javor Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Ne mogu. Smrklo mi se. Овде не смеш да се осећаш како се осећаш, без дозволе неких. ... ... ... ... А тако ти је и у животу са неким типовима жена. Него, поштуј ти прво себе, свој систем вредности, своје принципе и моли се да останеш на путу заповести Божјих. А Бог ће дати оно што је добро за твоје спасење.Чак и паре. И покушај да не ропћеш, да се не жалиш и приговараш Богу, него кажи : Слава Богу за све. Не бој се живота.Ако и погрешиш ниси једини. Само душу да не изгубиш и да негде успут не затуриш љубав.Партнера за заједнички живот мораш да волиш из све снаге, како знаш и како не знаш, а мудри људи ти кажу да треба. Јер, то је твој живот и њен живот и темељ за живот ваше деце.Не треба да жалиш љубав коју дајеш, не смеш да мериш поступке и пажњу другога и да очекујеш да ћеш добити исто или више него што си дао. Љубав коју откидаш од себе и дајеш другоме, вратиће ти се кад тад. А мораш и да будеш спреман на све што долази, што живот носи, чак и да живот даш за своју породицу и партнера са којим си једно.Тада човек зна зашто живи у породици и само тако није сам. Јер, животни партнер није ствар коју си купио, добио, зарадио, освојио итд. Животни партнер треба да постане део тебе и да се такав осећаш добро. Neša_, NinaD, Ayla and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Ali ljubav jednostavno nije ni blizu da bude dovoljna, koliko god da je velika. У праву си...ја не знам како ова сиротиња преживљава све ове године. Страшноооооооооо. Хвала Богу што сам богата па знам шта је љубав велика. Величина љубави је сразмерна кличини богатства. Данче*, Лапис Лазули and Danijela је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Samo od ljubavi ne može se živeti, pa je i logično zašto devojke biraju tako kako biraju, za koga će se udati. А оне не могу да раде? Неспособне су, брани им неко или шта? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 E sad, ko nema da plati, ko mu je kriv. Neka sedi kući, jer ako nema, onda nije ni muško. A ko mu je kriv, po tebi ? Ko nije bolestan toliko da je radno nesposoban - i jeste sam kriv. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 А оне не могу да раде? Неспособне су, брани им неко или шта? Како то мислиш...да радимо? Па ми жене ваљда треба да седимо по цео дан и да бирамо за кога ћемо се што боље удати. Лапис Лазули, Juanito, NinaD and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Tvrtko ti da zavedeš neku bogatu i rešen problem.Samo dok je budeš zavodio nemoj da joj spominješ to da se od ljubavi ne živi i da nemaš pare.Tek posle svadbe kreni sa tom pričom. Neša_, NinaD and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Što ste spopali čovjeka?Nemamo svi isti stav, isto iskustvo...potrebe. Osjećam da ga je zlo vrijeme obeshrabrilo i da njegovo iskustvo nije za poželjet...što ne znači da ne može biti drugačije. Da mene neko ubjeđuje na ovaj način, grčevito bih branila stav...nekada. Sve što nam se događa je opet u našu korist, makar bilo i loše iskustvo. Najbolje znamo kada osjetimo, ili kada prođemo kroz kakvu oluju. Nikad čovjek ne zna gdje mu je sreća. Možda je pred očima, ali je ne vidimo jer gledamo preko nje, očekujući je tek da dođe.Ne čini nas novac ni sretnim ni sigurnim...niti je samo ljubav dovoljna da bi opstala sreća, jer zla vremena je mogu ugasiti. Sreću čini naš unutrašnji mir i relna očekivanja...prihvatanje izazova (da ne kažem težine života), jednako kao radosti istog.Samo treba da shvatimo oko čega se vrijedi truditi, pa ma koliko nas koštalo. U šta god da ulažemo, nije uzalud, jer ulažemo i u sebe i u one do kojih nam je stalo. Nesigurnost je najveća zamka. Ona nas obeshrabruje i vuče nazad...ne da da uložimo (opet) ne da da vjerujemo (opet). Mudrost je znati izbjeći tu zamku, i krenuti hrabro naprijed, pa makar opet pali. Ustani, ne kukaj...kreni opet, jer mudriji od nas su rekli - Pregaocu Bog pomaže...zato budi pregaoc. NinaD, -Владимир-, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Твртко прича о моменту избора, када се девојка одлучује, када међу мушкарцима прави избор. Кад девојка бира мушкарца да ли размишља о томе да ли он има паре за живот ? А љубав. Има је свуда наоколо међу људима. А међу нељудима је нема. Нема. Када неко у браку лаже, поништава другог, обмањује, неће да ради, оставља на цедилу, у невољи , ... одбацује у болести, понижава и вређа, срамоти својим понашањем, занемарује у свом себичлуку, отима и разбацује у оскудици, оговара и подсмева се, преваљује на другог сав терет подизања деце и чувања породице, омаловажава туђу родбину, пријатеље и порекло, не цени труд и посао другог него само сопствени, ... ... не види потребе другог него само своје и ... поткрада ... Шта сам испустио ... ? Удари, ...злоставља на познате и непознате начине, ... ? О чему се ту ради ? О човеку, одраслој особи која хође брак и породицу ? Зависи од тога са ким имаш посла. Са човеком и у неприлици можеш да се договориш. Са нечовеком, никада. Neša_, NinaD, Ayla and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 TVRTKO- smekšaj malo Šalu na stranu.Stvarno nije sve tako crno.Evo i ja dajem glas za podršku.Takodje muž bez dinara, a i ja takodje.Još i sa ne završenim školama.Njegovi izbegli, moji siromašni. Kada smo se upoznali, raduckao je po kafićima, Kada smo se uzeli, svašta je pokušavao i padao, ali smo imali da preživimo....Motivacija da napreduje mu je došla, nekako tek kada je ušao u brak.Sada imamo sve što nam treba,Bogu hvala. Meni je bilo dovoljnoa njegova blizina.Mogli smo da setamo, da sedimo u parku.Uopšte nam i nisu trebale neke pare.Videla sam neke kvalitete kod njega, zbog kojih smo i dalje zajedno, a za novac nikad nisam ni sumnjala da cemo ga vremenom stvoriti, ako štedimo i dogovaramo se.... Sigurna sam da i sada ima takvih devojaka,koje ce voleti TEBE, a ne ono što imaš. Moli se, i ne predaj se, budi strpljiv... i što Javor reče, ceni sebe. Paradoksologija, Danijela, Снежана and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 a šta ako.... Ovo izbaci iz upotrebe, biće ti lakše Снежана and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Evo ga, praktičan čovek. Znao sam da jedino na tebe mogu da računam u pogledu rešenja. Nego, možda ne bi bilo loše da dignem neki kredit da deluje ubedljivije (a šta ako se predomisli ). Možeš i bez para da deluješ ubedljivo.Da imaš stav i samopouzdanje.To žene privlači pre svega. Рапсоди, -Владимир- and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Кад девојка бира мушкарца да ли размишља о томе да ли он има паре за живот ? Данас и жене раде. Када девојка бира мушкарца, постоји добра шанса да у том тренутку и касније има исти или бољи посао од њега. Цела ова Твркова прича пада у воду јер замишља свет у коме ниједна жена не ради, већ само мушкарци, а жене само бирају јединку која ће да им омогући бољи и лагоднији материјални живот. То је можда некад било, мада није ни тада, јер нису бирале ни жене ни мушкарци, већ њихови очеви. Да немам мајку која преко двадесет година има и води приватну фирму, можда бих и поверовао да је тако. На срећу, уверио сам се из најнепосредније близине да није. А имао сам прилику да упознам и гомилу других успешних жена које зарађују јако лепо, често више од мужева, а при томе имају здраве породице. Упознао сам и парове који заједно воде успешне породичне фирме и такође имају лепе и повелике породице. Твртко свуда види само и искључиво спонзоруше. Нравно да му треба одмах и отворено рећи да је у гадном трипу. Све друго је повлађивање које ће му само штетити. Danijela, Paradoksologija, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Kako da nije tužno. Evo da vas prosvetlim: žensko ne mora da brine, jer muškarac je taj koji plaća izlazak. Ona samo odlučuje da li će ići sa njim ili sa nekim drugim. E sad, ko nema da plati, ko mu je kriv. Neka sedi kući, jer ako nema, onda nije ni muško. U životu mi muškarac nije platio izlazak. I ja sam birala čoveka bez dinara, posla, i škole, pa još rok muzičara, od čega 'leba nema. Par godina živeli na vr' brda u staroj vikendici mog deke, koju smo polako zajedno dovodili u useljivo stanje, od moje postdiplomske stipendije. Posle sam se zaposlila i sad nas uglavnom izdržavam. Preživljavamo, nije sjajno, ali nam ne treba mnogo. Zahvalna sam mužu što obavlja većinu kućnih poslova i poslova oko dece. Možda treba da uzmeš u razmatranje feministkinje? Данче*, Јелена011, NinaD and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 U životu mi muškarac nije platio izlazak. I ja sam birala čoveka bez dinara, posla, i škole, pa još rok muzičara, od čega 'leba nema. Par godina živeli na vr' brda u staroj vikendici mog deke, koju smo polako zajedno dovodili u useljivo stanje, od moje postdiplomske stipendije. Posle sam se zaposlila i sad nas uglavnom izdržavam. Preživljavamo, nije sjajno, ali nam ne treba mnogo. Zahvalna sam mužu što obavlja većinu kućnih poslova i poslova oko dece. Možda treba da uzmeš u razmatranje feministkinje? Neša_ је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Твртко свуда види само и искључиво спонзоруше. Нравно да му треба одмах и отворено рећи да је у гадном трипу. Све друго је повлађивање које ће му само штетити. Ili je možda u veoma patrijarlhalnoj supkulturi, zavisno od toga gde živi i sa kim se druži. Na jednoj temi je pisao o prijateljici koju su roditelji naterali da se uda za nekog bogataša (?) - mi čiji osećaj kaže da je Tvrtko "u gadnom tripu" verovatno nemamo takvo iskustvo u svojoj okolini. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука