Jump to content

Како Ви тумачите Христове речи '' Будите савршени '' ?

Препоручена порука

Sva sreća pa nije mislila na mene.  ;)

Ja sam iznenađen. Zar nisam ja njena ljubav?

Rekla mi je da odem negde drugde sa svojim glupostima, to je jasan znak ljubavi.

Ти си мој непријатељ !  0212_rolleyes

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Rekla mi je da odem negde drugde sa svojim glupostima, to je jasan znak ljubavi.

Ти си мој непријатељ !  0212_rolleyes

Ali morate da me volite i vi me volite?

Taj deo rečenice ste zaboravili. <3

Подели на овим сајтовима

Sva sreća pa nije mislila na mene.  0212_rolleyes

Попадије не љубе атеисте - али, песници им понекад и отму макар осмех.  ;)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ти си мој непријатељ !  ne_shvata

Ево Аквилио те воли за све нас... Али, "планктонски" да не помислиш одмах на којекакве "биохемијске" процесе  0212_rolleyes

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Sva sreća pa nije mislila na mene.  0212_rolleyes

Попадије не љубе атеисте - али, песници им понекад и отму макар осмех.  ;)

Zašto ne? Okej, zato što ljube popove.  ne_shvata

Makar osmeh?

Подели на овим сајтовима

А сада ;)

Пуно Вас поздрављам и желим Вам живот испуњен прелепим осећањима радости, мира и љубави !

А атеисти желим да узме све што му живот пружа

јер данас је цвет а сутра ће бити увела ружа !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Ти си мој непријатељ !  0409_feel

Ево Аквилио те воли за све нас... Али, "планктонски" да не помислиш одмах на којекакве "биохемијске" процесе  ne_shvata

Aquilio voli samo svoj kompjuter, svoju filozofiju religije, svoju atomsku bombu (  0212_rolleyes ) i svoju biciklu.

Sve ostalo je neistina, da ne kažem laž. Tako da me on ne voli.

Nadam se da će Sefora reći da me voli.

Подели на овим сајтовима

А сада ;)

Пуно Вас поздрављам и желим Вам живот испуњен прелепим осећањима радости, мира и љубави !

А атеисти желим да узме све што му живот пружа

јер данас је цвет а сутра ће бити увела ружа !

Kako nihilistički stihovi, što reče Dimitrijević za njih, " ko da ih je sami đavo napisao ".

Kolovođa đavoooo, a na kraju jaaaaaa.

Ne mislite vi to ozbiljno. Vi samo nećete da kažete da me volite.

Ja vas volim. I to dete na slici je jako slatko.

Подели на овим сајтовима

Прочитао сам тему мало уназад. Како сам и претпоставио, исповест је (погрешно) везивана за "предевхаристијску обавезу."

Наиме, треба разликовати свету тајну покајања од чина исповести (без обзира на руску духовну праксу обавезног и погрешног сјединавања обе у једно). Исповест, на жалост, не подразумева обавезно и покајање (мада би требало да буде тако), а покајање је и те како могуће без исповести. Добро је и корисно имати духовника, да би се избегла прелест - али, мирјани би, у принципу, за духовнике требали да бирају мирске клирике (који би требало да боље разумеју проблеме брачних људи, које и сами деле). Свакако, за мирјанина је идеално да пође од парохијског свештеника, а за монаха од игумана или неког искуснијег оца који у манастиру има послушање духовника.

А по мом ЛИЧНОМ МИШЉЕЊУ (које никада не бих прогласио за став Цркве), СВАКО ко је крштен у име Оца, Сина и Светога Духа и ко искрено изговори православни Символ Вере и молитву пред причешће, може да се причести. Уосталом, управо је молитва "Верујем Господе и исповедам..." и уведена као заштитна мера за свештенике, који, захваљујући њој, не морају уопште да се оптерећују ко им прилази путиру. Ово је, одговорно тврдим, једна од најјачих догматских молитава у православљу и интегрише јединство свих светих тајни. У мери искрености изговарања ове молитве, налази се и мера достојности сједињења с Христом и узноса жртвене Љубави.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Eros(musko zenska ljubav) i Filia(prijateljska ljubav) su kao dve zmije koje trebaju da se uspnu na drvetu naseg zivota.

Ovaj čovek nema emocije.

Da ima, ne bi ubio onolike ljude u Hirošimi i Nagasakiju.

Taj covek je bio iz ove ekipe http://en.wikipedia.org/wiki/Ariosophy . On je na celu pricu o ljubavi ipak

gledao malo drugacije.

Подели на овим сајтовима

Eros(musko zenska ljubav) i Filia(prijateljska ljubav) su kao dve zmije koje trebaju da se uspnu na drvetu naseg zivota.

Ovaj čovek nema emocije.

Taj covek je bio iz ove ekipe http://en.wikipedia.org/wiki/Ariosophy . On je na celu pricu o ljubavi ipak

gledao malo drugacije.

Jadna Hiroshima.

Подели на овим сајтовима

Ovaj čovek nema emocije.

gledao malo drugacije.

Jadna Hiroshima.

Jadan Drezden.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...