laetitia Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Sto samo govori koliko je rkc poimanje metafizike uslo u tu Rusku bransu teologa. Problem je sto ti i jos masa vas odbijate a shvatite da NIJE svaki seks van braka jednako blud. Jer inace blud u braku ne bi bio moguc medjutim on nazalost jeste i tek kako moguc cak kao neretka pojava. Da li je seks blud ili ne uopste ne zavisi od toga da li su dvoje u braku nego na koji nacin usmeravaju svoju seksualnu strast. Da li im je priroda pomisli takva da strast usmeravaju na sebe i da pokusaju da "isisaju sok zivota" iz partnera ili su im takve da se svim svojim bicem predaju njemu i na njegu srecu. U prvom slucaju se ide ka potpunom razbijanju zajednice licnosti i aktualizuje se blud kao nacin postojanja dok u drugom se aktualizuje zajednica dvoje licnsoti koji se Vole i svakom mislju predaju jedni drugima. A to sto su se nekad ljudi zenili i udavili vecu 16. 17. godini pa ovakvih dilema nije bilo to je jedan sasvim druga prica. P.S Ne kaze se relativisete nego relativizujete. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
neo12 Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 опростите браћо и сестре, али мени је најзанимљивија ријеч која се веома често овдје провлачи кроз текстове "Сматрам да је...". Сматрао је и Арије да Христос није Син Божији, па отпаде од Бога. klapklap п.с. надам се да ћу чешће учествовати сада у раду форума, јер заиста до сада нисам могао, иако сам обећао мом брату и оцу Ивану Цветковићу на самом оснивању сајта. klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 опростите браћо и сестре, али мени је најзанимљивија ријеч која се веома често овдје провлачи кроз текстове "Сматрам да је...". Сматрао је и Арије да Христос није Син Божији, па отпаде од Бога. klapklap п.с. надам се да ћу чешће учествовати сада у раду форума, јер заиста до сада нисам могао, иако сам обећао мом брату и оцу Ивану Цветковићу на самом оснивању сајта. ekstra Dobrodošao brate klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 опростите браћо и сестре, али мени је најзанимљивија ријеч која се веома често овдје провлачи кроз текстове "Сматрам да је...". Сматрао је и Арије да Христос није Син Божији, па отпаде од Бога. п.с. надам се да ћу чешће учествовати сада у раду форума, јер заиста до сада нисам могао, иако сам обећао мом брату и оцу Ивану Цветковићу на самом оснивању сајта. 0304_smile4 Dobrodosao. Ovo boldovano ti je veliak greska u koracima vecu samom startu a zove se http://en.wikipedia.org/wiki/False_dichotomy U sustini nista strasno sobzirom na to koliko je ucestalo u veoma velikom broju forumskih debata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 A to sto su se nekad ljudi zenili i udavili vec u 16. 17. godini pa ovakvih dilema nije bilo to je jedan sasvim druga prica. 0304_smile4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 A to sto su se nekad ljudi zenili i udavili vec u 16. 17. godini pa ovakvih dilema nije bilo to je jedan sasvim druga prica. 0304_smile4 A sta mislis odakle sve one metafore sa samoubistvom vezane za ulazak u brak?? smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
neo12 Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 опростите браћо и сестре, али мени је најзанимљивија ријеч која се веома често овдје провлачи кроз текстове "Сматрам да је...". Сматрао је и Арије да Христос није Син Божији, па отпаде од Бога. п.с. надам се да ћу чешће учествовати сада у раду форума, јер заиста до сада нисам могао, иако сам обећао мом брату и оцу Ивану Цветковићу на самом оснивању сајта. smej.gif Dobrodošao brate smej.gifхвала smej.gif 0304_smile4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
neo12 Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 опростите браћо и сестре, али мени је најзанимљивија ријеч која се веома често овдје провлачи кроз текстове "Сматрам да је...". Сматрао је и Арије да Христос није Син Божији, па отпаде од Бога. п.с. надам се да ћу чешће учествовати сада у раду форума, јер заиста до сада нисам могао, иако сам обећао мом брату и оцу Ивану Цветковићу на самом оснивању сајта. 0304_smile4 smej.gif Dobrodosao. Ovo boldovano ti je veliak greska u koracima vecu samom startu a zove se http://en.wikipedia.org/wiki/False_dichotomy U sustini nista strasno sobzirom na to koliko je ucestalo u veoma velikom broju forumskih debata. извињавам се на болдованом тексту, јер се ових дана патим баш баш око regional settings на рачунару, и подешавања куцања ћирилице тако да као алтернативу користим куцкање по google translate па онда copy/paste smej.gif извињавам се још једном Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 извињавам се на болдованом тексту, јер се ових дана патим баш баш око regional settings на рачунару, и подешавања куцања ћирилице тако да као алтернативу користим куцкање по google translate па онда copy/paste извињавам се још једном 0304_smile4 Nisam mislio na gramatiku ni na nista slicno nego na ovu tvoju poentu da je lose govoriti "smatram da je.." posto je i Arije smatrao pa pogresio. To ti je potpuno pogresno rezonovanje i zove se lazna dilema. To sto je neko ili nkoeliko njih "smatralo" pa doslo do pogresnog zakljucka ne znaci da ce svako ko "smatra" izvuci pogresan zakljucak pa je takva primedba potpuno bespotrebna. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 smatram da grešim facenew22222222 kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 аха, и Адам и Ева су имали ''црквени'' секс, поготово су људи били у браковима црквеним до Христа мисим, дај размисли мало........................... Овдје се мијешају бабе и жабе...ниси сконтао шта је писац хтјео рећи.. бабе и жабе?ајде ме просветли, молим те 0203_cool клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 "Movement occurs in the sexual organs not only of young children who cannot yet distinguish between good and evil, but also of the smallest infants still at their mother's breast. The latter, although quite ignorant of sensual pleasure, nevertheless manifest such natural movements in the flesh. Similarly, the incensive power exists in infants, as we can see when they are roused against anyone hurting them. I say this not to accuse nature of being the cause of sin -- heaven forbid! -- but to show that the incensive power and desire, even if implanted in man by the Creator for a good purpose, appear to change through neglect from being natural in the body to something that is unnatural. Movement in the sexual organs was given to us by the Creator for procreation and the continuation of the species, not for unchastity; while incensive power was implanted in us for our salvation, so that we could manifest it against wickedness, but not so that we could act like wild beasts towards our fellow men. Even if we make bad use of these passions, nature itself is not therefore sinful, nor should we blame the Creator. A man who gives someone a knife for some necessary and useful purpose is not to be blamed if that person uses it to commit murder." - Saint John Cassian, On the Eight Vices Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мика Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 ајде ме просветли, молим те Не умијем.....мислим умијем..али није то баш за јавно.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 читам..читам..читам 4chsmu1..ииии.мислим да о томе треба да размишљају они који нису имали..јелте тај кекс.А назив теме...па који то брак има..више њих???Па црквени се подразумијева а не ови новокомпоновани..на дивље..па иде...или можда не.Ако не..онда свак својој мами...терибле Црквени брак се подразумева само ако се подразумева да су сви људи православни. Љубав је дар од Бога и велика светиња, па били двоје венчани у Цркви или не, они јесу у браку и Господ јесте непрекидно са њима само ако се неизмерно воле, без обзира на то да ли су црквени. Бар је ово моје искуство. I moje iskustvo takođe (a nisam venčana u Crkvi). Ne bih dala svog muža ni za šta na ovom svetu, obožavam ga punih 12 godinica i planiram da večno bude tako... smej.gif Doduše, ja sam htela da se venčamo u Crkvi ali se on nešto nećkao. Ipak, iako nije crkveni brak, ja ga smatram Božjim blagoslovom i to zaista i jeste tako. Gde ima ljubavi, tu je i Božji blagoslov. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 girl_jumping girl_jumping girl_jumping Хвала Господу што нас не оставља! You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука