Jump to content

Penzioni fondovi u teskim gubicima...

Оцени ову тему

haveaniceday

Препоручена порука

пре 5 минута, haveaniceday рече

Ja mislim da ti treba da otvoris firmu pa da srdacno dajes plate. Brzo bi se mi opravili da su nam privrednici takvi genijalci i ekonomski doktori pravednog i cistog morala kao sto si ti, a ne ove barabe... koje te prijave na minimalac pa ti daju platu na ruke jer te mrze... :D 

Брате а ја мислим да ти треба да радиш мало за неког кога није блам да те крајцује за плату и онда себи лепо купи сат од пар тисућа евра јер је сад криза и тешко је.Оскудација!  :)

Пс: сатови од 100 евра не показују тачно време и не раду багери.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Брате а ја мислим да ти треба да радиш мало за неког кога није блам да те крајцује за плату и онда себи лепо купи сат од пар тисућа евра јер је сад криза и тешко је.Оскудација!:)

Ja brale drzim firmu i za razliko od tebe znam da privrednike i radnike najvise krajcuje drzava Srbija. ;) 

A ti se samo lozi na tu kapitalisticku mitologiju zlog privrednika gazde, koji krajcuje sirote radnike tok fura automobile od 5000 0000 evra i satove od milion evra.... 

Bukvalno znaci imam cetvoricu  privrednika u sirem porodicnom krugu, niko auto preko 5 000 evra nema. O cemu vi ljudi pricate?! 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Ja brale drzim firmu i za razliko od tebe znam da privrednike i radnike najvise krajcuje drzava Srbija. ;) 

Velika vecina privrednika nema satove od "par tisuca evrica", pojma nemas o cemu pricas.

Nego si usao u tu neku mitologiju satanizacije privrednika i domacina, kao sto rekoh - komunisticki mentalitet je 50 godina uspeo da nam ubaci u mozak da su privrednici i preduzetnici losi, lopovi da krajcuju radnike i ostalo marksisticko smece u koje i dan danas verujete. 

Ја не причам о свима него о онима којима направиш паре а третирају те као смеће и крајцују те. Ја не желим да због тога што неко не жели д изврши законску обвезу и пријави ме на пуну плату идем у вдс по ручак. Шта ти није јасно? Мисли ок, преживећу и то ал немој да ми пљујеш у фацу и говориш да то није крађа. 

И прескочи то о комунизму, ово је чист рачун.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Ја не причам о свима него о онима којима направиш паре а третирају те као смеће и крајцују те. Ја не желим да због тога што неко не жели д изврши законску обвезу и пријави ме на пуну плату идем у вдс по ручак. Шта ти није јасно? Мисли ок, преживећу и то ал немој да ми пљујеш у фацу и говориш да то није крађа. 

Ovo sto si ti rekao rade svi privrednici. Iz prostog razloga sto hoce dobre radnike a dobri radnici hoce vecu platu, a ne mogu da priuste da im plate vecu platu osim da placaju manji porez po radniku. 

Na sta si se ti slatko ismejao, jer je u tvojoj glavi privrednik takav kakav si zamislio da jeste... opet ti kazem, svi prijavljuju radnike na manje palte i daju im vece pare na ruke. Zato sto bi u suprotnom morali da daju manje plate radnicima, jer bi im vise otislo na poreze.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, haveaniceday рече

Ovo sto si ti rekao rade svi privrednici. Iz prostog razloga sto hoce dobre radnike a dobri radnici hoce vecu platu, a ne mogu da priuste da im plate vecu platu osim da placaju manji porez po radniku. 

Na sta si se ti slatko ismejao, jer je u tvojoj glavi privrednik takav kakav si zamislio da jeste... opet ti kazem, svi prijavljuju radnike na manje palte i daju im vece pare na ruke. Zato sto bi u suprotnom morali da daju manje plate radnicima, jer bi im vise otislo na poreze.

Тебра математика чиста. Направио сам ти 10000 евра. Плати 10%. Нећу тимбилдинг и кретенске часове лајф коуча о продаји и журку за нг. Платиш поштено и по закону. Разумеш? Не ти, говорим генерално.

Молим те не свирај. Плата на руке се даје себе ради а не радника ради.  

Подели на овим сајтовима

Тебра математика чиста. Направио сам ти 10000 евра. Плати 10%. Нећу тимбилдинг и кретенске часове лајф куча о продаји и журку за нг. Платиш поштено и по закону. Разумеш? Не ти, говорим генерално.

Evo ti matematike...
1. Napravio si mi 1000 evra, od tih 1000 evra imas 10 % poreza na rad, 19 % sociono i penziono znaci da ti platim 700 evra a 300 drzavi? Kapiras? 
Ili mozemo ovako..
2. Napraavio si mi 1000 evra. Platim ti preko racuna 200 evra, 150 evra drzavi i na ruke 650 evra. 

Kaprias sada? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

Evo ti matematike...
1. Napravio si mi 1000 evra, od tih 1000 evra imas 10 % poreza na rad, 19 % sociono i penziono znaci da ti platim 700 evra a 300 drzavi? Kapiras? 
Ili mozemo ovako..
2. Napraavio si mi 1000 evra. Platim ti preko racuna 200 evra, 150 evra drzavi i na ruke 650 evra. 

Kaprias sada? 

Не него ме платиш 1000 евра и пријавиш на 1000евра јер имам право на достојну пензију. И не бацаш паре на тимбилдинге, нг журке и сличне малограђанске будлаштине.

Подели на овим сајтовима

Не него ме платиш 1000 евра и пријавиш на 1000евра јер имам право на достојну пензију. И не бацаш паре на тимбилдинге, нг журке и сличне малограђанске будлаштине.

Znaci ti da mi zaradis 1000 evra a ja da te platim 1400 evra???? 
Dobra ti je ta matematika.... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Шта ти фали?

Meni nista, al problem je sto ti ne razumes osnovne stvari. 

Imas bruto platu, to ti je neto plata (ono sto se plati radniku ) + radnikov dug prema drzavi koji placa privrednik direktno, ali to je deo radnikove plate. U mnogim drzavama radnici to placaju direktno drzavi a dobijaju bruto platu na ruke. Kod nas su politicari to vesto zbacili sa tereta radnika na poslodavca da radnici ne bi videli koliko ih drzva peljesi. 

Kada ti neko plati 1000 evra on ti je platio neto platu, a tvoja bruto plata je 1400 evra u tom slucaju. 

Шта ти фали? Мало ти 8600 евра? Па има коме није. И тако одоше многи преко...

Odose, kada imamo genijalce kao ti koji 'oce da isteruju ekonomsku pravdu a ne znaju osnovne ekonomske termine. 

Evo ti ukratko. Ti satanizujes privrednike ne obaziras paznju sto ih drzava jase. Zato sto drzava jase privrednike privrednici moraju da jasu radnike ili da zatvore svoje poslove. Posto mnogi privrednici ne mogu da jasu radnike ni malo, oni jednostavno zatvore svoj posao, jer ispada da su oni ti koli peljese radnike a ne drzava posto ih na sva usta ogovaraju. 

Kada privrednici ne rade, imas manje radnih mesta, kada imas manje radnih mesta imas manje plat, jer je plata rezultat ponude i traznje. 

I sve to ti pricas i baziras na osnovu toga sto si video nekog politickog druga clana partije, koji je izumzao masne subvencije od postenih privrednika kojih je 50 na tog jednog. 

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, haveaniceday рече

A ti se samo lozi na tu kapitalisticku mitologiju zlog privrednika gazde, koji krajcuje sirote radnike tok fura automobile od 5000 0000 evra i satove od milion evra.... 

Bukvalno znaci imam cetvoricu  privrednika u sirem porodicnom krugu, niko auto preko 5 000 evra nema. O cemu vi ljudi pricate?! 

Па ако ти ниси такав шта се буниш? Виђао сам ја то плата из два дела, на руке а са друге стране мало мало светске метрополе и слично. Не позивм анархију и револуцију него кажем не ваља то. И трпим.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Evo ti ukratko. Ti satanizujes privrednike ne obaziras paznju sto ih drzava jase

Разумем ја све И мислим да је 8600 ок. Ал немој да ми причаш приче. Не кажем да је држава праведна. Ал не глорификуј послодвце. Да не причам о закону о раду који је закон о робовласничким односима, закидање слободних дана, прековремено које се не плаћа и слично. Причам из искуства роде.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Вилер Текс рече

Разумем ја све И мислим да је 8600 ок. Ал немој да ми причаш приче. Не кажем да је држава праведна. Ал не глорификуј послодвце. Причам из искуства роде.

Rode, znam ja da ti pricas iz iskustva, al moras da shvatis da vecina poslodavaca nema zlatne rolekse od 8 0000 evra, a vi njih sve stavljate u isti kos. Stvarno trebate to da prekinete. 

I sto ne bih glorifikovao poslodavce? Ljudi uloze svoj novac u nesto, rizikuju nekada i da izgube sve, bore se u ovom tvrdo naprevednom sistemu, i jos ih svi redom pljuju !?!?! Zasto? Zato sto znate neke barabe koji imaju masne pare, i ponasaju se ko barabe a igrom slucaja su takodje poslodavci? 

Pa znas li ti koliko poslodavaca ima ova zemlja, a koliko je malo takvih o kojima ti pricas?!

samo u mom okrugu nekih 30 kilometra ima desetak malih firmi vecina do 10 zaposlenih. Sta ti mislis, da oni imaju neke masne pare? To su bre sve radni ljudi, vredni ljudi, domacini. Rade zajedno sa svojim radnicima cesto. Krojaci, mali proizvodjaci raznoraznih stvari, trgovine itd... sta.. njih ko j..... daj da ih izmuzemo sto vise mozemo... 

pa onda mozete da se oprostite od radnih mesta, idite radite za kromberg i subert i nuzdu u pelene za 250 evra... kada hocete da ubijete trziste rada umesto da trziste rada cveta.. 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Вилер Текс рече

Па ако ти ниси такав шта се буниш? Виђао сам ја то плата из два дела, на руке а са друге стране мало мало светске метрополе и слично. Не позивм анархију и револуцију него кажем не ваља то. И трпим.

ja sam preduzetnicka radnja, sam radim, nemam zaposlene... ja ti samo objasnjavam zasto se placa iz dva dela, i da se tako radi kod vecine ljudi...znam koliko me sisa drzava i koliko moras da budes snalazljiv da te ne bi ocerapali kao nista kada si mala privreda... 19 % poreza i doprinosa je ok.. problem je glavni 10 % poreza na rad, koji nema veze ni sa penzijama ni sa zdravstvo i bolje da ne razmisljas gde te pare zavrsavaju...

Drzava kada oce da smanji broj pusaca ona lupi porez na cigare...
Sta ce da se desi kada lupi porez na rad.... 

Da imam radnika rekao bih mu - bruto plata ti je tolika i tolika.. je l 'oces na nju da budes prijavljen.. ili kako hoces, pa ti izvoli... 

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, haveaniceday рече

ja sam preduzetnicka radnja, sam radim, nemam zaposlene...

Онда ниси уопште кометентан да причаш о односу послодавац запослени. Ја ти причам из свог искуства. Ја ти само кажем да је наивно то како ти гледаш, да се плата плаћа на црно, тј половина. Тиме се откид од пензије онога ко ти доноси новац а то није ок. И говорим о онима који израбљују раднике, не плаћају прековремено, нбацују додатне послове који нису предвиђени уговором и то не плаћају и сличне ствари. Где то има да те запосли неко као туристичко водича а онда ти тражи да учествујеш у селдиби канцеларије и ти кажеш нећу а он ти залепи отказ и каже а у уговору пише испуњава све налоге послодавца. То су робовски односи. Измислио сам занимање у ово примеру али веруј ми да се ово дешава.

Иначе за нас хришћане постоји добро штиво које се бави овим, Саборна посланица Светог Апостола Јакова.

Саборна посланица Светог Апостола Јакова глава 5

Глава V.

Ходите ви сад богати, плачите и ридајте за своје љуте невоље које иду на вас.

2. Богаство ваше иструхну, и хаљине ваше поједоше мољци;

3. Злато ваше и сребро зарђа, и рђа њихова биће свједочанство на вас: изјешће тијело ваше као огањ. Стекосте богаство у пошљедње дане.

4. Гле, виче плата вашијех посленика који су радили њиве ваше и ви сте им откинули; и вика жетелаца дође до ушију Господа Саваота.

5. Веселисте се на земљи, и насладисте се; ухранисте срца своја, као на дан заклања.

6. Осудисте, убисте праведника, и не брани вам се.

7. Трпите дакле, браћо моја, до доласка Господњега. Гле, тежак чека племенитога рода из земље, и радо трпи док не прими дажд рани и позни.

8. Трпите дакле и ви, и утврдите срца своја, јер се долазак Господњи приближи.

9. Не уздишите један на другога, браћо, да не будете осуђени: гле, судија стоји пред вратима.

10. Узмите, браћо моја, за углед страдања пророке који говорише у име Господа.

11. Гле, блажене називамо оне који претрпљеше. Трпљење Јовљево чусте, и пошљедак Господњи видјесте; јер је Господ милостив и смилује се.

12. А прије свега, браћо моја, не куните се ни небом ни земљом, ни другом каквом клетвом; него нека буде што јест да, и што није не, да не паднете под суд.

13. Мучи ли се ко међу вама, нека се моли Богу; је ли ко весео, нека хвали Бога.

14. Болује ли ко међу вама, нека дозове старјешине црквене, те нека читају молитву над њим, и нека га помажу уљем у име Господње.

15. И молитва вјере помоћи ће болеснику, и подигнуће га Господ; и ако је гријехе учинио, опростиће му се.

16. Исповиједајте дакле један другоме гријехе, и молите се Богу један за другога, да оздрављате; јер непрестана молитва праведнога много може помоћи.

17. Илија бјеше човјек смртан као и ми, и помоли се Богу да не буде дажда, и не удари дажд на земљи за три године и шест мјесеци.

18. И опет се помоли и небо даде дажд, и земља изнесе род свој.

19. Браћо! ако ко од вас зађе с пута истине, и обрати га ко,

20. Нека зна да ће онај који обрати грјешника с кривога пута његова спасти душу од смрти, и покрити мноштво грјеха.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...