Oglo Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ma to je ok... ne mozemo da raspravljamo o tome sta ti u tome vidis... samo skrecem paznju da je ipak ona boldirana ocena malo preterana... sve to se moze objasniti bez ikakvog Promisla... po tvom umovanju, sve to ima vise smisla sa Bogom... po mom umovanju bez Boga ili bogova... Evo jedna pretpostavka za tebe, zakoni evolucije funkcionišu u svakom aspektu,zašto ih ne bi prenio na "veći" nivo,onaj koji nije moguće naučno dokazati "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2012 @Ajvanho8 Pocinjes odvec neposteno da se ponasas prema sagovornicima. Vise puta sam veceras ostavio link gde je detaljno objasnjeno kako nastaje taj gen. Evo procitaj http://teorijaevolucije.com/uvod2.html Nije posteno da samo ponavljas kako nastaje , kako nastaje a ne procitas materijal koji ti se dostavi. Avocado and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Izvor: http://www.creation6...p?article_id=63 Nije odatle uzeto al nema ni veze bitno je da tih prelaznih formi nema .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 ... Ово је на први поглед добра примедба, али узрок је непознавање генетике и ебриологије. Нису све те ствари кодиране, нити је неопходно да постоје те корелације. Може мало детаљније? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ok sad smo se razumeli ok naslova. Mozes otvoriti ti ako imas spremno nesto tudjeg ili svog materijala na tu temu. Ja jos nema sredjen neki svoj veci size gde bi razborito objasnio na sta mislim a za pisanje istog trenutno nemama vremena ali svakako ce biti potrebno. Jer ce iz CERNA sitazti vesti u obliku poziva na tako nesto u narednim mesecima i godinama. Из ЦЕРН-а се очекују револуциони разултати. Мада је космологија у спрези са квантном механиком млада област, отворићу ипак тему са том причом. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Како је настао тај ген? Мутацијом на неком претходном гену. Рецимо, имаш ту неку израслину на руци. Ген који кодира градивни протеин израслине мутира тако да једна аменикиселина буде замењена другом која у датој конфигурацији протеина може са најближом комшиницом аминопкиселином да направи дисулфиндни мост. Ово доводи до повећања чврстине израслине која а приори није ни добра ни лоша. А ако ме питаш како је настао неки први протоген, то не знам. Абиогенеза је у зачетку, али и те како те ”информације” могу да настану природним путем, чак и у неорганском свету. http://iopscience.io...8/263/fulltext/ Ово је информација коју сам тражио и што све време питам! Хвала.Овакав став подразумева да унапред постоји нека особина, склоност или ген. Мене интересује како је настао управо тај ген који представља одскочну даску за даље. И немој ми рећи да је настао од неке претходне, сличне склоности, јер онда могу да те питам опет исто. Појма немам како си то тако разумео. Нема никакве унапред задате особине, склоности или гена. Имаш прсто јединке у датој средини које живе и размножавају се. Наши скакачи скачу из авиона, то им је живот. Израслина на руци им омогућава боље преживљавање. То је једини циљ. Није им циљ да лете. Циљ им је да преживе. Израслина им омогућава да успоре пад и то је све. Када се кроз низ генерација та израслина усаврши тако да им омогући да се дуже задрже у ваздуху и мало управљају лево десно, горе доле, ми то називамо летењем, а творевину крилима. Нико то није осмислио (док год смо на терену биологије, не кажем да не постоји метафизички промисао, али то је сасвим друга ствар) не постоји никакав план, нити је та израслина добра по себи. Већ на самом почетку људима на земљи не би била корисна и нестала би из популације брзином светлости. Троши превише енергије (на пример) и неће те ниједна женска с тим. Немаш деце, ћао. Не би никад развио ни крила ни било шта слично. Али скакачима та израслина често значи разлику између живота и смрти. И њима треба енергија за израслину, али у њиховим околностима је цена оправдана, јер они који израслину немају, иако троше мање енергије, бивају далеко чешће или готово увек смрскани о земљу. Тај први ген који је одскочна даска за крила је настао насумичним мутацијама. Баш као и сви остали гени у дугом процесу развитка творевине коју називамо крилима. Тај ген је ту и он би можда настао и у некој другој средини, али ту не би имао селективну предност, него напротив, те се не би раширио у популацији, него би изумро. Чињеница да скакачи имају израслину не значи да су је добили да би преживели, него да су преживели зато што су је добили. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ajvanho nešto ovako u društvu: "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Nije odatle uzeto al nema ni veze bitno je da tih prelaznih formi nema .... Нема, сине, нема, немој да се плашиш. Чика Мирољуб каже да нема, немој ове зле чике да те лажу. Aquilius Cratus, Milan Nikolic, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Nije odatle uzeto al nema ni veze bitno je da tih prelaznih formi nema .... Jel primecujes mozda da si postavio dosta pitanja i na sva pitanja dobio odgovore (sad, koliko se tebi dopadaju odgovori to je druga stvar) medjutim, dobio si i par pitanja i ni na jedno nisi odgovorio... Akvi te lepo pitao: Posto ti i autor ovog teksta stojita iza pozicije da nema prelaznih formi moramo razjasniti jedno veoma vazno pitanja da bi dalje videli da li je to bas tako. Koji je vas skup standarda na osnovu koga ste modelovali apstrakciju prelazne forme koju nista nasli medju fosilima? I jos vaznije kako sto do tog apstraktnog modela "prelazna forma" dosli? Ti nisi spreman da das odgovor na ta pitanja ali ces i dalje da pricas da prelaznih formi nema... (sta god pojam "prelazne forme" predstavljao u tvojoj glavi) Ja sam te pitao da definises informacije i ne pada ti na pamet ali ces i dalje da pricas o informacijama... Lako je pricati u prazno... bez da bilo kome osim tebi bude jasno o cemu zapravo pricas... Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Може мало детаљније? Наговестио ти је Авокадо негде горе. Али ево да копирам део дискусије у којој је Милош Бабић (autor teorijaevolucije.com) одговорио Звонку на неке сличне (још јаче) примедбе. Ovo je druga korenita greška, zbog koje sam i pokušao da te uputim na evolucionu teoriju informacija. Naime, nikada nigde u genetskom kodu ti nemaš nikakav formalni jezik koji opisuje oko. Niti imaš igde formalan jezik koji govori o dva oka, niti gde se ona nalaze. Nikada nemaš čak ni opis "tkiva"! U DNK ćelije se nalazi samo kod koji određuje a) koji deo koda je aktivan u kojim uslovima, i ccvige kakvi proteini i RNK molekuli će se proizvoditi u datim uslovima. Jedna ćelija nikada "ne zna" čak ni da druge ćelije u organizm uopšte postoje. Ovo je osnovni problem onoga što pokušavaš da uradiš. Ti pokušavaš da razumeš kako može evolucijom nastati formalni jezik koji u živim organizmima ne postoji. Analizirajući nemogućnost takvog sistema, ti zaključuješ (potpuno tačno) da on ne može da nastane kroz mutacije i selekciju. Tvoj zaključak se, međutim, svodi na to da nešto što ne postoji ne može nastati kroz evolucione puteve... Ne znam kako ovo da ti objasnim, a da se priča pre ili kasnije ne svede na "moraš uzeti udžbenik razvojne biologije". Mislim, mogu da dam proste primere. Recimo, ako imaš pojedinačnu ćeliju koja evoluira sposobnost da proizvede lanac povezanih ćelija, stvar koja je evoluirala pred našim očima x puta. Da li se tu radi o nekom razvoju "formalnog izraza" koji opisuje lanac? Nikako. Ćelija već poseduje sisteme za deobu. Kada se podeli, dve pojedinačne ćelije otplutaju svaka na svoju stranu. Ali obe ćelije su takođe prekrivene masom različitih proteina. Ako jedan od tih proteina mutira tako da proizvede snažan multimer (opet, mutacija koju smo x puta videli u laboratoriji, jedna od najjednostavnijih), nakon deobe dve ćelije ostaju povezane jedna sa drugom. U daljim deobama, dodaju se nove ćelije, stvarajući lanac. Nijedna ćelija nije "svesna" da je u lancu, niti uopšte "zna" da je povezana sa drugim. Isto važi i za svaku ćeliju u tvom organizmu. Nigde ništa spoljno nije definisano. Sve što je definisano je struktura proteina koje ćelija proizvodi, i koji geni su aktivni a koji nisu. Ostalo je proizvod signala koji dolaze spolja. Tvoja DNK ne sadrži instrukcije kako da se napravi mozak, ili srce, ili jetra. Ona sadrži podatke o ćelijskom ponašanju, koji pod odgovarajućim spoljnim uticajima, dovode do nastanka tih organa. *** Ako hoćeš analogiju, ovo su planovi na kojima ne piše gde će biti zidovi, niti gde će biti krov. Radi se o gomili potpuno nezavisnih instrukcija tipa "ređaj pločice uz zid dok ne naletiš na plafon", "gradi zid u krug dok ne naletiš na signal". U slučaju nervnog sistema, zamisli električne žice koje na kraju imaju lopticu lepka koja se lepi za materijal od koga su napravljene utičnice. Instrukcija je "razbacaj žice svuda okolo, i onda ih povuci nazad; one koje se nisu zalepile za utičnicu zatim baci u đubre". To je ono što pokušavam da ti objasnim ovde. Ovo nije pitanje evolucije ili njene tačnosti uopšte. Pokušavam da ti kažem da imaš veoma pogrešnu ideju i strukturi i sintaksi formalnog jezika koga zamišljaš. Mi možemo da izgradimo formalni matematički jezik biologije - knjige koje sam ti preporučio sadrže elemente upravo toga - ali moramo početi od pravilnog razumevanja embrionalnog razvića i mehanizama mutacije i selekcije. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Мутацијом на неком претходном гену. Рецимо, имаш ту неку израслину на руци. Ген који кодира градивни протеин израслине мутира тако да једна аменикиселина буде замењена другом која у датој конфигурацији протеина може са најближом комшиницом аминопкиселином да направи дисулфиндни мост. Ово доводи до повећања чврстине израслине која а приори није ни добра ни лоша. А ако ме питаш како је настао неки први протоген, то не знам. Абиогенеза је у зачетку, али и те како те ”информације” могу да настану природним путем, чак и у неорганском свету. http://iopscience.io...8/263/fulltext/ Опет је ту неки ,,претходни ген". Ако идемо том логиком, онда или имамо константно стварање или је све створено унапред. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 @Ajvanho8 Pocinjes odvec neposteno da se ponasas prema sagovornicima. Vise puta sam veceras ostavio link gde je detaljno objasnjeno kako nastaje taj gen. Evo procitaj http://teorijaevolucije.com/uvod2.html Nije posteno da samo ponavljas kako nastaje , kako nastaje a ne procitas materijal koji ti se dostavi. Да ниси мало уображен. Одговори ако знаш одговор, а ако не знаш онда о чему причамо. Није ти ово, дечко, факултет Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Jel primecujes mozda da si postavio dosta pitanja i na sva pitanja dobio odgovore (sad, koliko se tebi dopadaju odgovori to je druga stvar) medjutim, dobio si i par pitanja i ni na jedno nisi odgovorio... Akvi te lepo pitao: Posto ti i autor ovog teksta stojita iza pozicije da nema prelaznih formi moramo razjasniti jedno veoma vazno pitanja da bi dalje videli da li je to bas tako. Koji je vas skup standarda na osnovu koga ste modelovali apstrakciju prelazne forme koju nista nasli medju fosilima? I jos vaznije kako sto do tog apstraktnog modela "prelazna forma" dosli? Ti nisi spreman da das odgovor na ta pitanja ali ces i dalje da pricas da prelaznih formi nema... (sta god pojam "prelazne forme" predstavljao u tvojoj glavi) Ja sam te pitao da definises informacije i ne pada ti na pamet ali ces i dalje da pricas o informacijama... Lako je pricati u prazno... bez da bilo kome osim tebi bude jasno o cemu zapravo pricas... pa nemas prelazne forme.daj prikiazi ih?prelazna foma izmedju ribe i gmizavca recimo moze.kada kazem informacija mislim na informaciju unutar DNK.vi nemate dokaze za to sto tvrdite i nemoj da me mesas sa Miroljubom Petrovicem da ne bi ja poceo tebe da mesam sa debilnim ateistima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 pa nemas prelazne forme.daj prikiazi ih?prelazna foma izmedju ribe i gmizavca recimo moze.kada kazem informacija mislim na informaciju unutar DNK.vi nemate dokaze za to sto tvrdite i nemoj da me mesas sa Miroljubom Petrovicem da ne bi ja poceo tebe da mesam sa debilnim ateistima. Apis obrati pažnju na reči koje ovde pišeš, da ne bude opomena. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Да ниси мало уображен. Zbog cega sam po tebi uobrazen?? Zbog toga sto sam ti skrenuo paznju da ponavljas jedno te isto pitanje vise puta i ako ti je dogovoreno jasno i glasno bez da kazes sta u odogovoru ne valja? Jel zato? Ako je zbog toga onda si dijagnozu uobrazenosti postavio sa pogresne strane ogledala. Одговори ако знаш одговор, а ако не знаш онда о чему причамо. Није ти ово, дечко, факултет Evo odgovora na tvoje pitanje kako nastaje novi gen - decko! http://teorijaevolucije.com/uvod2.html procitaj ga posto ga postavljam 5 put veceras. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука