Ђорђе Р Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 9:47, Таша рече Auuuuuuuuuuuuuu al' si ga preterao ! Po tebi ispade da je samo Eva kriva za pad i da zene od tada "krasi" osobina LUKAVA ! Daj molim te sta pricas. O potpunoj poslusnosti prema muzu se slazem ali ako je metalno, intelektualno i emotivno zreo !? Muskarcima obicno fale bar dve od tri navedene osobine . Па управо супротно тврдим, да је Адам крив, а не Ева. Ако станеш на реп змији, и она те уједе, није змија крива, него ти, што ниси гледао где стајеш. Она просто брани своји територију, и себе, не ради то свесно, него инстиктивно. И не ради се ту о потпуној послушности, то је извештачено, и неприродно. Него да, ако си паметна, своје жеље представиш као његове, да знаш решавати конфликте, не дозволити да дође до кнфликта, и увек се ти прва повући, иако мислиш да си у праву (а сигурно и јеси). Слажем се да мушкарцима много тога фали, и баш на женама је да их пусте да сазреју. Често смо стварно велика деца, и мора се знати са нама. А да би то могло, да би жене пристале на то, морају да осећају његову чврстину. И увек ће се пре трудити да од чврстог момка направе нежног и доброг, него обрнуто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 10:22, Таша рече Auuuu evo ga jos jedan! Da li ovakav stav imate prema svim zenama: majkama, sestrama ili samo prema suprugama i devojkama ? Mame i sestre su svetice, sve ostale su vestice, supruge i devojke su dobre samo ako lice na mamicu . Ma nemaju pojma <_<! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 10:27, Katarina N рече Mame i sestre su svetice, sve ostale su vestice, supruge i devojke su dobre samo ako lice na mamicu . Ma nemaju pojma <_<! А шта мислиш, колико девојака у мушкарцу тражи лик оца и његове особине? Или особине супротне очевим ако су негативне? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 10:35, R.Žiskar рече А шта мислиш, колико девојака у мушкарцу тражи лик оца и његове особине? Или особине супротне очевим ако су негативне? Sve iz kuce polazi , Edipov i Elektrin komplex nije otkrivanje tople vode . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 10:22, Таша рече Auuuu evo ga jos jedan! Da li ovakav stav imate prema svim zenama: majkama, sestrama ili samo prema suprugama i devojkama ? Види стварно, сад кад се сетим моја мајка није била у том фазону Један мој комшија, за ког сам мислио да је мачо тип , долази некидан и каже: Све су жене исте, и на крају свака превлада (шта год то значило). Каже само је ствар у томе колико дуго пружаш отпор :lol: То се десило кад га је жена натерала да окопа башту, унаточ његовом дубоком уверењу да је то женски посао. За сада не попушта само у раширивању веша :P Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantera Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 10:26, Ђорђе Р рече Па управо супротно тврдим, да је Адам крив, а не Ева. Ако станеш на реп змији, и она те уједе, није змија крива, него ти, што ниси гледао где стајеш. Она просто брани своји територију, и себе, не ради то свесно, него инстиктивно. И не ради се ту о потпуној послушности, то је извештачено, и неприродно. Него да, ако си паметна, своје жеље представиш као његове, да знаш решавати конфликте, не дозволити да дође до кнфликта, и увек се ти прва повући, иако мислиш да си у праву (а сигурно и јеси). Слажем се да мушкарцима много тога фали, и баш на женама је да их пусте да сазреју. Често смо стварно велика деца, и мора се знати са нама. А да би то могло, да би жене пристале на то, морају да осећају његову чврстину. И увек ће се пре трудити да од чврстог момка направе нежног и доброг, него обрнуто. Под број један, кривица је идентична. Друго, поређење односа мушкараца и жена са змијама је банално и не стоји. Треће, повлачим паралелу, ако је мушкарац паметан треба да своје жеље представи као њене, да знаш да решаваш конфликте,да не дозволиш да дође до конфликата и увек се први повући, чак иако што кажеш, мислиш да си у праву. Четврто, у односима двоје људи треба да постоји толеранција и опраштање. Наравно и да се љубав изграђује годинама. Она која је заснована на страсти , кратко траје. Слажем се са тобом да мушкарцима много тога фали али није на нама да пустимо да сазрите него на вашим мајкама. Такође смо и ми деца и волимо да мушкарци умеју са нама. Жене не могу да осећају чврстину карактера ако су мушкарци деца. Од чврстог момка не можеш да направиш ништа осим онога што је његова мајка урадила. Онај ко је паметан сам се мења у животу. Безвезе је да не сазриш од 25. до 50., јер онда са тобом нешто није у реду. То није задатак жене него самог мушкарца. Личности. Уопштено гледање односа мушкараца и жена не може бити добро ни тачно. Сви смо посебне личности са одређеним особинама стеченим у детињству, социјалног окружења, знања повученог из различитих школа и наравно различитим приступима животним принципима. Зато је свака жена посебна и сваки мушкарац посебна личност. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 10:49, Pantera рече Под број један, кривица је идентична. Друго, поређење односа мушкараца и жена са змијама је банално и не стоји. Треће, повлачим паралелу, ако је мушкарац паметан треба да своје жеље представи као њене, да знаш да решаваш конфликте,да не дозволиш да дође до конфликата и увек се први повући, чак иако што кажеш, мислиш да си у праву. Четврто, у односима двоје људи треба да постоји толеранција и опраштање. Наравно и да се љубав изграђује годинама. Она која је заснована на страсти , кратко траје. Слажем се са тобом да мушкарцима много тога фали али није на нама да пустимо да сазрите него на вашим мајкама. Такође смо и ми деца и волимо да мушкарци умеју са нама. Жене не могу да осећају чврстину карактера ако су мушкарци деца. Од чврстог момка не можеш да направиш ништа осим онога што је његова мајка урадила. Онај ко је паметан сам се мења у животу. Безвезе је да не сазриш од 25. до 50., јер онда са тобом нешто није у реду. То није задатак жене него самог мушкарца. Личности. Уопштено гледање односа мушкараца и жена не може бити добро ни тачно. Сви смо посебне личности са одређеним особинама стеченим у детињству, социјалног окружења, знања повученог из различитих школа и наравно различитим приступима животним принципима. Зато је свака жена посебна и сваки мушкарац посебна личност. Ovo si ubola svaka ti cast . Stvarno su mucni oni muskarci koji ocekuju od zene da ima bude mama <_<. ВИЛМА and Pantera је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 10:49, Pantera рече Под број један, кривица је идентична. Друго, поређење односа мушкараца и жена са змијама је банално и не стоји. Треће, повлачим паралелу, ако је мушкарац паметан треба да своје жеље представи као њене, да знаш да решаваш конфликте,да не дозволиш да дође до конфликата и увек се први повући, чак иако што кажеш, мислиш да си у праву. Четврто, у односима двоје људи треба да постоји толеранција и опраштање. Наравно и да се љубав изграђује годинама. Она која је заснована на страсти , кратко траје. Слажем се са тобом да мушкарцима много тога фали али није на нама да пустимо да сазрите него на вашим мајкама. Такође смо и ми деца и волимо да мушкарци умеју са нама. Жене не могу да осећају чврстину карактера ако су мушкарци деца. Од чврстог момка не можеш да направиш ништа осим онога што је његова мајка урадила. Онај ко је паметан сам се мења у животу. Безвезе је да не сазриш од 25. до 50., јер онда са тобом нешто није у реду. То није задатак жене него самог мушкарца. Личности. Уопштено гледање односа мушкараца и жена не може бити добро ни тачно. Сви смо посебне личности са одређеним особинама стеченим у детињству, социјалног окружења, знања повученог из различитих школа и наравно различитим приступима животним принципима. Зато је свака жена посебна и сваки мушкарац посебна личност. Ово са змијама је била паралела, као неко ко реагује инстиктно, а не промишљено, јер "срце" не мисли, него осећа. О томе да мушкарац треба да пусти жени да доминира, да жена буде глава куће, се не слажем. Слажем се да жена то жели, ал када то оствари, она одлази, јер јој је досадно, није у њеној природи. То се све мења када постане мајка. А онда си дошла до суштине, зашто мушкарци нису чврсти, а то је до мајке, тј оца који не држи ствари под контролом. Причам о сувише брижним мајкама, које само пиље у децу. Ако се побуни против таквог става према деци, следи свађа, и звоцање а често и народна "Отац колац", и да не мисли о деци. Е сад то је то жене што имате, пошто нема по вашој мери, онда сте сами, као и момци. Овде се и аплеује на момке да пробају да се мењају, да не буду више "добри", нежни, секаперсе, него "лоши", јаки, чврсти, одлучни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Nekako dolazim do zakljucka da zena upravo hoce misiju, da zivi za onaj trenutak ,,Da ,da nisamo to uradila ovoga nebi bilo", i da u sebi pomisli ,,Ja sam sacuvala sve, ja sam odrazla kucu da nije mene ova svinja (misleci na muza) bi sve popila,prokockala,poklonio...." pa cak tu misiju vidi i kada muci zbog te ljubavi u smislu ,,Da ,sada cu ga malo muciti ali cu ga posle toliko voleti da ovo malo mucenja, cini mi se da taj osecaj misije i ide onda kada od grubijana i kamenog momka zeli da napravi svilu i pamuk da ga omeksa ili od mlakonje da napravi muskarca i sve da se svodi na kraju ,,Da, zbog mene je sve to..." sada mi se nekako ova prica nadovezuje upravo ono sto Dostojevski kaze ,,Mislim da se ljubav i sastoji u pravu koje voljena zena dobrovoljno daje muskarcu da je tiranise"! Upravo da je dobrovoljno tiranise jer je ona to dopustila jer je sebi zacrtala misiju!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Значи жена треба да кува, пере, пегла, гледа децу и окопава башту јер је површна, а не дубоки мислилац као мушкарац, па не може ништа друго у животу да ради. И чим одбије да игра такву улогу, онда покушава да доминира...нимало хришћански, врло балкански...Жене су такође креативне и способне за многе ствари, а не верујем да им је Бог дао све таленте да би могле да буду шпорет и судопера. Ја сам за то да судове пере машина, а ручак кувамо заједно... Нежан и пажљив мушкарац може итекако да буде и јак и одлучан, једно не искључује друго. А мало сутра смо јаки и једни и други, то јест, јесмо само док нас животне несреће не притисну толико док не схватимо колико смо крхки и слаби...Зато је Господ ту да пројављује своју силу у немоћи и да нам Он буде гавни ослонац... Што се тиче тираније и борбе за влашћу, не бих рекла да то има много везе са љубављу и здравим односима... Pantera and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 10:37, Katarina N рече Sve iz kuce polazi , Edipov i Elektrin komplex nije otkrivanje tople vode . Слажемо се потом питању али ипак мислим да девојке овај аргумент потежу пречесто, без адекватног освртања на сопствене пројекције. С тим да девојка чији отац није био доминантан у породици не тражи таквог мушкарца за партнера већ његову супротност. Али у исто време, девојке које су имале доминантног оца, са малим изузецима, опет траже доминантног мушкарца за партнера јер су навикле да неко води рачуна о свему. И ту долазимо до онога о чему прича Ђорђе П. Што се мушкараца тиче, они незрели заиста траже маме (не у лику већ у делу) и то може да буде иритирајуће кад девојка почне да се такмичи са мамом. Али иоле зрелији мушкарци (наводим воду, наводим воду) немају тај проблем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
стаклено_око Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1338411994' post='649061] па бре, мешаш бабе и жабе. у постулату решавања грешиш, и не мош да добијеш ништа до апсурд. Све је могуће...и као што рекох ,спреман сам да променим став уз довољно јасан аргумент, ал ја тебе шинко ништа не разумем Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
стаклено_око Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Колико је шовиниста потребно да се замни сијалица у кухињи? -Ни један. Нек кува кур8а у мраку)) Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 11:47, laetitia рече Значи жена треба да кува, пере, пегла, гледа децу и окопава башту јер је површна, а не дубоки мислилац као мушкарац, па не може ништа друго у животу да ради. И чим одбије да игра такву улогу, онда покушава да доминира...нимало хришћански, врло балкански...Жене су такође креативне и способне за многе ствари, а не верујем да им је Бог дао све таленте да би могле да буду шпорет и судопера. Ја сам за то да судове пере машина, а ручак кувамо заједно... Нежан и пажљив мушкарац може итекако да буде и јак и одлучан, једно не искључује друго. А мало сутра смо јаки и једни и други, то јест, јесмо само док нас животне несреће не притисну толико док не схватимо колико смо крхки и слаби...Зато је Господ ту да пројављује своју силу у немоћи и да нам Он буде гавни ослонац... Што се тиче тираније и борбе за влашћу, не бих рекла да то има много везе са љубављу и здравим односима... Aпсолутно се слажем, то је дивно и красно. Ал тога нема, иначе би сви били у савршеним заједницама, и љубав би цветала. Ја пре свега причам о инстинктима, ти причаш потпуно рационално. Е сад треба твој инстикт, твоје срце да каже, то је то. Џабе што је момак диван, пажљив, красан. Он остаје само добар другар, са причом свака би била срећна са тобом, ал ја не осећам. И како момак да пробуди у теби тај осећај? Жена не треба то да ради што је површна, него зато што има развијену паралелну пажњу, што је способна да то уради, а мушкарац није. Просто би мушкарцу загорело јело, док дете плаче и пегла гори кошуљу. А ако би то радио серијски, тј једну операцију, па другу, не би никада завршио. Што се тиче кувања, и куће, најбоље би било да обоје имају развијене те вештине. Не кажем да тога нема. Много је ретко да неко, ко има добро развијено паралелну пажњу, може да досегне неке дубине. А нема ни потребе. Пре свега, ја знам стварно жене које имају развијену паралелну пажњу, а способне су да се у нешто добро удубе. То се развија учи. Али просто таква је природа, нисмо исти ни физички, ни психички, а ни једно не може без другог. Не можеш у свему да будеш савршен. Стварно би било глупо да овде причамо о некој надмоћности неког пола над другим. Просто постоје разлике. Жена просто не може да ископа исту количину угља као и мушкарац, и зашто онда жена да копа угаљ, док мушкарац пегла веш и кува ручак? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 On 31. 5. 2012. at 12:22, Ђорђе Р рече Ја пре свега причам о инстинктима, ти причаш потпуно рационално. Е сад треба твој инстикт, твоје срце да каже, то је то. Џабе што је момак диван, пажљив, красан. Он остаје само добар другар, са причом свака би била срећна са тобом, ал ја не осећам. И како момак да пробуди у теби тај осећај? То нема везе са тиме да ли је мушкарац овакав или онакав, добар или лош, мислим да је више ствар ''оног нечег'', хемија и сл. Познајем пуно мушкараца који су дивни и пажљиви и у добрим су везама, жене их не гледају као другаре. А знам и неке који су такви па их жене тиранишу. Има свега, али не треба генерализовати. Natasa. and Pantera је реаговао/ла на ово 2 You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука