Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

Dakle objasnim ti lepo da to nije slucaj detaljno ti napisem sta i kako se zaistas desava dam ti

linkove na kome je to jos detaljnije objasnjeno. Ti sve to ignorises i nastavljas da ponavljas

neistinu (boldovano) kao da ja nista nisam napisao. Strasno.

Dakle ili demonstriraj da ono sto sam napisao i ostavio na linkovima nije tacno ili nemoj da

ponavljas ove neosnovane tvrdnje kao neke cinjenice ili nesto sto trebamo uzeti za ozbiljno.

Ni iz jednog dela TE ne sledi da covek u ovakvoj nishi u kakvoj se nalazi ima potrebu da razvije

krila pa nema razloga da verujem u tako nesto.

ok.sta je onda po TE nagnalo celiju da se ujedini sa drugom celijoom pa sa trecom pa da se formira takva kompleksna struktura kao sto je recimo Riba?A za demostraciju sam vam pruzio primer upravo ribe za koju vi tvrdite da je ona prapredak coveka.Vi kazete mutacija + prirodna selekcija = nova Vrsta.Ja sam vam predlozio da uzmete da izvadite ribu iz vode i da vidite da to sto pricate nema blage veze jer riba nece poceti da mutira vec ce uginuti.Jednostavno proverite.Garantujem rezultat.

Подели на овим сајтовима

Potomak coveka (to ne bi bila ista vrsta kao danasnji covek) tesko da moze da dobije krila... nije bas lako zamisliti okolnosti koje bi ga dovele u takvu situaciju... evolutivne promene nisu nasumicne kako kreacionisti najcesce zamisljaju...

Рецимо, напад ванземаљаца који лове само на земљи (брод може само да им слети, немају ловачку авијацију). Свако ко може да скочи више има очигледно предност. У року од пар иљада година имамо људе суперскакаче. И тако даље... gringrin

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ok.sta je onda po TE nagnalo celiju da se ujedini sa drugom celijoom pa sa trecom pa da se formira takva kompleksna struktura kao sto je recimo Riba?A za demostraciju sam vam pruzio primer upravo ribe za koju vi tvrdite da je ona prapredak coveka.Vi kazete mutacija + prirodna selekcija = nova Vrsta.Ja sam vam predlozio da uzmete da izvadite ribu iz vode i da vidite da to sto pricate nema blage veze jer riba nece poceti da mutira vec ce uginuti.Jednostavno proverite.Garantujem rezultat.

Pomori zivog sveta su se desavali.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Рецимо, напад ванземаљаца који лове само на земљи (брод може само да им слети, немају ловачку авијацију). Свако ко може да скочи више има очигледно предност. У року од пар иљада година имамо људе суперскакаче. И тако даље... gringrin

Tu uzmu i pa skaci recimo iz aviona mozda se tada pokrene mutacija pa dobijes krila :P

Подели на овим сајтовима

Ne znam da l' si primetio, ali evolucija ne radi u vremenskim okvirima koji se mere sekundama i minutima, nego u onima od više hiljada, miliona, pa i stotina miliona godina.

P.S. Ovo pišem pod pretpostavkom da nas ne zezaš sa ovim boldovanim u postu. ;)

Подели на овим сајтовима

Ja sam vam predlozio da uzmete da izvadite ribu iz vode i da vidite da to sto pricate nema blage veze jer riba nece poceti da mutira vec ce uginuti.Jednostavno proverite.Garantujem rezultat.

Priroda te vec demantuje:

takodje, Ivica ti je vec objasnio da evolucija deluje na populacije a ne na jedinke... prati radnju fabule... ;)

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

smesni ste.Cim nemate odgovor na konkretna pitanja odma se ubacuje faktor vremena.

Ako vi verujete da od jednocelijskog organizma nivoa bakterije moze mutacijama(greskama) i selekcijom istih da nastane covek onda bi mozda i bajku o Zabi koja se pretvara u princa trebali da uvedemo u udzbenike biologije.

A da da ih vadimo iz vode milijardama godina one bi prohodale.... cista nauka.

Подели на овим сајтовима

ok.sta je onda po TE nagnalo celiju da se ujedini sa drugom celijoom pa sa trecom pa da se formira takva kompleksna struktura kao sto je recimo Riba?

Lakse su se hranile i uopste prezivavali u novojnastalim okolnistima svoje nishe u okeanu nego

jednocelijski organizmi.

A za demostraciju sam vam pruzio primer upravo ribe za koju vi tvrdite da je ona prapredak coveka.Vi kazete mutacija + prirodna selekcija = nova Vrsta.

Kakve bre ribe?!

Ne. Mi kazemo mutacija + prirodna selekcija je varijaca se prednoscu u jednom generaciji neke populacije. U sledecoj

ta grupa sa prednoscu dobijenom mutacijama je jos brojnija i ako je selektivni pritisak jos jaci onda je i prednost bolje razvijena. I tako velik broj generacijskih smena daje sve ocitije promene. Formiranje nove vrste ili razvrstavanje, koje je uzgred zabelezeno u prirodi na sve strane, je rezultat razdvajanje jedve vrste nekom geobioloskom barijerom (suma,planina,reka) tako da na istu vrstu deluju razliciti selektivni pritisci koji favoriziuju razlicitye mutacije i dodje do toga da posle niza generacijski smena nekadasnji pripadnici iste vrste i njihovi potomoci ne mogu vise medjusobono da se razmnozavaju. To se zove razvrstavanje ili speciation engleski. Googlaj nacic ces masu dokumentovanih slucajeva sto u prirodi sto u laboratoriji.

Ja sam vam predlozio da uzmete da izvadite ribu iz vode i da vidite da to sto pricate nema blage veze jer riba nece poceti da mutira vec ce uginuti.Jednostavno proverite.Garantujem rezultat.

Ajde, a ja vec pomislio poletece do Titana i nazad. :)

TE ne predvidja to da ako neki organizam izbacis iz njegove nishe da ce instant da se adaptira nego bas to sto si i ti predvideo da ce uginuti.

Procitaj onaj moj blog, bice ti mnogo jasnije kako je moguce a kako nije neku teoriju obarati odnosno podrzavati.

Подели на овим сајтовима

А на који начин долази до тих ,,позитивних" мутација, оних који гурају еволуцију даље?

Рекли смо да постоје мутације у генима, али мене интересује шта их изазива? Јер мутација услед грешке или случајна мутација очигледно неће дати добар резултат. Или ако само кажемо да већу шансу за преживљавање имају јединке са већом способношћу да се прилагоде и преживе, логично је да ће, додуше резоновано пробабилистички, те једнике у већем броју преживети и њихови гени преовладати у популацији. Али где су ту нови гени? Комбинација родитељских (crossover)?

Дакле, интересује ме тврдња да акција или труд или потреба мењају гене - чудно звучи?

Подели на овим сајтовима

smesni ste.

Jel skupo bilo to ogledalo?

Cim nemate odgovor na konkretna pitanja odma se ubacuje faktor vremena.

Ako vi verujete da od jednocelijskog organizma nivoa bakterije moze mutacijama(greskama) i selekcijom istih da nastane covek onda bi mozda i bajku o Zabi koja se pretvara u princa trebali da uvedemo u udzbenike biologije.

Mutacije nisu greske!!!!

Ovde imas detaljno sta su mutacije pa procitaj!

http://teorijaevolucije.com/mutacije.html

A da da ih vadimo iz vode milijardama godina one bi prohodale.... cista nauka.

Sta je nauka a sta ne https://www.pouke.org/forum/blog/23/entry-443-o-metodoloskom-i-metafizickom-naturalizmu/

Подели на овим сајтовима

А на који начин долази до тих ,,позитивних" мутација, оних који гурају еволуцију даље?

Рекли смо да постоје мутације у генима, али мене интересује шта их изазива? Јер мутација услед грешке или случајна мутација очигледно неће дати добар резултат. Или ако само кажемо да већу шансу за преживљавање имају јединке са већом способношћу да се прилагоде и преживе, логично је да ће, додуше резоновано пробабилистички, те једнике у већем броју преживети и њихови гени преовладати у популацији. Али где су ту нови гени? Комбинација родитељских (crossover)?

Дакле, интересује ме тврдња да акција или труд или потреба мењају гене - чудно звучи?

Jednostavno imas gomilu mutacija (neutralnih, dobrih, losih)... oni sa losim umiru, oni koji imaju pozitivnu mutaciju prezivljavaju i zatim se ta mutacija siri u populaciji jer daje prednost jedinkama koje je imaju...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

pa objasni kako je to prva riba mutirala?Znaci one su masovno krenule da napustaju vodu i onda je bio veliki genetski pritisak na populaciju hahahaha

http://teorijaevolucije.com/uvod8.html

Hajde procitaj ovo pa se javi sa konkretnim nedoumicama...

Подели на овим сајтовима

Nisu ovde problem ni mutacije ,ni varijacije,ni rekombinacije vec postojece genetske informaciije.problem je sto vi tvrdite da mutacijom u okviru jedne populacije nastaje druga populacija a za to nema dokaza.

inace ova prica o prezivljavanju najacih je upravo Hitlerovska filozofija pa i Staljinisticka a znamo kakvi su njeni rezultati.Totalni moralni sunovrat.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...