Jump to content

Како Ви тумачите Христове речи '' Будите савршени '' ?

Препоручена порука

Наша је невоља што Евхаристију схватамо као једну од седам Светих Тајни. Веома дубока рана у нашој теолошкој свести коју нам је нанео Тридентски Концил и схоластика.

Подели на овим сајтовима

Наша је невоља што Евхаристију схватамо као једну од седам Светих Тајни. Веома дубока рана у нашој теолошкој свести коју нам је нанео Тридентски Концил и схоластика.

:group111:

Evharistija je način postojanja.

Подели на овим сајтовима

Rekao sam već ranije, ispovest se zove sv. Tajna pokajanja. Pokajanje je ono što je bitno u svemu, a ne ispovest kao takva.

Pričešće nije uslovljeno ispovešću.

No, to smo već rekli, i vrtimo se u krug.

Па, не знам. Поразговарај са неким свештеником !

Понављам ... Ја нисам рекла да је потребно исповедати се пре сваког причешћа !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Евхаристија је свеопшта тајна Цркве, сама Црква у свом тајанственом иконизовању Царства Божијег. Евхаристија је темељ на коме стоје сва црквена чинодејства и све њене Свете Тајне.

Подели на овим сајтовима

Евхаристија је свеопшта тајна Цркве, сама Црква у свом тајанственом иконизовању Царства Божијег. Евхаристија је темељ на коме стоје сва црквена чинодејства и све њене Свете Тајне.

Ja sam samo rekao šta je za mene Evharistija.

Zapravo, ona je suština postojanja.

@Sefora:

Nisi i dalje odgovorila čemu komplikovanje?

Подели на овим сајтовима

Наиме, ја нисам рекла да евхаристија спада у једну од седам светих тајни.

ЕВХАРИСТИЈА (благодарење, захвалност): Тајна коју је установио Сам Исус Христос на последњој Својој вечери са Апостолима.

Надам се да не мислите да сам ...

Наиме, писала сам о неопходности исповести у животу православног хришћанина.

Јер, уколико се само причешћујемо ... А не исповедамо се !

Можемо да упаднемо у прелест !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

A ne možemo da upadnemo u prelest ako se ispovedamo?

Па, можемо да упаднемо у прелест ! Али зато и постоје искусни духовници који ће нам помоћи да се избавимо од ...

Подели на овим сајтовима

Наиме, ја нисам рекла да евхаристија спада у једну од седам светих тајни.

ЕВХАРИСТИЈА (благодарење, захвалност): Тајна коју је установио Сам Исус Христос на последњој Својој вечери са Апостолима.

Надам се да не мислите да сам ...

Наиме, писала сам о неопходности исповести у животу православног хришћанина.

Јер, уколико се само причешћујемо ... А не исповедамо се !

Можемо да упаднемо у прелест !

Сестро, не кривим ја тебе. Тај нонсенс схоластичког поимања Светих Тајни, те продор такве теологије у православље, направили су теолози много већи и од мене и од тебе.

Подели на овим сајтовима

@Sefora

Sustina je to da evharistija nije uslovljena ispovescu.

Старајте се пак да се чешће сакупљате на Евхаристију (Литургију) Божију.

Наравно да није потребно да се исповедаш да би долазио на Литургију !

Подели на овим сајтовима

@Sefora

U citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti.

Подели на овим сајтовима

A ne možemo da upadnemo u prelest ako se ispovedamo?

Па, можемо да упаднемо у прелест !

Tako da zaključujemo šta?

To da li ćemo upasti u prelest ili ne nema veze s ispovešću.

Ali ima veze s pokajanjem.

Па, можемо да упаднемо у прелест ! Али зато и постоје искусни духовници који ће нам помоћи да се избавимо од прелести.

Рецимо ... Кажеш духовнику ... Оче ја сам јуче изговорио три хиљаде пута '' Господе помилуј ''.  Да ли могу да повећам број на 5000 . Духовник Ти каже ... Не ! Довољно је да изговориш само три пута !

Подели на овим сајтовима

@Sefora

U citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti.

Не. У манастирима се служе сваки дан литургије ! Да ли се монаси причешћују на свакој литургији ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...