Jump to content

Рио Тинто

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 1 сат, Здравко рече

Сви који се залажу за изградњу рудника литијума, нека бар прво приупитају било ког дипломираног хемичара да им објасни колика количина ђубрета, тешких метала, отрова настаје као резултат електролизе, па после да наставе са подршком за тровање људи.

Можда ће да понуде своје лично земљиште за складиштење отрова? 

Докле више да се људи пецају преко медија (нета, ТВ-а, рекла-казала)? Овде су сви обавештени и информисани, сви причају, дискутују о нечему о чему немају ни мало знања, а наступају као да су експерти.

Где су нам округли столови где би независни стручњаци изнели своја знања о овој теми?

E moj ti, na studijama pre više od decenije, labarotorijski smo utvrdili klostridiju u sve i jednoj Novosadskoj mesari. Gde su tada bili svi ti hemičari, inspektori država?

Sad je nastao opšti karambol, jer je Lidl tražio viršlu sa 70% mesa . Došao stranac da uči Jovana, Miloša , Dušana, Nikolu, kakva treba da bude viršla koju jedu deca u obdaništu. Došao stranac i još ih ucenio da će iz Madjarske da uveze viršle ukoliko u Srbiji ne ispune standard. Jovan, Miloš, Nikola, Dušan, Ratko, Srbislav prave viršlu koju normalan svet samo za neprijatelje pravi.

Što niste ustali protiv ovih što decenijama sade šećernu repu, koju je sav normalan svet zabranio da se seje, i uništavaju najplodniju vojvodjansku zemlju?

Toliko mi je sve ovo licemerno.

Bacite prvo mobilne telefone i sve uredjaje sa litijumjonskom baterijom, pa na ulicu tek onda.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Плаво Небо рече

Пре пар дана си поставио исту слику само што је тада било тако све у плану.

Ма није више тај план депоније, него на нижен месту, између Горње Недељице и Коренита. Претпостављам ово подручје:

2021-12-04_200504.thumb.jpg.8e235ca58cfa701a4903d48dbe643bad.jpg

Нама не треба депонија што ближе води, него што даље од воде. Ћераћемо се још.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Плаво Небо рече

Па зато што је малопре била емисија уживо где јадан народ који живи тамо поставља питања Вучићу шта ће да ради када му ови загаде хектаре и хектаре земље јер је немогуће да производња буде без еколошке катастрофе.

Нико није предочио никакав доказ нечијег плана којим ће загадити животну средину. Цео хаос је, ко зна због чега је то добро, избио због острашћених опозиционарних лопова у тандему са иностраним лешинарским амбицијама.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Дејан рече

E moj ti, na studijama pre više od decenije, labarotorijski smo utvrdili klostridiju u sve i jednoj Novosadskoj mesari. Gde su tada bili svi ti hemičari, inspektori država?

Sad je nastao opšti karambol, jer je Lidl tražio viršlu sa 70% mesa . Došao stranac da uči Jovana, Miloša , Dušana, Nikolu, kakva treba da bude viršla koju jedu deca u obdaništu. Došao stranac i još ih ucenio da će iz Madjarske da uveze viršle ukoliko u Srbiji ne ispune standard. Jovan, Miloš, Nikola, Dušan, Ratko, Srbislav prave viršlu koju normalan svet samo za neprijatelje pravi.

Što niste ustali protiv ovih što decenijama sade šećernu repu, koju je sav normalan svet zabranio da se seje, i uništavaju najplodniju vojvodjansku zemlju?

Toliko mi je sve ovo licemerno.

Bacite prvo mobilne telefone i sve uredjaje sa litijumjonskom baterijom, pa na ulicu tek onda.

Вала виршле и треба да баце, као и добар део просечног данашњег менија у Србији.

Као, на пример, сахарозу.

Док смо се другачије хранили гомила данашњих болести је била terra incognita за наш народ. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Здравко рече

Вала виршле и треба да баце, као и добар део просечног данашњег менија у Србији.

Као, на пример, сахарозу.

Док смо се другачије хранили гомила данашњих болести је била terra incognita за наш народ. 

Rodjeni moj, kao onomad kada je Arčibald Rajs pisao o onima koji su pesak mešali sa brašnom i slali vojnicima na front, tako i sada ja ti pipem da se ništa promenilo nije sem da nemamo Rajsa.

Evo ti prvi, konstatovao, prokomentarisao, ništa konkretno uradio.

I znaš šta mi još nije jasno. Ako ste već protiv Rio Tinta, što niste povedeni primerom naših gradjana i seljaka koji nisu dozvolili mini hidroelektrane. Ljudi se organizovali, kako ovi nešto sagrade, ovi sruše. Vi umesto da odete u dolinu Jadra da rušite što Tinto pravi, vi blokirate put gradjanima gradova...

Подели на овим сајтовима

@Дејан

На начин на који су се борили против изградњи мини хидроелектрана ваља да се боримо и против државе и једне моћне корпорације? Типа, насиље нема алтернативу?

Ништа научници, савети стручњака, протести грађана, само насиље?

Узгред, шта би са оним да је човек свештеник и да сву природу треба да принесе Богу?

Ми као да морамо да изнова и изнова понављамо Адамов и Евин пад, да све само за себе користимо, а не да све Богу принесемо.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Здравко рече

Ништа научници, савети стручњака, протести грађана, само насиље?

Узгред, шта би са оним да је човек свештеник и да сву природу треба да принесе Богу?

А како се ово зове? Ево Рио Тинто се потресао?

Тачно, овај рудник ће по свој прилици правити проблем у природи. А не видим како ће линчовање неких момака у Новом Саду то спречити. Коме се пребијање ових људи приноси на жртву?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

А одакле то да ја подржавам насиље?

То што сам против отварања рудника литијума чија експлоатација може имати штетне последице по здравље људи и на загађење животне средине не значи да смерам да чиним насиље над другим људима.

Дељење истог мишљења по неком питању не имплицира нити да делимо сличне погледе на свет или да се слажемо по другим питањима, а нарочито не значи да делимо исте идеје о начинима реализације тих идеја.

Узгред, не знам ко је кога у Новом Саду тукао, али из искуства свих нас који живимо у Србији, знамо да је неретко управо власт преко својих људи изазивала нереде, а потом за исте оптуживала опозицију, народ или вршила убиства.

Подели на овим сајтовима

Један одкоментара са другог линка који сам изнад пренео: 

AKedOLRrOs76aOh0NIxG3QszhaAir9SRhVe_oOO3

ВЂ Хогоpre 2 sata

ako je mirno onda je parada, ako je protest mora da dodje do lincovanja, kao u francuskoj burzoaskoj revoluciji, moramo pobiti 2 miliona sns sendvicara i huligana, bez milosti, samo preki sud, bez stajanja, sve zbrisati sa lica zemlje

----------------------

Да ово је еколошки протест по Хитлеровој и Павелићевој мери. Наши крвници једва чекају да коло поведу мрачни умови попут овог који ово пише. Да ли сте нормални људи?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Здравко рече

То што сам против отварања рудника литијума чија експлоатација може имати штетне последице по здравље људи и на загађење животне средине не значи да смерам да чиним насиље над другим људима.

Али чиниш критичну масу на чијем челу су људи које баш брига и за Јадар и за Србију. 

Немојте после да причате како су вас зликовци превеслали. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Један одкоментара са другог линка који сам изнад пренео: 

Да бре, ајде да нађемо неку рендом будалу која лупа глупости у коментарима на јутјубу...и то је наравно доказ да је ово

пре 5 минута, Вилер Текс рече

еколошки протест по Хитлеровој и Павелићевој мери.

:smeh1: :smeh1: :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, GeniusAtWork рече

Да бре, ајде да нађемо неку рендом будалу која лупа глупости у коментарима на јутјубу...и то је наравно доказ да је ово

:smeh1: :smeh1: :smeh1:

Да да. Кад Вучићеви бију онда је то систем. Кад бију нво грађанисти онда је то оправдано и коментар је случајан. Нажалост није. Чули смо и како бодер прву левицу Србије повицима "убиј га"(што не оправдава снс батинаше) па како у Београду говоре жени која се у колима нашла у блокади "ка**аћемо те". Па се овде залећу  да шутирају човека који је пао...И погледај коментаре, одобравају насиље. 

Нисам стигао да видим, јел Нова СС и екипа жестоко осуђују линч и Новом Саду или се није догодио?

Реци ти мени како ће ово пребијање спречити Рио Тинто да трује Србију?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Здравко рече

@Вилер Текс

А ове на власти, као и оне пре њих, много интересују Србија и народ који у њој живи?

Њих интересују њихови лични интереси.

Нисам задовољан садашњом влашћу, слажем се са тобом. Али не могу да прећутим на добре ствари ове власти.

Међутим то није било питање. Успео си да не видиш слона у просторији, не знам из ког разлога.

Још један коментар са истог линка:

AKedOLQFngWMqgv4iynu9qTjMJkcjX8riE_Yq28w
СЛОБОДАpre 1 sata

Тај што држи мегафон на протестима у Новом Саду је Брајан Брковић, унук србомрсца (великог монтенегрина )Јеврема Брковића сарадника хрватских националиста током рата 90-их, а унук Брајан му је постао познат по уништавању српске заставе у Новом Саду!! ИМА ИХ МНОГО УБАЧЕНИХ МЕЂУ НАРОД НА ПРОТЕСТИМА, ТРЕБА ЗНАТИ КО СУ И ПАЗИТИ СЕ. ПОКУШАЋЕ ДА ПРЕУЗМУ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ И УСМЕРЕ ИХ ПРОТИВ СРБСКИХ НАРОДНИХ ИНТЕРЕСА!!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Izgleda da nisi u toku - osnovni okidac za proteste je bilo donosenje "zakona" o referendumu, da bi se automatski tome pridruzilo i sve nakupljeno proteklh godina. Drugim recima - protesti zaokruzuju mnogo velikih problema i zlocinjenja, ne samo ekoloske.

Нисам испратио то за закон. За протесте сам рекао, сад ћу утачнити. Људи, боља је најгора власт од анархије. Протествовати треба али зна се како. Нема власти која неће макар за педаља да устукне, да се порави ако су протести колико-толико масивни.

2, 7, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 22а, 23, 27, 29, 30, 31, 33, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 46, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 58, 60, 65, 67, 68, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 83, 84, 85, 88, 91, 92, 95, 96, 101, 104, 105, 106, 108, 111, 401, 402, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 460, 493, 580, 581, 860, 860Е

Ако је ово тачно, ево које су линије само у БГ заустављене, а где је друго.

Вучић не иде по селима и дели милионе и асфалтира сокаке тек тако, али иако је он политички лисац, иако ја не волим брутални капиталистички систем који фура, ипак смо ми колонија и ипак је све БОЉЕ него за време ДОС-а. Не можете сматрати 50% народа Србије будалама. Неки су заведени, неки су мало поткупљени, али већина те већине је за СНС, дакле они су легално и легитимно на власти - тачка.

Протествујте, али што реко Апостол Павле, ако се свађате гледајте да се не истребите. Ово личи на револуције не на протесте. Српско друштво је подељене, и ако су бивши ДОСовци, Угљанин и Пешићка "забринути" за сењаке у Мачви или Подрињу, тешко тим сељацима.

Кренуло се са новом технологијом, СУС-мотори ће у прошлост то је сад очигледно, лове има у литијуму, ми имамо литијум и не видим проблем?

Да је држава држава а не полу-колонија, основала би фирму Влада са већинским државним учешћем и експлоатисала рудна богатства и свима добро. Овако белосеветски мешетари иду и ћаре, а ми се крвимо к'о будале.

И још нешто, немајте илузија да се држава прави за 9-10 година. Треба столеће за то. Морам да кажем....мало је Дејан горе пискарао о Лидлу - кукала мајка Србину којему је Србин послодавац на западу, у Русији, посебно тамо где је закон шупаљ и радник није заштићен...кукала му црна мајка! Шваба, Аустријанац, па и Италијан никада неће да ти закине као "твој" ако може.

И још нешто о "зеленим"...па у РСрској људи имају јабуке и воће уопште за продају, отровано којекавим прскалицама, а имају за себе и породицу здраво. Могу мислити шта се ради по тим прчварницама, по подрумима, којекаве месаре и паштетари, и ови што праве сокове...ајде то је у Србији и некако контролисано...у Босни се праве сирупи воћни, и паштет по гаражама и не дао ти Бог шта је то.

И још нешто? КАКО је Рио Тинто знао ГДЕ да буши у то време? Ко му је дао којекакве геолошке или шта-ти-ја-знам које податке које имају државни институти где се шта налази под земљом? Па дала му је надридржава...дали су све, генерале, Председника, државне тајне, војску, фабрике, индрустрију СВЕ су дали као нимфоманка...

Греси СНС-а се не могу правдати гресима ДОС-а, али ред је не бити лицемер.

И још нешто: поједини су паметовали Синоду и Сабору, Патријарху ондашњем, којекаве булажњењске трибине о слободама по ФилоЗофском факултету организовали да се доворе другосрбијанцима, а нема их нигде да бране Ковића - где су? Што не организују трибину? Помиљем ово у контесту лицемрја...

И овде је много лицемерја...протести се организују; имају се јасни захтеви; имају се аргументи за њих; имају се редари...не к'о руља коју су напаљивиали сифиличар Лењин и манијак Троцки, па ајде само што више штете и еуфорије. Пола тих протестанат су лузери којима је свејдено ко и шта, него им тврдо постало па к'о вели нек'се нешто промени макар и на горе...

И ма кава власт била...не верујем да ће да трује свој народ и њихове краве и овце и то свесно, кришом...не верујем ни изблиза. Мислим на ову власт.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...