Bilbija Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 2 часа, Ćiriličar рече @Јанко То БДПовање..вероватно су ти тачни подаци, проблем је у томе што то не говори бувално ништа. Пар примера: 95' Швеђани су имали дуг око 70% БДП-а, сад имају 35%, а 95' је Шведска била рај на земљи за данашњу. Данска има сада дуг 33% од БДП-а и сад испада да су те 2 земље ту и тамо...али боље је у Данској за 30% по многим показатељима, па и по валути, дужини радног времена, социалним бенифитима и сл. Stvar je u tome da budzetski deficit ne govori nista o bilo kakvom zaduzenju. Ljudi imaju neki trip da tu sada postoji neki dug...pazi drzava se "zaduzuje " kod "gradjana" a gradjani taj dug nikada nikome ne vracaju. Budzetski deficit, u stvari ne budzetski deficit vec godisnje povecanje tog deficita pokazuje samo stabilnost ekonomije u jednoj drzavi i ako se taj deficit povecava ravnometno, po stopi od 3-4% godisnje je sjajno. A nista strasno se ne desava ni ako se poveca 10-12 % kao sto je sada slucaj sa drzavama u vreme pandemije. Rusija ima oko 30% deficit a Japan 260-270% akli japan je deset puta i bogatiji i razvijeniji od Rusije. I nista im ne fali. Budzetski deficit , to jest godisnje povecanje a ne ukupan deficit, je samo pokazatelj stabilnosti privrede neke zem lje i nista vise. Ako je privreda stabilna i to povecanje ce rasti stabilno i uravnotezeno... Neko znacajnije godisnje povecanje deficita nam pokazuje samo da ce eventualno u nekom narednom periodu doci do povecanja poreza i kao posledica toga usporavanje privrednog rasta... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 7 часа, Ćiriličar рече Кривичне пријаве због насилничког понашања на протестима у Београду и Нишу WWW.POLITIKA.RS Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу Трећег основног јавног тужилаштва, поднеће... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 6 часа, Bilbija рече Ponavljas se genius, talenat nula... daj nesto originalno, ovako samo potvrdjujes svoj mentalni uzrast od 5 godina ,,, A i Avocado je tu negde, na granici obdanista .. Извини, јаче је од мене...пошто се стално пројектујеш, понекад стварно не могу да одолим Avocado је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 19 минута, GeniusAtWork рече Извини, јаче је од мене...пошто се стално пројектујеш, понекад стварно не могу да одолим Pa nisam ja kriv vama sto ste politicki nepismeni i ne znate kako funkcionise drzava i demokratski sistem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 8 часа, Milan Nikolic рече Зар мислиш да би било боље да није Вучић дошао на власт? Волео бих да нам кажеш за кога ћеш сада гласати. Зашто не би рекао Те спекулативне форе ШББ КББ остављам пророцима и видовњацима. Могу само да видим шта јесте сада. Очигледно, нити имамо исте наочаре, нити исто разумемо захватање из буџета (а да ти причам о приморавању уцењених радника јавних фирми да иду аутобусима на митинге не пада ми на памет). Фараон зида своје пирамиде. Ти обожавао фараона. Ја сам савестан грађанин и излазим на референдум и изборе, написао сам како ћу гласати. Прецизно не добијаш ништа, као ни сви обожаваоци фараона. Curiosity killed a cat. 😉 Only Time Will Tell... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 7 часа, Bilbija рече Moram na druge da projektujem to sto sam politicki nepismen i ne znam kako funkcionise drzava i demokratski sistem А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 15 минута, Avocado рече I ti si se spustiop na genijusov petogodisnji nivo ... Regredirali ste intelektualno posle decenija politickih poraza... nije vama lako, razumem ja vase frustracije... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 1 сат, Bilbija рече I ti si se spustiop na genijusov petogodisnji nivo ... Nisam njegovu poruku parafrazirao... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 12 минута, Avocado рече Nisam njegovu poruku parafrazirao... Nije poruka u pitanju vec regresija na nivo petogodisnjaka u tvom i Geniusovom slucaju... Ali kao sto rekoh, razumem ja vasu visedecenijsku frustraciju zbog poraza koje dozivljavate a zdusno se zalazete za te promasene ideje .. A za koji mesec vam stize jos jedan poraz ... Spremili smo sendvice da propratimo to punog stomaka ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 2 минута, Bilbija рече Nije poruka u pitanju vec regresija na nivo petogodisnjaka u tvom i Geniusovom slucaju... Ali kao sto rekoh, razumem ja vasu visedecenijsku frustraciju zbog poraza koje dozivljavate a zdusno se zalazete za te promasene ideje .. A za koji mesec vam stize jos jedan poraz ... Spremili smo sendvice da propratimo to punog stomaka ... Шта стављаш у сендвич? Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 7 минута, Bilbija рече Nije poruka u pitanju vec regresija na nivo petogodisnjaka u tvom i Geniusovom slucaju... Koja regresija na nivo petogodišnjaka? Ukazivanje na tvoje psihološke mehanizme (projekciju) nije nikakva regresija... to što ti i tvoji butthurt pajtosi volite da nešto belo proglasite za crno i onda jedan drugog tapšete po leđima kako ste to pametno smislili je samo vaš problem... пре 7 минута, Bilbija рече Ali kao sto rekoh, razumem ja vasu visedecenijsku frustraciju zbog poraza koje dozivljavate a zdusno se zalazete za te promasene ideje .. Koje promašene ideje? Pa ti si mukice u svom idolopoklonstvu od obožavanja "četničkog vojvode" stigao do obožavanja "najevropejca"... i pričaš drugima o promašenim idejama... пре 7 минута, Bilbija рече A za koji mesec vam stize jos jedan poraz ... Spremili smo sendvice da propratimo to punog stomaka ... Čega se pametan stidi... Просечан србенда and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 14 минута, Дејан рече Шта стављаш у сендвич? Ono sto Sef posalje, parizer, kisele krastavce. Po nekada nam daju i majonez ali to samo kada organuzovano putujemo na mitinge SNS-a a ako je i Vucic tu onda dobijemo i salvetu da se obrisemo posle, da ga ne umastimo dok mu ljubimo ruku ... Н И Н Е, Вилер Текс and Дејан је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Onufrije Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 On 11.12.2021. at 11:47, Bilbija рече Problem vas koji ste protiv "vlasti" i politicara uopste je sto vi ne kapirate niti imate blagu predstavu sta je demokratija. Vi se ponasate i razmisljate kao petogodosnjaci i to razmazeni koji vriste i skice ako im sta nije po volji. Demokratija je upravo ovo, menjanje, prilagodjavanje, dogovor, kompromis, pomirenje suprotstavljenih strana i trazenje srednjeg resenja. To je sustina demokratije koju vi ne kapirate i svet posmatrate iz decijeg krevetca jos uvek. Ма шта си излупетао, али нет све трпи. Како би рекао Хуго Чавез нема демократије без укидања сиромаштва, а овде твоја премијерка узима огромне паре на рачун бедног народа и прави се луда, живи са неком лујком у огромној кући на Дедињу, успели су и дете да покарду против Устава, а Предсник каже нека живи делија. А као нису Уставне демонстарције, док она лобира за Рио Тинто, склапа са њима дилове и то је демократија и то је Уставно. Рече безуман у срцу својем: нема Бога. Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 5 часа, Avocado рече Nisam njegovu poruku parafrazirao... Моја порука је иначе нестала. Пошто је изгледа проблем да се мало преправи нечија порука тако да испадне да кад пљује по другима говори о себи. Али кад тај исти напише „опозициона говна“ у две узастопне поруке и стално пише „чМариника“, то наравно нико ни случајно не примећује obi-wan, Avocado, Просечан србенда and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 12, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2021 пре 37 минута, Onufrije рече Ма шта си излупетао, али нет све трпи. Како би рекао Хуго Чавез нема демократије без укидања сиромаштва, а овде твоја премијерка узима огромне паре на рачун бедног народа и прави се луда, живи са неком лујком у огромној кући на Дедињу, успели су и дете да покарду против Устава, а Предсник каже нека живи делија. А као нису Уставне демонстарције, док она лобира за Рио Тинто, склапа са њима дилове и то је демократија и то је Уставно. Primecujes li koliko si ti nepismen i ruralan pojedinac? Upravo takvi kao ti su nas problem. Ss takvima se ne moze razgovarati, pristojan svet izbegava slicne pojedince a demokratija je za pristojan svet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука