Јаков. Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Evo i ovde kada se radi o Božićnim praznicima vidi se koliko je malo bzvz. što je Božić posle NG. Pre svega zbog praznovanja. Samo jedan dan država daje, a pošto je to bila subota kad i onako dosta njih ne radi, nisu ljudi osetili u punoći koliko bi trebalo. Ne samo crkveni, nego i necrkveni i ostali. Bar 3 dana da bude vezano...Pa da se i sutra ne radi. Ili bar da se ne radi od Badnjeg dana do 2. dana Božića. Mislim da je idealno u svetu zapadnom. Od Božića do dva dana posle NG. I zbog toga je mnogo važno da država i crkva budu jedinstveni u tom kalendaru. Ipak je ovo država s većinom pravoslavnih. Ne kažem da prihvatimo zapadni kalendar, nego prosto nešto da se uradi... Pa nek budemo i jedina država koja koristi recimo Milankovićev kalendar, ali bar da se uskladimo... Danas je mnogo malo se ljudi pričestilo kod mene i nije bilo toliko ljudi kao obično nedeljom. Valjda što su juče.... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Evo i ovde kada se radi o Božićnim praznicima vidi se koliko je malo bzvz. što je Božić posle NG. Pre svega zbog praznovanja. Samo jedan dan država daje, a pošto je to bila subota kad i onako dosta njih ne radi, nisu ljudi osetili u punoći koliko bi trebalo. Ne samo crkveni, nego i necrkveni i ostali. Bar 3 dana da bude vezano...Pa da se i sutra ne radi. Ili bar da se ne radi od Badnjeg dana do 2. dana Božića. Mislim da je idealno u svetu zapadnom. Od Božića do dva dana posle NG. I zbog toga je mnogo važno da država i crkva budu jedinstveni u tom kalendaru. Ipak je ovo država s većinom pravoslavnih. Ne kažem da prihvatimo zapadni kalendar, nego prosto nešto da se uradi... Pa nek budemo i jedina država koja koristi recimo Milankovićev kalendar, ali bar da se uskladimo... Danas je mnogo malo se ljudi pričestilo kod mene i nije bilo toliko ljudi kao obično nedeljom. Valjda što su juče.... Сићо, а шта мислиш колико људи зна да разликује Миланковићев и грегоријански календар, укључујући и свештенство? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 0442_feel 0442_feel 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Милошћу Божјом 0442_feel Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 jesam i danas... kakva je to radost bila-jutros sam poslovno bio u Vranju i odem ti ja na liturgiju...nas 30-ak se pričestilo-plus deca... oduševio sam se inače,tamo većim delom liturgije ne peva pevnica već narod a nema ni onoga da žene stoje levo a muški desno... opšta jedna PAPA(lol)zjanija u najpozitivnijem smislu reči... slava Bogu Јанко, Александрида, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 e pa za nevjerovat, urnisa me jutros ono : evo budan sam još samo 5 minuta idiot w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Jesam i danas,hvala Bogu 0442_feel Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 идем сутра, после на молитвени доручак на хамбургер јупи, већ се радујем клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Јесам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Ја био јутрос на литургији ал' видим нико не прилази да се причести па нисам ни ја, ваљда такав обичај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Ја био јутрос на литургији ал' видим нико не прилази да се причести па нисам ни ја, ваљда такав обичај. Погрешан обичај. Дејан and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Ја био јутрос на литургији ал' видим нико не прилази да се причести па нисам ни ја, ваљда такав обичај. da znaš...i meni je nekako-čudno- da pridjem i pričestim se sa 2-3 deteta... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Погрешан обичај. kratko,jasno i u centar Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 има и овај "обичај" код неких - не ваља на Божић да се причести јер се после једе мрсна храна :lol: ма свакакве обичаје има да чујемо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Ја био јутрос на литургији ал' видим нико не прилази да се причести па нисам ни ја, ваљда такав обичај. Боже ти помози да схватиш да треба да приђеш због себе ... и сачувај нас Господе од лудих обичаја ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука