Дејан Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 пре 6 минута, Вилер Текс рече Слажем се да није само проблем Србије. Али ми се за Србију питамо. Свако за своје парче одговара. У том смислу ако Швабо има код себе зашто копа код мене, а он узима у оба случаја профит? Швабо, Енглез, Амер ко год... Ако се без тога не може, онда се мора наћи неко решење које не угрожава природу и живот. Ако је то решење скупо Рио Тинту јербо мора да се има и јахта и сат од 300000 евра и триста чуда, онда је то адреса на коју треба испоставити поуку о моралу, јербо та адреса више воли новце него живот. Ако ће напредак да уништи живот ајде да не напредујемо док се не смисли изводљив начин. Ја се не разумем у те ствари, па и немам неки јасан став. Идем неком логиком, пре тридесет година када комшилук крене на посао па крене да пали голфа двоју дизел, кад упали па искуља онај црни дим, до пола улице оде док не постане безбојан. Данас се такође користе аутомобили са унутрашњим сагоревањем, драстично мање загађују, али загађују. Неки имају хибриде па су при старту без загађења и готово нечујни. Ауто је ауто, али су готово неупоредиви данашњи и ондашњи, нарочито ови скроз електрични. Том логиком верујем да је и технологија рударења драстично унапређена, да ли је у питању Рио Тинто или нека друга фирма која то ради. Да се данас отвара рудник у Бору, вероватно би протеста било, ал он је потворен давно, загађење је прихваћено као уобичајено, слично као у Панчеву. Оно што је темељ целе приче је тај да будућности нема без копања литијума. Ја могу да прихватим да је део народа забринут и да се буни, али ја тај народ у том броју нисам видео да се скупио како би очистио Фрушку Гору од смећа или обале река. Нисам видео да су они што имају два или три аута у породици, распродали кола и купили бицикле. Нисам видео да се ико одрекао мобилног телегона са литијумјонском батеријом итд. Стекао сам утисак да њих генерално боле уво за екологију. Bilbija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 Исто колико нисам за Рио Тинто, нисам ни за политизацију протеста, злоупотребу истих у револуционарне сврхе. Ту комуњарску тактику презирем. Србија мора бити мирна, ако смо нормални. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 пре 12 минута, Вилер Текс рече Исто колико нисам за Рио Тинто, нисам ни за политизацију протеста, злоупотребу истих у револуционарне сврхе. Ту комуњарску тактику презирем. Србија мора бити мирна, ако смо нормални. Poenta je u tome sto protesti nikakve veze nemaju sa ekologijom vec iskljucivo su politicki. Nemci recikliraju sve, tu mislim na nemacke gradjane, pojedince. U svojim domovima vec odvajaju metal, staklo, plastiku, papir, karton... staklo odvajaju na zeleno, braon i transparentno. Citava grana industrije se bavi time , sakupljnjem i preradom toga. E ti gradjani, koji su vec obavili svoju gradjansku duznost i pokazali brigu o ekologiji mogu i imaju osnova da demonstriraju ako se pojavi potreba... A srbija je puna smeca , tu se pljuje, bacaju opusci, nikoga tu ne zanima sta baca i kada baca u kantu za smece, kontejneri smrde, prepuni smeca, pored kontejneta smeca koliko hoces ...i sada se oni nasli zabrinuti za ekologiju, i za neko jaloviste negde u Srbiji, a ti isti da odu tamo na kampovanje bi ostavili vise smeca za vikend nego Rio Tinto za godinu dana. Cisto pros....nje , nikakva ekologija niti ekoloski protest tu ne postoji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 пре 5 часа, Вукашин рече Ово неки не смеју ни да погледају, а камо ли да послушају. Сече као мачем. "Узмите само једну циничну рекламу. `Александар Вучућ За децу Србије`. У реду. Тако је. После сваког дневника РТС1 државне телевизије иде она реклама од које се човеку смучи...Трам там там...Један даје, деца узимају по векну хлеба. `Помозите деци Косова`.... За децу Србије - гладна деца Косова". Је л` то неко види уопште? "Годинама гледамо Царево ново одело, и дивимо се том кроју..." О глумцима, култури, Иванки и Малом, дипломама и идеалима, данашњим `херојима` који би некад већ били у затвору са 20 година- типовима који су `се снашли`... "Данас је реч изгубила сваки смисао...Србија је земља у којој живе Енглези који лоше говоре српски." Да није жалосно било би смешно до бола. Вукашин је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 Дупликат. Куку... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 Дупликат. Бришите. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Onufrije Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 пре 16 минута, Bilbija рече Poenta je u tome sto protesti nikakve veze nemaju sa ekologijom vec iskljucivo su politicki. Nemci recikliraju sve, tu mislim na nemacke gradjane, pojedince. U svojim domovima vec odvajaju metal, staklo, plastiku, papir, karton... staklo odvajaju na zeleno, braon i transparentno. Citava grana industrije se bavi time , sakupljnjem i preradom toga. E ti gradjani, koji su vec obavili svoju gradjansku duznost i pokazali brigu o ekologiji mogu i imaju osnova da demonstriraju ako se pojavi potreba... A srbija je puna smeca , tu se pljuje, bacaju opusci, nikoga tu ne zanima sta baca i kada baca u kantu za smece, kontejneri smrde, prepuni smeca, pored kontejneta smeca koliko hoces ...i sada se oni nasli zabrinuti za ekologiju, i za neko jaloviste negde u Srbiji, a ti isti da odu tamo na kampovanje bi ostavili vise smeca za vikend nego Rio Tinto za godinu dana. Cisto pros....nje , nikakva ekologija niti ekoloski protest tu ne postoji Која глупост, све је политика. Протести су у неопходни јер терају људе са њихиве земље, а усмерени су против међународне банде коју покрива ова власт. То што се опозиција убацила је други проблем, и њих ћемо да сменимо али Рио Тинто не може да прође. Србија се пише великим словом али ти ниси Србин то је већ свима јасно. Јанко and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 2 Рече безуман у срцу својем: нема Бога. Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Onufrije Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 пре 3 часа, Bilbija рече Imam predlog za ove sto ih brine RIo Tinto i demonstriraju u lincuju da krenu u skupljanje sekundarnih sirovina koje su posejali po Srbiji ... Red bi bio ako im je stalo do higijene -Inace ovako sve ostane na prok...nju dokonih klosara.. и шта хожеш да кажеш да су Срби дивљаци и да им треба Рио Тино да их доведе у ред, који лик Па то је крива ова лезбејка и њена власт што нису направили законе да се ово казни. Али зато за 5 дана ти узму имовину Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Рече безуман у срцу својем: нема Бога. Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 пре 55 минута, Дејан рече Ја могу да прихватим да је део народа забринут и да се буни, али ја тај народ у том броју нисам видео да се скупио како би очистио Фрушку Гору од смећа или обале река. Нисам видео да су они што имају два или три аута у породици, распродали кола и купили бицикле. Нисам видео да се ико одрекао мобилног телегона са литијумјонском батеријом итд. Стекао сам утисак да њих генерално боле уво за екологију. Дакле, ако видиш да су еколошки неосвешћени ували им најпрљавију технологију и прогутаће за лову? Е па управо су их освестили. Можеш да кажеш да су били, ал` сад да видимо куда ћемо... Колико видим, говориш о онима за које Божовић лепо и саркастично каже `Снашао се`. Тај је и за РиоТинто. Шта ли очекујеш од истих... Ово је већ ствар технологије, нико од нас не зна како се прави рачунар, инструмент табла кола, па ни батерије, и не интересује нас док не почне да утиче на наш живот у негативном смислу. Данас се праве и натријум-јонске батерије, а натријум се добија врло чисто. Зашто не тако радити? Natrijum-jonske baterije prete da izbace litijum iz igre BALKANGREENENERGYNEWS.COM CATL-ove natrijum-jonske baterije ulaze na tržište 2023. godine i mogle bi da postanu konkurentnije od rešenja zasnovanih na litijumu. Е па можда је било тако до сад али их је ова багра натерала да их заболи нешто мало битније... Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 пре 10 минута, Onufrije рече и шта хожеш да кажеш да су Срби дивљаци и да им треба Рио Тино да их доведе у ред, који лик Hocu da kazem da ovo smece pliva po rekama u Srbiji , a da li su divljaci ili ne oni koji to smece bacaju ti proceni sam. Javi nam rezultat razmisljanja i reci nam kolko se brinu o ekologiji oni koji pune reke smecem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Onufrije Написано Децембар 7, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2021 Управо сада, Bilbija рече Hocu da kazem da ovo smece pliva po rekama u Srbiji , a da li su divljaci ili ne oni koji to smece bacaju ti proceni sam. Javi nam rezultat razmisljanja i reci nam kolko se brinu o ekologiji oni koji pune reke smecem? Значи ови који су против Рио Тинто бацају ђубре у реке и дивљаци су. Мислим која небулоза. Па пре ће бити обрнуто да они који подржавају ову власт у вези Рио Тинто бацају ћубре. Али то је исто без везе, него што ова власт није виче урадила да се не баца ђубре, рецимо пет дана затвора ако загадиш реку, али зато ако ти узму имовину имаш пет дана да се покупиш са огњишта. Рече безуман у срцу својем: нема Бога. Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bilbija Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 12 минута, Onufrije рече Значи ови који су против Рио Тинто бацају ђубре у реке и дивљаци су. Мислим која небулоза. Па пре ће бити обрнуто да они који подржавају ову власт у вези Рио Тинто бацају ћубре. Али то је исто без везе, него што ова власт није виче урадила да се не баца ђубре, рецимо пет дана затвора ако загадиш реку, али зато ако ти узму имовину имаш пет дана да се покупиш са огњишта. Ne znam sta da ti kazem, nemce ne hapse ako bace smece ali nemci opet ne bacaju smece i ne plivaju im plasticne flase po rekama....... Sta mislis zasto nemci ne bacaju a Srbi bacaju smece u reke a ni jedne ni druge ne hapse? Sta je to sto stimulise Srbe da bacaju smece u reku? Razmisli pa odgovori ako si raspolozen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Onufrije Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 3 минута, Bilbija рече Ne znam sta da ti kazem, nemce ne hapse ako bace smece ali nemci opet ne bacaju smece i ne plivaju im plasticne flase po rekama....... Sta mislis zasto nemci ne bacaju a Srbi bacaju smece u reke a ni jedne ni druge ne hapse? Sta je to sto stimulise Srbe da bacaju smece u reku? Razmisli pa odgovori ako si raspolozen. Немци имају те законе. Срби када дођу у Немачку су мирни као бубе, гори су од Шваба како поштују законе јер се плаше за сваки евро казне. Такође је и тај однос према држави који је код Срба другачији и мислим да смо ту ми у праву да нисмо роботи као они. Али овде је то подметачина, овде се се ради да су донели закон да те експресно терају са твоје дедовине међународне корпорације које ти дају цркавицу. Значи није екологија и ђубре него земља коју ти отимају. Рече безуман у срцу својем: нема Бога. Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 пре 59 минута, Јанко рече Дакле, ако видиш да су еколошки неосвешћени ували им најпрљавију технологију и прогутаће за лову? Е па управо су их освестили. Можеш да кажеш да су били, ал` сад да видимо куда ћемо... ... Па на бицикле, пешице такоће. Како да видимо, па јасно је, на планине, на обале река, депоније из великих градова да се уреде, да се нешкодљиво уклањају. Више је него јасно да постајемо еколошка држава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Onufrije Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 Tadić PORUČIO blokatorima ulica: Hoćete da zatvorimo fabrike i rudnike jer štete životnoj sredini? - Objektiv OBJEKTIV.RS Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je u listu “Danas” poručio onima koji su protestovali protiv Rio Tinta i blokirali ulice, da... Значи исто позиција опозиција. Раде сви за паре, а народ је небитан ту. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Рече безуман у срцу својем: нема Бога. Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука