Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, haveaniceday рече

Taj haos nece da se smiri, morace opet tenkovima da izadju i pobiju ljude koji hoce pravo glasa. 
To je lakse nego da im daju pravo glasa..... mislim.. sta oni ima da glasaju bre!? Koji ce im to u zivotu.. to su obicni teroristi. :D

Nasilna manjina demonstranata već se smirila jer su im vođe pobegle iz Hong Konga shvativši da više ne mogu nekažnjeno da ruše i pale grad, fizički napadaju neistomišljenike i policiju i za sve to još da budu dobro plaćeni od strane zapadnih obaveštajnih službi... prpa bato! ;) 

Lokalna policija nije ubila ni jednog jedinog nasilnog demonstranta za sve vreme trajanja protesta. Kakvi crni tenkovi za onu šaku jada... nema potrebe za time. Tek svaki peti građanin Hong Konga podržava nezavisnost, ali je broj onih koji su za tako nešto spremni da se bore uz upotrebu nasilja daleko manji. 

O kakvom pravu glasa govoriš? To im nikada nije ni ukidano, samo su lokalni izbori privremeno odloženi zbog epidemije. Glasaće kada to prođe. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 10.9.2020. at 22:27, haveaniceday рече

Nisam ni sumnjao. Treba to i ovde. Ko prica protiv vlasti taj je strani placenik i odmah na robiju.

Kada neko hoce da ti oduzme pravo glasa normalno je da rusis. I ti bi rusio da tebi ovde hoce da oduzmu pravo glasa. 

kako znas da im je dobar ako nemaju glasanje? Sto im ne otvore pravo glasa sirom kine pa neka ga glasaju ako je dobar... nego hapse ljude kao strane placenike i domace izdajnike i prete im zatvorom, zatvaraju ih u radne kampove ako iskazu nezadovoljstvo tim dobrim sistemom? 

Mozda kinezi i ne misle da je dobar, nego nemaju izbora.... (sa obzirom da nemaju nikakvo glasanje, nikakvu opciju da izaberu svoju vlast i u kom ce pravcu da ide) 

Pričanje protiv vlasti u Hong Kongu i dalje je dozvoljeno. Mirni protesti i dalje su dozvoljeni, uz izuzetak povremenih restrikcija zbog epidemije. Nije dozvoljeno: nasilje, terorizam, secesionizam i zlonamerno uplitanje drugih država. Ne postoji država na svetu gde je drugačije, pa što bi Kina bila izuzetak. 

Glasanje? Misliš ovo kao u SAD, da mogu da biraju jedno od dva zla i da nemaju mogućnost da bilo šta suštinski promene u društvu? Šta će im tako nešto? Nisu ludi da ruše sistem koji dobro funkcioniše, u kome iz godine u godinu sve bolje žive, i da ga menjaju za lažnu i propalu demokratiju SAD-a. Imaju oni glasanje, brini ti svoje brige:  https://en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_China

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

Vlast koje drzave j toliko retardirana i nehumana da lansira rakete blizu naseljenih mesta? Kineska naravno. Uspeli su da imaju crash rakete blizu naseljenog mesta i za malo pobili ko zna koliko ljudi. 

Na ovo sam stvarno morao da se nasmejem. Dirljiva je tvoja briga za jadne i napaćene Kineze koje "zamalo pobi" njihova "retardirana i nehumana vlast" nekom raketom koja je otkazala... I dok se ti toliko brineš za Kineze i nemaš miran san, tvoj dragi Tramp ne "zamalo" več stvarno svakodnevno ubija stotine i hiljade po svetu, oružjem i sankcijama... ali nema veze, on je za tebe mudri i humani baja o kome treba pričati sve najlepše i čiju guzicu treba ljubiti

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, haveaniceday рече

> Kineska komunisticka partija dovede zemlju do bankrota i dozvoli kapitalizam po ugledu na hong kong kojim oni na srecu nisu vladali.
>Kapitalizam proizvede logicne ocekivane posledice u vidu bogastva, kreacije poslova, povecanja plata smanjivanje siromastva

Genijalci: Svaka cast kineskoj komunistickoj pariji.

koliko jadno, glupo i intelektualno neiskreno duvanje u dupe kineskoj komunistickoj partiji.... nije ona zasluzna za to vec sistem kapitalizma, privatne svojine itd. 

Kad je tako, zašto i kod nas kapitalizam nije proizveo te sjajne posledice koje pominješ? Zašto u svetu ima toliko mnogo država gde je kapitalizam doveo do suprotnog? Biće da ipak nije samo stvar u sistemu, več pre svega u ljudima. Kina očigledno ima sposobne lidere koji su uz to članovi baš te komunističke partije koju ti ne možeš da smisliš ;)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 8.9.2020. at 2:38, haveaniceday рече

@Bilbija

A sto ti brate ne odes lepo tamo ( usevernu koreju) , pokupis zenu  i decu odes u posetu i slikas mi te kompjutere pokazes mi pristup internetu, posaljes nam slike ovde... i dokazes nam lepo svima da nas amerikanci lazu... ja ne znam sta drugo da ti kazem... odes lepo pitas nekog koreanca na ulici, upoznas, druzite se, svratis kod nejga.. slikas mi taj raskosni dom.. prosetas se malo po zemlji...

ja sam gledao gomilu ljudi koji su isli tamo i beda je vise nego jasna.... i to ne samo amerikanaca ima ljudi iz raznoraznih delova sveta pokupe se i odu tamo... i dobiju  vodica van kog ne smeju da mrdnu i smeju da pricaju samo sa odredjenim ljudima..... 

Nema potrebe da idem, imas isti taj zapad cijoj propagandi verujes koji optuzuje S.Koreju za provaljivanje u njihove informativne sisteme pa je dovoljno imati vijugu vise od kokoske da bi se ukapiralo da izmedju "umiru od gladi, nemaju struje, nemaju intern eta" i " lansiranja balistickih raketa, hakerisanaj SAD obavestajnih sluzbi" postoji ogroman loigicki jaz ..

Подели на овим сајтовима

The US Is Doing Far Worse Than What It Accuses China Of Doing To The Uighurs

MEDIUM.COM

Disney is the subject of controversy in mainstream circles again, not because it is a sprawling monopolistic media megaconglomerate whose…

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Bilbija рече

"umiru od gladi, nemaju struje, nemaju intern eta" i " lansiranja balistickih raketa, hakerisanaj SAD obavestajnih sluzbi" postoji ogroman loigicki jaz ..

Ne postoji,. Takodje je SSSR lansirao rakete u svemir kada su im ljudi umirali od gladi. To je opste poznata istorija i nije nikakva propaganda zapoada. Ne znam sta je problem u tome da se lansira raketa i da ti deo populacije nema dovoljno hrane da jede, i gde je tu logicki jaz. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, fsa рече

Zašto u svetu ima toliko mnogo država gde je kapitalizam doveo do suprotnog? 

Bukvalno nema nijednog jedinog mesta gde je kapitalizam diveo do suprotnog. Mozemo da diskutujemo od mesta do mesta. Ali ako uporedis, kolicina slobodnog trzista je u direktnoj korelaciji sa kolicinom rasta. 

Цитат

Kad je tako, zašto i kod nas kapitalizam nije proizveo te sjajne posledice koje pominješ ?

Prvo moras da mi definises sta je to kapitalizam, pa da nastavimo dalje o tome... da utvrdimo -> zasto. Osim komunisticke partije ima jos mnogo razloga izmedju Srbije i Kine koje su zasluzne za to, prvenstveno sistemskih.  

Ova opaska za komunsite... stvarno ne znam sta da kazem sem DUH ne volim komuniste. Al fora je sto ti sposobni ljudi koji su zasluzni za razvoj kine u proteklih 20 godina vise nisu u partiji. Xi Djin Pin je od relativno skoro na visokoj partijskoj poziciji, i pocistio je dosta onih koje ti referiras kao sposobne. Zato je i kina krenula nizbrdo.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, fsa рече

Na ovo sam stvarno morao da se nasmejem. Dirljiva je tvoja briga za jadne i napaćene Kineze koje "zamalo pobi" njihova "retardirana i nehumana vlast" nekom raketom koja je otkazala... I dok se ti toliko brineš za Kineze i nemaš miran san, tvoj dragi Tramp ne "zamalo" več stvarno svakodnevno ubija stotine i hiljade po svetu, oružjem i sankcijama... ali nema veze, on je za tebe mudri i humani baja o kome treba pričati sve najlepše i čiju guzicu treba ljubiti

Nije brale moja briga za njih, nego za mene. Ako su oni sposobni i tako olako lansiraju rakete koje mogu da se sruse na naseljeno mesto gde zive njihovi gradjanik, sta mislis kako ce se poneti prema tebi? 
Nije u pitanju nikakva humanost, boli me uvo neka ubijaju svoje gradjane na milione, al necu da takva drzava i takva vlast dodje u poziciju da moze mene da ugrozi.

ne znam sta je tu tesko da se razume. Ako on tretira kineza tako, kako ce tretirate tebe ili tvoju decu u buducnosti? 

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, fsa рече

Pričanje protiv vlasti u Hong Kongu i dalje je dozvoljeno. Mirni protesti i dalje su dozvoljeni, uz izuzetak povremenih restrikcija zbog epidemije. Nije dozvoljeno: nasilje, terorizam, secesionizam i zlonamerno uplitanje drugih država. Ne postoji država na svetu gde je drugačije, pa što bi Kina bila izuzetak. 

I sta mislis jos koliko ce dugo da bude dozvoljeno pricanje protiv vlasti? Posto nigde u kini to nije dozvoljeno. Svuda se kaznjava i to je opste poznato.

Цитат

Glasanje? Misliš ovo kao u SAD, da mogu da biraju jedno od dva zla i da nemaju mogućnost da bilo šta suštinski promene u društvu? Šta će im tako nešto? Nisu ludi da ruše sistem koji dobro funkcioniše, u kome iz godine u godinu sve bolje žive, i da ga menjaju za lažnu i propalu demokratiju SAD-a. Imaju oni glasanje, brini ti svoje brige:  https://en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_China

Amerikanci biraju izmedju dva zla (mada to nije potpuno tacno postoje i druge partije samo nisu tako jake).

KInezi biraju samo jednog, bilo zlo, bilo dobro to ti je sto ti je. Amerikanci posle par godina mogu da smene nekog ako im se ne svidja. Kinezi - tesko. Sve sto kritikujes u americkoj demokratiji u kineskoj je 100 puta gore. 

No parties other than the Communist Party and the eight allied parties were allowed at the elections, which took place from October 2012 to March 2013. The same nine parties are represented at the Chinese People's Political Consultative Conference.

Подели на овим сајтовима

@fsa inace da se razumemo oko jedne stvari, ti se ovde tripujes da je kina neka bogata zemlja. Ali nije. Kina im visok bdp jer ih ima 1+ milijarda. Samim tim moraju da imaju veci BDP od zemalja koje imaju par miliona cak i da su mnogo manje produktivni. Kada pogledas produktivnost i plate kineza - oni su siromasni:

Prduktivnost im je ko u bugara. Znaci kapitalizam u Bugarskoj je efikasniji nego kapitalizam u kini: 

image.png.cc82645070a8847854b8d63a78d215f0.png

Takodje kupovna moc prosecnog kineza je jako niska. 

palte su im i dalje jako niske, prosecna plata im je oko 900 eura mesecno. (bruto plata)  to je nivo bugarske, grcke, poljske. 

TRADINGECONOMICS.COM

Wages in China increased to 90501 CNY/Year in 2019 from 82413 CNY/Year in 2018. Wages in China averaged 12971.29 CNY/Year from 1952 until 2019, reaching an all time high of 90501 CNY/Year in 2019 and a record low of...

Wages in China increased to 90501 CNY/Year in 2019 from 82413 CNY/Year in 2018.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...