Zoran Antonijević Написано Март 11, 2021 Пријави Подели Написано Март 11, 2021 Zdravo svima. Zanima me da li se ovde moze dobiti kontakt(broj telefona, mejl) nekih manastira koji primaju u goste, na poslusanje. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 12, 2021 Пријави Подели Написано Март 12, 2021 @Zoran Antonijević Ако хоћеш да се мало одвојиш од цивилизације, да будеш у здравој манастриској средини, да упознаш великог, једноставног духовника, иди у Завалу. Само одбаци романтику и сентимент најпре. Није лако боравити у манастиру. http://eparhija-zahumskohercegovacka.com/wp-content/uploads/2012/03/clip_image002.jpg Манастир Завала | Епархија ЗХиП EPARHIJA-ZAHUMSKOHERCEGOVACKA.COM Манастир Завала је посвећен Ваведењу Пресвете Богородице и налази се на почетку завалске вале, с... Zoran Antonijević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 12, 2021 Пријави Подели Написано Март 12, 2021 Manastir Pinosava kod oca Petra. Meni je drugar tamo bio na neko vreme posto se sprema za iskusenika pa sam otisao do njega, naravno prvo smo trazili blagoslov od o. Petra i duhovnika. Mislim da ti je najbolja varijanta da se konsultujes sa duhovnikom. Da ti on kaze ili da preporuku gde da ides, a moze i on da pozove neki manastir da te tamo prime. I onda kada odes u jedan manastir ti tamo zamolis duhovnika da ti da preporuku za drugi i tako ti je najbolje. E sad, razmisli samo da li zelis da odes tamo kako bi pobegao/la od ove situacije epidemioloske ili ides sa ispravnim namerama da pomazes tamo i da se predas zaista molitvi. Znaci bitni su i motivi kako bi ti tamo boravak bio prijatan. Ja sam pristalica toga da momci i devojke trebaju ici u manastir da tamo vezbaju pripremanje za brak kao i za zivot, ali i da pomognu manastirima jer je puno manastira gde su ljudi sami i potrebna je pomoc. A mislim da je i pametno da odu bracni drugovi da se odvoje malo da vide kako je to samacki ziveti... Svako ko zeli da ode tamo, za mene je to bila sjajna odluka. I da tamo vam vreme prolazi neverovatno lepo i uvek imas nesto da radis, nije ti dosadno, nema tv-a, nema telefona, samo mir, tisina, molitva i razgovori sa duhovnim ljudima. Zoran Antonijević је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 12, 2021 Пријави Подели Написано Март 12, 2021 пре 13 часа, Zoran Antonijević рече Zdravo svima. Zanima me da li se ovde moze dobiti kontakt(broj telefona, mejl) nekih manastira koji primaju u goste, na poslusanje. Па ово бар није тешко, скоро сваки манастир има контакт телефон којег можеш наћи на интернету. Ако желиш мобилни телефон неког монаха, то онда не би требао очекивати да ти ико да овдје. Zoran Antonijević је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Antonijević Написано Март 12, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2021 @Justin Waters Ima kontakata na inernetu, ali sam mislio da je neko mozda ovde imao to iskustvo pa zna koji manastiri konkretno primaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 12, 2021 Пријави Подели Написано Март 12, 2021 пре 3 минута, Zoran Antonijević рече @Justin Waters Ima kontakata na inernetu, ali sam mislio da je neko mozda ovde imao to iskustvo pa zna koji manastiri konkretno primaju. Студеница је позната по томе. Али мање више и много других манастира, пробаш многе па гдје буду највеликодушнији тамо идеш. Zoran Antonijević је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Март 12, 2021 Пријави Подели Написано Март 12, 2021 пре 32 минута, Justin Waters рече Студеница је позната по томе. Али мање више и много других манастира, пробаш многе па гдје буду највеликодушнији тамо идеш. Студеница је сјајна али нажалост не примају на ноћење од почетка пандемије. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 12, 2021 Пријави Подели Написано Март 12, 2021 пре 12 минута, sampaganini92 рече Студеница је сјајна али нажалост не примају на ноћење од почетка пандемије. Па нормално...заправо би се изненадио да има иједан манастир који то ради, јер би то било врло неодговорно понашање. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Март 12, 2021 Пријави Подели Написано Март 12, 2021 пре 17 минута, Justin Waters рече Па нормално...заправо би се изненадио да има иједан манастир који то ради, јер би то било врло неодговорно понашање. Ма добро да него сам ја схватио да је брат Зоран мислио сада у току пандемије, али је то заправо Демијан после споменуо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука