доминира, да жена буде глава куће, се не слажем. Слажем се да жена то жели, ал када то оствари, она одлази, јер јој је досадно, није у њеној природи. То се све мења када постане мајка.

А онда си дошла до суштине, зашто мушкарци нису чврсти, а то је до мајке, тј оца који не држи ствари под контролом. Причам о сувише брижним мајкама, које само пиље у децу. Ако се побуни против таквог става према деци, следи свађа, и звоцање а често и народна "Отац колац", и да не мисли о деци.

Е сад то је то жене што имате, пошто нема по вашој мери, онда сте сами, као и момци. Овде се и аплеује на момке да пробају да се мењају, да не буду више "добри", нежни, секаперсе, него "лоши", јаки, чврсти, одлучни.

Питање за тебе је: КО ЈЕ ТАЈ КОЈИ ОДЛУЧУЈЕ КО ЈЕ СПОСОБАН , А КО НЕ? Ко одлучује шта треба да ради жена, а шта мушкарац? Ти? Историја балканског васпитања мушкараца као ловаца? Не разумем! Време у којем је мушкарац тукао маљем жену којој је хтео да покаже да је воли и да је жели за цео живот поред себе, прошло је.

Жене су данас председници влада, министри, директорке великих компанија, професори, лекари, физичари, научнице, факултетски образоване (домаћице), та је категорија данас веома присутна у друштву. Жена је мајка, а то је категорија која се највише поштује. Собарица и слушкиња се плаћају. Свако се бави оним што га највише интересује, а много је оних који су постали мајстори у свом послу, а нису веровали да ће бити. Причам о савршеном обављању својих задатака без површности и аљкавости, лењости. Уосталом, површност није особина ни мушкараца ни жена, него личности.

Зашто жена МОРА да кува, ако већ има некога ко ће да је замени и не видим никакво понижење у томе. Мора да се једе. Мушкарац који живи сам такође мора себи да кува и пере веш. НИКО није дужан то да ради. Жене добровољно пристају на ту улогу из милион разлога.

Жена је данас много моћнија него некад, а мушкарци су нажалост попустили у образовању ,вештинама и односу према жени као мајци њихове деце, жени која у историји човечанства рађа и ствара људе, мале и велике. Мушкарци су се предали. Нико ту није крив до њих самих. Нема потребе да и даље живите у убеђењу да супруга МОРА да вам пере,пегла итд. Уколико сте у том фазону, знајте да сте стали на праисторијском схватању жене. Мајка ваше деце треба да вам буде животни партнер са којим ћете делити све обавезе, колико знам...и добро и зло :) Оно што је вама тешко да схватите је да су се времена променила и да би требало да се прилагођавате новом времену.

Подели на овим сајтовима

On 31. 5. 2012. at 13:29, Pantera рече

Питање за тебе је: КО ЈЕ ТАЈ КОЈИ ОДЛУЧУЈЕ КО ЈЕ СПОСОБАН , А КО НЕ? Ко одлучује шта треба да ради жена, а шта мушкарац? Ти? Историја балканског васпитања мушкараца као ловаца? Не разумем! Време у којем је мушкарац тукао маљем жену којој је хтео да покаже да је воли и да је жели за цео живот поред себе, прошло је.

Жене су данас председници влада, министри, директорке великих компанија, професори, лекари, физичари, научнице, факултетски образоване (домаћице), та је категорија данас веома присутна у друштву. Жена је мајка, а то је категорија која се највише поштује. Собарица и слушкиња се плаћају. Свако се бави оним што га највише интересује, а много је оних који су постали мајстори у свом послу, а нису веровали да ће бити. Причам о савршеном обављању својих задатака без површности и аљкавости, лењости. Уосталом, површност није особина ни мушкараца ни жена, него личности.

Зашто жена МОРА да кува, ако већ има некога ко ће да је замени и не видим никакво понижење у томе. Мора да се једе. Мушкарац који живи сам такође мора себи да кува и пере веш. НИКО није дужан то да ради. Жене добровољно пристају на ту улогу из милион разлога.

Жена је данас много моћнија него некад, а мушкарци су нажалост попустили у образовању ,вештинама и односу према жени као мајци њихове деце, жени која у историји човечанства рађа и ствара људе, мале и велике. Мушкарци су се предали. Нико ту није крив до њих самих. Нема потребе да и даље живите у убеђењу да супруга МОРА да вам пере,пегла итд. Уколико сте у том фазону, знајте да сте стали на праисторијском схватању жене. Мајка ваше деце треба да вам буде животни партнер са којим ћете делити све обавезе, колико знам...и добро и зло :) Оно што је вама тешко да схватите је да су се времена променила и да би требало да се прилагођавате новом времену.

Ово је по мени потпуно феминистички став. Управо такве жене су родиле и направиле овакве мушкарце. Женама више није потребан мушкарац јер све могу саме. Ако жене све могу да постигну, зашто су углавном распаднуте породице тамо где жена ради, а муж се бави децом? У ствари постоје "машине", установе за одгајање деце, да би жена могла све да стигне. Мушкарци дефинитивно одбијају такав свет, и прилагођавање на њега.

Жене јесу много вредније и способније од мушкараца, јер оне хоће да се надмећу, хоће да покажу да могу више и јаче од њих. Да ће ископати више угља, да ће му оборити руку. А мушкарац џентлменски се повлачи, пушта да му она обори руку, да ископа више угља од њега. За њега је то неравноправна утакмица, и не жели у њој да учествује. И ту долази до сукоба и неразумевања, распада система...

Подели на овим сајтовима

On 31. 5. 2012. at 12:43, Таша рече

Poredjenje ti je potpuno bez smislai zvuci ovako : Eva je bila dominantna i prevarila dobrog Adama jer je on to dozvolio; da je bo malo drcniji pokazao bi joj on gde joj je mesto, njoj zloj zeni ! Ja bih njih dvoje ostavila po strani jer je rec o grehu koji nije bas u vezi sa ovom temom.

"Него да, ако си паметна, своје жеље представиш као његове" upravo si dao definiciju lukave zene a ja taj soj ne ljubim ni u muskom ni u zenskom svetu i tako "pametne" prezirem.

Rekla bih po svemu sto si napisao da je po tebi odnos izmedju dvoje, igra i nadmudrivanje a ne ljubav.

Не знам зашто мислиш да је то из "злоће" урадила? Можда теби звучи тако, ал ја то нисам рекао. Него је само испољила своју радозналост, своју природу.

Пре би назвао мудрост, него лукавост. Будите мудри као змије, а безазлени као голубови. И то важи за оба пола. Можда нисам добро рекао, и добро се изразио.

Ја и причам о љубави. Није ту само слагање и хармонија, једномислије. Тако је док траје заљубљеност. А треба заљубљеност стално обнављати, и не дозволити да престане.

Да испољим мало мудрости, и из тог разлога бих се повукао из даљих расправа у овом тону, јер никуда не воде:

Очију твојих да није

Не би било неба

У малом нашем стану

Смеха твога да нема

Зидови не би никад

Из очију нестајали

Славуја твојих да није

Врбе не би никад

Нежне преко прага прешле

Руку твојих да није

Сунце не би никад

У сну нашем преноћило

Подели на овим сајтовима

On 31. 5. 2012. at 14:12, Ђорђе Р рече

Ово је по мени потпуно феминистички став. Управо такве жене су родиле и направиле овакве мушкарце. Женама више није потребан мушкарац јер све могу саме. Ако жене све могу да постигну, зашто су углавном распаднуте породице тамо где жена ради, а муж се бави децом? У ствари постоје "машине", установе за одгајање деце, да би жена могла све да стигне. Мушкарци дефинитивно одбијају такав свет, и прилагођавање на њега.

Жене јесу много вредније и способније од мушкараца, јер оне хоће да се надмећу, хоће да покажу да могу више и јаче од њих. Да ће ископати више угља, да ће му оборити руку. А мушкарац џентлменски се повлачи, пушта да му она обори руку, да ископа више угља од њега. За њега је то неравноправна утакмица, и не жели у њој да учествује. И ту долази до сукоба и неразумевања, распада система...

Ako je njen potpino feministički stav tvoj je potpuno šovinistički.

Te žene nisu same rodile i napravile nekakve muškarce,valjda i očevi učestvuju u vaspitavanju dece ili nemaju vremena?Kakva glupost da ženama nije potreban muškarac.Naravno da jeste ali ne svakakav muškarac,nezreo,nestabilan ili onaj koji ne zna šta hoče a takvih je na žalost jako puno danas.Interesantno,gde si iskopao ovo da žene rade a muškarci čuvaju decu?Ja ne znam ni jedan takav slučaj,znam do duše za slučaj da žena radi,muž razočaran,jadan godinama ne radi sedi kući i gubi dane i ne čuva decu u obdaništu su.Za takve brakove me i ne čudi šti se raspadaju,ali da žena radi a muž sedi kući čuvajući decu - na brdovitom balkanu teško,I još navodiš da se najviše brakova zato raspada.Totalno nerealno.

Žene nisu mnogo sposobnije od muškaraca jer hoće da se nadmeću,opet ne znam odakle ti ovo.Žene generalno uopšte nisu sposobnije od muškaraca, i to je u principu jako teško utvrditi,žene su počele da rade neke stvari koje im nisu svojstvene ( nisu im svojstvene zbog društva u kojem žive),zato što su se muškarci povukli a neko mora.

Po tebi a ceo tvoj post tako zvuči žene su krive za sve,za raspad porodice , za nesposobnost muškaraca,za vaspitanje dece,zato što rade više poslova istovremeno...a to naravno nikako ne stoji.

Zašto se brakovi raspadaju danas? Jednostavno jer se ljudi malo trude da ( i jedna i druga strana), da razviju , očuvaju i sačuvaj svoju ljubav.Bez nje brak ne postoji.Razlozi zašto to ne uspevaju su već neka druga tema.

I naravno ... Eva je kriva za sve, Adam samo malkičice.ipak je on muško. :)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Доста ствари у вези са мушко женским односом, ипак, и после свега, се решавају на нивоу осећаја, подсвести, усађеног у нас... Апсолутно се слажем да не видим ниједан једини објективни разлог зашто би жена више кувала, брисала прашину, или било шта друго. Нема га, просто, ниједан који би држао воду... АЛИ иако сам свестан тога, ипак не желим да ја кувам и бришем прашину и качим веш док моја жена буде слободна, нити желим неку која би ово стално истицала и питала "а што ја то да радим, твој ред, једнакост и све остало".... Шта ћу, знам да грешим, али то је јаче од мене.

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 31. 5. 2012. at 12:57, Ђорђе Р рече

Да, управо овде то расправљамо, зашто то "оно нешто" има неки момак са много девојака, тј много девојака осећају ту "хемију", а неки момак просто нема. И по обичају, тај момак који нема хемију је фин и "добар"

Jel mi mozes definistati tu "hemiju" ?

Подели на овим сајтовима

On 31. 5. 2012. at 12:52, JelenaLela рече

Ma koju misiju bre :10500: , to se valjda preraste u srednjoj, ta priča- od lošeg momka napraviti dobrog hehehhe :0104cheesy: ili kakavog god !!! Ne pada mi na pamet da bilo koga menjam- da izigravam mamu, tetku ili stariju sestru :nene: ne, ne!!! :0104cheesy: Meni treba kompletna ličnost, da zajedno uzrastamo u zajednici, a ne da trošim sebe ili njega uzaludno. Trudim se da prihvatim osobu takva kakva jeste, ako mogu da izadjem na kraj a njegovim manama- odlično, ako ne, pa... thank_you777 .

Ovo sam danas rekla jednoj starijoj gospodi, odgovor je bio: "Ostaces sama".

Dalji razgovor: "Imamo mi jednog za tebe, dobar je u dusi, ti si veca vestica od njega, moci ces da ga vrtis kako ti odgovara."

A JA U KOMU, SLUSAM I NE VERUJEM STA MI ZENA PRICA fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ако смем да будем наметљив.Хвала.

Одлучим да се женим.После 2 год. размишљања да ли је манастир за мене.

Већ сам био у Цркви.Упознам се са једном девојком,разговор тече.Након сат времена запне.

Заљубим се другу.Разговор започне,после 2 сата запне,

Приђем,трећој.Разговор запне после пола сата.

...

И онда се запитам-шта није у реду самном.

И одем код светог Василија.И тамо упознам жену која станује на 200 м,ваздушна линија,од мене.

И ево једва чекамо да се видимо,и наставимо разговор,већ 14 година.

Наравоученије.Ја нисам извисио,без обзира на каквоћу,моју.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...