Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

Био сам на Литургији али сам узео само нафору . Нисам се осећао спремним за причешће .

• Волим 1

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ова тема отворена да лупате чежњу нама из Епархија у којима нема причешћа ван великих постова?

Nesto mislim, mi smo vjerovatno u vecini, a oni reformisu tu praksu odozdo... Bar kad su postovi pustaju nas da prilazimo prema nasoj volji i savjesti... Kod nas je Pricesce lijek, a kod njih preventiva...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Ма наравно :group111: slava3 319.gif 0442_feel :drugarstvo:nasznak9877777777777777777

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  • Гости

ааааааааааааааааааау од када је био задњи пост на овој теми као да се нисмо причестили до сада хехехехе...

Богу хвала и овог пута сам се причестио bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

Zaista mi nije jasno zasto neki monasi i svestenici forsiraju da se pred svako pricesce posti 5,6 da na na vodi kad ni oni sami to ne rade.Ne postoji odluka kano na i vaseljensih sabora da je post uslo za pricesce,u postu jeste ali zasto mora da bude i u mrsu?Ako sve stenik ili jeromonah koji treba da prednjaci u vrlinama u odnosu na mirjane pa i u postu moze u subotu da mrsi au nedelju da sluzi liturgiju i da se pricesti zasto onda ni mirjanin ne bi mogao?Na svetoj gori od poklonika koji zele da se priceste van posta uslov je samo da bude posna vecera,znaci ne trazi se visednevni post.Druga je stvar ako neko ima smrtni greh.Nije osnovni uslov za pricesce da li se postilo ili ne nego je uslov da se ne cine smrtni gresi koji mogu da budu prepreka za pricesce.Uostalom postoje i trapave sedmice kad je crkva zabranila post.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...