Никола Ђоловић Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Како Ви тумачите Христове речи '' Будите савршени '' ? Budite blagodatni, u smislu da imate dobrovoljnu zajednicu sa Mojom Ljubavlju koju imamo Otac i Ja i Duh Sveti... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Како Ви тумачите Христове речи '' Будите савршени '' ? Budite blagodatni, u smislu da imate dobrovoljnu zajednicu sa Mojom Ljubavlju koju imamo Otac i Ja i Duh Sveti... Човека, који се очистио од страсти, Дух Свети просветљује, озарује и обожује. Тада човек, задобија ''бестрашће'', тј. живот који који не нарушавају ни страсти нити греховне слабости. Човек с миром и сабраношћу подноси сваку спољашњу увреду, јер је слободан од гордости, мржње, гнева и плотских жеља. То је други степен обожења који се назива - созерцање ( боговиђење ). И тако ... Искуства обожења су сразмерна степену духовног очишћења. Колико је човек очишћенији од страсти, толико је узвишеније искуство Бога које прима, видећи Бога по речима Св. Писма: Блажени чистим срцем, јер ће Бога видети. ( Мат 5, 8 ). Наиме, потребно је да се човек врати у првобитно стање. Е сада ... Овај процес је веома болан и потребно је време, труд, ... Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Сестро, теби би позавидео и Свети Максим Исповедник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Сестро, теби би позавидео и Свети Максим Исповедник. хааххахаха Свети Максим Исповедник Он је написао прелепе књиге ! Мислим да је све речено у овој теми !? Сада би требало прећи на тему ... Које навике нам стварају седам смртних грехова ? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7826.0.html Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 а овде имаш и беседу Владике Атанасија, јасну и гласну о причешћу и посту: http://www.4shared.com/audio/qIYqdqG7/epatanasije_kamenica_010410.html хвала :-) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Сестро, теби би позавидео и Свети Максим Исповедник. sv-maksim se nije bavio copy/paste bezličnim bogoslovstvovanjem. dada Napisao prelepe knjige... jaoj... 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Сестро, теби би позавидео и Свети Максим Исповедник. sv-maksim se nije bavio copy/paste bezličnim bogoslovstvovanjem. dada Napisao prelepe knjige... jaoj... 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Треба знати да се злопамтљиви и злобни људи препознају и по томе што, обузети духом мржње, лако и са уживањем умањују вредност учења, делатности и врлине свог ближњег. Паметни и разборити људи, примећују само врлине и само о њима говоре. А безумни људи проналазе само кривице и недостатке. Уколико Ти смета што често наводим делове Светог Писма и речи светих отаца !? Па, не знам ! Иди на форум крстарице . Тамо тога нема ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Сестро, теби би позавидео и Свети Максим Исповедник. sv-maksim se nije bavio copy/paste bezličnim bogoslovstvovanjem. dada Napisao prelepe knjige... jaoj... 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Треба знати да се злопамтљиви и злобни људи препознају и по томе што, обузети духом мржње, лако и са уживањем умањују вредност учења, делатности и врлине свог ближњег. Паметни и разборити људи, примећују само врлине и само о њима говоре. А безумни људи проналазе само кривице и недостатке. Уколико Ти смета што често наводим делове Светог Писма и речи светих отаца !? Па, не знам ! Иди на форум крстарице . Тамо тога нема ! Pa forum služi da se razmene lična mišljenja. Nismo pitali sv. Vasilija, Jovana, ovog, onog. Sefora treba da priča. I gubi svaki smisao kada se citira u toj meri. I ne možete tek tako da terate druge ljude "ako im se ne sviđa kako mi radimo stvari ovde" i on je deo nas u jednakoj meri kao i vi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Сестро, теби би позавидео и Свети Максим Исповедник. :cheesy2: klapklap se nije bavio copy/paste bezličnim bogoslovstvovanjem. ekstra Napisao prelepe knjige... jaoj... :cheesy2: 1405_love klapklap Треба знати да се злопамтљиви и злобни људи препознају и по томе што, обузети духом мржње, лако и са уживањем умањују вредност учења, делатности и врлине свог ближњег. Паметни и разборити људи, примећују само врлине и само о њима говоре. А безумни људи проналазе само кривице и недостатке. Уколико Ти смета што често наводим делове Светог Писма и речи светих отаца !? Па, не знам ! Иди на форум крстарице . Тамо тога нема ! Pa forum služi da se razmene lična mišljenja. Nismo pitali sv. Vasilija, Jovana, ovog, onog. Sefora treba da priča. I gubi svaki smisao kada se citira u toj meri. I ne možete tek tako da terate druge ljude "ako im se ne sviđa kako mi radimo stvari ovde" i on je deo nas u jednakoj meri kao i vi. Наравно ... Али не видим разлог зашто некога непрестано нападати зато што је цитирао Свето Писмо или некога од светих отаца. Ја сам унела текст, а Ви разговарајте о томе. Да ли је то ОК ! И ... Зашто желите да разговарате самном ? Мислим да на овом форуму има много више паметнијих људи од мене ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Поставља се онда питање: шта ти хоћеш овде ако нећеш да разговараш? Да ли заиста мислиш да без тебе не бисмо нашли сами те цитате? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Сестро, теби би позавидео и Свети Максим Исповедник. :cheesy2: klapklap se nije bavio copy/paste bezličnim bogoslovstvovanjem. ekstra Napisao prelepe knjige... jaoj... :cheesy2: 1405_love klapklap Треба знати да се злопамтљиви и злобни људи препознају и по томе што, обузети духом мржње, лако и са уживањем умањују вредност учења, делатности и врлине свог ближњег. Паметни и разборити људи, примећују само врлине и само о њима говоре. А безумни људи проналазе само кривице и недостатке. Уколико Ти смета што често наводим делове Светог Писма и речи светих отаца !? Па, не знам ! Иди на форум крстарице . Тамо тога нема ! Pa forum služi da se razmene lična mišljenja. Nismo pitali sv. Vasilija, Jovana, ovog, onog. Sefora treba da priča. I gubi svaki smisao kada se citira u toj meri. I ne možete tek tako da terate druge ljude "ako im se ne sviđa kako mi radimo stvari ovde" i on je deo nas u jednakoj meri kao i vi. Наравно ... Али не видим разлог зашто некога непрестано нападати зато што је цитирао Свето Писмо или некога од светих отаца. Ја сам унела текст, а Ви разговарајте о томе. Да ли је то ОК ! И ... Зашто желите да разговарате самном ? Мислим да на овом форуму има много више паметнијих људи од мене ! Jao, pa ne napada vas niko. Napadamo to što citirate previše, to je samo frka, vi ste okej. Znam ko je pametniji od Vas: Željko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Поставља се онда питање: шта ти хоћеш овде ако нећеш да разговараш? Да ли заиста мислиш да без тебе не бисмо нашли сами те цитате? :cheesy2: Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Па, покушајмо да побожно разговарамо о овој теми ! Али ... Ја мислим да је све речено ! Чули смо реч Божију, чули смо мишљење светих отаца, чули смо мишљење свештеника и чули смо Ваше мишљење. И тако ... Пуно Вас поздрављам и желим Вам живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира ! Уживајте ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 хааххахаха Свети Максим Исповедник Он је написао прелепе књиге ! Ма да. Добар чичица, кажу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 ок, али не разумем зашто толико људи полажу на покајање ... зар сте се покајали за све оно што сте чинили пре крштења, кад сте опрани од свих греха пре тог чина? Бог не условљава, већ пружа, само је питање избора. кајо, и ми схватамо тело и душу заједно, оба ће васкрснути заједно. како то називамо, мање је важно - важно је да разумемо шта подразумева израз кад га употребимо. Монаси ми често у задње време скрећу пажњу на важност покајања.наравно да је важна, али се претерује у смислу да се њој даје толико већа важност а занемарује се суштински моменат светог причешћа. Правило је исповедити се пре причешћа. Znaci sveti Jovan Zlatousti je nepravilno pricescivao?? Тада је за блуд на пример на шест године било ускраћено право на причест. Погледај целовиту слику тадашње цркве, а не само појединости.и погледај онда каква је евхаристијска пракса била те Цркве и пракса опхођења према верницима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука