Odahviing Написано Фебруар 7, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 A Darvin je nesto pisao o nuznosti paralenog razvoja svih vrsta? I još nešto bilo je u onoj debati Bill Nye kaže da čovek zapravo intelektualno nije napredova toliko koliko se čini, nego jednostavno prosečan čovek, tj prosek nije nešto znatno veći već su pojedinci koji su iznad svog vremena ti koji guraju sve napred, pa se tako čini. Nešto na tu foru. KOliko je to tačno, mislim ne za pojedince, to je svakako tačno, nego za ovo da nismo nešto mnogo napredovali inelektualno kao vrsta? Mislim da je čak i naveo nekog ko je to rekao, i da to nije njegova ideja, nego da ju je pokupio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Фебруар 7, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 I još nešto bilo je u onoj debati Bill Nye kaže da čovek zapravo intelektualno nije napredova toliko koliko se čini, nego jednostavno prosečan čovek, tj prosek nije nešto znatno veći već su pojedinci koji su iznad svog vremena ti koji guraju sve napred, pa se tako čini. Nešto na tu foru. KOliko je to tačno, mislim ne za pojedince, to je svakako tačno, nego za ovo da nismo nešto mnogo napredovali inelektualno kao vrsta? Mislim da je čak i naveo nekog ko je to rekao, i da to nije njegova ideja, nego da ju je pokupio. :policeman-1: :-) Odah, ... vreme je da manje pišeš i da biraš šta ćeš da nam plasiraš. Mislim: obožavam što si na ovom forumu, najčešće lepo pišeš, .... ali, nemoj da kvalitet podrediš kvantitetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 :policeman-1: :-) Odah, ... vreme je da manje pišeš i da biraš šta ćeš da nam plasiraš. Mislim: obožavam što si na ovom forumu, najčešće lepo pišeš, .... ali, nemoj da kvalitet podrediš kvantitetu. Dobro Ceco nismo se ni mi rodili sa libertarijanskim (ja nisam libertarijanac ali sam blizak tome) shvatanjem razvoja civiliacije. CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Фебруар 7, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 Da je kicma dizajnirana, izgledala bi kao niz kostiju namenjenih da drže vertikalnu težinu. Dakle, slično kostima nogu. Sa četiri ili pet kratkih kostiju strukture slične femuru i zglobovima manje pokretnim od kolena mogao bi da imaš u principu istu pokretljivost tela - ali sa DALEKO manje problema, daleko većom sposobnošću da se iznese težina, i daleko boljom efikasnošću. Da li neko moze da mi ovo prevede na engleski? :-) :-) Пре него што преведем на енглески, ... реци ми: је л кичму дизајнирао Творац или ... је настала еволуцијом ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 7, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 :-) :-) Пре него што преведем на енглески, ... реци ми: је л кичму дизајнирао Творац или ... је настала еволуцијом ? Vec je prevedeno odavno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Човек није еволуирао од садашњег мајмуна, него од антропоморфног мајмуна. Зна се за врсте. Није поента ограничити еволуцију човека на хоминиде да би били фини. Слободно говоримо о антропоморфним мајмунима и још даље од тога. Нешто попут лемура и веверице је оно што наука може да закључи до сада - као наше порекло. Разуме се да је морало ићи преко разних облика гуштера итд, све што може да измигољи из блата и воде. Стварање Адама и Еве је друга прича. О томе наука не може да прозбори. Данас се може претпоставити да је космос постојао пре класичног Великог праска. Наука о томе размишља. Зато теологија треба да се позабави таквим тумачењем, а не да се везује за еволуционизам. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 ако се укрсте магарац и кобила добије се мазга. Мазга је слична магарцу. није у питању еволуција већ генетика. ако се неке биљке (нпр.паприке) оставе на суши оне ће да зрену (поцрвене). није у питашу еволуција већ вегетација. Дали постоји неки историјски доказ да је нека животиња еволуирала од друге. па да се каже од те и те године су настале те и те животиње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Дали постоји неки историјски доказ да је нека животиња еволуирала од друге. па да се каже од те и те године су настале те и те животиње. Da postoje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 I još nešto bilo je u onoj debati Bill Nye kaže da čovek zapravo intelektualno nije napredova toliko koliko se čini, nego jednostavno prosečan čovek, tj prosek nije nešto znatno veći već su pojedinci koji su iznad svog vremena ti koji guraju sve napred, pa se tako čini. Nešto na tu foru. KOliko je to tačno, mislim ne za pojedince, to je svakako tačno, nego za ovo da nismo nešto mnogo napredovali inelektualno kao vrsta? Mislim da je čak i naveo nekog ko je to rekao, i da to nije njegova ideja, nego da ju je pokupio. Ja sam skoro citao da bi npr prve homosapiense (kad bi mogao da ih "prebacis" u nase vreme) mogao bez problema da naucis da koriste kompjuter. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Ja sam skoro citao da bi npr prve homosapiense (kad bi mogao da ih "prebacis" u nase vreme) mogao bez problema da naucis da koriste kompjuter. Pa to da nije stvar inteligencije, već ono, imaš dete ako počneš da ga od malena učiš kako da lovi on će to naučiti, ukoliko ga ućiš kako da koristi kompjuter on će to naučiti. Mislim smatram da ima napredka što se inteligencije kod ljudi tiče tada i sada, ali ne smatram da je toliko dramatična koliko se može zaključiti na osnovu tehnološkog razvoja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Дали постоји неки историјски доказ да је нека животиња еволуирала од друге. па да се каже од те и те године су настале те и те животиње. Naravno da postoji! Zna se, na primer, da je vrsta "pustinjski skocimis" nastala u nadsaharskoj Africi 8. avgusta 4 miliona 300 hiljada 90 i devete godine pre nove ere. Nastao je direktnom mutacijom od pustinjskog puzimisa, vrste koja je izumrla zbog cestog pregrevanja jer joj je cela povrsina stomaka bila izlozena vrelom pustinjskom pesku. Najpre je evoluirao krila sto mu je dalo veliku prednost nad drugim zivotinjama ali se zatim pojavio problem kod sletanja. Ateriranje leteceg pustinjskog puzimisa je cesto bilo fatalno tako da je evolucija bila pred velikim problemom. Sve do jednog dana kad evoluciji nije palo na pamet da grubo sletanje ublazi elasticnim i vrlo jakim zadnjim udovima. Dramski obrt se desio kada se ispostavilo da su ti novi udovi zapravo savrsenije resenje od krila tako da je Leteci pustinjski puzimis skakac odbacio krila i postao samo Pustinjski puzimis skakac. Naravno "puzi" je kasnije zamenjeno sa "skoci" sto je rec "skakac" ucinilo suvisnom tako da smo na kraju dobili novu vrstu pod nazivom: Pustinjski skocimis (mikimaus federus) Datum nastanka te vrste je danas drzavni praznik republike Kongo. Odahviing је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 Naravno da postoji! Zna se, na primer, da je vrsta "pustinjski skocimis" nastala u nadsaharskoj Africi 8. avgusta 4 miliona 300 hiljada 90 i devete godine pre nove ere. Nastao je direktnom mutacijom od pustinjskog puzimisa, vrste koja je izumrla zbog cestog pregrevanja jer joj je cela povrsina stomaka bila izlozena vrelom pustinjskom pesku. Najpre je evoluirao krila sto mu je dalo veliku prednost nad drugim zivotinjama ali se zatim pojavio problem kod sletanja. Ateriranje leteceg pustinjskog puzimisa je cesto bilo fatalno tako da je evolucija bila pred velikim problemom. Sve do jednog dana kad evoluciji nije palo na pamet da grubo sletanje ublazi elasticnim i vrlo jakim zadnjim udovima. Dramski obrt se desio kada se ispostavilo da su ti novi udovi zapravo savrsenije resenje od krila tako da je Leteci pustinjski puzimis skakac odbacio krila i postao samo Pustinjski puzimis skakac. Naravno "puzi" je kasnije zamenjeno sa "skoci" sto je rec "skakac" ucinilo suvisnom tako da smo na kraju dobili novu vrstu pod nazivom: Pustinjski skocimis (mikimaus federus) Datum nastanka te vrste je danas drzavni praznik republike Kongo. овај одговор је мало непотпун. Одговарао би ми неки аргумент. историја је наука па би одговарао научни податак. како је уопште могуће одредити мјесец нечега што се десило прије више од 300 000 година а о дану настанка да не говорим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 овај одговор је мало непотпун. Одговарао би ми неки аргумент. историја је наука па би одговарао научни податак. како је уопште могуће одредити мјесец нечега што се десило прије више од 300 000 година а о дану настанка да не говорим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 овај одговор је мало непотпун. Одговарао би ми неки аргумент. историја је наука па би одговарао научни податак. како је уопште могуће одредити мјесец нечега што се десило прије више од 300 000 година а о дану настанка да не говорим. My name is Palm. Face Palm... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 8, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2014 овај одговор је мало непотпун. Одговарао би ми неки аргумент. историја је наука па би одговарао научни податак. како је уопште могуће одредити мјесец нечега што се десило прије више од 300 000 година а о дану настанка да не говорим. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука