Џуманџи Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 Да покварим парти могу да се споје темице: Милан Ракић and Iulianus је реаговао/ла на ово 1 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 8 минута, Џуманџи рече Да покварим парти могу да се споје темице: E, a ja proverav`o to jest češlj`o jedino u ateističkom dvorištu Sledeći put moram to detaljnije majkamustara (Hvala ti što si mi skrenula pažnju da ipak postoji ova tema, tj. taj Raselov govor, predavanje) Molim te Rakiću briši ovu moju temu ovde ako si vlastan. Hvala unapred! Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 13 минута, Iulianus рече Ne pada mi napamet kako bih diskusiju mogao da "oplodim" Nisam ni mislio da ju ti "oplođavaš" , no samo postavljanje teme, pomislih, da bi bilo dobro za diskusiju neku između vernika i ateista, a po Raselovim tezama... Џуманџи and Iulianus је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 1 минут, Милан Ракић рече Nisam ni mislio da ju ti "oplođavaš" , no samo postavljanje teme, pomislih, da bi bilo dobro za diskusiju neku između vernika i ateista, a po Raselovim tezama... Aha, dobro. Videćemo, morao bih još nešto da "porazgovaram" sa čika Bertom u tom slučaju. Sad kad mi je Džumandži pokazala gde se nalazi Rasel na forumu, biće lakše. Ajd`, moram videti šta ima na ove dve stranice. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 25 минута, Iulianus рече imam nešto u rezervi, no bojim se podići ću veliku buku, a to ne bi bilo dobro po mene lično. Испрозиваш 30% најактивнијих форумаша (од којих је један админ) и бојиш се да ћеш да подигнеш буку овиме? Распиши се, ожежи! Iulianus and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 5 минута, Muramasa рече protiv marksističkog šljama i degeneracije, protiv koje su i Auror i Grizzly Brothers in arms! Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 37 минута, Iulianus рече Nisu "prepodobni" (kako ih posprdno naziva Muramasa) nestali, tu su oni. Stvar je u tome što su od nekog vremena glavnu reč preuzeli doskorašnji (uslovno rečeno), tj. bivši ateisti (Grizli, Auror, Mlađa end so on) i iskreni agnostici (umalo vernici) kao što je Kratos npr. Mogao bih još nekoga da svrstam u te dve grupacije ali nisam siguran kako bi oni sami reagovali na to svrstavanje s moje strane, i zato ih ne želim imenovati. Ali oni će se i sami prpoznati. Ima, dakako, i "školskih" vernika koji su bliže ateizmu odnosno agnosticizmu. Što se tiče Muramase, on je takođe vernik. Ne naravno pravoslavni, ali vernik u pravom smislu te reči. Ili, u najboljem slučaju se kreće ka tome da postane jedan od "verujućih" bez obzira koliko (će) on možda to poricao (poricati). Ne pada mi napamet kako bih diskusiju mogao da "oplodim", ali ipak, imam nešto u rezervi, no bojim se podići ću veliku buku, a to ne bi bilo dobro po mene lično. Opisi malo da vidimo Iulianus је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 46 минута, Muramasa рече Nisam vernik, a čak i da poverujem da postoji neka viša sila, pre ću postati satanista nego hrišćanin. Ovo svojatanje me je naročito nerviralo od strane prepodobnih, pogotovo što su oni to radili patetično i naivno. To što sam protiv marksističkog šljama i degeneracije, protiv koje su i Auror i Grizzly, nema nikakve veze sa verom. Doduše, verujem da bi bio veoma lep prizor kada bi se neki našli u slobodnom padu iz helihoptera i kada pljusnu na beton sa par stotina metara. Ti dakle sve ono što drugi vjeruju, vjernici da Boga ima i ateisti da ga nema vec znaš sigurno? Blago tebi! Tvoje oči uvidjele to što još niko nije. Hajd odgovori mi šta tačno se na ovom videu desilo slučajno a šta ne, šta nije bilo slučajno kad vec to sve znaš? Ili dajte slučajnosti slučajno a neslučajnosti neslučajno, ili kako to ono bješe? To sigurno znaš pošto si ti Gospodar prstenova i raskrsnica običnih i sa kružnim tokom saobracaja? Iulianus and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 Он топик, нисам сигурна, рецимо, да Јеванђеља јасно поткрепљују Христову тврдњу о "вчној казни" - тешко је наћи у истом исказу "вечно" (без ограничења времена, па макар до краја времена) и "патња" (постоји вечна смрт, непостојање, нестанак, не и патња). Али и ту смо дебату више пута имали па сам бивала јеретик и неверник Iulianus and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 30 минута, Paradoksologija рече Он топик, нисам сигурна, рецимо, да Јеванђеља јасно поткрепљују Христову тврдњу о "вчној казни" - тешко је наћи у истом исказу "вечно" (без ограничења времена, па макар до краја времена) и "патња" (постоји вечна смрт, непостојање, нестанак, не и патња). Slažem se, zaista nigde u NZ Isus ne govori na taj način, međutim nisam siguran za Dela i Poslanice u ovom trenutku. Ono čega se hrišćani "plaše" (i ne samo oni) to je upravo nepostojanje, da upotrebim ovde reč _anestezija_ u svom doslovnom grčkom značenju te reči - uništenje (svake) percepcije. Ako u smrti ne postoji bilo kakav opažaj onda ne vidim niti gde bi mogla da se smesti patnja. I čija patnja bi to uostalom bila? Ko ili šta je taj neko ko(ji) pati ako nema percepcije. Ne razumem to. Znam neke teološke "odgovore" na ovo/a pitanje/a ali oni su više nego naivni/a. пре 30 минута, Paradoksologija рече Али и ту смо дебату више пута имали па сам бивала јеретик и неверник Ma, naginješ malko protestantizmu, ništa strašno Bože moj! Jer, mislim da je lakše biti protestant, oni ne nose "teški teret" ortodoksije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 58 минута, Muramasa рече Nisam vernik, a čak i da poverujem da postoji neka viša sila, pre ću postati satanista nego hrišćanin. Ovo svojatanje me je naročito nerviralo od strane prepodobnih, pogotovo što su oni to radili patetično i naivno. To što sam protiv marksističkog šljama i degeneracije, protiv koje su i Auror i Grizzly, nema nikakve veze sa verom. Doduše, verujem da bi bio veoma lep prizor kada bi se neki našli u slobodnom padu iz helihoptera i kada pljusnu na beton sa par stotina metara. I za "Satanas Vult" treba da imaš veru (koju imaš). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 59 минута, Џуманџи рече Распиши се, ожежи! Nemo` me vučeš za tipkovnicu, bre Милан Ракић and Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 31 минута, Zayron рече Ti dakle sve ono što drugi vjeruju, vjernici da Boga ima i ateisti da ga nema vec znaš sigurno? Blago tebi! Tvoje oči uvidjele to što još niko nije. Hajd odgovori mi šta tačno se na ovom videu desilo slučajno a šta ne, šta nije bilo slučajno kad vec to sve znaš? Ili dajte slučajnosti slučajno a neslučajnosti neslučajno, ili kako to ono bješe? To sigurno znaš pošto si ti Gospodar prstenova i raskrsnica običnih i sa kružnim tokom saobracaja? Биби, "не пика се"! Недостају видео урадци са младенцима Zayron је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 (Ima u Raselovom tekstu veoma ozbiljnih rupa. Na drugim mestima on "krpa" te rupe ne misleći na ovaj svoj popularno-filozofski uradak, ali to je nedovoljno uverljivo) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 3, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2017 пре 2 часа, Iulianus рече Kao što je rekao vaš predsednik,[1] tema o kojoj ću vam večeras govoriti je – zašto nisam hrišćanin. Možda bi bilo dobro da pre svega pokušam da utvrdim šta se podrazumeva pod rečju hrišćanin. U naše vreme mnogi je koriste veoma slobodno. Neki pod tim podrazumevaju samo osobu koja pokušava da vodi dobar život. U tom smislu pripadnici svih sekta i vera bi bili hrišćani; ali ja ne mislim da je to pravi smisao te reči, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što ona implicira da se oni koji nisu hrišćani – svi budisti, konfučijevci, muslimani i tako dalje – ne trude da vode dobar život. Odmah na pocetku, pa, mi nisu jasne neke postavke i stvari. Pa, po Pismu i veri, i jeste , da je ono sustinsko kod hriscana , da su dobri i vode dobar zivot. Da li to sto su hriscani dobri po definiciji, implicira da drugi nisu dobri ( ljudi ) ? Naravno da ne. Odakle takva konstatacija. To je samo imperativ i unutrasnje svojstvo nase vere. Zar se to ne poklapa sa svim civilizovanim tekovinama ljudske istorije ? Kakav je ovo racionalan razlog da ne budes hriscanin ? Pa, hriscanin si ili ateista, budista, muslimam i dobar si covek. Sta je lose kod svih ovih ljudi sa razlicitim shvatanjima i verovanjima. Zar nije opste ljudsko dobro da neko bude dobar i posten covek , ma bilo koje vere ? Kako moze da se pocne prica, ako se jedna takva univerzalna i opsta ljudska stvar, amputira hriscanima ? пре 2 часа, Iulianus рече Pod hrišćaninom ne podrazumevam nekoga ko se trudi da živi pošteno. Čovek mora verovati u određene stvari da bismo ga nazvali hrišćaninom. Ta reč više nema punokrvno značenje kakvo je imala u doba svetog Augustina i svetog Tome Akvinskog. Ako bi neko tada rekao da je hrišćanin, to je podrazumevalo čitav niz opštepoznatih čvrstih uverenja. Opet, kako se ne podrazumeva da zivi posteno, kada u prvom pasusu kaze, da i drugi mogu da zive posteno ? Znaci, jedna od glavnih odlika hriscana je i da zive dobro. Postoje mnoge denominacije , ali, u svima njima je glavna odlika, da se hriscani odlikuju dobrim i postenim zivotom, jer je to i jasna i nedvosmislena zapovest Pisma. I, opet, pausalna ocena o verovanju u odredjene stvari u doba sv.Avgustina i danas. I, danas postoje citav niz opstepoznatih cvrstih uverenja kod hricana. Zasto onda postoji ortodoksna pravoslavna Crkva ? Ne znam, da li je g. Rasel uopste i bio upoznat sa Istocnim hriscantvom i istorijom Hristove Crkve ? Dogme, definicije verovanja, sabori, sveti oci, kanonsko pravo, sluzbe i molitve, podvig i askeza, blagodat i mistika,..itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука