Srdasce Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 E jesi ti jedno pravo srculence! Jos nisam video da neko ovako lepo i detinje nevino diskutuje! Ovako srculence. Bog od nas trazi savrsenstvo i bezgresnost. Da je to moguce postici primer su ti Svetitelji I pre svega jedna zena Bogorodica. Vidis ona nije imala svojih licnih grehova vec samo ucesce u praroditeljskom grehu. Samo nemoj sada potezati pitanje praroditeljskog greha jer je to tema za sebe. Znaci njih imamo kao primer. Ocvde sam ti vec pomenuo jednog da kazemo naseg savremenika starca Porfirija , o kome ti preporucujem da procitas sto god nadjes,, koji je bas o tome govorio na jedan klep i slikovit nacin.Savrsenstvo je stanje u kome je covek potpuno predan u ruke Svetog Duha i Duh Sveti zivi kroz njega. Normalno put do tog savrsenstva je trnovit i nimalo lak, sto zbog naseg nasledja sto zbog navika koje smo stekli u zivotu sto zbog nedostatka dobre volje sto zbog lenjosti sto zbog strasti i zelja a najvise zbog nedostatka LJUBAVI. Vidis srculence ovo zadnje je najbitnije. Kazu neki Sveti oci da sotona nije zlo samo po sebi jer zlo samo posebi ne postoji nego je on jedan veliki , ogroman nedostatak ljubavi.Tako sto imas vise ljubavi to si bliza savrsenstvu a kada dostignes savrsenstvo onda goris ljubavlju. Ljubavv sama zraci iz tebe. Ti nemozes drugacije nego da goris ljubavlju da mislis ljubavlju da delas ljubavlju i uopste sve sto cinis da cinis sa ljubavlju.Sto je jos bitnije ti si sve vise i vise gladna ljubavi i osecas se sve vise i vise gresnikom i nedostojnom te ljubavi. Ti vise nisi svesna da ne gresisi. Ti si nevina kao dete i sve sto cinis cinis kao Hristos ali ti toga nisi svesnazato sto se kupas u Ljubavi koja te cini smirenom. To je ono o cemu pise Sv Simeon Bogoslov. Ako bilo sta nadjes od njega procitaj. U Zitjama od oca Justina ces naci pod njegovima danom jedan izvrstan njegov tekst bas o ovome o cemu govorimo. Neznam da li sam bio dovoljno jasan. Ljubav je to savrsenstvo ali ne ona romanticna holivudska ljubav nego ona Bozanska o kojoj govore i apostol Pavle i apostol Jovan.Znaci nemoj da se zamaras time koliko ili sta nego tezi da volis i to onom ljubavlju za koju apostol Pavle kaze da se zbog nje svaki dana razapinje. Ona je bolna ali slatka. Radosna tuga kazu oci. Ona nije svesna da to sto radi je dobro zato sto to dobro prirodno izlazi iz nje. Covek se u njoj potpuno zaboravi i mnogo toga se desava sa njim a da on nije ni svestan kako i sta bas kao sto je i Gospod opisao u Jovan 3 glava. Recimo starac Porfirije je cesto pitao one koji su mu dolazili po savet sta im je kazao zato sto je on toliko bio u Duhu Svetome da je on bio instrument Duha Svetoga i Duh Sveti je govorio kroz njega. Eto srculence. Ja se nadam da ces me razumeti. Ako nisi pitaj slobodno i ponovo. Ma, jok, Trifke, ja to samo tako kako umem i kako navire iz glavice, ništa drugo. Uh...malo je reći, da sam postić pročitala, u jednom dahu. Divno si to objasnio. Da, jesam sada razumela. Hvala ti na vremenu, što si ga odvojio, da mi ovako lepo i potanko objasniš i daš dublji uvid u to, šta se mislio početnim rečima koje su začetak teme, a koje su mene bacile još u veću trilemicu. Ovih dana planiram da se učlanim u crkvenu biblioteku, i lepo da redom čitam, odnosno u dogledno vreme isčitam, šta si na temi pomenuo, neće da škodi, može samo da koristi. Nemam reči, da ti zahvalim. Veliko si mi dobro učinio ovim. Dobrim ti se vratilo. Hvala veliko. Baš sam fino ovo rekao, ali ne vidim amin nešto?! :.mislise. A za pitanje o matematici, evo ovako: loša ti je formula, nema tu plus minus, sve je plus. Postoji jedna stara mudrost: "nikad neznaš šta je sreća, a šta nesreća". Kod Hrista je opet to ovako, sve naše grehe je On platio. Znači koliki god minus da napraviš On će da plati, naravno ako si mu blizak/bliska, i ako mu veruješ/veruješ u njega. Dobra dela se računaju, i sva dela ljubavi, i sva ona koja su učinjena u ime ljubavi. Davanje je u stvari uzimanje. Jesi, fino. I malopređašnji. I ovaj sadašnji, da kažem. Volim kada mi se plastično objasni, tako da svako može da razume, od 7. - 77. I danas ja, i za pet godina, kada neko bude ovo čitao, pa bude imao iste nedoumice, recimo, pa će da mu pomogne. Kao meni što sada će. kao meni što sada je. Sada mi je sve puno jasnije, da. Nisam ni rekla da mi je ispravna, već samo da mi je nerzumna. I drago mi je da mi je pojašnjeno. Hvala najdivnije i tebi, što si imao strpljenja da mi razabereš moje nedoumičaste kučine od premisli, to jest zabludica. Veliko hvala, puno naučih. Dobrim ti se vratilo, Inerko. Obojici puno hvala. Svaki mi je na svoj izravno neobičan i drugačiji način pojednostavio istu meni nejasnu stvar, koja me je dugo mučila. A sada je puno jasnija i determinastija u mom umu. Meni to puno znači i jako to vrednujem i cenim. Hvala Vam oboma, drugari moji. Inner Truth and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Inner Truth Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Da to se slazemo jako si me dobro nadopunio! :good2: Da se raumemo nisam ja tebe ništa nadopunio, ja sam rekao svoj stav koji je velikim delom protiv tvog jednostranog stava. Ja sam upravo naglasio da postoji put ka savršenstvu,i da je Isus taj put i ako si osetio da je to nešto što nedostaje u tvom razmišljanju-super. Ja bih pre rekao da sam te ispravio , a ne "nadopunio". 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Koliko je morao Hristos da podnese veliku Žrtvu da bi uzeo sve grehe na sebe, kako bi palom čoveku pokazao da može oprostiti baš sve i to ne samo sada, no sada , uvek i u sve vekove. Koliko puta Gospode možemo da pogrešimo pita apostol....7x77 kaže Hristos jer osim hule na Duha Svetoga neoprostivog greha nema više,jer je (greh) umro na Krstu kad je Spasilac pobedio i telesnu smrt.( vaskrsao u život večni ) Živimo život Stvoritelja, predajmo se. ne toliko onome što smo naučili, već onome istinskom što mi u stvari jesmo. Takvo biće svesno svoga Tvorca i svesno svog postojanja u Spasitelju ,može da živi svoj savršeni život sada i uvek i u sve vekove do kraja vremena. Inner Truth је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука