Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

aquilio и Dark O, ово само показује да немате појма о чему причате и да сте у стању да само вређате људе..

Веома сте смешни!

А ваш рад у пољу науке је 0..

Нисте ми јасни...

какав мирољуб и какве глупости...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Šta tebe bre boli uvo čime se ja bavim i odakle sam?

Nemam tendenciju ka tome, objašnjavam ti nešto pošto već odgovaraš na poruke koje nisu upućene tebi uopšte.

Па како мислиш да те узмем за озбиљно..ако нисам упознат са твојим научним радом и пољем научних радова?

Што се мене тиче можеш продавати кошпице и копирати са неких сајтова текстове!

Де ми покажи са чим си се бавио у науци...која ти је струка..поље деловања..

Било шта!

Bas je nebitno sa cime se on bavi da li je nuacnik ili umetnik nego je pitanje da li je to tacno sto

ona kaze ili nije.

Подели на овим сајтовима

aquilio и Dark O, ово само показује да немате појма о чему причате и да сте у стању да само вређате људе..

Веома сте смешни!

А ваш рад у пољу науке је 0..

Нисте ми јасни...

какав мирољуб и какве глупости...

Pa ja i nisam naucnik i to sam vise puta naglasio. Ali pitanje je da li je to tacno

sto mi govoirmo ili nije. A to se da lako proveriti nezavisno od toga da li smo smensi, da li

smo naucnici i da li imamo neke licne rezultate.

Подели на овим сајтовима

Nemam tendenciju ka tome, objašnjavam ti nešto pošto već odgovaraš na poruke koje nisu upućene tebi uopšte.

Па како мислиш да те узмем за озбиљно..ако нисам упознат са твојим научним радом и пољем научних радова?

Било шта!

Poznajem klasičnu biologiju, molekularnu biologiju, citologiju, histologiju, klasičnu humanu genetiku, biologiju razvića i šta već treba da se zna... što se tiče biologije tj.

Uveravam te da ne kopiram tekstove ni sa kakvih sajtova.  greengrin

Подели на овим сајтовима

Било шта!

Bas je nebitno sa cime se on bavi da li je nuacnik ili umetnik nego je pitanje da li je to tacno sto

ona kaze ili nije.

Da, da, da, da.

greengrin

Подели на овим сајтовима

Pa ja i nisam naucnik i to sam vise puta naglasio. Ali pitanje je da li je to tacno

sto mi govoirmo ili nije. A to se da lako proveriti nezavisno od toga da li smo smensi, da li

Па ја до сада нисам уверен у те мајмунске тезе...а посебну у рад фармацеутске индустрије и медицине..

Poznajem klasičnu biologiju, molekularnu biologiju, citologiju, histologiju, klasičnu humanu genetiku, biologiju razvića i šta već treba da se zna... što se tiče biologije tj.

Значи ти си биолог?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Па ја до сада нисам уверен у те мајмунске тезе...а посебну у рад фармацеутске индустрије и медицине..

Значи ти си биолог?

Nema veze sa uveravanjem nego sa ucenjem. Farmaceutska mafija nema nikakve veze sa time da li je evolucija

tacna ili ne.

Подели на овим сајтовима

@Rade

Zar nisi nekada sam sebi smesan?

- Matrijarhat ima evolutivnu osnovu, dakle cist produkt biologije. Isto tako prelazak na patrijarhat ima

cistu evolutivnu, biolosku osnovu.

Ne znamo kada se pad desio u istoriji. Iz onoga sto je u postanju vidimo da Bog obavestava zenu da ce

biti u vlasti muza. Dakle ili je bio period prelaska na patrijarhat ili je vec bio formiran patrijarhat pa ih Bog

obavestava da posto ne zele zajednicu sa njime oslanjace se kao i ranije na svoju biologiju. A to je u tom

momentu bio patrijarhat.

Ali kao sto rekoh potrebno je ne biti glup na kub pa ovo shvatiti. Ali zaista nije tako tesko.

Ne znas ti sta pricas cim istovremno tvrdis dve protivrecne stvari

ne znam zaista ko treba da se smeje samom sebi.

je l znas kad se desio pad u doba mtrijrhata ili patrijarhata?ili ne znas?.izjasni se da znam sa koje strane da te lupim pitanjem...

Ovo se zove quote mining  ili izvlacenje iz konteksta.

Da vidimo sta se zapravo desava.

Adam : "Zena koju si postavio pored mene mi dade te jedoh."

Bog : "Zasto si to ucinila?"

Eva : "Zmija me prevar[i te jedoh."

Dakle Bog pita zasto si dala Adamu a ne zasto si ti jela.

0110_hahaha  0304_smile4  0304_smile4 cekaj .. 0304_smile4....svak cast...

Prvo;ti si poslednja osoba koja sme da istakne prigovor  tumacenja van konteksta pogotovo svetog pisma...

Drugo:

Adam :Zena koju si postavio pored mene mi dade te jedoh."

Bog : Zasto si to ucinila?"

Eva : "Zmija me prevari te jedoh."

A sad da ti objasnim  zasto obojeno i podvuceno  cini tvoje

tumacenje  :  Dakle Bog pita zasto si dala Adamu a ne zasto si ti jela.          besmislenim i netacnim i rusi ko kula od karata tvoje jereticko ponizenje i negaciju uloge Eve u domostroju Spasenja.a posredno  i teoriju o kockarnici Adam pred auditorijumom nemih statuta koadamita

Bog pita adam zasto je jeo sa sa zabranjenog drveta: Adam mu odgovara  daje odg. RAZLOG. zasto je to   uciniio..:Zena koju si postavio pored mene mi dade

zato Bog postavlja isto pitanje Evi ,zasto je jela: zasto si to uciinila ; ona mu daje odgovor,RAZLOG na pitanje zasto  je to ucinila odnosno jela a to je :"Zmija me prevari , te jedoh

Ono "to" u pitanju evi Zasto si to ucinila? !!: misli se na jelo zasto je jela!!ne zasto je dala Adamu.zato  je odg jela sam jer me je zmija prevarila..

a zasto je Adamu dala niti je Bog pitao niti je ona dala odg na to pitanje jer to nije pitana.

tako da je ontoloska vaznost cuvanja zapovesti  jednako teretila i Adama i Evu..Bog je ravnopravno pita kao i Adama...jer su  Adam i Eva = covek  koji treba  da da odgovor Bogu o sudbini tvorevine..seti se

;27. И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их.

nemas uporiste u svetom pismu  da stavljas Adama iznad Eve u prinosenju tvorevine.Adam i Eva su covek u ocia Boga.ako ubacis Koadamite i oni moraju da se pitaju..a to je jeres...

- Jeeee. A zamisli 988 zena i muskaraca koji su ustali iz toplog kreveta i sa velikom radoscu po

zimi posli na liturgiju a kad ono episkop nece da sluzi. Nece pa nece. Sta vredi htenje i dobra volja

svih tih ljudi kad nemogu da se skupe oko ikone Hristove. Sta ja mogu stoje Bog uspostavio Crkvu kao

verni narod okupljen oko episkopa kao ikone Hristove i ako nema te ikone nema ni liturgije.

Zamisli liturgiju koju episkop sam sluzi bez naroda. 89898989898989  tvoja teorija o Adamu i koadamitima nema odg na eklisioloski prigovor

Dakle pre stvaranja ljudi u punom smilsu dakle dok su jos bili hominidi nije nikakav problem polno razmnozavanje.

Nakon sto su postali ljudi punom smislu dakle ikone Bozije nakon toga polno razmnozavanje u ovom obliku koje

danas postoji postaje problem.

Zato jer je ljudska priroda Hrista trebala biti u onom obliku kao Adamova pre pada.

Sta je covek ?

Sta je hominid?

Sta je covek dobio od Boga sto nije evolucijom?

Pa Adam je imao telesnu prirodu  pre pada i dobio je polnim putem..ali Gospod nije uzeo telo polnim putem..Zasto 89898989898989

Подели на овим сајтовима

- Jeeee. A zamisli 988 zena i muskaraca koji su ustali iz toplog kreveta i sa velikom radoscu po

zimi posli na liturgiju a kad ono episkop nece da sluzi. Nece pa nece. Sta vredi htenje i dobra volja

svih tih ljudi kad nemogu da se skupe oko ikone Hristove. Sta ja mogu stoje Bog uspostavio Crkvu kao

verni narod okupljen oko episkopa kao ikone Hristove i ako nema te ikone nema ni liturgije.

Zamisli liturgiju koju episkop sam sluzi bez naroda. 89898989898989  tvoja teorija o Adamu i koadamitima nema odg na eklisioloski prigovor

Пре него што се више осврнем на одговоре које је Аквилио дао пре пар дана, морам се придружити овоме...

Аквилио, ко је учинио грех, за то што у твом примеру није служена Литургија: епископ (Адам) или верни народ (наводни коадамити)?

Зар ћеш рећи да је Бог одбацио верни народ (наводни коадамити) због тога што је епископ (Адам) усхтео да не служи Литургију тј. да нема заједницу с Богом?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

- Sad vec postajes nevidjeno drzak i bezobrazan kad se usudjujes da ovo ponudis kao odgovor. Odgovoricu

na ove gluposti zato sto jos uvek vazi stari pravilnik a i da bi ljudi videli do kog stepena si bezobrazan.

Ako zelimo da odgovorimo na antropoloska pitanja istovremeno sa apsketa evolucione biologije i Sveto Pisma

onda moramo da gledamo na oba kazivanja istovremeno.

Evo ponovicu jednsotavnije ne mogu. Naucna je i neboriva cinjenica da je evoluciona biologija provela ljude

kroz fazu matrijarhata i patrijarhjata. A ako nas biblijski pisac obavestava da je nakon poda zena bila podredjena

muzu onda jedino sto logicno sledi je da je pre nego sto je covek postoa ikona bozija dakle bio samo hominid vladao vec patrijarhat ili je bio period prelaska sa matrijarhata na patrijarhat.

I ne znam kako te nije sramota da od tako prostog i jednostavnog objasnjenaj pravis neku hiper komplkiovanu

pricu koja je navodno ne uklopljiva.

- Evo citam sesti put i ne verujem kakve gluposti moze nako da napise kad ga vode inat i bezobrazluk.

Mogu misliti na sta bi licili dijalozi u pozorisnim komadima kad bi primenjivali ovu tvoju sematniku prilkom citanja.

Poslodavac: Pero zasto si polupao celu radnju?

Pera : Dosao pijani Marko pa me napio pa sam polupao sve.

Poslodavac : Marko zasto si to ucionio.

Marko : Kafandzija Djordje castio pa men napio.

Dakle ne znaci "zasto si to ucionio" zasto se Marko napio nego zasto je napio Peru. Semantika Srpskog

jezika drugi nacin zakljucivanja ne dozvoljava.

Isto kao sto poslodavac ne proziva pijanog Marka zato sto se napio nego zato sto je napio Peru i tako direktno

uticao na unistavanje radnje. Tako i Bog ne proziva Evu sto je ona pala nego sto je direktno prozivela Adamov

pada i tako spercila mogucnost prinosenja cele tvorevine.

- Jos jedno drsko postavljanje prema sagovorniku. Pitanje je slobode naroda a ne episkopa. A ti

si od toga kukavicki pobegao jer nemas odgovor na to pitanje. Evo ponovo te pitam moze li

ista vredeti zelja naroda da liturgise ako episkop nece da sluzi liturgiu? NEMOZE! Zasto? Pa tako je

odredio Bog. Iz toga se jasno vidi koliko je besmisleno tvoje i Djunisovo truckanje o ugrozenosti koadamita.

-  Covek je covek u punom smislu tek kada je postao dusa ziva dakle kad mu je Bog udahnuo duh zivotni. Pre

toga je samo hominid i tada polno razmnozavanje nije nikakav problem. Kad je postao dusa ziva dakle dobio duh zivotni postao je mirkokosmos dakle cela tvorevina i duhovna i materijalna sazeta u jednoj slobodnoj licnosti.

Nakon pada da priroda se izdeformisala javlja se gnomicka volja. I covek pocinje da postoji na naopak nacin, gresan je. Da bi ponovo krenuo od pocetka Bog je na sebe morao preuzeti ljudski prirodu ali ta priroda je morala biti u onom stanju iz koje je krenuo Adam nakon sto je postao mikrokozmso. Bas zato je mora biti zacet Duhom Svetim a ne polnim putem jer pala prroda moze da rodi samo palu prirodu.

Подели на овим сајтовима

Пре него што се више осврнем на одговоре које је Аквилио дао пре пар дана, морам се придружити овоме...

Аквилио, ко је учинио грех, за то што у твом примеру није служена Литургија: епископ (Адам) или верни народ (наводни коадамити)?

Зар ћеш рећи да је Бог одбацио верни народ (наводни коадамити) због тога што је епископ (Адам) усхтео да не служи Литургију тј. да нема заједницу с Богом?

Nije Bog nego episkop. Episkop ih je odsekao od Boga.

Sad jedino da ti opet pocnes da sudis Bogu zasto je uredio da se tvorevina prinosi na takav nacin.

Подели на овим сајтовима

Иване, Брате, Православни катихизис за 5. разред, стр. 60, у руке:

,,Први у старозаветној заједници собом је изражавао целокупну заједницу пред Богом

и истовремено није могао да постоји као први који изражава Бога пред заједницом сам за себе, без заједнице."

Ако је тако, а тако је, онда је такав концепт морао бити и у почетку, у време Адамово.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Nije Bog nego episkop. Episkop ih je odsekao od Boga.

Da li je Nestorije odsekao od Boga sve vernike Carigradske Patrijarsije, cak i one koji su se suprotstavili njegovom grehu?

Sta nas, uopste, nekog ko je izabrao da voli Boga moze odvojiti od ljubavi Bozije?

Moze li ga ista odvojiti od Boga?

Sad jedino da ti opet pocnes da sudis Bogu zasto je uredio da se tvorevina prinosi na takav nacin.

Ove vestine podmetanja i dijaloskih saplitanja, Akvilio, koje krase tvoj nacin razgovora, su zaista zapanjujuce. Prosto mi je neverovatno da one krase nekog ko se izjasnjava kao pravoslavni hriscanin.

Da odgovorim: NE AKVILIO, NE SUDIM JA BOGU, NEGO RAZMATRAM STAVOVE KOJI SU TVOJI LICNI TEOLOGUMENI, A KOJI NE PREDSTAVLJAJU UCENJE SABORNE PRAVOSLAVNE CRKVE

Veljo, podvuci i drugi deo recenice... Veoma je bitan... I sustinski rusi ono sto Akvilio ovde govori...

Иване, Брате, Православни катихизис за 5. разред, стр. 60, у руке:

,,Први у старозаветној заједници собом је изражавао целокупну заједницу пред Богом

и истовремено није могао да постоји као први који изражава Бога пред заједницом сам за себе, без заједнице."

Ако је тако, а тако је, онда је такав концепт морао бити и у почетку, у време Адамово.

U stvari, bas ti hvala sto si ovo postavio...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

@Djunis

Jos je los pokusaj. Adam je bio jedini episkom nije bilo drugog u cije bi se sluzenje integrisali.

Ovo je sada vec stvarno bezobrazluk.

Moji licni teologumeni su da bez episkopa nema liturgije???????? To nije ucenje saborne pravoslavne crkve?????

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...