Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

Naravno da je izvesno da ce da dodje do oplodnje. Ja sam napisao da ne postoji poseban program po kome ce bas taj i taj da bude zacet. Svaki ima podjenaku sansu u pocetku. Pa opet te noci, i te daleke godine si recimo zacet ti, a ne neko drugi. I mi to uvek bez ikakvog pitanja tumacimo kao promisao Boziji. I tu naravno nije kraj jer tek sledi "kockanje" sa genetskim materjalom. Geni se mesaju i ne znaju da bas treba da nastenes ti. Ali si ipak ti nastao. Sto se tice tvrdnje o 200 miliona spermatozoida i kako je mogao da bude stvoren samo jedan, pa mogao je. Ali tu se opet bavimo pitanjem sto je Bog stvorio ovako a ne onako?

Подели на овим сајтовима

Naravno da je izvesno da ce da dodje do oplodnje. Ja sam napisao da ne postoji poseban program po kome ce bas taj i taj da bude zacet. Svaki ima podjenaku sansu u pocetku. Pa opet te noci, i te daleke godine si recimo zacet ti, a ne neko drugi. I mi to uvek bez ikakvog pitanja tumacimo kao promisao Boziji. I tu naravno nije kraj jer tek sledi "kockanje" sa genetskim materjalom. Geni se mesaju i ne znaju da bas treba da nastenes ti. Ali si ipak ti nastao. Sto se tice tvrdnje o 200 miliona spermatozoida i kako je mogao da bude stvoren samo jedan, pa mogao je. Ali tu se opet bavimo pitanjem sto je Bog stvorio ovako a ne onako?

U toj varijanti koju zagovaraš ne postoji nikakva slobodna volja... ako je Bog baš hteo da se rodiš ti, onda tvoji roditelji nisu imali nikakvu slobodu... sve što su uradili do trenutka tvog rođenja je bilo unapred programirano, a oni su samo odradili taj program...

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

U tome nema nista posebno sto sam ja rodjen, a ne neko drugi. Slazemo se obojica da postoji izvjesnost, samo sto ti tvrdis da se dogadja upliv Bozije sile prilikom oplodnje, a ja tvdim da se ne dogadja. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

U tome nema nista posebno sto sam ja rodjen, a ne neko drugi. Slazemo se obojica da postoji izvjesnost, samo sto ti tvrdis da se dogadja upliv Bozije sile prilikom oplodnje, a ja tvdim da se ne dogadja. 

To se u biologiji zove teleologija, svrha svega sto se desava u prirodi i to je glupost.

Подели на овим сајтовима

Pa da li onda Gospod djeluje i kod prirodne selekcije, kako tu zamisljas mjesto Gospoda ili ga guras samo kako tebi odgovara i gdje to izgleda pozitivno :)

Prirodna selekcija ne postoji. To sto tebi samo izgleda kao prirodna selekcija je puka kulisa, tj. svi oni spermatozoidi koji nisu oplodili jajnu celiju treba dumru zbog predstave onog-jednog-unapred-znanog-oploditelja-unapred-znane-jajne-celije.

U toj varijanti koju zagovaraš ne postoji nikakva slobodna volja... ako je Bog baš hteo da se rodiš ti, onda tvoji roditelji nisu imali nikakvu slobodu... sve što su uradili do trenutka tvog rođenja je bilo unapred programirano, a oni su samo odradili taj program...

Imali su slobodu da osecaju (opituju?) ispunjenje svrhe i ljubav izvrsavajuci praprogram.

Tacno tako. Slobodna volja postoji samo kada se rodis, da li ce da budes u zajednici sa Bogom ili ne. Ne postoji slobodna volja po kojoj ja mogu da trazim od Boga da odem u nistavilo.

Slobodna volja se ne bira slobodnim izborom, ona je deo praprograma jos od prvog spermatozoida ikada.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Prirodna selekcija ne postoji. To sto tebi samo izgleda kao prirodna selekcija je puka kulisa, tj. svi oni spermatozoidi koji nisu oplodili jajnu celiju treba dumru zbog predstave onog-jednog-unapred-znanog-oploditelja-unapred-znane-jajne-celije.

Imali su slobodu da osecaju (opituju?) ispunjenje svrhe i ljubav izvrsavajuci praprogram.

Slobodna volja se ne bira slobodnim izborom, ona je deo praprograma jos od prvog spermatozoida ikada.

Kralju :)

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Stara prica. 

Nemas tri blage veze sta je evolucija i kako radi. Onda izmsilis svoju neku novu evoluciju koja nigde ne postoji i onda po forumima "rusis" tu svoju verziju evolucije koja nigde ne posotji osim u tvojoj glavi.

Tu zaista nema pomoci osim "knjigu u sake i nauci sta je evolucija" jer to protiv cega se ti sad  boris u teoriji evolucije uopste ne postoji.

pedja je dobro karikirao, samo ti izgleda nisi razumio, vreme zaista jeste najveci komad jednacine zvane bioloska evolucija, to ti je ta ogromna cifra koja sve omogucava, teorijski i od zabe da bude princ, sto je sasvim slucajno, posto su vodozemmci prastari rodjaci sisarima, na kraju krajeva i princu carlsu, ne...

ja se pridruzujem pedjinom kritickom razmisljanju, mozda smo nas dvojica glupi, al i to je za ljude.

Подели на овим сајтовима

ne, neg treba svi da umru zbog jednog nasumicno najsrecnijeg spermatozoida....

al to nije ni bitno, za evoluciju je bitna selekcija ne spermatozoida vec selekcija onih koji ce da tvore te spermatozoide,koji ne mogu biti bitno razliciti, zato mi niej jasno sta si to uopste pominjao.

prirodna selekcija postoji, samo nema tolike moci kako neki lakovjernici prikazuju u teorijama, cak kad se visoka inteligencija umijesa da pomaze selekciju recimo 2000 godina, sto bi trebalo biti ekvivalnetno milionima godina  kad se stvari odvijaju nasumicno u prirodi, ipak ne dolazi do stvaranja nove vrste, najdalje sto se ode je stvaranje nekog hibrida koji ne moze da opstane duze od 3-4 generacije

Подели на овим сајтовима

.... za evoluciju je bitna selekcija ne spermatozoida vec selekcija onih koji ce da tvore te spermatozoide,....

prirodna selekcija postoji, .......ipak ne dolazi do stvaranja nove vrste, najdalje sto se ode je stvaranje nekog hibrida koji ne moze da opstane duze od 3-4 generacije

evo recimo

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/55/8f/3f/558f3fc65a350baf7530a990d5e6fbc2.jpg

muski paun kreiran u bozjoj laboratoriji, ili .... ?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Pa sveti oci su lupali gluposti(tvoj izraz) i u teoloskim temema za ovih 2000 godina ihaha a tek sta da

kazemo o njihovim stavovima koji se ticu direktno ustrojstva prirode bez obzira sto su ih formirali tumaceci

sveto pismo. I nisu bili jeretici nego jednostavno ljudi koji grese, grese uvek kad rade nekad vise nekad manje.

Nikako da se razjasni kako su ti Sveti oci tumacili Sveto pismo. Da li im je Sveti Duh otkrivao, ili su tumacili kao i teolozi danas koristeci tadasnje dostupne spise, filozofiju svog vremena i nauku koja je tada bila aktuelna?

Подели на овим сајтовима

Kako su nastali polovi po TE?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Kako su nastali polovi po TE?

Evoluciju sexualnosti je najslozenije pitanje u EB, asexualnost je najstarija. Nikome nije jasno zasto je uopste nastao muski pol, postoji nekoliko teorija, ali ni jedna nije dovoljno razradjena.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...