Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

јесте, кад се човек опија (и то зависи колико и кад и шта је последица тога), не може без тога, ...

алкохолизам је дефинитивно грех, као и напијање.

Зашто?

Подели на овим сајтовима

Upravo sam otvorila limenku staropramena i otsla na forum kad ono tema... bighugbighug inace,ja ponekad popijem casu piva i to je to.

To je uredu, i ja pijem vino, čovjek ne griješi kad ne pretjeruje u ničem. Pa šta mislite koliko bi izdržali i na šta ličili kad bismo se danonoćno bavili recimo samo seksom i ničim drugim, praktično s tim ne prestajali i iz kreveta nikud ne izlazili. Alkoholizam je to isto! Pretjerivanje i zloupotreba!

:drugarstvo: bighugbighug

Онда ако се једном недељно напијем је одлично. Или морамо и у сексу бити умерени као са алкохолом, да станемо кад нам је најслађе  bighugbighug (кад си већ употребио то поређење...)

Mislim da ne treba pretjerivati, hoćeš li odmah najednom pojesti

sam/a cijelu čokoladnu tortu samo zato što voliš slatko i čokoladu?

article-aby-319.gif-bola-dokonala.jpg

algabacaju

Хоћу.

Подели на овим сајтовима

Је ли грех када се човек напије? и ако јесте зашто?

Јесте грех а то један од настрашнијих и Богу најмрскијих. Човек учињен беше на слику и прилику Божију, уствари је иконом Божијом у свету. Опили човек тим од те иконе Божије чини карикатуру и руга се свом Творцу, хули на Створитеља. Што се мене тиче ја сам за прохибицију и смртне казне за производњу и продају тврдих дрога, тврдог алкохола над 33 % алкохола, дакле свега јачег од вина, пива и лековитих или сличних ликера за колаче. Боља је превенција него одучавање и лечење!

Srpski turist pijan skočio na morskog psa, ubio ga i spasio turističku sezonu Egiptu

Sharm_el-Sheikh_mo_358386S1.jpg

http://www.jutarnji.hr/srpski-turist-pijan-skocio-na-morskog-psa--ubio-ga-i-spasio-turisticku-sezonu-egiptu/910739/

A ja sam za stavljanje tebe i tebi slicnih pod starateljstvo i 24/7 nadzor strucnog osoblja.

Подели на овим сајтовима

јесте, кад се човек опија (и то зависи колико и кад и шта је последица тога), не може без тога, ...

Зашто?

јер је ропство или промашај.
Подели на овим сајтовима

Зашто?

Ропство или промашај може бити свашта. Питање је у чему све требамо бити умерени...

Да ли у причешћивању требамо бити умерени или треба често да се причешћујемо?

Подели на овим сајтовима

A ja sam za stavljanje tebe i tebi slicnih pod starateljstvo i 24/7 nadzor strucnog osoblja.

Šta sad s tim, radikalni hrišćani su i za to, ljude koji se obogaćuju na tuđoj nesreći - dilere, treba adekvatno kaznit!

U situaciji kad neki hoće uvoditi smrtne kazne radi gluposti, homoseksualnosti itd. tim prije ih treba uvesti radi dilanja opijata i navikovih supstanci! Kad već radi nečega.

Подели на овим сајтовима

Upravo sam otvorila limenku staropramena i otsla na forum kad ono tema... greengrin inace,ja ponekad popijem casu piva i to je to.

Хехе, а овај твој уопште не пије:

http://www.metalhammer.co.uk/news/james-hetfield-gets-straight-edge-tattoo/

stadaradim 0442_feel

smej.gif  4chsmu1

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Зашто?

Ропство или промашај може бити свашта. Питање је у чему све требамо бити умерени...

тачно се зна шта јесте грех, ропство и промашај - а шта није.

нема релативизације.

што се тиче причешћивања верника, ту имамо заповест, а редовно причешћивање је једина пракса Цркве и неопходно је сваком вернику ради обожења и отпуста греха. ту управо лежи милост и љубав Свете Тројице - у датости светог причешћа.

ропство алкохолизма се огледа у томе што је човек овисник о хемијској супстанци опијата и што је спреман на разне злобе не би ли задовољио своју бољку.

промашај напијања се огледа у томе што је питање мотива, као и количине попијене и на крају последице свега тога, као и куда заврши.

сви смо свесни празнине у којој нема смисла, тако и у дружењу са људима или соло, са алкохолом или без.

Подели на овим сајтовима

Šta sad s tim, radikalni hrišćani su i za to, ljude koji se obogaćuju na tuđoj nesreći - dilere, treba adekvatno kaznit!

U situaciji kad neki hoće uvoditi smrtne kazne radi gluposti, homoseksualnosti itd. tim prije ih treba uvesti radi dilanja opijata i navikovih supstanci! Kad već radi nečega.

зајроне, једно је производити метке а сасвим друго алкохол.

сви знамо да метак има само једну употребну вредност, а да употреба алкохола зависи од личности, као и количине.

Подели на овим сајтовима

Зашто?

нема релативизације.

што се тиче причешћивања верника, ту имамо заповест, а редовно причешћивање је једина пракса Цркве и неопходно је сваком вернику ради обожења и отпуста греха. ту управо лежи милост и љубав Свете Тројице - у датости светог причешћа.

ропство алкохолизма се огледа у томе што је човек овисник о хемијској супстанци опијата и што је спреман на разне злобе не би ли задовољио своју бољку.

промашај напијања се огледа у томе што је питање мотива, као и количине попијене и на крају последице свега тога, као и куда заврши.

сви смо свесни празнине у којој нема смисла, тако и у дружењу са људима или соло, са алкохолом или без.

Ниси ми одговорио на питање.

Колика је дозвољена количина алкохола? Пошто нема релативизације.

Можемо се и из погрешног мотива и без смисла причешћивати, али ти ипак истичеш да се треба често причешћивати.

Подели на овим сајтовима

сви знамо да метак има само једну употребну вредност, а да употреба алкохола зависи од личности, као и количине.

Која је то једна употребна вредност коју има метак?

Подели на овим сајтовима

Која је то једна употребна вредност коју има метак?

усмерити против живог бића?  girl_jumping
Подели на овим сајтовима

Зашто?

нема релативизације.

Ниси ми одговорио на питање.

Колика је дозвољена количина алкохола? Пошто нема релативизације.

Можемо се и из погрешног мотива и без смисла причешћивати, али ти ипак истичеш да се треба често причешћивати.

тачно се зна колико алкохола одређене засићености (или разблажености, зависи јел си песимиста или оптимиста  4chsmu1) по килограму масе мушкарца и жене (различито због количине мишићне масе) може да се унесе и поднесе и који ефекат изазива.

поготово колико је времена потребно да натопи мозак и докле, пре него се падне у несвест.

или горе.

зато човек мора сам са собом да нађе меру и да бди над собом, ако неће да мери у епрувети.  greengrin

што се тиче редовног причешћивања, зато и нисмо сами себи мерило колико и кад, већ имамо свештено лице које нас води ка што редовнијем причешћивању.

јадна је и неблагословена пракса оних који по аутоматизму или неком сличном аршину ускраћују верницима Живог Бога.

иначе, врло лепо су већ све светитељи описали у књизи из мог потписа  4chsmu1 girl_jumping

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...