Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

A sad ozbiljno, jedine gatare i vještice ili vještci u Srbiji koju stvarno to umiju su zaista ti kremanski iz Kremne!

Jedan momak koji je sa mnom bio u vojsci kao desetogodišnji dječak je imao epilepsiju pa ga odveli u Kremnu.

A tamo ga ta baba odvela do crkve, postavila uz štok od vrata i tačno iznad glave kako je visok zabola nož - neku takvu malu čakiju ko dječaci što imaju. Pa počela nešto mrmljat i drmolit a na kraju izvukla taj nožić iz tog štoka crkvenog i rekla mu da više nikad neće imati ni jedan napad epilepsije u životu, jedino ne smije NIKADA stupiti u tu crkvu jer bi mu se u tom slučaju ta bolest odmah vratila a napade bi opet imao i dobio. Jer tamo u toj crkvi je sada zarobljen taj zloduh a u slučaju da ga opet uvidi odmah se k njemu kroz usta disanjem navrati. Ali u sve ostale crkve na svijetu može ići, jedino u tu jednu na Zlatiboru NE! Tako je i u vojsku bio regrutovan kao sasvim zdrav, bez epilepsije i bez napada!

bendoff

He he he Zajrone,ovakve babeće teologije ti mi imamo ovde na izvoz.

Ja se samo nadam da se ti šališ?

Čudnovata ili čudna ili čudotvorna mirakulozna a ne sasvim naučno objašnjena u potpunosti, mnogoborojna takva izlječenja upravo epilepsije zaista postoje i to ih u vrlo bogatom broju navodi i stručna medicinska literatura. O tom vojniku je to zaista istina, nije sasvim jasno kako to sve funkcionira ali izgleda da psiha ima vrlo veliki značaj u epilepsiji. Također sam naveo primjer osobe meni bliske, kojoj sam od djetinjstva asistirao pri mnogobrojnim napadima "grand mal" koji su bili vrlo velike sile i dugotrajni. Jednom se to desilo tako da sam s tom osobom telefonirao s ulice, s uličnog telefona, čuo sam krik i trčao tamo, trebalo mi je za to oko 10 minuta a ta osoba je još bila u grčevima, napad je još trajao! U određenom životnom trenutku desilo se obraćenje života te osobe k Bogu a od tada su napadi "nestali" kao rukom odnešeni, ostavila je drogu a ta osoba danas ima tako "čist zdravstveni karton" po tom pitanju da danas vozi i auto. Svi ti bolesnici su dugodvremeno i vrlo pomno monitorovani, mnogo napada im se desi u javnosti na ulici pri čemu potom bivaju odvezeni sanitkom ili bilo čijim autom na hitnu pomoć gdje im se taj svaki slučaj "grand mala" unosi u karton i mogućnosti za kakve prevare i manipulacije su vrlo minimalne. A takvu tu dokumentaciju i "šaren karton" pun zaregistrovanih "grand mala" imaju svi oni! Zanimljivo je to što se kako kažem desi da najčešće nekim čudom jednog dana ti napadi prestanu i karton im potom ostaje neispisan, to je u tom epi-žargonu "čist karton". Iz tog vidim Dejane samo da chvala Bogu nemaš o tom nikakva iskustva iz života što je stvarno onda tako najbolje ali kad bi bio živio s nekim takvim vrlo brzo bi shvatio o čemu pišem. Sam lično znam za taj primjer o kojem sam pisao i za još jedan, moja prijateljica ima mlađeg brata također epileptičara i kako smo kućni prijatelji epilepsija je bila često temom naših razgovora pri kafama, razmjena iskustava, pričanje o lijekovima, doktorima, napadima, kad je ko kakav napad dobio i gdje itd. Uobičajeni takav "folklor" rodbinskih pripadnika oboljelih od epilepsija. Potrebno je pri tom biti strašno veliki vjernik i vjerovati da im se takvo nešto ne desi baš pri šetnji pored nekakve vode u koju mogu upast u momentu napada, pri kuhanju ručka u šporeta i slične stvari jer i kad smo kao Židovi imali stotine raznih takvih "zakona - šalbi" šta se smije šta ne smije svugdje nije moguće te ljude stalno držati na očima. Hoće to stvarno veliku vjeru u Boga da ih sačuva i ne dopusti kako im se šta groznog desilo za vrijeme napada ako bi bili sami.

EPILEPSIJA ( sveta bolest)

http://www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=2091

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jel ti zaista veruješ u to zabijanje nožića u štok i da taj mladić više ne sme da ulazi u tu crkvu?

Ja ne vjerujem u magiju, Bog je taj u koga vjerujem i Isus Krist! Ali da magija postoji to znam, da ljudi koji se bave magijom to znam, da su i za bavljenje magijom potrebne određene mentalne i (ne)duhovne predispozicije i to također znam, da su za privođenje i materijaliziranje đavoljih sila potrebni rituali i to također znam, da zli duhovi i magija čovjeku mogu pričiniti ogromnu duhovnu štetu i zbog koje može za vječnost izgubiti dušu, to vjerujem, da katolička Crkva ima posebne rituale kojima te zle duhove izgoni to također imamo, zovu se to egzorcizmi.

Подели на овим сајтовима

Jel ti zaista veruješ u to zabijanje nožića u štok i da taj mladić više ne sme da ulazi u tu crkvu?

Ja ne vjerujem, Bog je taj u koga vjerujem i Isus Krist! Ali da magija postoji to znam, da ljudi koji se bave magijom to znam, da su i za bavljenjenje magijom potrebne predispozicije i to također znam, da su za proveđenje i materijaliziranje đavoljih sila potrebni rituali i to također znam, da katolička Crkva ima posebne rituale kojima te zle duhove izgoni to također imamo, zovu se to egzorcizmi.

To sve i ja znam ali mi se ta baba i njen nožić i to ne ulaženje u taj hram nikako ne uklapa sa ovom pričom.
Подели на овим сајтовима

Ja ne vjerujem, Bog je taj u koga vjerujem i Isus Krist! Ali da magija postoji to znam, da ljudi koji se bave magijom to znam, da su i za bavljenjenje magijom potrebne predispozicije i to također znam, da su za proveđenje i materijaliziranje đavoljih sila potrebni rituali i to također znam, da katolička Crkva ima posebne rituale kojima te zle duhove izgoni to također imamo, zovu se to egzorcizmi.

из предходних постова се чинило као да вјерујеш у "магију"... ја вјерујем да ту има нечега таман толико колико је овај лик Владика Бањалучки

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=QyV6o8oWgV8

народ да је лаковјеран и да се вата за сламку у невољи јесте али да се бајањем нешто може постићи осим навући  проклетсво од Бога на себе НЕМА ТОГА ШТО БИ МЕ МОГЛО УБЈЕДИТИ... Бајања, гатања, звјездарања су ствари проклете од Бога и проклет је свако ко се тиме бави или се повињава!

Подели на овим сајтовима

To sve i ja znam ali mi se ta baba i njen nožić i to ne ulaženje u taj hram nikako ne uklapa sa ovom pričom.

To su rituali, ide o obred zaklinjanja "zlog duha", obično k tomu služe sakralni objekti: crkve i groblja.

Samo je drugi problem čim ili bolje reći kim taj "zli duh" biva zaklinjan, samo kod svećenika koji za to imaju specijanu pravomoć je to jasno, ostali mirno mogu istjeravati đavla i Belzebubom, kako se ro lijepo i jasno po narodski kaže.

Подели на овим сајтовима

Ja ne vjerujem, Bog je taj u koga vjerujem i Isus Krist! Ali da magija postoji to znam, da ljudi koji se bave magijom to znam, da su i za bavljenje magijom potrebne predispozicije i to također znam, da su za provođenje i materijaliziranje đavoljih sila potrebni rituali i to također znam, da katolička Crkva ima posebne rituale kojima te zle duhove izgoni to također imamo, zovu se to egzorcizmi.

Netacno. Magijom moze da se bavi ama bas svaki covek koji se aktivno posveti treningu i bavljenju

magijskim tehnikama. Primer, svaki covek moze da uzme Bardonovu "Inicijacija u Hermetizam" i da prati

te vezbe i instrukcije i ako je istrajan postace mag za godinu do dve dana. Ne postoje nikakvi izabrani

ljudi koji se mogu sa time baviti.

Подели на овим сајтовима

из предходних постова се чинило као да вјерујеш у "магију"... ја вјерујем да ту има нечега таман толико колико је овај лик Владика Бањалучки

Strašno brkate pojmove, vjerovati u Boga je jedna stvar, vjerovati u Trojičnog Boga i Isusa Hrista je opet druga stvar a vjerovati ili znati i biti osvjedočen da postoje zle sile je treća stvar! Pa upravo su sve te gatalačke i magijske praktike od Crkve i u hrišćanstvu zabranjene ne zato što su šuplje, prazne, besmislene ili impotentne (nemoćne) već upravo zato što iza njih stoji Satan, isti onaj koji je i samog Gospoda našeg iskušavao a na zemlji im on svima propujčuje - šteta što mi nemamo takvu riječ kao Česi - deleguje, delegira, posuđuje svoju moć!

Подели на овим сајтовима

Ja ne vjerujem, Bog je taj u koga vjerujem i Isus Krist! Ali da magija postoji to znam, da ljudi koji se bave magijom to znam, da su i za bavljenje magijom potrebne predispozicije i to također znam, da su za provođenje i materijaliziranje đavoljih sila potrebni rituali i to također znam, da katolička Crkva ima posebne rituale kojima te zle duhove izgoni to također imamo, zovu se to egzorcizmi.

Netacno. Magijom moze da se bavi ama bas svaki covek koji se aktivno posveti treningu i bavljenju

magijskim tehnikama. Primer, svaki covek moze da uzme Bardonovu "Inicijacija u Hermetizam" i da prati

te vezbe i instrukcije i ako je istrajan postace mag za godinu do dve dana. Ne postoje nikakvi izabrani

ljudi koji se mogu sa time baviti.

U principu tačno, mislio sam na elementarne intelektualne predispozicije! Takav komu se bude htjelo spavati nakon pola stranice pročitanog teksta onda na sreću k tome neke ozbiljnije predispozicije neće imati. Ja sam mislio više na te gatalačke vještine, proricanje budućnosti, te se čak i nekada nasljeđuju, tj. predispozicije k njima. Ali ta takozvana opšta magija je pristupačna svima, to sam već i napisao i ja o nekoliko postova prije. Ko ne bude imao baš I KVE TIKVE - IQ TIKVE! Pogledaj aquilio par postova prije pa ćeš vidjeti da sam tako to već napisao. Naravno magija je vještina, određene predispozicije igraju ulogu, taj neko tko je k tomu "nadaren" za mjesec dana savlada i shvati ono što drugi za pola godine ili godinu dana! To je opet individualno kao i sve drugo u životu!

Подели на овим сајтовима

Ok manje vise smo se razumeli. Ali i za te gatalacke vestina koje se "nasledjuju" mala ispravka. Najcesce

je u pitanju nasilna inicijacija u neki od vesticijih covena(kultova). Petipicno za istocnu Srbiju kod nas gde

babuskare jos male devojcice iniciraju u svoj coven kroz takozvano "vesticije krstenje". I onda naravno da

takva devojcica oseca zelju i nadahnuce za vesticarenjem pored toga sto je emocionalno vezana za svoju

babu.

Подели на овим сајтовима

Ok manje vise smo se razumeli. Ali i za te gatalacke vestina koje se "nasledjuju" mala ispravka. Najcesce

je u pitanju nasilna inicijacija u neki od vesticijih covena(kultova). Petipicno za istocnu Srbiju kod nas gde

babuskare jos male devojcice iniciraju u svoj coven kroz takozvano "vesticije krstenje". I onda naravno da

takva devojcica oseca zelju i nadahnuce za vesticarenjem pored toga sto je emocionalno vezana za svoju

babu.

U Češkoj su poznate porodice gdje se vještectvi nasljeđuje generacijama unazad više stotina godina pa čak i takve čiji istorijat se da izmapovat do XIII vijeka unazad. Jedna takva arci-vještica živi upravo blizu mene u Opavi, možda mislim da je i najveća u Češkoj. Njene pra, pra pra babe povremeno bile gostima u mučirnama a par njih završilo čak i na lomači.

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

To su rituali, ide o obred zaklinjanja "zlog duha", obično k tomu služe sakralni objekti: crkve i groblja.

Samo je drugi problem čim ili bolje reći kim taj "zli duh" biva zaklinjan, samo kod svećenika koji za to imaju specijanu pravomoć je to jasno, ostali mirno mogu istjeravati i đavla Belzebubom, kako se ro lijepo i jasno po narodski kaže.

Dobro ako samo svećenik  može da vrši egzorcizam koja je onda uloga ove babe u ovoj tvojoj priči?
Подели на овим сајтовима

Samo je drugi problem čim ili bolje reći kim taj "zli duh" biva zaklinjan, samo kod svećenika koji za to imaju specijanu pravomoć je to jasno, ostali mirno mogu istjeravati i đavla Belzebubom, kako se ro lijepo i jasno po narodski kaže.

Dobro ako samo svećenik  može da vrši egzorcizam koja je onda uloga ove babe u ovoj tvojoj priči?

Oni mirjani ih također mogu vršiti i vrše ali nije uvijek to sasvim jasno da li prema ili po nadahnuću Božijem ili đavolskom, za razliku od tih sveštenika koji su k tome školovani, njihova biografija je jasna i neporočna, trude se živjeti svojim osobnim životom sveto u nasljedovanju Hrista, poslušni su Crkvi i imaju od episkopa pravomoć, odobrenje i imenovanje za to. Prosto možeš dati kovaču da ti svojim kovačkim klještima izvadi zub, to možeš. Ali možeš otići i kvalifikovanom dentisti - zubaru.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...