Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

Наравно, као и већину Литургија. Зашто сам себи безразложно давати епитимију!? ;)

На здравље и спасење свима!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

јесам... слава Богу :bendoff:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Причешћујем се често, па сам и сада у недељу, јер сам била спречена у суботу,на Сретење.

Наш форум ми је много помогао да почнем да се причешћујем мимо главних постова, једном, два пута годишње.

Слава Богу и Пресветој Богомајци.

Подели на овим сајтовима

Hvala Gospodu da, na Sretenje... :bendoff:

Sledeći put na Teodorovu subotu, ako Bog da... :good2:

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Наравно, као и већину Литургија. Зашто сам себи безразложно давати епитимију!? ;)

На здравље и спасење свима!

Такође! Мено се још допада да причешћем сматрам сваку молитву, свако изговарање Његовог имена... Наравно, то не носи пуноћу заједничарења као кад личним присуством/чулима вршимо свету Евхаристију али је ипак то, бар у некој мери... molimoli

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Volim da idem u crkvu jer se tamo osećam veoma prijatno ali...nisam se pričestio  ja to ne volim da radim :( to radim svaki dan kada se molim , molim i Boga da mi oprosti, tu sveštenik ne odlučuje već Bog.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Volim da idem u crkvu jer se tamo osećam veoma prijatno ali...nisam se pričestio  ja to ne volim da radim :( to radim svaki dan kada se molim , molim i Boga da mi oprosti, tu sveštenik ne odlučuje već Bog.

Извини, баш не разумем шта си рекао.

Да ли си се икада причестио до сада?

Да ли си православан?

Подели на овим сајтовима

Да ли си православан?

Da pravoslavac. Znaaaam da je obaveza kako nalažu crkvene instutucije ali... Jednom ali su me drugi naterali bio sam dete, pa ne znam to mi je malo... Ma kao da nisam :D Jednom kao ni jednom :D

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Да ли си православан?

U stvarnosti nije nemarnost, ima i nekih ličnih stvari od pre krštenja, to je prevazidjeno ali ostao je gorak ukus...Mislim da čovek treba da svaki put na pričest ode spreman i dušom i telom. Znam mnogo ljudi u mojoj okolini koje ne osuđujem, ali znam da se pričešćuju svako malo iaoko imaju podosta , rekao bi moj deda, putra na glavi. No to nema veze sa mnom, kada budem spreman pričestiću se svakako jeste bitna stvar za svakog vernika.

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

да,,,,,!!!!!!!!!  :cheesy3: а ви....?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Често се постави то питање баш кад је неки велики празник,па још ако је и црвено слово,као да се потенцира да има важнијих разлога за причешће од самог причешћа. Онима који јесу,на вечну радост :)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...