Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 31 минута, fsa рече

Huawei sanctions will destroy US chip industry

Bože, daj Trampu drugi mandat. 

• Оплаках :)) 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 2.9.2020. at 16:40, haveaniceday рече

A ti i dalje verujes da severna koreja nije diktatorski raspad od zemlje gde ljudi umiru od gladi bukvalno? 

Gomila gluposti ... Ti baziras svoje kisljenje o S. Koreji na osnovu sledecih informacija:

Nemaju struje

nemaju interneta

nemaju kompjutera,

Kim ubija sa raketama i topovima svoje protivnike

Ubija ih sa coporima pasa

kim je umro nekoliko puta

Njegova sestra je pèreuzela vlast nekoliko puta

itd

A istina je:

Imajum interneta i struje u izobilju toliko da ih Ameri optuzuju za hakerisanje ... znaci imaju informaticki veoma obrazovanu populaciju...

Lansiraju satelite i interkontinentalne balisticke rakete za sta im treba izuzetno obrazovana populacija...

Osvojili su nuklerano oruzje za sta treba izuzetno puno znanja i ekonomslih resursa ...

Kim ziv i zdrav...

Sestra nije preuzela vlast ...

O kretenlucima kako ih ubija topovima i coporima pasa ne treba ni pokusati spustati se toliko nisko i diskutovati o tome ..

Ti si taj koji veruje u manipulacije zapadnih medija i tamo nema diktature vise nego sto je bilo u Jugi a ja sam odrastao i proziveo pola veka u toj jugiu i nikakve diktature nije bilo kao ni danas u Italiji. Nikakve razlike nema u mom zivotu danas u odnosu na zivot u Jugi osim sto imam vise para i bolji standard.

Подели на овим сајтовима

The United States’ federal government is obsessed with the Chinese telecom giant Huawei. It has adopted a multipronged strategy to crush the company and decouple the Western world from China’s telecom and semiconductor industries.

Although well-intentioned, this effort could seriously harm the US’ economy and national security. The US semiconductor industry, which is the bedrock of the US economy, has thrived like never before in a globalized industry.

The campaign to isolate Huawei and the greater technology decoupling enterprise threatens this historic success and accelerates China’s technological independence.

ASIATIMES.COM

WASHINGTON – The United States’ federal government is obsessed with the Chinese telecom giant Huawei. It has...

Nešto o autoru članka:

Scott Kennedy is senior adviser and Trustee Chair in Chinese Business and Economics at the Center for Strategic and International Studies (CSIS). A leading authority on Chinese economic policy, Kennedy has been traveling to China for over 30 years. His specific areas of expertise include industrial policy, technology innovation, business lobbying, U.S.-China commercial relations, and global governance.

From 2000 to 2014, Kennedy was a professor at Indiana University (IU), where he established the Research Center for Chinese Politics & Business and was the founding academic director of IU’s China Office. Kennedy received his Ph.D. in political science from George Washington University, his M.A. in China Studies from the Johns Hopkins School of Advanced International Studies, and his B.A. from the University of Virginia.

Подели на овим сајтовима

A on mrtav ladan...

Цитат

a ja sam odrastao i proziveo pola veka u toj jugiu i nikakve diktature nije bilo kao ni danas u Italiji.

- Imao si dozivotnog predsednika.

- Bila dozvoljena samo jedna partija.

- Izbori fakticki nisu postojali, osim namestenih izbora unutar jedne dozvoljene partije

- Zabranjen bio uvoz raznorazne robe, pa se svercovala (dzinsa naprimer).

- Ljude koji su bili politicki dissidenti zatvarali na robiju. 

- Izvrsavani atentati na politicke dissdidente. 

- Nisi imao mogucnost i prava privatnog biznisa. 

- Sin vojvode petra bojovica uhapsen i osudjen na robiju jer nije aplaudirao Titu. Pre toga su mu titovi partizani ubili oca ispred kuce, usmrtili ga od batina. 

- Ubili su Drazu Mihajlovica teatralnim sudjenjm na kom nista nije dokazano. Nevinog coveka. Uspesno su ga satanizovali i izjednacili sa ustaskim sljamom. 

?

Цитат

Naravno. Ameri su nasi neprijatelji koji su ubijali nevinu decu po Srbiji ...

Malo su ubijali i italijani i nemci i austrijanci i hrvati.. pa ti ne smeta da zivis medju svima njima, da se druzis sa njima i tako dalje.. samo ti ameri smetaju. Je l si siguran da je zbog dece? 

Da ti kazem nesto matori.. nama amerikanci jesu bili neprijatelji i jesu ubijali nevinu decu. Al oni nam odavno nisu neprijatelji. taj sukob je zavrsen, trazili smo djavola, i izgubili smo. Ti to ne mozes da prezalis kako vidim.... Pravi neprijatelj nam je nas komunjarski mentalitet koji nas je kostao mnogo vise nego sto ce nam amerikanci zla ikada naneti. 

taj nas komunjarski mentalitet je prvo doveo komuniste koji su oterali sve iz srbije sto valja, onda nam je doveo Milosekta na kog ti otkidas da nas uvuce u ratove koje sigurnu gubimo i napravi nam neprijatelje od tih amerikanaca i od pola normalnog sveta...posto se sa takvim degenericima tesko saradjuje i prave dogovori....  posto su videli da sa mentolom kao sto je on nema neke normalne saradnje nego samo batina radi. 

Nazalost to se sve obilo o nasa ledja... ledja nevine dece. 

Sada ta deca, zbog igara milosevica i amerikanaca vise ne zive, a Mira i Marko zive lep zivot, kao i Seselj i njegova deca... dok su nazalost mnogi propali... 

Подели на овим сајтовима

@Bilbija

A sto ti brate ne odes lepo tamo ( usevernu koreju) , pokupis zenu  i decu odes u posetu i slikas mi te kompjutere pokazes mi pristup internetu, posaljes nam slike ovde... i dokazes nam lepo svima da nas amerikanci lazu... ja ne znam sta drugo da ti kazem... odes lepo pitas nekog koreanca na ulici, upoznas, druzite se, svratis kod nejga.. slikas mi taj raskosni dom.. prosetas se malo po zemlji...

ja sam gledao gomilu ljudi koji su isli tamo i beda je vise nego jasna.... i to ne samo amerikanaca ima ljudi iz raznoraznih delova sveta pokupe se i odu tamo... i dobiju  vodica van kog ne smeju da mrdnu i smeju da pricaju samo sa odredjenim ljudima..... 

Подели на овим сајтовима

WWW.STANDARD.RS

Spektar mišljenja o efikasnosti takve „finansijske kazne“ Vašingtona od strane njegovog najvećeg spoljnog poverioca, vrlo je širok.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 8.9.2020. at 10:01, fsa рече

111.jpg

On 8.9.2020. at 10:01, fsa рече

111.jpg

Da se razumemo oko jedne stvari, kina i indija su ovde prve jer mere ukupan brojn studenata, i nisam zato lajkovao...meni to i nije neki pozitivan\negativan znak za kinu posto kina ima 1.3 milijardi normalno da ce da ima ogroman broj STEM (ili bilo koja druga oblast) jer jednsotavno ima i najvise ljudi. 

Ono sto je ovde impresivno (meni) jeste Iran zapravo. koji ima "samo" 80 miliona ljudi, slicno kao nemacka ili druge vece evropske zemlje koje nisu na ovoj listi. 

Подели на овим сајтовима

Ja verujem da ljudi najbolje glasaju svojim nogama, zivotom i novcem...

Od svih Kinezak koji rese da imigriraju van kine, 22 % ode u USA (vise nego u bilo koju drugu drzavu)

image.png.272ccdcf830b4e4628010b22c95e2fa6.png

WWW.MIGRATIONPOLICY.ORG

The Chinese represent the third-largest immigrant population in the United States, their numbers having grown rapidly in recent decades. The population is atypical in some respects: Far more highly educated and likely to have...

Подели на овим сајтовима

US has been exposed for funding last year’s Hong Kong protests

WWW.SCMP.COM

The little-known but powerful US Agency for Global Media has financed protesters in the city and helped them with technical support.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, fsa рече

US has been exposed for funding last year’s Hong Kong protests

WWW.SCMP.COM

The little-known but powerful US Agency for Global Media has financed protesters in the city and helped them with technical support.

Uopste ne sumnjam da je ovo tacno, iako nema nekih dokaza u clanki.. ali pa sta? I ja bih im donirao pare jer se ljudi bore za slobodu od diktatorske vlasti. 

osim ako necete da argumentujete da i dalje imaju demokratiju... posto je vise nego evidentno da je vise nemaju.... 

Ili ako hocete da argumentujete nesto jos ludje.. da vlast u kini nije diktatura.. ali to me ne bi cudilo jer evo an ovoj istoj temi citam kako se u koreji super zivi... imaju kompjutere, interenet, struju pored svih dokaza za suprotno... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...