Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

nemam iskustva u astrologiji ali svakako imam iskustva sa ljudima koji koriste astrologiju da bi ukalupili ono što im nije jasno...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

evo da vidimo šta si napisao

sve sto covek radi moze da radi na dobro ili lose, e sad problem je sto neki to ne razumeju pa uvrstavaju u delovanje demona a neki jednostavno su zatucani pa i nece ni da pokusaju da razumeju i naravno takodje svrstavaju u delovanje demona

sve sto covek radi moze da radi na dobro ili lose woooow  staniiiiiii

kako li si ovo zaključio i kojom astrološkom metodom... tako je radikalno...

e sad problem je sto neki to ne razumeju pa uvrstavaju u delovanje demona a neki jednostavno su zatucani pa i nece ni da pokusaju da razumeju i naravno takodje svrstavaju u delovanje demona

kako to neko ne razumeju a uključuje demone.... uključivanje demona pokazuje samo jednu stvar.... verovanje u postojanje lošeg... a samim tim i dobrog,kao kontra principa...makar i fiktivnog jer bi u suprotnom oko nas bili demoni.... i šta vidimo iz ovoga.....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

kazem ti opet, nemas dovoljno iskustva nego gledas onako sa strane sa vec tvrdim misljenjem, ne posmatras to objektivno realno, nego- ne sa predrasudom, nego sa predubedjenjem

Edit: ja ili ne mogu da te pratim, ili jednostavno neces da budes razumljiv nego si uleteo ovde da se foliras

ako u necemu nemas iskustva kazem ti ne mozes da razumes, to bi bilo isto kao kad bi ja nekome pokusavao da objasnim sta je jabuka a on video samo crva

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

ok,evo slušam... reci mi kako treba da gledam... evo najotvorenije tvrdim da želim da mi objasniš kako treba gledati na astrologiju.....

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

eto rekao sam ti u Editu staniiiiiii

znaci odgovor na pitanje bi bio da je ova planeta i stanje ili crv ili jabuka

e sad jedna sasvvim nova tema bi bila: "Projekcija ili sadasnjost?", ili "Projekcija i buducnost?", a moze i da bude "Projekcija ili laz?"

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

pa nemam ja sta sa tobom ili bilo kime da argumentujem, mogu jedino da objasnim sopstveno iskustvo, a tu ima i lepih i ruznih stvari, i sta sad, da pricam samo ono lepo ili samo ono ruzno ili oba? staniiiiiii

edit opet: pa vidi ovako, nisam ja sajentolog da sad ocu tebe da astrologisem hahahaa 0409_feel, ja ti opisujem svoje misljenje i sta sam iskusio, i nema to veze sa tvojim iskustvom o tome ako ga uopste i imas, a ne samo povrsno gledas na to kao negativnu stavku ili mozda na totalnu laz

nije laz to hahaha, to je jednostavno tako, nekad ljudi nisu imali kompjuter nego kamen, i bio je jednako tehnoloski napredan kao kompjuter, uvek je isto, covek ne evoluira, nego ima znanje koje je izgleda kushao sa drveta poznanja

ja ne mogu da kazem da je astrologija laz ili obmana ako mi tacno kaze po konstelaciji planeta koje je Bog stvorio za nas. sve je ustvari stvoreno ovde za radi nas, a po osnovnim pravilima, je bitno to da se ne svadjamo, i da postujemo to pravilo ne bi bilo ove rasprave

planete i vracare su sasvim dve kategorije koje nemamju u sustini vezu jedno sa drugim

moze covek da je dobar ili da je los, ostale kategorije su nesto sasvim drugo

ako je meni po natalnom horoskopu vidjeno od coveka koji eto recimo u kolektivnom nesvesnom ima znanje o planetama, i napise tj prenese tacno sve tako kako jeste i kako ce biti, a sto je stvarno tako, kako onda moze da se kaze da on unapred zna nesto o meni sto je sada, a kamoli da me jos ubedi u nesto sto ce se desiti u buducnosti i desi se, kako onda moze da se kaze da je to projekcija, ako on procita iz konstelacije planeta trenutno stanje?

problem je sto mnogi koji ne razumeju taj aspekat iz neznanja i navodnog "znanja" koje su dobili od koga?, tvrde da su oni u pravu

ti si mozda u pravu za sebe, ali pod uslovom da imas iskustva, a ja sam u pravu za sebe sto ti pricam sad iz vlastitog iskustva, ako cemo o temi ko je u pravu

Подели на овим сајтовима

ma ok... izvini... očigledno se ne razumemo... ja sam pokušao da ako ikako mogu osmislim nekakav kreativan razgovor o astrologiji ali ok.... ipak je deset do 2

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=1275.msg303393#msg303393 date=1290989755]

ovo je tvoja refleksija, DYNABLASTER... ništa više... u psihologiji se to zove-projekcija  klapklap

ovo si u pravu, ali ti si onda krenuo offtopic, a nisi uopste nista pricao o astrologiji hahahaa klapklap

Edit: pa ne razumem se ja u satrologiju kao nauku :) ja samo kazem moje iskustvo bez ikakvih izmisljanja

evo da razmislim, to znanje je prastaro, kao i svako matoro znanje, kao o recimo biljkama i lekovitosti, ljudi koji ne zele da razmisle o toj pojavi je jednostavno receno ignorantski, osim ako oni nemaju direktno znanje dobijeno od samog Boga, nego od Djavola, ali zasto bi ti djavo davao informaciju o lekovitosti biljaka ili o stanju planeta i jos kojecega

drvo poznanja je bas zato, ako si vec ubrao plod, onda sta raditi sad sa njim a probao si ga

nauka ne napreduje, tj izgleda samo tako, cak stagnira odavno, a sad vec ima nazadovanje, evo primer, zvucnik pravljen pre 30 godina, sklepan od jednostavnih materijala ali sa ljubavlju, svira podjednako dobro ako ne i bolje! (ako pricamo o emociji koju muzika izaziva) od danasnjih cyber hightek zvucnika od materijala koji su preskupi i samo unazadjuju planetu, poceli su da prave zvucnik od radioaktivnog beryliuma koji navodno! svira najbolje na svetu a to je ustvari laz

to se zove masovna sebicnosti, propasce civilizacija tako, ako ne i potpuni kraj ovog stanja klapklap

EDIT: ja se izvinjavam ali mozda sam pogresno shvatio tvoju konstataciju, ja nisam ni procito sve sto je gosn Muzicar napisao, nego samo preleteo, pa sam eto mozda i pogresio jer sam lupio sta on misli, pa otud ta projekcija sto velis, izvinjavam se :D

brate ono je epopeja, ali evo sacu da procitam hahahaha smej.gif

e posto smo probali sa drveta poznanja, onda je to vec zadatak, i o ovoj temi nisam razmisljao , evo sad razmisljam, huh drvo znanja, to je ustvari najdublja tema za razgovor, ne znam sta o tome reci, bili smo u idealnom stanju potpune ljubavi pre nego sto je djavo to sve pokvario, znaci tako je moralo biti i jeste, jer nije nikako drugacije, e sad to znaci neposlusnost prema Stvoritelju, i sad kako opet postati dobar i poslusan, a uz svo ovo znanje o dobru i zlu sto imamo, sta sad dalje, znaci tehnoloskom naukom to ne moze, al nije problem u nauci nego u neposlusanju, pokusavam da se napregnem sad ali ne ide to tako,

sta je u stvari bilo na drvetu znanja?

sad sam se setio!, na drvetu znanja je stajalo "Bolje da ne znas!!!" hahahahaaaa smej.gif

Подели на овим сајтовима

evo procito sam od muzikanta ono velikim slovima i sve je tacno, povlacim sto sam lupio ono u prvom postu :)

Подели на овим сајтовима

Sad se setih kako sam pogadjao ljudima u koliko sati su rodjeni... dobro, otprilike!

Kako?

Pa, po faci sam pretpostavljao "podznak" (i to iz višegodišjeg iskustva), pa kada mi taj neko kaže kada mu je rodjendan, ja sam u glavi, napamet, a "znajući" podznak, računao u koje doba dana je dotični rodjen. Bilo je čudjenja...

Nisu znali da je to čista matematika (račun) i iskustvo (lice)

Primer: ako neko ima "jarac-facu", a, rodjen je krajem novembra, ja znam da je rodjen otprilike par sati nakon izlaska sunca... Nije teško to izračunati napamet (ionako je uvek bilo par sati gore- par sati dole)

Fora je u faci...

hahahaha ovo je dobro! klapklap klapklap

ja ne znam primetio sam da ljudi koji imaju lavovske face ili nesto da me podseca na lava su bas lavovi u horoskopu hahaaa :) ali ne kad ja ocu, nego kad imam osecaj klapklap

Подели на овим сајтовима

link=topic=1275.msg303410#msg303410 date=1290990869]

nemam iskustva u astrologiji ali svakako imam iskustva sa ljudima koji koriste astrologiju da bi ukalupili ono što im nije jasno...

...koji koriste, ili "koriste" (zloupotrebljavaju)?

inače, ovo : "...da bi ukalupili ono što im nije jasno..." je tipično za religiju, al' nije tema ovde...

Mozi, zemljače moj,  pitam se stvarno otkud hrabrost jednom verniku da izjavi tako nešto  :)

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Sad se setih kako sam pogadjao ljudima u koliko sati su rodjeni... dobro, otprilike!

Kako?

Pa, po faci sam pretpostavljao "podznak" (i to iz višegodišjeg iskustva), pa kada mi taj neko kaže kada mu je rodjendan, ja sam u glavi, napamet, a "znajući" podznak, računao u koje doba dana je dotični rodjen. Bilo je čudjenja...

Nisu znali da je to čista matematika (račun) i iskustvo (lice)

Primer: ako neko ima "jarac-facu", a, rodjen je krajem novembra, ja znam da je rodjen otprilike par sati nakon izlaska sunca... Nije teško to izračunati napamet (ionako je uvek bilo par sati gore- par sati dole)

Fora je u faci...

hahahaha ovo je dobro! klapklap klapklap

ja ne znam primetio sam da ljudi koji imaju lavovske face ili nesto da me podseca na lava su bas lavovi u horoskopu hahaaa :) ali ne kad ja ocu, nego kad imam osecaj smej.gif

"jarac" face je bilo pod navodnicima.

To znači da imaju slične crte lica sa mnogima za koje znam da su asc. jarac,

a, ne da liče na životinju jarac...

I nije, kako kažeš "ali ne kad ja ocu, nego kad imam osecaj"

zašto si izostavio, kada si citirao, ono što sam zaista napisao :

"Naravno, ne svima, nego onima koje ja odberem (da bih bio siguran)."

p.s.

a, kako se ono zvaše ta "stilska figura" ?  klapklap

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

to sto sam izostavio nema sad veze, jer te nisam dobro razumeo, mislio sam da lici na zivotinju, nego ja pricam u svoje ime i apsolutno nebitno :)

Подели на овим сајтовима

link=topic=1275.msg303412#msg303412 date=1290991061]

evo da vidimo šta si napisao

sve sto covek radi moze da radi na dobro ili lose, e sad problem je sto neki to ne razumeju pa uvrstavaju u delovanje demona a neki jednostavno su zatucani pa i nece ni da pokusaju da razumeju i naravno takodje svrstavaju u delovanje demona

sve sto covek radi moze da radi na dobro ili lose woooow  0442_feel

kako li si ovo zaključio i kojom astrološkom metodom... tako je radikalno...

e sad problem je sto neki to ne razumeju pa uvrstavaju u delovanje demona a neki jednostavno su zatucani pa i nece ni da pokusaju da razumeju i naravno takodje svrstavaju u delovanje demona

kako to neko ne razumeju a uključuje demone.... uključivanje demona pokazuje samo jednu stvar.... verovanje u postojanje lošeg... a samim tim i dobrog,kao kontra principa...makar i fiktivnog jer bi u suprotnom oko nas bili demoni.... i šta vidimo iz ovoga.....

kako objasnis  psiholoski ako negdje  u ratu recimo bude ubijanja sto uvijek bude i ti isti misle da to dobro uradili  iz bilo kakvih razloga ,recimo religiozni ,mozes da me razumis ,ili ovako neko nekome ucini ,uvrijedi recimo i misli i dalje da to  zbog dobra tog uvrijedjenog dobro uradio ,cinjenica je da ta osoba drugu povrijedila uvrijedila ,koja bolest u psihologiji to za ljudska bica na zemlji ,kako se zove ,kako moze drugome sto neodgovara biti dobro,a taj ko radi i kaze  i sigorno je ubijedjen da dobro radi  ,recimo ratovi isto sve zlo koje cine misle da dobro cine i tako dalje uh nista  nerazumijem sta napisa
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...