Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

NAUČNICI SVE VIŠE SUMNJAJU U TEORIJU EVOLUCIJE
 ... "Većina uzoraka koje vidite, uključujući i one na peščanim dinama ili tigrovima ili leopardima ili pak onima u laboratoriju – pa čak i nepravilnosti u uzorcima – imaju mnoga univerzalna svojstva." rekao je Newell, profesor matematike Univerziteta u Arizoni...

1917. godine Thomposon je objavio veoma poznatu knjigu, "O rastu i oblicima", u kojoj je polemisao o tome kako na biološke oblike više utiču zakoni fizike nego evolucija. Evolucija, svakako, naučno nikada nije potvrđena do kraja.

Newell se slaže da su mnogi biološki – i nebiološki – oblici u prirodi više produkti fizikalnih sila , a ne evolucijskih. U ovom govoru, raspravljao je kako je raspored cvetova, listića, cvetića i trnja na mladicama biljaka – poznat kao filotaksija – posledica biohemijski i mehanički indukovanih nestabilnosti koje stvaraju uzorke. "Svi prekrasni uzorci na biljkama vuku svoje poreklo iz mehaničkih sila i biohemijskih procesa." izjavio je. Newell i njegovi studenti pristupili su problemu uzoraka kod biljaka s mehaničkog gledišta...

Rekao je: "Matematika elegantno prikazuje činjenicu da struktura uzoraka više zavisi od zajedničkih geometrijskih simetrija nego od materijalnih svojstava..."

И где је он овде ”посумњао у теорију еволуције? Не могу да верујем чиме се све ови људи служе и докле су спремни да иду. Ево га оригинални апстракт са симпозијума.

http://aaas.confex.com/aaas/2011/webprogram/Session2757.html

Nearly a century ago, D'Arcy Thompson wrote the first edition of the book On Growth and Form, which according to Peter Medawar is "the finest work of literature in all the annals of science that have been recorded in the English tongue." In it, Thompson, through a series of examples on a variety of scales, emphasized the role of physical laws embodied mathematically as the fundamental determinant of structure and form of organisms. This idea is complementary to modern approaches that emphasize the molecular and genetic principles underlying development and morphogenesis and provides the physical substrate on which the laws of natural selection work.In this symposium, speakers highlight some of the current work on growth and form in animals and plants using molecular approaches, physical experiments, and mathematical models.
Svakako da istraživanje ljudskog tela i njegove fiziologije sve više zadire u domen kvantne fizike i njoj srodnih naučnih disciplina

Да, и?

više o uticaju duha na telo možete pročitati u mojoj knjizi ''Povratak Bogu i prirodi'', u tekstu ''Imuni sistem- Božja mapa'', na ovom linku: http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/telesno-zdravlje/-odrasli/125-imuni-sistem-bozija-mapa

Па што одма ниси рекла да треба да продаш књигу. Срамота!!! Наравно, и ово чудо кружи по црквама и држи предавања, па после неко нека ме убеди да православна црква не негује активно разне облике шарлатанства - надрилекарство, квазинауке свих фела, лажне историје... Весело!

Митрополити се јавно хвале да су нудили утичиште квантним шарлатанима попут овога са слике.

quantum3222.jpg

А онда се у часописима под благословом тих истих митрополита појављују суманути текстови ове срамоте зване Татјана Ђорђевић

http://www.vidovdan.org/2010-04-03-14-50-50/10363-2011-03-16-11-15-07

Читајући о телегонији била сам ужаснута оним што сам прочитала. Ужас је већи тиме, што се ове научне чињенице крију од јавности и свесно допушта да генерације младих воде распусни живот мислећи да за то неће сносити ама баш никакве последице. Каква заблуда! Савремени научници Креационисти, тврде да имуни систем у потпуности одговара нашем односу са Творцем и да ћемо засигурно, “осетити“ последице неморалног понашања.

Званична наука ћути о телегонији, да не би оспорила претходне сексуалне револуције, које згрћу огроман новац. (а она, јелте, књиге, јастуке и траве дели бесплатно и новац је уопште не занима...)

Др Татјана Ђорђевић

Извор: ''Светигора'', јануар 2008.г.

Наравно, зла мејнстрим научна заједница крије ова открића да би развратила младе, али су ту ”научници Креационисти” да нас просветле.

Подели на овим сајтовима

,,Jer šta se može doznati za Boga poznato je i njima (nejevrejima), jer im je Bog javio."

aquilio је приметио више пута да су пре Христа нејевреји имали такође пристојна и у неким сегментима узвишенија па чак и тачнија схватања Бога него Израиљ, указавши да су то приметили и Апостоли и Апостолски ученици (свети оци), такође и Свети Николај Лелићки и Жички.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

нешто већ дуже тупим главу ... јел могуће да је еволуција настала тек после пада?

поента је да је нешто прсло у природи посрнућем али живот је живот и тежи да се развија и расте ... не у словесном смислу, већ у сналажењу да настави да живи, да не копни.

надам се да сам барем приближно јасан са питањем  0102_laugh

искрено, можда сам пропустио да прочитам такво размишљање на овим темама јер ме замарају јесте-није, јесам-нисам претакања из шупљег у празно.

желим да еволуционисти одговоре.  0110_hahaha

НИсам еволуциониста, али морам одговорити:

Ja управо тако разумем еволуцију (микро и "миди", тако да кажем. Дакле, НЕ макро еволуција, у којој човек и шимпазна имају истог прадеду, већ микро и "миди" еволуција у оквиру врсте-породице-класе мајмуна, врсте-породице-класе мајмуна паса-вукова-лисица-којота, врсте-породице-класе мајмуна гуште, врсте-породице-класе мајмуна сунђера и сл). Писао сам нешто о томе раније.

Еволуција, борба за опстанак, прилагођавање... све је то одлика постојања живог света у стању палости, у стању у који су га довели наши прародитељи, Адам и Ева...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Како разумете (Римљанима 1:20):

,,Његова вечна моћ и Божанство могу се од постања света опажати и видети на створењима"

?

од постања света могло се познати и видети на створењима, и Његова вечна сила и божанство

Нема разлике у преводу.

Стих указује да створена природа (контигентна истина)  указује на Божију ВЕЧНОСТ тј. неконтигентну истину, јер створења и њихова природа (суштина) има свој почетак, посредно благовести  о Ономе Који Јесте тј. о Његовој вечности, нестворености, беспочетности и апсолутности. Указује на Покретача - Створитеља. У природи се опажа и општа логосног свега створеног.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

,,Jer šta se može doznati za Boga poznato je i njima (nejevrejima), jer im je Bog javio."

aquilio је приметио више пута да су пре Христа нејевреји имали такође пристојна и у неким сегментима узвишенија па чак и тачнија схватања Бога него Израиљ, указавши да су то приметили и Апостоли и Апостолски ученици (свети оци), такође и Свети Николај Лелићки и Жички.

ок, све је то лепо, ал какве има везе са мојим конкретним питањем?  0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

Мене интересовало:

Како разумете (Римљанима 1:20)?

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Мене интересовало:

већ рекох:

... а ради се о познању Бога кроз творевину?

Даа, о познању Бога кроз творевину, али на основу чега у творевини?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :drugarstvo: link=topic=8913.msg440721#msg440721 date=1305557686]

Мене интересовало:

већ рекох:

... а ради се о познању Бога кроз творевину?

Даа, о познању Бога кроз творевину, али на основу чега у творевини?

све што посредно указује на Бога: устројство, лепота, љубав, склад механизма ...

куда воде твоја питања?

Подели на овим сајтовима

Jednom recju inteligentni plan i dizajn u prirodi i zivim sistemima

тај ''интелигентан план'', како га неки схватају, има такве промашаје да је то катастрофално.
Подели на овим сајтовима

нешто већ дуже тупим главу ... јел могуће да је еволуција настала тек после пада?

поента је да је нешто прсло у природи посрнућем али живот је живот и тежи да се развија и расте ... не у словесном смислу, већ у сналажењу да настави да живи, да не копни.

надам се да сам барем приближно јасан са питањем  bliss jeeee

искрено, можда сам пропустио да прочитам такво размишљање на овим темама јер ме замарају јесте-није, јесам-нисам претакања из шупљег у празно.

желим да еволуционисти одговоре.  0205_whistling

НИсам еволуциониста, али морам одговорити:

Ja управо тако разумем еволуцију (микро и "миди", тако да кажем. Дакле, НЕ макро еволуција, у којој човек и шимпазна имају истог прадеду, већ микро и "миди" еволуција у оквиру врсте-породице-класе мајмуна, врсте-породице-класе мајмуна паса-вукова-лисица-којота, врсте-породице-класе мајмуна гуште, врсте-породице-класе мајмуна сунђера и сл). Писао сам нешто о томе раније.

Еволуција, борба за опстанак, прилагођавање... све је то одлика постојања живог света у стању палости, у стању у који су га довели наши прародитељи, Адам и Ева...

Pitanje koje u ovakvim slucajevima uvek postavljam i gle cuda odgovora nigde na vidiku je

sta ce spreciti te mehanizme koji izazivaju mikro i midi promene da na vecoj vremenskoj skali

izazovu makro promene? Mislim koja je to magicna barijera koja sprecava takvu akumulaciju adaptacija?

Подели на овим сајтовима

Pitanje koje u ovakvim slucajevima uvek postavljam i gle cuda odgovora nigde na vidiku je

sta ce spreciti te mehanizme koji izazivaju mikro i midi promene da na vecoj vremenskoj skali

izazovu makro promene? Mislim koja je to magicna barijera koja sprecava takvu akumulaciju adaptacija?

То је веома површно питање. Шта спречава сеоске зидаре да направе облакодер? Могу само да наставе да ређају цигле до 100 спратова? Постоји квалитативна разлика у архитектури између сеоске куће и облакодера. Исто важи да кишну глисту и човека.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је веома површно питање. Шта спречава сеоске зидаре да направе облакодер? Могу само да наставе да ређају цигле до 100 спратова? Постоји квалитативна разлика у архитектури између сеоске куће и облакодера. Исто важи да кишну глисту и човека.

Takvu polupanu retoriku bi mozda mogao da u ovom selu http://www.maplandia.com/croatia/istra/kucibreg/

recimo postoji neki oblakoder. Ali on ne postoji. Dok mi IMAMO akumulacije velikih promene. I dok mi ne

pokazes sta ce i kako da spreci tu i toliku akumulaciju ja nemam bilo kakvog razloga da verujem da nije

moguce isto  kao sto nema razloga da verujem da imam patuljke ispod kreveta.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...