Jump to content

Stephen Hawking: "Bog nije stvorio univerzum"

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

Ovo brojanje naucnika na bazi ateizam/religija je jako glupo, skoro jednako imbecilno kao i brojanje zrtava.

Nego, pronadjite Hawkinga smiley-dance007 :

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Миш Мицко сигуран сам није мислила ништа ружно.

Него мене интересује, и никако да пронађем учење о томе, шта је то од зрачења што је открио Хокинг, које излази из црних рупа. Какво је то зрачење? Је ли су то фотони?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Миш Мицко сигуран сам није мислила ништа ружно.

Него мене интересује, и никако да пронађем учење о томе, шта је то од зрачења што је открио Хокинг, које излази из црних рупа. Какво је то зрачење? Је ли су то фотони?

Подели на овим сајтовима

Ако тако наставиш тужићу те због непоштовања државног језика и слова. :(

Дај човече на нашки. Нисам толики енглез.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ово сам фотографисао пролетос.

Постављена слика

Постављена слика

А ево га слајд који је претходио објашњењу Хокинговог зрачења.

Постављена слика

Волео бих да су фотографије боље, али светло је било катастрофа, к'o у црној рупи!   :(

Подели на овим сајтовима

Ако тако наставиш тужићу те због непоштовања државног језика и слова. :(

Дај човече на нашки. Нисам толики енглез.

Cisto da vidis kako sam veliki izdajnik.

http://eskola.hfd.hr/fizika_svemira/hawking.html

Подели на овим сајтовима

Мени кроз главу нешто иде да то зрачење постоји свуда као гравитациона сила, као у неком смислу фотон који је поремећен у свом кретању, односно у свом импулсу, па када избије из материје његово својство је да сваку другу честицу помера ка својој просторној, односно импулсној поремећености.

Тек ћу сада да прочитам текст, ово сам само рекао нешто успут. :(

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Иначе слажем се са Хокингом да Бог није створио универзум, у смислу да Бог није узрочник његовог живота таквог какав јесте.

Ја имам мишљење да је Бог створио творевину пре Великог праска, а да је Велики прасак и све после њега, последица усмерења природе Адамовом вољом.

За мене је Адам творац васељене. Јер шта смо ми и где смо ми? О којој творевини говоримо?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Иначе слажем се са Хокингом да Бог није створио универзум, у смислу да Бог није узрочник његовог живота таквог какав јесте.

Ја имам мишљење да је Бог створио творевину пре Великог праска, а да је Велики прасак и све после њега, последица усмерења природе Адамовом вољом.

За мене је Адам творац васељене. Јер шта смо ми и где смо ми? О којој творевини говоримо?

A da ignorisemo to sto je pre velikog praska kosmos bio u formi nebica?

Подели на овим сајтовима

О томе можемо дискутовати, питање је отворено. Ко то још може знати.

Очигледно да није било небиће, сада је то доказано, а веровало се да јесте јер се мислило да нема ни времена (па ваљда ни простора) пре Великог праска.

Сада идемо даље. Шта је било пре Великог праска? Каквим метафизичким појмовима да то предочимо? Можда се можемо и даље послужити физиком.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Очигледно да није било небиће, сада је то доказано, а веровало се да јесте јер се мислило да нема ни времена (па ваљда ни простора) пре Великог праска.

Сада идемо даље. Шта је било пре Великог праска? Каквим метафизичким појмовима да то предочимо? Можда се можемо и даље послужити физиком.

Dokazano? Moze malo detaljnije o tome.

Hawking says in his book "The Grand Design" that, given the existence of gravity, "the universe can and will create itself from nothing," according to an excerpt published Thursday in The Times of London

Nebice ostaje samo je uzrok prelaska upitan po Hokingu?

Подели на овим сајтовима

Не знам ништа о човеку,

а нашла сам се ту да брзоплето коментаришем.

Просто та тврдња да Бог није створио универзум

је нелогична чак!

А да не причам о томе да свако људско биће у срцу зна да постоји Бог

и да нас не би било да Он не жели.

Понела ме она народна изрека да неки људи нису џабе обележени . . .

А овај лик делује болесан и изнутра . . .

Опростите, кога сам саблазнила . . .

некад ме изнервирају паметњаковићи и њихови безвезни докази . . .

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Dokazano? Moze malo detaljnije o tome.

Hawking says in his book "The Grand Design" that, given the existence of gravity, "the universe can and will create itself from nothing," according to an excerpt published Thursday in The Times of London

Nebice ostaje samo je uzrok prelaska upitan po Hokingu?

Шта онда значи оно што су показали Хокинг и Роџер Пенроуз (1965.г), како у црној рупи простор-време постаје бесконачно?

А сада је занимљиво ово што је рекао Хокинг о небићу, само не могу да повежем у ком смислу у односу на све остале изјаве. Треба читати прво.

пс офф

Готово читав један век су научници претпостављали да је простор (космоса) закривљен. А онда је 2001.г стигао један значајан резултат са Насиног сателита, Вилкинсонове микроталасне сонде за проучавање анизотропије космоса. Да скратим причу, мерењем удаљености између две области, а уз познату удаљеност коју су фотони превалили од свог настанка, научници су били у стању да нацртају велики троугао на небу чије странице спајају ове две области и Земљу. Збир углова овог троугла је 180 степени, са великом прецизношћу. То значи да је простор раван а не закривљен.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не знам ништа о човеку,

а нашла сам се ту да брзоплето коментаришем.

Просто та тврдња да Бог није створио универзум

је нелогична чак!

А да не причам о томе да свако људско биће у срцу зна да постоји Бог

и да нас не би било да Он не жели.

Понела ме она народна изрека да неки људи нису џабе обележени . . .

А овај лик делује болесан и изнутра . . .

Опростите, кога сам саблазнила . . .

некад ме изнервирају паметњаковићи и њихови безвезни докази . . .

A to nije ni za dzabe narodno verovanje.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...