Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

аквиљо, ти си паметан човек  0205_whistling

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8913.msg440341.html#msg440341

Po meni evolucije ima i pre pada. Mada iskren da budem nisam razumeo gde pitanje upucuje ili vodi.

Pa ako mozes malo detaljnije.

Подели на овим сајтовима

Takvu polupanu retoriku bi mozda mogao da u ovom selu http://www.maplandia.com/croatia/istra/kucibreg/

recimo postoji neki oblakoder. Ali on ne postoji.

Па нормално да не постоји у томе и јесте поента... 0205_whistling

Dok mi IMAMO akumulacije velikih promene. I dok mi ne

pokazes sta ce i kako da spreci tu i toliku akumulaciju ja nemam bilo kakvog razloga da verujem da nije

moguce isto  kao sto nema razloga da verujem da imam patuljke ispod kreveta.

Ми имамо само различите организме, а твоја претпоставка је да су настали акумулацијом "малих промена". Исто тако је могуће да су настали "великим променама", чак је пуно боље објашњење - имаш и веома еминентне еволуционисте који су се бавили тиме.

Али све је то небитно, право да ти кажем баш ме брига шта је ту тачно - нема никаквог утицаја на мој живот. Само ми није јасно зашто сте толико агресивни, искључиви, не признајете кад погрешите, вређате људе са којима се не слажете... По чему се уопште разликујете од Мирољуба Петровића?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Moras da razumaes Akvilija on je jako osetljiv kada mu neko dira evoluciju

Ti bi mogao malo da uzmes neke ozbiljne knjige u sake umesto sto kopiras kreacionisticki otpad

na druge forume.

Pa ja sam hteo da uzmem al Miroljub kaze to je evolucionisticki otpad. Znaci gde kod glavu da okrenes

samo otpad

Подели на овим сајтовима

Па нормално да не постоји у томе и јесте поента... 0405_feel

Zgrade nemamo ali organizme imamo zato je tvoje poredjenje ne validno. Lose.

Ми имамо само различите организме, а твоја претпоставка је да су настали акумулацијом "малих промена". Исто тако је могуће да су настали "великим променама", чак је пуно боље објашњење - имаш и веома еминентне еволуционисте који су се бавили тиме.

Jok. Mi imamo veliki broj organizama za koje ZNAMO da su nastali akumulacijom malih promena, cuvena mikro

evolucija, a ti iz nekog razloga neverujes da te promene mogu da izazvou velik promene ZGRADE. Dakle ti

organizmai sa velikim promene postoje imamo ih a te nebodere u selima NEMAMO.

Odogor na moje primarno pitanje zahteva opis nekog konkretnog mehanizma koji nakon x generacija sprecava

akumulaciju promene i to je to. Sve ostalo tipa "meni nije jasno kako to moze" nije argument.

Али све је то небитно, право да ти кажем баш ме брига шта је ту тачно - нема никаквог утицаја на мој живот. Само ми није јасно зашто сте толико агресивни, искључиви, не признајете кад погрешите, вређате људе са којима се не слажете... По чему се уопште разликујете од Мирољуба Петровића?

Zato sto od evolucione bilogije zavise milijarde zivota danas i sutra. Kakva god tragedije da se desi

buducim generacija zbog masovnog zaglupljivanja i ispiranja mozga ja cu moci reci da sam uradio maksimalno

sto sam mogao sa moje strane.

Подели на овим сајтовима

Ti bi mogao malo da uzmes neke ozbiljne knjige u sake umesto sto kopiras kreacionisticki otpad

na druge forume.

Pa ja sam hteo da uzmem al Miroljub kaze to je evolucionisticki otpad. Znaci gde kod glavu da okrenes

samo otpad

Na drugo neces i naici sve dok budes trazio ovako kao sada da nadjes neke autoritete koji su satro pemetni

pa od njih da vidis sta i kako. Sam uzmes knjige ukljucis mozak i vozis.

Подели на овим сајтовима

na druge forume.

samo otpad

Na drugo neces i naici sve dok budes trazio ovako kao sada da nadjes neke autoritete koji su satro pemetni

pa od njih da vidis sta i kako. Sam uzmes knjige ukljucis mozak i vozis.

Uclanio sam se u 18 kreacionistickih stranica. Materjala brdo.
Подели на овим сајтовима

Umoljavam Te brate Akvilio na bolje ponašanje prema članovima. Takođe, isto toliko važno, molim Te da promeniš način pisanja isprekidanim redovima. Ako želiš da imamo lep i prijatan dijalog onda učini tako. Jer godinama si na forumu i treba da već znaš normalno da pišeš.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

ma aj da je samo to, nego gle kako samo guta slova i permutuje, da covek pomisli da je bezao iz prvog osnovne hehe 0405_feel

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=8913.msg440819#msg440819 date=1305564560]

аквиљо, ти си паметан човек  0405_feel

Po meni evolucije ima i pre pada. Mada iskren da budem nisam razumeo gde pitanje upucuje ili vodi.

па отприлике овако:

пошто никако не можемо да сазнамо, једино после смрти, да ли је еволуције било пре Пада, можемо опуштено и да размислимо у правцу да је то последица Пада.

одатле и тема са развитком живота, ал у једном новом правцу, можда другачијег од оног које је било у Едемском врту.

не покушавам да помирим, него да видим да ли размишљање пије воду.

као што знаш, мало ја имам проблема са науком, више са теологијом и како се све то уклапа јер не може да се не уклопи. уосталом, исто важи и за научне радове, морају да буду plausible па по истом аршину и теологија која ће то обухватити  :)

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=8913.msg440865#msg440865 date=1305569060]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=8913.msg440819#msg440819 date=1305564560]

аквиљо, ти си паметан човек  0405_feel

па отприлике овако:

пошто никако не можемо да сазнамо, једино после смрти, да ли је еволуције било пре Пада, можемо опуштено и да размислимо у правцу да је то последица Пада.

одатле и тема са развитком живота, ал у једном новом правцу, можда другачијег од оног које је било у Едемском врту.

не покушавам да помирим, него да видим да ли размишљање пије воду.

као што знаш, мало ја имам проблема са науком, више са теологијом и како се све то уклапа јер не може да се не уклопи. уосталом, исто важи и за научне радове, морају да буду plausible па по истом аршину и теологија која ће то обухватити  :)

E to vec ne znam. Sto bi nasi politikanti rekli nisam nadlezan. :)

Nisam razmisljao nikad o ovome sa tih pozicija pa ne bih za sada da dajem nikakve hipoteze/teze.

Подели на овим сајтовима

@Nikolic

Ja sam ti vec pre pola godine rekao da ne zelim da imam dijalog sa tobom kad se radi o ovim temama.

Jel postoji pravilnik o nacinu formatiranja postova?! Ne postoji! Cao!

Ako ne želiš da imaš dijalog sa mnom na ovim temama onda nećeš imati ni sa kim na ovom podforumu. Moja malenkost je urednik ovog podforuma i dužnost mi je da skrenem pažnju na nečije ponašanje. Ako nastaviš sa natezanjem moraću da Te opominjem.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...