Paradoksologija Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Verovatno sam Tvrtka pogrešno razumela. Meni je zvučalo kao da onaj kome se slobodan život pre braka osladio, taj i u braku gleda da zadrži slobodu, ali slažem se s tobom u vezi ovoga što si napisala. Svaka je priča drugačija. Ja stvarno verujem u slobodu kao dobru stvar - ali takođe mislim da će zbilja slobodni odabrati da ograniče svoju 'slobodu' zarad služenja osobi koju vole i kojoj su se obećali u braku. To verujem i mislim na osnovu 15 godina veze, 10 godina braka, ne nekih vazdušastih ideala. Danijela, Кратос and aliluja је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 I verujem da samo iz slobode imamo slobodu da se obećamo jedno drugome, ne iz nekih nesrećnih i neprijatnih životnih situacija. Što ne znači da brak iz takvih situacija ne može da uspe. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ne posreći se svakom. Hvala bogu da ste se našli. Kamo sreće da je svima tako. Dovoljno je relativno dobro psihičko zdravlje i stvarno dobra volja sa obe strane, nije neophodna sreća. feeble, Данче*, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Sloboda je u ljubavi. A ljubav je previđanje sebe. Ko je stigao da previdi sebe kada je trebalo možda je nešto i uradio. Svakako, ima dalje. Hvala Bogu. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Tu se ne slažemo. Ko nema sreće, on zna da je i te kako potrebna. Sreća je i kada je zdravlje dobro. Како ово повезујеш са вером У Бога? Да ли то значи да "судбина" постоји и да смо ипак пред Богом различити? A kada su svi preduslovi ispunjeni, nema razloga da brak ne bude uspešan. Како се ствара предуслов за успешан брак, ако се једно од супружника разболи у браку? Данче* and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ako imaš sreće, preduslovi za uspešan brak, su dobro zdravlje, ljubav, dovoljno novca, ... Ako se neko razboli, onda nije imao sreće... ...па ко велиш,није штета да цркне Их бре,када би имао супер здравље и брдо пара,који ће ми онда брак... Neša_ and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ako imaš sreće, ispunjeni su ti preduslovi za uspešan brak, dobro zdravlje, ljubav, dovoljno novca, ... Ako se neko razboli, onda nije imao sreće. А шта предлажеш оним несрећницима што немају ни здравље ни паре? Лапис Лазули and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 А шта предлажеш оним несрећницима што немају ни здравље ни паре? Lutrija? (uozbiljili ste temu u sitne sate ) Neša_ је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ako imaš sreće, ispunjeni su ti preduslovi za uspešan brak, dobro zdravlje, ljubav, dovoljno novca, ... Ako se neko razboli, onda nije imao sreće. Ni ti preduslovi nisu nikakav garant.Ako se neko razboli imaće tu sreću ili nesreću da ,,stavi na tas,, ljubav osobe sa kojom je izabrao da bude životni saputnik.Ja bih rekao jedno suočavanje sa sopstvenim izborom.Svi su dobri kad je tebi dobro al kad ti je loše tad se obično vidi što bi se reklo ko je vera ko nevera,ko je prijatelj a ko je s tobom dok mu odgovara. Јелена011, NinaD, Neša_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Kako li se ja udadoh, jadan ovaj moj muz pupu Da se Tvrtko pitao ni jedan jedini kriterijum nisam ispunila Снежана је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 @@Tvrtko, ма нешто си ти ту побркао, љубав је и измишљена за сиротињу, неби ли се замлаћивале широке народне масе романтичним идејама, брак до душе није, он служи само за увећање капитала. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Ne postavljaju kriterijume muškarci, nego žene. Ti si žensko i samo je trebalo da odabereš ko ti je bolji. Samo mi reci da si se udala za nekog siromašnog. Hahaha, ne zna se ko je bio siromasniji tad On student, ja tek zavrsila faks, vise mrtva no bolesna, roditeljima se nije svidela snajka, hoas napravili i citavu pometnju, nismo imali pas za sta da nas uvati. Kad se rodio sin nismo imali za racune, pa gledas gde da kupis pelene jos ako moze na komad, mesecima ne placas racune i gledas da ti dug ne predje crvenu opomenu pa kalkulises, jedan mesec platis struju, drugi infostan, treci telefon... Kakve veze novci imaju sa bilo cim? Tebi se to brate cini jer je to tvoja muka. Pocni da gledas na ono sta mozes da pruzis zeni, ne finansijski i ne materijalno, nego duhovno, emotivno, budi vedar, veseo, nauci da se smejes i da drugima u tvom prisustvu bude prijatno, da se oni ne osecaju optereceni niti da im je tesko. Nekad ljudi vide samo muku a podrazumevaju sve ono dobro sto imaju. Najdobronamernije, vedrina je ono sto zene najvise privlaci, niko ne voli mrgude. Mene moj muz moze da iznervira ko niko, ali jedino sam pored njega slobodna da budem ono sto jesam i da se smejem iz najdublje pore svog bica i nema tih para ni te muke koja moze to da ponisti. Razumem da vi muskarci to ne gledate, i ovaj moj je pizdeo sto nema para i sto ne zaradjuje, jos je s juga i ponosni balkanac...Al jednom je shvatio da kada upadne u to stanje da je nervozan sto para nema, da mene vise povredi tom svojom nervozom nego bilo cim drugim. Najozbiljnije i najbukvalnije. Pare dodju prodju, sve dodje i prodje, ostaju dve duse. Da li cemo se jesti i svoje nezadovoljstvo i muku prenositi na drugog ili cemo oko nas siriti mir i radost. Кратос, Ayla , Danijela and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Najtužnije je što ljudi pod nazivom "ljubav", podrazumevaju sve i svašta, pa se onda sklepaju brakovi i ovakvi i onakvi. Па ти што "подразумевају све и свашта" можда и науче шта је у ствари љубав, најтужнији су они који не верују да љубав у опште и постоји. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Hahaha, ne zna se ko je bio siromasniji tad On student, ja tek zavrsila faks, vise mrtva no bolesna, roditeljima se nije svidela snajka, hoas napravili i citavu pometnju, nismo imali pas za sta da nas uvati. Kad se rodio sin nismo imali za racune, pa gledas gde da kupis pelene jos ako moze na komad, mesecima ne placas racune i gledas da ti dug ne predje crvenu opomenu pa kalkulises, jedan mesec platis struju, drugi infostan, treci telefon... Kakve veze novci imaju sa bilo cim? Tebi se to brate cini jer je to tvoja muka. Pocni da gledas na ono sta mozes da pruzis zeni, ne finansijski i ne materijalno, nego duhovno, emotivno, budi vedar, veseo, nauci da se smejes i da drugima u tvom prisustvu bude prijatno, da se oni ne osecaju optereceni niti da im je tesko. Nekad ljudi vide samo muku a podrazumevaju sve ono dobro sto imaju. Najdobronamernije, vedrina je ono sto zene najvise privlaci, niko ne voli mrgude. Mene moj muz moze da iznervira ko niko, ali jedino sam pored njega slobodna da budem ono sto jesam i da se smejem iz najdublje pore svog bica i nema tih para ni te muke koja moze to da ponisti. Razumem da vi muskarci to ne gledate, i ovaj moj je pizdeo sto nema para i sto ne zaradjuje, jos je s juga i ponosni balkanac...Al jednom je shvatio da kada upadne u to stanje da je nervozan sto para nema, da mene vise povredi tom svojom nervozom nego bilo cim drugim. Najozbiljnije i najbukvalnije. Pare dodju prodju, sve dodje i prodje, ostaju dve duse. Da li cemo se jesti i svoje nezadovoljstvo i muku prenositi na drugog ili cemo oko nas siriti mir i radost. Paradoksologija and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Па ти што "подразумевају све и свашта" можда и науче шта је у ствари љубав, најтужнији су они који не верују да љубав у опште и постоји. Šta je ljubav?Ja verujem ali recimo ne znam šta je niti mislim da iko to zna. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука