Ненад Р. Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Мислим да може да се то објасни, без обзира што на то обично ви атеисти реагујете обично коментаром да је то најлакше, а то је да творац Бог иза тога стоји. Џо ин, Да ли си сигуран да нема смисла? Ја науку не спорим јер да би је спорио , неби пио лекове и не би се лечио, и био би крајњи лицемер да је спорим, али као бивши атеиста којег га занимала Астрономија и још неке гране астрономије увек сам имао утисак да је то све некако површно и издешавали су ме још неки догађаји у животу и навели ме да променим опредељење. Исто је тако са еволуцијом, ја је не спорим, јер у супротном архиолози неби налазили костуре, али сматрам да то није случајно и да је то Божије дело Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Како теорија еволуције објашњава постојање полова почев од инсеката па све до човека? Како теорија еволуције објашњава да се у најширем смислу те речи 99% свих сложенијих животиња размножава на исти начин , а то је спајањем два пола? Какве ми везе имамо са исектима пошто су и они двополни као и ми? Као што сам раније овде писао , ја не спорим да је била еволуција, али ту еволуцију контролише само једна сила, а то је Бог, јер је немогуће објаснити теоријом мутација, јер да је тако, сасвим различите врсте животиња би се највероватније, размножавале на сасвим другачији начин. Naravno da ces kao osoba koju mrzi cak i da procita temu na kojoj ucestvuje gde bi mogao videti da su pitanja koje tako senzacionalistscki postalvja vec postavljena pre SAMO JEDNE STRANE, da i na zivotna pitanja odgovore trazis tamo gde su najlaksi i gde zahtevaju minimalni mentalni napor poput- "Bog je to uradio" Bog... jer nauka je previse komplikovana... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Још нешто, када вас атеисте доведемо у шкрипац да неможете да одговорите, ви се одма хватате за то да нема смисла. Има смисла јер и ми који верујемо, имамо своје адуте. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Како теорија еволуције објашњава постојање полова почев од инсеката па све до човека? Како теорија еволуције објашњава да се у најширем смислу те речи 99% свих сложенијих животиња размножава на исти начин , а то је спајањем два пола? Какве ми везе имамо са исектима пошто су и они двополни као и ми? Као што сам раније овде писао , ја не спорим да је била еволуција, али ту еволуцију контролише само једна сила, а то је Бог, јер је немогуће објаснити теоријом мутација, јер да је тако, сасвим различите врсте животиња би се највероватније, размножавале на сасвим другачији начин. Ne sledi! Ne sledi na logickom nivou ovo sto sam boldovao. Nisu samo mutacije vec i geneticki drift i horizontalni transfer gena. Evo ovde imas osnove populacione genetike pa mozes da procitas kako se evolucija odigrava. Ako ti je suvise komplikovano ili ne vladas egneskim na tom nivou imas sajt na srpskom gde ti je objasnjeno sve sto trebaju pocetnici, koji se zanimaju za evolucionu biologiju, da znaju. GeniusAtWork and dzo ni је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Можда је више питање за абиогенезу, али нема везе. Наиме, размишљам о фундаменталном питању - да ли животињске врсте потичу од једне или више форми живота (које су еволуирале)? Ако потичу од једне, онда ми није најјасније како смо добили мноштво (различитост)? Ако постоје еволутивни механизми, онда би у истим условима та једна форма живота давала увек једну и исту врсту. Зато мисли да је живот почео са више различитих "семених начела", како су то још стари Грци говорили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Можда је више питање за абиогенезу, али нема везе. Наиме, размишљам о фундаменталном питању - да ли животињске врсте потичу од једне или више форми живота (које су еволуирале)? Ако потичу од једне, онда ми није најјасније како смо добили мноштво (различитост)? Ако постоје еволутивни механизми, онда би у истим условима та једна форма живота давала увек једну и исту врсту. Зато мисли да је живот почео са више различитих "семених начела", како су то још стари Грци говорили. Pa na zemlji nemas svuda "iste uslove". Razlicitost uslova implicira razlicitost u prilagodjavanju. Nisu ti pottebni razliciti izvori zivota da bi dobio razlicitost vrsta. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Pa na zemlji nemas svuda "iste uslove". Razlicitost uslova implicira razlicitost u prilagodjavanju. Nisu ti pottebni razliciti izvori zivota da bi dobio razlicitost vrsta. Али имаш у истим условима различите врсте, што би рекли одувек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Али имаш у истим условима различите врсте, што би рекли одувек. imas vrste , ali nemas rase ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 imas vrste , ali nemas rase ... to zbog rasisticke genetike Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Можда је више питање за абиогенезу, али нема везе. Наиме, размишљам о фундаменталном питању - да ли животињске врсте потичу од једне или више форми живота (које су еволуирале)? Ако потичу од једне, онда ми није најјасније како смо добили мноштво (различитост)? Ако постоје еволутивни механизми, онда би у истим условима та једна форма живота давала увек једну и исту врсту. Зато мисли да је живот почео са више различитих "семених начела", како су то још стари Грци говорили. abiogeneza i ima glavne hipoteze zasnovane na tome sto ti pricas, kad uzmu one spoznaje do kojih dolazi geologija onda nema izbora nego da su zivotni oblici nastali u okeanu koji je koliko toliko bio stabilan , ali cak i tamo se gasio zivot potpuno da bi nakon mnogo vremena ponovo se pojavio, posto je planeta imala dramaticnu geolosku istoriju. sve je to lijepo i zanimljivo, ali su u pitanju samo hipoteze Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Мислим да може да се то објасни.....а то је да творац Бог иза тога стоји. Џо Ни, да ли си сигуран да нема смисла? Нисам сигуран, увек постоји неки промил шансе да је надприродна сила узрок неке појаве. Искуство нам говори да то није било тачно кад год су људи мислили да јесте (помрачење месеца, гром, болест, итд.) Ја могу да схватим да верници поставе Бога негде у магловитој позадини еволуције, посебно зачетка првобитног живота. Бог ту није неопходна карика, али објашњење има смисла верницима, и то је сасвим у реду. То није питање доказа, то је питање вере. -------- Лоша последица става "Бог је то урадио" може (а не мора) да буде смањење жеље за знатижељом и истраживањем, опирање другачијим објашњењима, и погрешно васпитање деце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 ... када вас атеисте доведемо у шкрипац да неможете да одговорите .... у чему је шкрипац? како су настали полови код примитивних пра-животиња је изузетно тешко утврдити. научници имају пар идеја, итд. није срамота рећи НЕ ЗНАМ. како су се мушки/женски пол одржали кроз еволуцију и колико су допринели еволуцији, зна се "прилично добро" тј све то се добро уклапа у велику причу. ------ постоје друге мени јако занимљиве ствари: како су се неке животиње (неке рибе и једна врста гуштера) ПРОМЕНИЛЕ тј вратиле на једнополно размножавање! ------ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Али имаш у истим условима различите врсте, што би рекли одувек. Kao prvo nemas oduvek. Kao drugo migracije su jedan od vrlo bitnih cinioca evolucije, Zato u svakom trenutku na istom mestu imas gomile razlicitih vrsta. Zivi svet je fluidan, nije svaka vrsta zakovana za svoju livadu. dzo ni and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Kao prvo nemas oduvek. Kao drugo migracije su jedan od vrlo bitnih cinioca evolucije, Zato u svakom trenutku na istom mestu imas gomile razlicitih vrsta. Zivi svet je fluidan, nije svaka vrsta zakovana za svoju livadu. У реду је то, тачно. Ипак, некако ми не изгледа логично да су на различитим местима/условима настајале различите врсте па се онда сабрале на једно, заједничко место. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 4, 2016 Пријави Подели Написано Март 4, 2016 Можда је више питање за абиогенезу, али нема везе. Наиме, размишљам о фундаменталном питању - да ли животињске врсте потичу од једне или више форми живота (које су еволуирале)? Imaš najviše tri moguća pretka: pretke grupa koje danas čine Bakterije, Arheje i Eukariote, ali je verovatno da i te tri grupe potiču od samo jednog pretka. Mogućnost je "otvorena" samo zato što njihovog zajedničkog pretka nismo našli i verovatno ga nikad nećemo naći jer je u pitanju jednoćelijski organizam koji je odavno izumro. Ако потичу од једне, онда ми није најјасније како смо добили мноштво (различитост)? Ако постоје еволутивни механизми, онда би у истим условима та једна форма живота давала увек једну и исту врсту. Ne razumem zašto misliš da bi evolutivni mehanizmi u istim uslovima uvek davali jednu i istu vrstu? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука