Михајло Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Колико сам ја упућем једини лек за било који облик рака је рано откривање Управо тако.....али баш рано... све остало је узалдно! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Колико сам ја упућем једини лек за било који облик рака је рано откривање kakav ateisticki stav > ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Слава Богу! Моја сестра је нешто слично доживела у манастирчету у земунском парку. Молила се пред иконом Богородице очајна јер је имала мало дете а такву болест, осетила оштар, јак бол у стомаку и рака више није било. Mamica Forumska, Јефимија Крунић, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Слава Богу! Моја сестра је нешто слично доживела у манастирчету у земунском парку. Молила се пред иконом Богородице очајна јер је имала мало дете а такву болест, осетила оштар, јак бол у стомаку и рака више није било. Slava Bogu! ispucah sve amincice Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Велика су дела Твоја Господе! JESSY, Пг and Mamica Forumska је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 У овом тренутку 78 Корисник (а) чита ову тему Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 У овом тренутку 78 Корисник (а) чита ову тему 79 Корисник (а) чита ову тему bliss jeeee bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Слава Богу и пресветој Богородици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 79 Корисник (а) чита ову тему bliss jeeee bliss jeeee 94 Корисник (а) чита ову тему 4869 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 96 Корисник (а) чита ову тему Kakvo nadmetanje. 4869 Marti, pozdravi mi brata Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 96 Корисник (а) чита ову тему Kakvo nadmetanje. 4869 Marti, pozdravi mi brata 114... Ljudi su ocigledno i danas kao i nekad zedni one iste proste, nekomplikovane vere, koja se bukvalno vidi, kao sto veli apostol u "pokazivanju sile (Bozije), u cudnim znacima i cudima", i u iscelenjima od neizlecivih bolesti, kao ovde sto se vidi... Anette, Пг and Александрида је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 96 Корисник (а) чита ову тему Kakvo nadmetanje. 4869 Marti, pozdravi mi brata 126 Корисник (а) чита ову тему oбавезно секана - поздрављам ти братића takeoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 1 корисник чита ову тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миланче Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Бог вам свима дао здравља. Ова тема никад не застарева. Основни узрок оваквом писању се не види. Да ли или шта је толико ревортирало писца текста, да овако пише. Јако ми је важно, да ли је морала да прихвати лечење хемотерапијом или се само онако показало као интересантна тема, односно критика нечега што некоме помаже. Сама чињеница да је обухваћен период примене пијавица и период од 1909 године до 1956 године, не говори о овој теми онако како треба. Било би јако интересанто шта има од статистичких података после 1956 године. Уосталом дајте статистику за само задњих десет година, односно после 2000. године. Каква су истраживања тада направљена и какви се лекови примењују у хемио терапији. Намерно кажем лекови, а не отрови како каже писац текста. Моје искуство је такво да слободно могу да кажем да се хемио терапијом примају лекови. На сваком леку који немилице пијемо од бруфена, кофетина, антибиотика, па чак и витамина пишу контраиндикације. Код јачих лекова је наведено код којих се болести не смеју употребљавати. Усталом опште је познато да сваки лек нечему погодује а нечеми шкоди. Немам намеру да расправљам о томе, пошто нисам ни мало стручан, али би хтео да све који тако мисле разуверим, уколико је то могуће, о заблудама хемиотерапије. 09.11.2009. године дијагностикован ми је на ренгенском снимку тумор у плућима величине 4x3 см. 11.11.2009. године на компјутеризованој томографији грудног коша и горњег абдомена након И.В. контрасног појачања, утврђено је: "У левом плућном крилу, у нивоу пројекције левог главног бронха, а уз латерални торокални зид, види се стелатна промена величине 30 мм која се тракастим изданцима пружа ка хилусу а ослања на структуре торокалног зида без сигурних знакова инфилтрације...". Заказан ми је хитан пријем у Клинички центар србије за 16.11.2009. године ради операције, на Клиници за грудну хирургију у Клиничком центру Србије у Београду. Недељу дана су обављени сви резултати, а 18.11.009. године урађена је бронхоскопија и нашао сам се на програму за операцију дана 23.11.2009. године. Имао сам срећу да операцију изведе, по мени најбољи ЛЕК за карцином плућа, професор Драган Мандарић. Одстрањен је тумор (adenocarcinom) величине 40x36x35 mm (за десет дана од дијагностиковања карцином се увећао). Приликом операције рађени су и лимфни нодуси и то: 11631 "12" - Сн, 11632 "33" "10" - метастасис, 11634,635 "11" - метастасис, 11636 "11" - метастасис, 11637 " 9" - Сн, 11638 "8" -Сн, 11639 "5" -Сн, 11640, 41 "5" - метастасис. Дошло је до метастазе карцинома. Утврђено је да је ТУ малигно. На отпусној листи је следећа дијагноза: "Adeno Ca lobi inf.pulm.sin.(umereno do slabo dif.tip, G/2/G/3, T2N2M0, resekcioni rub bronha slobodan od tumora)." У истој отпусној листи од 30.11.2009. године, заказана је контрола код грудног хирурга (Професора Доктора Драгана Мандарића, Бог му дао сво здравље овог света) за недељу дана када ће се донети одлука конзилијума за плућа о постоперативној адекватној терапији. 08.12.2009. године Конзилијум за плућа је код клиничке дијагозе "Loboctomia inf.pulm.i.sin. T2N2M0 KY90%" одредио следећу терапију:" применити комбиновано лечење RT и ХT (II EP). 22.12.2009. године примљен сам у дневну болницу Института за плућне болести Клиничког центра Србије код докторке Т.Јаневски-Лутовац. Врло добро сам инфорисан од докторке о свим добрим и лошим странама примања хемиотерапије. НИКО МЕ НИЈЕ ТЕРАО ДА ПРИМИМ ХЕМИОТЕРАПИЈУ, ИАКО МИ ЈЕ ДОКТОРКА ОБРАЗЛОЖИЛА СВЕ О ХЕМИОТЕРАПИЈИ. На мени је био избор. Верујте ми да се нисам много размишљао, уствари нисам уопште размишљао о негативним последицама хемиотерапије. На прегледе самном је била и моја супруга. Затражио сам да потпишем сагласност, на конзилијумом одређен наставак терапие, и потписао сам следеће:" ОБАВЕШТЕН САМ О: - Дијагнози и прогнози болести, - кратак опис, циљ и користи од предложене мере, време трајања и могуће последице предузимања или не предузимања исте: - врсту и вероватноћу могућих ризика, болне и друге споредне или трајне последице; - алтернативне методе лечења (против којих је била докторка Лутовац (свака јој част)), могуће промене пацијентовог стања после предузимања предложених медицинских мера, као и могуће нужне промене у начину живота; -дејства лекова и могуће споредне последице тог дејства; - Пристајем на предложену медицинску меру сходно члану 28 и 32 Закона о здравственој заштити." Ово сам потписао од срца. Зашто ? Прво у лекове и медицинске изразе се не разумем. По струци сам пројектант и немам право да оспоравам предложене мере ЛЕЧЕЊА КОЈЕ СУ У МОМ ИНТЕРЕСУ и које су предложене од стране конзилијума за плућа. Дакле у конзилијуму седе стручњаци разних медицинских струка (хирурзи, интернисти, онколози и стручњаци за хемиотерапију) и ако су они ординирали ту терапију (која није ни мало јефтина) мени нико не даје за право да сумњам у њихове добре намере. Нешто слично овом тексту сам и сам читао одмах после операције и није утицало на мене и на мој избор да примим хемиотерапију. Наиме много мање је било чланака о штетности хемиотерапије, а много више о добрим странама хемиотерапије. Елем истог дана 22.12.2009. године примио сам прву хемиотерапију и то: Carboplatina 600 mg, Vepeyit 200 mg. Други и трећи дан сам примио Vepeyit 200 mg. Све ово уз dexason II amp i Aloxi I amp. Докторка Лутовац је истовремено ординирала за мучнину Ондасан 3x8 mg уз Klometol 3x1 тбл. Пре примања другог циклуса доћи на преглед са новим РТГ плућа, КС и БХС. Други циклус хемиотерапије започео сам 27.01.2010 и исти завршио 30.01.2010. године са истом терапијом. 03.02.2010 отпочео сам са RT са TD 40 Gy u 20 сеанси, два пуа дневно, IZOCENTAR, VS 231209, на институту за онкологију и радиологију Србије, под контролом Докторке Биљане Шеко, специјалисте радиологије. После свих терапија хемиотерапије и радио терапије, од првог дана после операције не пијем никакве лекове (осим за дијабетис који сам имао и раније и за повећане триглицериде које имам повећане већ скоро 30 година), контроле код радиолога су на 6 (шест) месеци, на снимцима нема рецидива нити метастаза. Мислим да за овакво моје стање највише захваљујем Професору Драгану Мандарићу, грудном хирургу, иако је он једном приликом рекао да је хирургија код Карцинома само 30% (по мени је, ако је добро уређена као код мене и целих 100%). Уколико је ово тачно онда је Докторка Лутовац која је ординирала хемиотерапију заслужна са 20%, док 50% за овакво моје стање припада Докторки Биљани Шехо, специјалисти радиологије, која је приликом прегледа рекла да зрачи путеве евентуалног ширења болести а не место на којем је био карцином који је хирушки одстрањен. Поред радиологије (зрачења) докторка Шехо сваког пацијента прегледава са посебном пажњом и придаје му сву пажњу и љубазност, која сложићете се фали једном делу медицинских радника. Посебно место би издвојио за Докторку Каменицу, специјалисту опште медицине, која ме је послала да урадим ренгенски снимак плућа. Елем приликом пријема хемиотерапије, пацијен никако не може доћи у контакт са ЛЕКОВИМА који се примењују у оквиру хемио терапије. Ово из разлога што се хемотерапија прима преко инфузије и у дневној болници пацијент се прикључује на инфузију. Медицинско особље припрему садржаја за хемиотерапију обавља у посебној просторији, тако да пацијенти не могу видети да ли је жута, црвена, зелена и шта ти ја знам каква етикета. Када сам први пут ушао у дневну болницу да примим прву дозу хемиотерапије, мало ме је био страх, јер су сви пацијенти који су примали хемиотерапију били мртви озбиљни, неки су седели, неки лежали, али нико није проговарао. Како сам ведрог духа почео сам да се шалим са сестрама, које су прихватиле шалу, да би се касније и пацијенти придружили у шалама и свима је било мног лакше. Излазо сам после примљене терапије певајући песмицу "Сојчице девојчице". Верујте да ни није била мука код примања терапије. Било је мучнине код појединих, али су они били посвећени само својој болести и ничему више, али то није добро. На почетку сам код пријема хемотерапије одлазио са лако напуњеним желудцем. Тада сам осећао као неку малу нелагодност. Онда сам на терапију ишао пуног желудца (за доручак конзерва туњевине, сланина, јаја, али сам избегавао млеко и млечне производе у данима када сам примао хемиотерапију). Саветовао сам остале колеге (по примању хемиотерапије) и свима је било боље када су примали хемиотерапију на пун стомак. Ћелије које се униште приликом хемиотерапије се добрим делом регенеришу. После првог примања хемио терапије сам почео да узимам Нони+АлоаВера. То сам чуо од пацијента на хемотерапији. Коса ми није отпала, већ се само мало прередила. Данас имам косу на којој само могу да ми завиде. Увек сам имао густу косу, а сада ем је гушћа него што је била, ем је коврџава. Проблеми са гутањем постоје, за време примања хемио терапије, али само неколико дана. Не сећам се тачно колико, али сам без икаквих проблема јео арго супу, качамак и пио кафу. Рођен сам 1953. године, и сада 23.11.2011. године прославио сам две године од операције Adeno Carcinoma. Не узимајте све здраво за готово. На свом примару тврдим да то није истина у највећем делу. Можда би било боље да је постављен текст о коштицама од кајсије, витамину Б класе, испитивања, тестове и важећу (потврђену) статистику само од 2000 године до данас итд, итд. Пацијенти више воле да прочитају о добрим последицама терапије која има је ординирана, а не о лошим стварима те терапије. Нормално уколико је Carcinom у таквој фази да могу да му помогне хемио терапија, али уколико није прво ординирана хирургија, мислим да је касно и за хемио терапију. Али наш човек је такав, када дође стани пани онда је све добро, иако је касно. Бог ВАм свима дао добро здравље, а они којима тог здравља мало фали, нека буду оптимисти и нека само гледају са ведре стране. Лично не дозвољавам да ме ико сматра болесним, чак ни да сам био болестан. Заборавио сам и нећу да се сећам, али неки пут је добро да се подсетим. Ето, ја сам пацијент који је примао хемиотерапију и остао жив, а што је најважније ништа од навадених болести, тегоба, нус појава, лекова и тд. немам. Можда ја нисам ни имао РАК?? sqny, Јефимија Крунић, Даница Благојевић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Moja baka se pre 4 godine razbolela od karcinoma. Bila je toliko slaba da se nije moglo odrediti na kom je mestu karcinom, znalo se samo da je u stomaku. Uz pomoć divne porodice Kozić iz Stalaća, moja baka je danas živa a doktori u bolnici kada je odvedemo na kontrolu se krste u čudu kako je ona živa, a kamoli pokretna. Ima 78 godina, slaba je, ali treba uzeti u obzir da je ona u prethodnih 10 godina preživela dva moždana, jedan srčani udar i dva čira na želucu. Terapija porodice Kozić je tako dobra da neretko lekari sa VMA šalju pacijente kod njih. U pitanju je biljka koja raste samo na obroncima planine kod Stalaća, divlja cikorija ili ciklama, ne znam tačno, i koja sadrži prirodni citostatik koji deluje na kancer. Ljudi to ne rade radi profita, vi možete da odete kod njih i da ne odnesete ništa, oni će vas isto tretirati i da im ostavite 200 dinara i 200 evra. -ako nekome, ne dao Bog, bude trebalo, njihov broj možete tražiti od mene, a možete ga naći i na internetu- mnogi forumi su se bavili njima. Znači, mojoj baki se ti silni tumori nisu smanjili, oni su NESTALI. liliana је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука