Милан Меденица :) Написано Фебруар 24, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2011 @Dragisa To je samo Meda. facenew22222222 Ne ocekuj bilo kakav konkretan odgovor jer da ga ima vec bi ga napisao. опет не читаш шта пише, већ што ти се снива algabacaju greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 I ovo je ekumenizam! Evo gdje smo napadani zajedno i katolici i pravoslavci od satanista! http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Russian_Orthodox/ro-idolatry.htm какав је ово лудачки сајт???Вероватно они што верују у гуштере! Луциферски, сатанистички, ето какав! Имам их ја колико ти душа хоће таквих, погледај: http://luciferius.org/ Отпалте их неко ко то зна, имају тамо чак дјецу из основне школе као чланове, какви идиоти! OMG! crveniloЖешћи лудаци... Еееее... Балкан је пун таквих организација... Крију се иза разних НВО , по некада чак и као организације за помоћ младима.. Само у полицији нема сектор који се бави са тим стварима..па делују без ометања.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 I ovo je ekumenizam! Evo gdje smo napadani zajedno i katolici i pravoslavci od satanista! http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Russian_Orthodox/ro-idolatry.htm какав је ово лудачки сајт???Вероватно они што верују у гуштере! svestenici valjda su tako izgleda ili Ma ne, nisu nikakvi sveštenici Suzo, oni sveštenike ni monahe a ni monahinje ne priznaju ni nemaju, imaju samo propovjednike i pastore. To su takva naša sektaška "braća" hrišćani što misle da su samo oni na pravom jevanđeljskom putu i da im to daje za pravo pljuvati po tuđim hrišćanskim svetinjama, ikonoborci su to kao protestanti. Ali kako je vidjet nisu ni protestanti evangelici augsburškog ispovijedanja tj. luterani jer ti to odavno ne rade, valjda nekakvi mahniti ..., neću da ih imenujem ali znam tačno već koji bi mogli biti. Nije si to teško predstavit, hehehe! U svakom slučaju su ćaknuti, cvoci nekakvi! OMG! vidis da imaju odijelo neko isto bar slicno kao sto napisah u slikama ,neznam kosu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 није ли ти јасно да су доживели преображај, нисмо ли ми сви на странпутицама боготражитељи пре крштења? први ја сам кроз астрологију укапирао појам слободне воље који ми је дао здраву перспективу у Православљу. може се бити врлински човек и као атеиста и као звездочатац, не мора свако да буде видовита зорка или милан тарот, иако у суховној прелести и самим тим слуге демона и непријатељи Божји. jasno je meni da su oni doziveli preobrazaj, ja to ne dovodim u pitanje. ono sto ja nemogu da ukacim je: kako to da se "satana sam razdelio" i "urusio svoje carstvo" jer je demonskom naukom doveo zvjazdocatce do Hrista? samo to i nista vise. ovaj tvoj citat Sv. Zlatoustog takodje ide u tom pravcu: ...то значи да међу демонима постоји несагласност и сукоб и да устају један на другога; а ако устају један на другога, онда се њихова сила губи и пропада. razmisljajuci o ovoj temi dosao sam do dva neka moguca resenja: 1) ili Bog iskljucivo gleda namere srca, te prema tome svako moze doci do njega cak i kroz demonizovanu nauku. u tom smislu onda nije mi jasno zasto se samo astrologija svrstava u saradnju sa demonima, trebalo bi sve sto ne vodi poznanju Istine smatrati saradnjom sa demonima a ne samo nesto posebno izdvajati 2) ili djavo (njegovo "carstvo") moze da se razdeli samoo u sebi i dovede do Hrista, jer djavo ima tu slabost da ne poznaje Hrista (ne vidi njegov dolazak u telu) pa time i nemoze znati kako ce se njegov naum ustvari na kraju izjaloviti, a sve prema bogomdanoj nam slobodi (prema Jevandjelju, djavo nije prepoznao Hristov dolazak kao Sina Bozijeg u telu i kusa njegovu slobodu). ali i u tom slucaju opet vazi gornja konstatacija da onda slobodno mozemo sve nazvati saradnjom sa demonima, sve sto ne vodi poznanju Boga, a opet sva ta njegova "vlast" i nase robovanje njoj, moze se lako izjaloviti i postati licni put Bogopoznanja. djavo zavodi ali nema vlast da odredi ishod. @akilo sto se tice paganskih religija i toga koliko je tu bilo Istine a koliko lazi: cini mi se da ako je neko i etiketirao prosle kultove i religije kao demonske, onda mislim da je to radjeno u sledecem smislu: koliko got da je neko nazirao Istinu PRE ovaplocenja Hrista a tvrdio da se klanja istinitom Bogu, moze se reci da je bio u zabludi, jer bez obzira sto je osecao, nazirao, mozda i artikulisao to kroz neku religiju, ipak tvrditi da poznajes Istinu pre samog Hristovog dolaska je po definiciji nemoguce, dakle bezumno pa samim tim i lazno-demonsko... tako nekako, uljuljkan u necemu sto samo lici na Istinu. u svakom slucaju ovde bih se zaista drzao one: ko nije sa mnom, protiv mene je (da li ima nekog opravdanja za takve kvalifikacije kultova pre Hrista, ko zna. mada i tu se moze reci nisu krivi sto nisu znali za Hrista. medjutim posle Njegovog javljanja u svetu zaista bi bilo demonski tvrditi da Istina obitava negde ili u necemu drugo) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Dragisa, nisi razumeo poentu. Sustina je to da nije svako ko se bavi astrologijom, magijom, alehemijom ujedno i satanista, demonski sluga. To je proturila trapava hriscanska apologija koja radi na principu zastrasivanja a od toga ima daleko vise stete nego koristi. Moze neko ne biti mag i astrolog 24/7 i nemati nikave veze sa satanizmom cak naprotiv biti protiv toga. Kad se vec drzis one "Ko nije samonom protiv mene je" drzi se i one "ko nije protiv vas sa vama je". Jer ipak Pismo nije samo pisano nego je i napisano, celovito. 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 jasno je meni da su oni doziveli preobrazaj, ja to ne dovodim u pitanje. ono sto ja nemogu da ukacim je: kako to da se "satana sam razdelio" i "urusio svoje carstvo" jer je demonskom naukom doveo zvjazdocatce do Hrista? samo to i nista vise.па и ја сам сам делимично дошао кроз хороскоп до Бога - све ме је водило ка Њему пошто нисам тражио на хороскопу да се задовољим већ само Њиме. ако мало боље размислиш, није ни хриђћаснтво циљ већ само Пут, ал је у Истини и води ка Животу. по тој логици, онда свака добра и лоша ствар која ти се деси је уствари само нови тротоар и пешачки прелаз - проблем који треба решити. лепо каже Апостол негде, није идол и идолска жртва ништа пред Богом, ал се гади савест човеку који мисли да јесте. ovaj tvoj citat Sv. Zlatoustog takodje ide u tom pravcu: ...то значи да међу демонима постоји несагласност и сукоб и да устају један на другога; а ако устају један на другога, онда се њихова сила губи и пропада. razmisljajuci o ovoj temi dosao sam do dva neka moguca resenja: 1) ili Bog iskljucivo gleda namere srca, te prema tome svako moze doci do njega cak i kroz demonizovanu nauku. u tom smislu onda nije mi jasno zasto se samo astrologija svrstava u saradnju sa demonima, trebalo bi sve sto ne vodi poznanju Istine smatrati saradnjom sa demonima a ne samo nesto posebno izdvajati 2) ili djavo (njegovo "carstvo") moze da se razdeli samoo u sebi i dovede do Hrista, jer djavo ima tu slabost da ne poznaje Hrista (ne vidi njegov dolazak u telu) pa time i nemoze znati kako ce se njegov naum ustvari na kraju izjaloviti, a sve prema bogomdanoj nam slobodi (prema Jevandjelju, djavo nije prepoznao Hristov dolazak kao Sina Bozijeg u telu i kusa njegovu slobodu). ali i u tom slucaju opet vazi gornja konstatacija da onda slobodno mozemo sve nazvati saradnjom sa demonima, sve sto ne vodi poznanju Boga, a opet sva ta njegova "vlast" i nase robovanje njoj, moze se lako izjaloviti i postati licni put Bogopoznanja. djavo zavodi ali nema vlast da odredi ishod. 1. не бих знао о чему и како Бог размишља или гледа, ал могу да ти дам мишљење на основу речи Светог Писма:- Молим вас, дакле, браћо, милости Божије ради, да дате телеса своја у жртву живу, свету, угодну Богу; то да буде ваше духовно богомољство. - А добро чинити и давати милостињу не заборављајте; јер се таквим жртвама угађа Богу. - Жртве и дарове нећеш; Ти си ми уши отворио; жртву паљеницу и која се за грех приноси не тражиш. - Жртва је Богу дух скрушен; срце скрушено и унижено Бог неће одбацити. 2. ђаво зна истину и пророштва боље него било који човек, а претпоставио је шта ће бити. али како нема никакву власт и беспомоћан је пред Богом, није ништа ни могао да уради а све што је урадио обило му се о глави и окренуто је против њега а на спасење свима онима који ће доћи после тог догађаја. испада да је ђаво радио све време у корист своје пропасти, свог ''царства'', свог наука, смрти као греха - одатле и игра речима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 @аквиљо на капирам баш твој став, испада да је ђаво нереалан у тим наукама. свако ко практикује науке противној православној, то га чини противником Божјим - сатаном, што у певоду значи противник. мислим да не треба ни буквално схватати неке ствари. а има и овог: 19. Шта дакле говорим? Да је идол шта? Или идолска жртва да је шта? 20. Није; него шта жртвују незнабошци, да ђаволима жртвују, а не Богу; а ја нећу да сте ви заједничари са ђаволима. 21. Не можете пити чаше Господње и чаше ђаволске; не можете имати заједницу у трпези Господњој и у трпези ђаволској. 22. Или да пркосимо Господу? Еда ли смо ми јачи од Њега? Коринћанима посланица прва св. апостола Павла, глава 10. тумачење http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Tumacenje_prve_poslanice_Korincanima/10.htm 19. Шта, дакле, кажем? Да је идол нешто, или да је идолска жртва нешто? Ја вас од идола не одвраћам због тога, што они тобоже имају моћ да вам нашкоде или да вам користе - не, јер су они ништа - него због тога што жртва, коју им приносите, не иде вашем Господару. Затим наставља: 20. Не, него да оно што незнабошци жртвују, демонима жртвују а не Богу. Према томе, не притичите непријатељима свог Господара. Ако би ти напустио царску трпезу и прешао за трпезу осуђеника, несумњиво је да би погрешио, али не зато што би ти она нашкодила или што би ти користила, него зато што би твој поступак представљао увреду за царску трпезу. А ја нећу да сте заједничари с демонима, Ако они, који се причешћују за тајанственом трпезом, постају заједничари Христови, онда и они, који учествују у демонској трпези, очигледно бивају заједничари демона. 21. Не можете пити чашу Господњу и чашу демонску, не можете учествовати у трпези Господњој и у трпези демонској. У виду савета, рекао је: ја нећу да сте заједничари демона. Да тај савет не би занемарили, сада ту исту мисао изражава у одричном облику: не можете пити чашу Господњу и чашу демонску. И самим називима доказује да се морају уздржавати од идолских жртава. 22. Зар да разљутимо Господа? Јесмо ли јачи од Њега? Говори им то као прекор. Зар ћемо испитивати и љутити Бога, да бисмо видели може ли да нас казни кад пређемо на страну Његових непријатеља? Да би показао сву недоличност таквог понашања, каже: Јесмо ли јачи од Њега? Тиме подсећа на веома оштру изреку: Они ме раздражише на ревност оним што није Бог, разгневише својим таштинама (5. Мојс. 32; 21). 14. Не вуците у туђем јарму неверника; јер шта има правда с безакоњем? Или какву заједницу има видело с тамом? 15. Како ли се слаже Христос с Велијаром? Или какав удео има верни с неверником? 16. Или како се удара црква Божја с идолима? Јер сте ви цркве Бога Живога, као што рече Бог: Уселићу се у њих, и живећу у њима, и бићу им Бог, и они ће бити мој народ. 17. Зато изиђите између њих и одвојте се, говори Господ, и не дохватајте се до нечистоте, и ја ћу вас примити, 18. И бићу вам Отац, и ви ћете бити моји синови и кћери, говори Господ Сведржитељ. Коринћанима посланица друга св. апостола Павла, глава 6. тумачење ове посланице је доста опширно код светог Аве Јустина, тако да стављам само линк: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Druga_Korincanima_Sveti_Justin/06.htm клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 @аквиљо на капирам баш твој став, испада да је ђаво нереалан у тим наукама. свако ко практикује науке противној православној, то га чини противником Божјим - сатаном, што у певоду значи противник. мислим да не треба ни буквално схватати неке ствари. Upravo. Pa zato one nauke koje zele sjedinjenje Boga sa covekom i kosmosom nisu suprotne pravoslavlju pa i nemogu biti satanske, ni pod razno. Jedino sto se kroz njih to nemoze ostaviriti bar ne u potpunom efektivnom smislu. Ali to je sasvim drugo pitanje. Pogledaj sta znaci Right hand path i left hand path pristup metafizici. Bice ti mnogo jasnije neke stvari. 0442_feel bendoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 heh, @milan, ti si odgovarajuci akilu ustvari postavio citat u kojem sam ja pronasao odgovor na moje pitanje: 19. Шта, дакле, кажем? Да је идол нешто, или да је идолска жртва нешто? Ја вас од идола не одвраћам због тога, што они тобоже имају моћ да вам нашкоде или да вам користе - не, јер су они ништа - него због тога што жртва, коју им приносите, не иде вашем Господару. Затим наставља: 20. Не, него да оно што незнабошци жртвују, демонима жртвују а не Богу. Према томе, не притичите непријатељима свог Господара. Ако би ти напустио царску трпезу и прешао за трпезу осуђеника, несумњиво је да би погрешио, али не зато што би ти она нашкодила или што би ти користила, него зато што би твој поступак представљао увреду за царску трпезу. dakle ja sam izgleda pogresno shvatao saradnju sa demonom kao dvosmernu, u smislu ako mu sluzis onda imas "obostranu" aktivnu saradnju, dakle podrazumevao sam postojanje neke demonske logike na cijem ostvarenju djavo radi. akcenat je radi, cini, promislja.... a ustvari ispostavlja se da on nema vlas da radi, da cini, on samo svojom prazninom svog besmisla "predlaze", "postoji", nudi svoje "ne postojanja" i to je sve. jer oni (demoni) su nista pa mu to dodje kao jedna vrsta jednosmerne saradnja, gde ti sam delas na svojoj propasti ulazenjem u nebice po svojoj sopstvenoj volji, iako je njegov izvor zaista djavo, ti sam to cinis. dakle iako ces na kraju (ako ostanes na tome) sigurno "podeliti" tu nistavnost, djavo nema onu vrstu vlasti "sad si moj", pa time i nemoze "upravljati" tvojim spasenjem niti moze "raditi" na tome da ti u bilo kom trenutku ne poznas Hrista. e to mi vec menja sliku kako je moguce preko demonske nauke doci do poklonjenja Hristu. ti na tom putu u besmislenu nistavnost u svakom trenutku mozes poznati Hrista, jer demon nema vlast nad tobom bez obzira na tvoju saradnju. on je veliko nista i ti u svakom trenutku mozes da shvatis da je on nista a Hristos Sve, a naziva se saradnjom sa demonom jer kroz nji (astrologiju) sve dublje ides u nista Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 @аквиљо на капирам баш твој став, испада да је ђаво нереалан у тим наукама. свако ко практикује науке противној православној, то га чини противником Божјим - сатаном, што у певоду значи противник. мислим да не треба ни буквално схватати неке ствари. Upravo. Pa zato one nauke koje zele sjedinjenje Boga sa covekom i kosmosom nisu suprotne pravoslavlju pa i nemogu biti satanske, ni pod razno. Jedino sto se kroz njih to nemoze ostaviriti bar ne u potpunom efektivnom smislu. Ali to je sasvim drugo pitanje. Pogledaj sta znaci Right hand path i left hand path pristup metafizici. Bice ti mnogo jasnije neke stvari. 0442_feel bendoff нова перспектива доноси потврду да је астрологија сатанска, а тек раздвајањем астрономије из тога управо један здрав део из будалаштине одстрањен и овековечен.дакле, то не чини астрономију сатанском, напротив - зато и ставих наука, а не део науке. имам представу о оба пута, али не видим поенту? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 heh, @milan, ti si odgovarajuci akilu ustvari postavio citat u kojem sam ja pronasao odgovor na moje pitanje: 19. Шта, дакле, кажем? Да је идол нешто, или да је идолска жртва нешто? Ја вас од идола не одвраћам због тога, што они тобоже имају моћ да вам нашкоде или да вам користе - не, јер су они ништа - него због тога што жртва, коју им приносите, не иде вашем Господару. Затим наставља: 20. Не, него да оно што незнабошци жртвују, демонима жртвују а не Богу. Према томе, не притичите непријатељима свог Господара. Ако би ти напустио царску трпезу и прешао за трпезу осуђеника, несумњиво је да би погрешио, али не зато што би ти она нашкодила или што би ти користила, него зато што би твој поступак представљао увреду за царску трпезу. dakle ja sam izgleda pogresno shvatao saradnju sa demonom kao dvosmernu, u smislu ako mu sluzis onda imas "obostranu" aktivnu saradnju, dakle podrazumevao sam postojanje neke demonske logike na cijem ostvarenju djavo radi. akcenat je radi, cini, promislja.... a ustvari ispostavlja se da on nema vlas da radi, da cini, on samo svojom prazninom svog besmisla "predlaze", "postoji", nudi svoje "ne postojanja" i to je sve. jer oni (demoni) su nista pa mu to dodje kao jedna vrsta jednosmerne saradnja, gde ti sam delas na svojoj propasti ulazenjem u nebice po svojoj sopstvenoj volji, iako je njegov izvor zaista djavo, ti sam to cinis. dakle iako ces na kraju (ako ostanes na tome) sigurno "podeliti" tu nistavnost, djavo nema onu vrstu vlasti "sad si moj", pa time i nemoze "upravljati" tvojim spasenjem niti moze "raditi" na tome da ti u bilo kom trenutku ne poznas Hrista. e to mi vec menja sliku kako je moguce preko demonske nauke doci do poklonjenja Hristu. ti na tom putu u besmislenu nistavnost u svakom trenutku mozes poznati Hrista, jer demon nema vlast nad tobom bez obzira na tvoju saradnju. on je veliko nista i ti u svakom trenutku mozes da shvatis da je on nista a Hristos Sve, a naziva se saradnjom sa demonom jer kroz nji (astrologiju) sve dublje ides u nista 0442_feel bendoff клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 нова перспектива доноси потврду да је астрологија сатанска, а тек раздвајањем астрономије из тога управо један здрав део из будалаштине одстрањен и овековечен. дакле, то не чини астрономију сатанском, напротив - зато и ставих наука, а не део науке. имам представу о оба пута, али не видим поенту? O cemu ti pricas? Kakva nova perspektiva je donela uvid u to da je astrologija a satanska? To sto astrologija nama veze sa naukom niti se moze iskoristiti za akumulaciju saznanja i sto uvek omasi u svojim pretpostavkama nikako ne znaci da ima bilo kakve veze sa satanizmom. Svi koji zele da se ostvare kroz RHP zele Hrista ali oni koji su van pravoslavlja nemaju jasnu pretstavu o Hristu niti mogu samo van Crkve da ostvare to sto zele. Svako ko zeli da se ostvari kroz LHP ne zeli Hrista nego zeli da postoji na dijametralno suprotan nacin Hristu. To su oni jarci koji ce biti levo postrojeni u onaj dan. Dakle nisu svi nepravoslavni satansiti. To je jos jedna od giga mega budalastina karakteristicna turbo revniteljskom verovanju. P.S Ja znam da si ti imao bad expirience sa tim stvarima ali to ne znaci da je to bilo kakav objektivni pokazatalj cele te problematike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 нова перспектива доноси потврду да је астрологија сатанска, а тек раздвајањем астрономије из тога управо један здрав део из будалаштине одстрањен и овековечен. дакле, то не чини астрономију сатанском, напротив - зато и ставих наука, а не део науке. имам представу о оба пута, али не видим поенту? O cemu ti pricas? Kakva nova perspektiva je donela uvid u to da je astrologija a satanska? To sto astrologija nama veze sa naukom niti se moze iskoristiti za akumulaciju saznanja i sto uvek omasi u svojim pretpostavkama nikako ne znaci da ima bilo kakve veze sa satanizmom. Svi koji zele da se ostvare kroz RHP zele Hrista ali oni koji su van pravoslavlja nemaju jasnu pretstavu o Hristu niti mogu samo van Crkve da ostvare to sto zele. Svako ko zeli da se ostvari kroz LHP ne zeli Hrista nego zeli da postoji na dijametralno suprotan nacin Hristu. To su oni jarci koji ce biti levo postrojeni u onaj dan. Dakle nisu svi nepravoslavni satansiti. To je jos jedna od giga mega budalastina karakteristicna turbo revniteljskom verovanju. P.S Ja znam da si ti imao bad expirience sa tim stvarima ali to ne znaci da je to bilo kakav objektivni pokazatalj cele te problematike. чекај, астрологија НИЈЕ сатанска? :cheesy2:сад ми кажеш! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/ani_biggrin.gif 4chsmu1 bighugbighug леле Боже, како си самоуверен да си апсолутно у праву, па то је да човека ухвати језа. још ми изиграваш патронаж за нешто што никад ниси видео ни чуо, још мање имао икаквог искуства са тиме 1307_womens 4chsmu1 стварно се запитам да ли ме сматраш дебилом, или каквим ''мирољубом'', или себе сматраш некаквим прозорљивим генијем који стално зна шта онај преко пута екрана мисли bighugbighug bighugbighug bighugbighug нема НИКО јасну представу о Христу, зато живећи спознајемо делимично, а реалност се не дели на лево и десно. али молим те, како си извукао закључак, једино ако ниси сневао нешто, из мојег писања да су сви неправославни сатанисти, тачније противници Божји? природа људска је та која је врлинска, боготражитељна, инстинктивна КА Богу - друго је избор који се несвесно или свесно рађа и делује у човеку ка злу. остварење се врши само путем КА Богу, све остало је нихилизам, растворење. зло је тако ситно на овом свету, а хаос људских сударања није противништво. између Бога и зла је толико нијанси да може човек да дотакне апсолутно зло и да се тиме поврати, као и да додирне апсолутно добро и да буде тотално помрачен тиме. молим те, прочитај још једном цео 20. и 21. стих са тумачењем друге посланице Коринћанима да ти се разјасни ко су заједничари са демонима, сатанисти - не мож бити јасније и гласније. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1275.msg369225.html#msg369225 а ако мислиш да сам јуридички расположен према таквима или генерално према људима, грдно се вараш. пс. много брате уображаваш. немаш ти личног искуства, зато тако и удараш по тастатури. јер да га имаш не би ти пало на памет да пишеш тако. сем тога што сам мишљења да објективност не постоји, само субјективна перспектива замешана искуством и духовно-умно-емотивним нагињањем: зато што ти треба гомила објективних дешавања и деловања а такав идеалан случај не постоји. управо зато је Православље тако широко а не фиокирано јер је одраз јединствене личности која се не може квалификовати и класификовати, понајмање универзализовати/генерализовати - што је управо хороскоп/астрологија и самим тим је демонски одраз јер води у сингуларизацију, класификовање, генерализацију и на крају негативно печатирање личности не дозвољавајући јој да се оствари у Богу. уједно је и пријемчивост на идеологију, што је крајњи одраз аутоправедништва - бити апсолутно у праву за било коју дату ствар. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 чекај, астрологија НИЈЕ сатанска? 1307_womens сад ми кажеш! 4chsmu1 bighugbighug bighugbighug Neutralna je. Moze biti satanska, zavisi od onoga ko joj pristupa. леле Боже, како си самоуверен да си апсолутно у праву, па то је да човека ухвати језа. још ми изиграваш патронаж за нешто што никад ниси видео ни чуо, још мање имао икаквог искуства са тиме 4chsmu1 https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif U istom pasusu sve ovo pise covek koji mi oci nije video. Pa me jos pita da li mislim da je on neki "Miroljub":cheesy2: стварно се запитам да ли ме сматраш дебилом, или каквим ''мирољубом'', или себе сматраш некаквим прозорљивим генијем који стално зна шта онај преко пута екрана мисли bighugbighug bighugbighug bighugbighug Nije za forum ta vrsta prideva koja bi opisala cime te ja smatram. нема НИКО јасну представу о Христу, зато живећи спознајемо делимично, а реалност се не дели на лево и десно. Ajdee! Levo i desno je odrednica da li je neko tezi Bozijoj volji ili protivljenju istoj. Naravno da govorimo o konceptualnoj predstavi Hrista a ne gnoseoloskoj ali naravno da arhiadvokat u tebi nije mogao da izdrzi bez demagogije. али молим те, како си извукао закључак, једино ако ниси сневао нешто, из мојег писања да су сви неправославни сатанисти, тачније противници Божји? природа људска је та која је врлинска, боготражитељна, инстинктивна КА Богу - друго је избор који се несвесно или свесно рађа и делује у човеку ка злу. остварење се врши само путем КА Богу, све остало је нихилизам, растворење. зло је тако ситно на овом свету, а хаос људских сударања није противништво. између Бога и зла је толико нијанси да може човек да дотакне апсолутно зло и да се тиме поврати, као и да додирне апсолутно добро и да буде тотално помрачен тиме. Vidis Mr. Lawyer kako si se sad ukopao jer uvek i po svaku cenu razvijas neku ljigavu demagogiju. Ovo sto sam boldovao i jeste bila moja poenta sa RHP i LHP. Kazes da si relativno upoznat sa tim koncetpima a onda se ovako odvalis u citanju neke lekcije, satro da me prosvetlis. RHP- je teznja ka zajednici sa Bogom, ka spajanju sa izovorom zivota i privodjenme sebe i prirode u besmrtnost. LHP - je teznja ka unistenju celog kosmosai vracanja u stanje prvobitnog kaosa/nebica zato da bi izbegli zjednicarenje sa Bogom. Nemoras nuzno da govoris da si upoznat sa necim ako nisi. Zaista. Stedis energiju i sebi i drugima. молим те, прочитај још једном цео 20. и 21. стих са тумачењем друге посланице Коринћанима да ти се разјасни ко су заједничари са демонима, сатанисти - не мож бити јасније и гласније. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1275.msg369225.html#msg369225 а ако мислиш да сам јуридички расположен према таквима или генерално према људима, грдно се вараш. Ne mislim da pristupas juridicki nego mi je ocito jasno da ne razlikujes idole, idolopoklonstvo, zrtve idolima od ne hriscanstva generalno. Imas li blage predstave koliko ima antickih kultova/religija koji u sebi ne sadrze ama ni trunke idolizma, bilo kakavke zrtve idolima, kipove etc? Ovo o cemu prica apostol Pavle je bilo najpopularnije (kao Grand danas) ali daleko od toga da je takva forma religioznosti bila jedno sto su anticki polisi sadrzali. пс. много брате уображаваш. немаш ти личног искуства, зато тако и удараш по тастатури. јер да га имаш не би ти пало на памет да пишеш тако. сем тога што сам мишљења да објективност не постоји, само субјективна перспектива замешана искуством и духовно-умно-емотивним нагињањем: зато што ти треба гомила објективних дешавања и деловања а такав идеалан случај не постоји. - Ajd da smo bili na pivu nekad pa se onako posteno ispricali jos bi i razmislio o ovoj kritici ali covece oci mi nisi video. Razmenili smo par privatnih poruka i vodimo zestoke polemike na forumu i ti ko iz topa dunes tvrdnju kakvog ka iskustva imamo odnosno nemam. I to odmah nakon recenice da ja nesto uobrazavam. Procitas li ti ovo ili duvas kako ti sta dune u glavi? -Pa sto mi onda oponiras? Ne verujes u supstveno misljenje ili sta?! управо зато је Православље тако широко а не фиокирано јер је одраз јединствене личности која се не може квалификовати и класификовати, понајмање универзализовати/генерализовати - што је управо хороскоп/астрологија и самим тим је демонски одраз јер води у сингуларизацију, класификовање, генерализацију и на крају негативно печатирање личности не дозвољавајући јој да се оствари у Богу. Mozes li da napises jedan pasus a da ne bude nekog besmislenog poredjenja u njemu? Astrologija nije nikakva religija vec obicna tehnika, ajde skup tehnika. Ovo je isto kao da si rekao "e vidis molitva je tehnika, odredjne, tacno srocena i konaca a gledaj hinduizam. Eee kako je samo sirok, sta tu sve nema". Besmisleno je. Isto kao sto je molitva jako sirok i opsti pojam tako je i astrologije opsti pojam i porediti je sa bilo kojom religijom pa i sa pravoslavljem je besmisleno. Jer mi (bar ja) ne pricamo ovde o astrologija vs pravoslavlje posto je to kristal jasno. Nego pricamo o tome da li su sve prethriscanske religije automatski=stanizam. P.S Postedi me gluposti "pravoslavlje nije religija" i tome slicnih fora i fazona. уједно је и пријемчивост на идеологију, што је крајњи одраз аутоправедништва - бити апсолутно у праву за било коју дату ствар. Oldican 5! bighugbighug bighugbighug bighugbighug bighugbighug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 чекај, астрологија НИЈЕ сатанска? сад ми кажеш! greengrin greengrin greengrin Neutralna je. Moze biti satanska, zavisi od onoga ko joj pristupa.how yes no. 4chsmu1па ништа, шта да ти кажем, сем да кренем да ти цртам. толико о твом бављењу том науком. па није то нуклеарна наука, па може бити кул и не-кул. астрологија је наказни склоп астрономије и уображености убитачног убеђења да се човек може поделити на 12 симболика. од таквих папазјанија је само гора нека мешпајз идеологија. молим те, прочитај још једном цео 20. и 21. стих са тумачењем друге посланице Коринћанима да ти се разјасни ко су заједничари са демонима, сатанисти - не мож бити јасније и гласније. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1275.msg369225.html#msg369225 а ако мислиш да сам јуридички расположен према таквима или генерално према људима, грдно се вараш. Ne mislim da pristupas juridicki nego mi je ocito jasno da ne razlikujes idole, idolopoklonstvo, zrtve idolima od ne hriscanstva generalno. Imas li blage predstave koliko ima antickih kultova/religija koji u sebi ne sadrze ama ni trunke idolizma, bilo kakavke zrtve idolima, kipove etc? Ovo o cemu prica apostol Pavle je bilo najpopularnije (kao Grand danas) ali daleko od toga da je takva forma religioznosti bila jedno sto su anticki polisi sadrzali. на основу чега си дошао до закључка да не разликујем идоле и приде од нехришћанства? greengrinма уствари, ја мора да грешим јер нисам еволуциониста, а ти мора да си у праву пошто читаш мисли све време greengrin greengrin greengrin пс. много брате уображаваш. немаш ти личног искуства, зато тако и удараш по тастатури. јер да га имаш не би ти пало на памет да пишеш тако. сем тога што сам мишљења да објективност не постоји, само субјективна перспектива замешана искуством и духовно-умно-емотивним нагињањем: зато што ти треба гомила објективних дешавања и деловања а такав идеалан случај не постоји. - Ajd da smo bili na pivu nekad pa se onako posteno ispricali jos bi i razmislio o ovoj kritici ali covece oci mi nisi video. Razmenili smo par privatnih poruka i vodimo zestoke polemike na forumu i ti ko iz topa dunes tvrdnju kakvog ka iskustva imamo odnosno nemam. I to odmah nakon recenice da ja nesto uobrazavam. Procitas li ti ovo ili duvas kako ti sta dune u glavi? -Pa sto mi onda oponiras? Ne verujes u supstveno misljenje ili sta?! генијално - пошто напишеш свашта, мене оптужиш за исто а ја нит писо нит мирисо greengrinјееееееесте, ти си центар мојег света и не могу да живим без твојих коментара :bla: greengrin дај олади се мало, иди умиј се. па се варти да разговарамо ко људи ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука