Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ваља се попити једну ракијицу ујутру на празан стомак.... "па да видиш како ће дан лепо да ти крене".

0442_feel То мој ђед увек, баш је свеж...  tanning

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

sad sam se sjetila  jednom sam zaspala navece rano znam kad telefon zazvonio da me probudio a podignem slusalicu javi se jedna poznanica i kazem spavam ,sva zaprepascena mi kaze  od cetiri do sedam navece se nespava samo demoni spavaju u to vrijeme  tanning

normalno,dok demoni spavaju rade se druge stvari  0442_feel

mislš da je slučajno od 4 do 7 popodne  tanning

i misliš da je slučajno interval od 3 sata

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Најаће је било за Петовдан кад је свештеник поћео да прићешћује. Наравно бабе прве која сама која са унуцима, али једна од њих са унуком, држала је нафору у руци (то преко реда да не објашњавам) упутила се свештенику и питала га је (полако подизајући руку) дали сме да са нафору накваси (стави у Прићешће) мало и да да унуку, нашто се свештеник запрепастио и повукао Путир...  confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='molimmmmm' /> лудило !!!

XAXAXA umocicu, pa da dete ne jede suv 'leba  smej.gif smej.gif smej.gif
Подели на овим сајтовима

sad sam se sjetila  jednom sam zaspala navece rano znam kad telefon zazvonio da me probudio a podignem slusalicu javi se jedna poznanica i kazem spavam ,sva zaprepascena mi kaze  od cetiri do sedam navece se nespava samo demoni spavaju u to vrijeme  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif

normalno,dok demoni spavaju rade se druge stvari  1314_womens

mislš da je slučajno od 4 do 7 popodne  mocart

i misliš da je slučajno interval od 3 sata

onda cu ustat  u cetiri joj alse ismijala ko luda brasnu kadmi palo napamet kako mi rekla da se  nevalja spavati
Подели на овим сајтовима

Kaze moja baba da ne valja petkom da se sije...  0110_hahaha

Па да, не ваља уколико је празник и црвено слово  0110_hahaha  0110_hahaha    dobar decko

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Ovo su najčešći i najrasprostranjeniji oblici sujevjerja i variraju od kraja do kraja.U našem          gradu, sa obiljem ljudi različitih religija, porijekla i običaja ima ih zaista na pretek. Nepoznavanje nekog od njih, gotovo nepisanih pravila, može izazvati vrlo nepijatne situacije i uvredu, a ima ih zaista mnogo.Evo nekih:

-„Ne valja se“ poklanjati paran broj poklona,cvjetova (osim na sahranu)

-Na čestitanja povodom rođenja ili vjenčanja ići isključivo prije podne

-Ne vraćati prazan sud

-Ne poklanjati noževe,makaze (otkupiti ga nekim simboličnim iznosom)

-Ne ljuštiti bijeli luk noktima

-Ne izbacivati smeće niti istresati mrve sa stola noću

-Ne produžavati put ako je ispred nas prošla crna mačka

-Ne svraćati kod nekog u povratku sa groblja..

Ovakvih primjera ima unedogled.Neki se mogu objasniti time što je razlog zaboravljen, kao recimo u Crmnici gdje se „ne valja“ jesti dimljena kobasica prije Božića, ali jedu sve drugo meso.Ovaj običaj je nastao tako što su svinje uvijek klali uoči Božićnog posta krajem novembra, tada pravili kobasice i stavljali da sa suše, a budući da su postili, tj. nisu jeli meso do Božića, prirodno je da nisu jeli ni kobasice.Vremenski su ljudi prestali da poste i zaboravili na post, ali su upamtili da se „ ne valja“ jesti kobasice do Božića.   

Подели на овим сајтовима

U Hercegovini kažu, a i verovali ili ne još se poneko toga i drži, ne valja se šišati i brijati u utorak....

Stvarno zvuči besmisleno i sujeverno, ali kada sam se malo bolje raspitao, o ovome se radi:

Kosovska bitka je bila u utorak i već 600 godina ljudi se sećaju tog dana i žale ga... jer kada je neko u žalosti, onda se ne šiša i ne brije....

Baš  smiley-dance007 "sujeverje ....

Подели на овим сајтовима

Valja se sam sebe uštinuti kada sretneš sveštenika.

Valja se kada sretneš više monahinja, ne valja kada sretneš jednu.

Na valja prosuti so.

Valja se prosuti kafa i rakija.

Ne valja se praznicima i nedeljom sjeći nokte,šišati, prati kosu.

Valja se ići u jedan manastir tri puta da se ispuni želja. 70zfof0qsamomolitva

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...