cloudking Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 kad bi ovo mogao bilo ko da dokaze covek ne moze da napravi ni jedan jedini protein sa svom mogucom opremom, a ja treba da verujem da eto ciribu ciriba samo od sebe puff nastali organizmi iz organske hemije, i to bez madjionicara haha odakle ti ta suluda idej da to tako izlgeda? Opet ja kazem, boris se protiv evolucije koja ne postoji nigde osim u glavama kreacionista... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 odakle ti ta suluda idej da to tako izlgeda? Opet ja kazem, boris se protiv evolucije koja ne postoji nigde osim u glavama kreacionista... Ako ne postoji bog, kako je nastao zivi organizam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 Ako ne postoji bog, kako je nastao zivi organizam. slucajno пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 slucajno ako ne mozes to da dokazes, onda je to verovanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 ako ne mozes to da dokazes, onda je to verovanje. pa da пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 pa da zasto se onda vase verovanje predaje u skoli kao nauka a nase verovanje se ne predaje u skoli kao nauka? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 Еволуција читавог космоса је чињеница, такође и живота на Земљи. Потребно је да пронађемо право тумачење које не би доводило у питање библијско веровање, са напоменом да протестантско-креационистички приступ томе нема никакву улогу. Креационизам је модерна верзија средњовековног инквизиторског геоцентризма које је сматрало да је учење о Земљи као средишту васионе догматска и библијска истина. Као што пораз геоцентризма није пореметило хришћанску веру тако неће ни пораз креационизма (антиеволуционизма). Зато је потребно да сагледамо ствари какве јесу, а то јесте да се суочимо са чињеницом еволуције. Са једне стране, постоји веза између човека и еволутивних облика - хоминида, антропоморфних мајмуна и примата -, а са друге стране имамо Библију и теолошка тумачења која расветљују еволуцију и чине је безопасном по веру. Теолошко тумачење проблема еволуције појављује се као савремена потреба. Међутим, у теолошким тумачењима постоји и опасност од ,,екстремног еволуционизма'' који жели да без расуђивања донесе закључак да су Адам и Ева створени путем еволуције какву наука тумачи. Кључ је у овом простом објашњењу: Адам и Ева су створени пре пада творевине, у рајском стању које се научним путем не може испитати. Пад творевине долази кроз Велики прасак и начин садашњег еволутивног постојања, будући да садашње постојање носи смрт као првоначалну категорију. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 milane, dont feed the troll пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 Еволуција читавог космоса је чињеница, такође и живота на Земљи. Da sam ja rekao evolucija kosmosa, svi evolucionisti bi skocili i rekli si ti normalan, evolucija se ne bavi time. Потребно је да пронађемо право тумачење које не би доводило у питање библијско веровање, са напоменом да протестантско-креационистички приступ томе нема никакву улогу. Onda neces naci pravo tumacenje. Креационизам је модерна верзија средњовековног инквизиторског геоцентризма које је сматрало да је учење о Земљи као средишту васионе догматска и библијска истина. Као што пораз геоцентризма није пореметило хришћанску веру тако неће ни пораз креационизма (антиеволуционизма). Nije tacno, Kao prvo ako je katolicka crkva ucila da je Zemlja centar suncevog sistema to nije biblijsko ucenje. Kao drugo kreacionizam uopste ne predstavlja ovo sto tvrdis, izgleda ti ne znas sta je to kreacionizam, Зато је потребно да сагледамо ствари какве јесу, а то јесте да се суочимо са чињеницом еволуције. Са једне стране, постоји веза између човека и еволутивних облика - хоминида, антропоморфних мајмуна и примата -, а са друге стране имамо Библију и теолошка тумачења која расветљују еволуцију и чини је безопасном по веру. Samo ti tumaci tako da ti savest bude mirna. Кључ је у овом простом објашњењу: Адам и Ева су створени пре пада творевине, у рајском стању које се научним путем не може испитати. Пад творевине долази кроз Велики прасак и начин садашњег еволутивног постојања, будући да садашње постојање носи смрт као првоначалну категорију. Dakle prvo adam i eva onda veliki prasak. svaka cast Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 zasto se onda vase verovanje predaje u skoli kao nauka a nase verovanje se ne predaje u skoli kao nauka? mi smo jaci пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 mi smo jaci konacno iskren odgovor, imate vise para uticaja .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 konacno iskren odgovor, imate vise para uticaja .... + smo dobri sa iluminatima. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 + smo dobri sa iluminatima. vidis ja se tim teorijama zavera ne bavim, to ces morati nekog informisanijeg da pitas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 da,da... zavera... khm пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 da,da... zavera... khm nisam rekao da jeste, samo znam da vi kontrolisete pare za istrazivanje, i medije poput national geographic nature i slicne, i onda kao argument za evoluciju neki pametnjakovic kaze, pa sto dokaze za kreacionizam ne objavite u tim casopisima, zar to nije licemerno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука