Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, haveaniceday рече

@Avocado evo zasto su mediji djubrad. Ovo se desava vise manje svud, ali upravo ti mediji koji traze izivnjavanje trampu su isti oni koji stvaraju ovakvu sliku amerike, kao da je neka rupcaga i ratna zona.

Jao, janda ta Amerika, sirotica ... napadaju je sa svih strana a ona sirota dobra k'o 'leb ... :)) 

Ja mislim da bi amerima sada pomogla jedna dobra doza uranijuma, i obogacenog i osiromasenog .... 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, haveaniceday рече

Ne brate nije to nikakav spin, to je samo posmatranje situacije onakva kakva jeste.

Reći da nešto nije spin zato što je istina je non sequitur. Spin je skretanje teme u nekom drugom pravcu, nebitno je da li je istinit ili ne, šta više, pametan spin je uglavnom istinit. Na primer, Hercegovačka se mogla nazvati i stecištem pacova, zmija i narkomana... ali nije tema zašto su porušene zgrade i da li su bile trošne i neodržavane, nego kako su porušene... zato je to spin iako je sama tvrdnja relativno istinita...

Isto tako, za ono što sam napisao o Trampovom ponašanju je potpuno nebitno da li mediji lažu ili ne lažu... što sam već obrazložio...

Ne mozes ti trampovo ponasanje prema medijima da posmatras u vakuumu. Mislim mozes, ali to nije fer analiza.

Naravno da mogu da utvrdim da govori neistine i zatim ne priznaje da je izgovorio neistinu nezavisno od toga da li svi novinari na svetu lažu ili ni jedan ne laže, jer ovo drugo nema veze sa ovim prvim...

I zato je to sto ti radis sofizam, jer upravo hoces da posmatras te stvari u vakuumu, redukcionisticki.

Dokle ćeš da se blamiraš sa korišćenjem te reči suprotno njenom značenju?

Evo primera koji si naveo:

I sam vidis da je to banlana greska....

I samo je potrebno da pročitaš prethodni deo pasusa, a ne da se praviš da ne postoji, pa da shvatiš poentu...

A zasto ne bi branio? Zasto bi dopustio medijima koji toliko lazu o njemu tu pobedu? Treba im pokazati da ih ne postuje. Ne treba da im se izvinjava i kleci. Pametan covek, zato ga i gotivimo.

Već odgovoreno na to u ostatku te poruke iz koje si izvukao samo tu rečenicu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, haveaniceday рече

@Avocado evo zasto su mediji djubrad.

Random bilbijanje na forumu je dokaz da su mediji đubrad?  :D

Ovo se desava vise manje svud, ali upravo ti mediji koji traze izivnjavanje trampu

Koliko god puta pokušaš ovakve gluposti vratiću te nazad u realnost... ne traže mediji izvinjavanje Trampa... normalnost i pristojnost zahtevaju da kad nešto pogrešiš priznaš da si pogrešio...

I ne treba da im se izvinajva, treba da ih drnda dok svi ne bankrotiraju. Narod odlicno zna ko tu laze i koliko, nisu ludi.

Znaju svi da Tramp često laže... samo jedan deo ima "Me ne frego" moto... poput tebe:

On 25.7.2020. at 14:10, haveaniceday рече

I znas li koliko me briga za trampovo preuvelicavanje inaguracije kada ovi lazu ljude mnogo destruktivnije!?

al ti izgleda biras da budes ko oni, pa da posmatras stvari u vakuumu i onako kako su ti oni predstavli.. trampa kao nekog strasnog lazova koji je veliki problem.. uolpste ne uzimas u obzir da te upravo ti isti mediji hrane svim tim informacijama ili ti ih ne daju, i usmeravaju tvoj fokus tamo gde im milo..

Nasedas kao glupson pravi... padas pod dobro oprobanu formulu...

Jok, bio bih glupson pravi kada bih mislio da ako mediji lažu, onda nekako Trampove očigledne laži postaju istina, i kada bih mislio da je normalno to što on brani očigledne neistine umesto da prizna grešku zato što mediji lažu...

postoji dobar razlog sto FOXU skace rejting a ovim ostalim klovnovima pada....

Koji je to razlog?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Avocado рече

Koji je to razlog?

Isti onaj zbog kog je tramp pobedio 2016, i zbog kog ce da pobedi 2020...

Pocni da gledas desnicars jutjubere, a nemoj samo da ispiras mozak levicarskim pa ces mozda da shvatis njihovu perspektivu. Ili mozes da nastavis da mislis da su debili koji vole patolosko laganje i da zato glasaju za trampa... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Avocado рече

Reći da nešto nije spin zato što je istina je non sequitur. Spin je skretanje teme u nekom drugom pravcu, nebitno je da li je istinit ili ne, šta više, pametan spin je uglavnom istinit. Na primer, Hercegovačka se mogla nazvati i stecištem pacova, zmija i narkomana... ali nije tema zašto su porušene zgrade i da li su bile trošne i neodržavane, nego kako su porušene... zato je to spin iako je sama tvrdnja relativno istinita...

1. Postavis ministarstvo istine koje  drzi jedno politicko glediste.
2. Besumucno gledas godinama kako to ponasanje nabija republikance u patos, terajuci ih da se izvinjavaju za svaku sitinicu.

3. Daju free pass i mnogo bolji tretman demokratama jer dele politicko glediste,....

4. Podrzis coveka koji konstatno baca zamke svojim preuvelicavanjem i pravi idiote od tih istih medija...

Dodje avokado hoce da mi argumentuje kako je spin ukazivati na tu cinjenicu, jer ipak treba vise da pricamo o njegovom preuvelciavanju i lupetanjui banalnih gluposti, i treba skroz da ignorisemo medijsko laganje..

aha vazi... u kojoj bre ti realnosti zivis, da republikanci slusaju takve ko sto si ti, ne bi nikad vise uzeli vlast, amerika bi zavrsila u green new dealu i ostalim bolesnim idejama...

idi tamo tripuj se kako su komunisti samo fini ljudi koji imaju luckaste ideje,|
tramp ti je orvelijanski a ovo ministarstvo istine koje odredjuej ko je koliki lazov i ko treba da se izvinajva a ko ne.. oni ti nisu orvelijanski..

pali bre tamo... licemeru obicni :D

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Avocado рече

Random bilbijanje na forumu je dokaz da su mediji đubrad?  :D

Ne, mediji su djubrad jer predstavljaju jednu od najboljih zemlja na svetu ko rupcagu gde ljudi ginu levo i desno, i time uticu na ovakve lake mozgove kao sto je bilbija i njemu slicni.
I tim ljudima neko da se izvinajva? Gubite se bre... nema izvinajvanja, nema pristojnosti... ne pruzate pristojnost, necete ni da je dobijete.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Ne, mediji su djubrad jer predstavljaju jednu od najboljih zemlja na svetu ko rupcagu gde ljudi ginu levo i desno, i time uticu na ovakve lake mozgove kao sto je bilbija i njemu slicni.
I tim ljudima neko da se izvinajva? Gubite se bre... nema izvinajvanja, nema pristojnosti... ne pruzate pristojnost, necete ni da je dobijete.

Pa Mladjoni pola Srbije je paslo i popaslo medijske price o Milosevicu i "agresiji" .. To su plitki mozgovi Mladjoni i tvoj medju njima.

A da je SAD prkno planetarno koje samo plutonijum moze da dezinfikuje je jasno ...

Mada, koliko su slanine nabacilli ko zna , mozda tu ni gama zraci ne i pomogli ...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bilbija рече

Pa Mladjoni pola Srbije je paslo i popaslo medijske price o Milosevicu i "agresiji" .. To su plitki mozgovi Mladjoni i tvoj medju njima.

Pa slazem se ne znam sta je problem. Nas su demokrate gadjale, iste one koje sada prave ove nerede u americi, i promovisu taj "anti amerikanizam"...

Svi republikanci su glasali protiv gadjanja Srbije.

Цитат

A da je SAD prkno planetarno koje samo plutonijum moze da dezinfikuje je jasno ...

Ajd zamisli sada, nema SAD, sta se desava u svetu? Znaci SAD nestala... zamisli svet bez njih, zivo me zanima koja je tvoja slika sveta... misaoni eksperiment. I to ne pricam o tehnologijama i tehnoloskom napretku koji je dosao zahvaljujuci SAD.... to da ignorisemo... samo ovako, geopoliticki.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Pa slazem se ne znam sta je problem. Nas su demokrate gadjale, iste one koje sada prave ove nerede u americi, i promovisu taj "anti amerikanizam"...

Nas  su bomardovale SAD a n e demokratska stranka ... Iste one koje i danas nastavljaju da ucenjuju >Srbiju i Srbe i u Srbiji, Kosmetu, RS ... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Nas  su bomardovale SAD a n e demokratska stranka ... Iste one koje i danas nastavljaju da ucenjuju >Srbiju i Srbe i u Srbiji, Kosmetu, RS ... 

E tu lezi tvoja glupost. Ne, bombardovala te je demokratska stranka. Sad nije homogena smesa.
I naprotiv, ne ucenjuju, vec pokusavaju da nas iskopaju iz rupe u koju su nas njihovi prethodnici zakopali..

A mi kao i obicno, debilcine, ne znamo da biramo saveznika dobro. Jer sam ja imao plitak mozak u 20 al ti ga imas i u 50....

image.png.32869692bda48178703b3a9c5320814c.png

Mi (srbi) vec godinama odbijamo saradnju sa SAD. Jer smo glupi....
Moja majka mi je pricala kada sam bio mali da u SAD ljudi jos gledaju crno bele televizore koliko su siromasni.... a moja majka je inace obrazovana zena..... mogu samo da zamislim koliko su vama titovim pionirima ispriali mozak tim glupim pricama.

Umesto da zakopamo te glupe price, i okrenemo se saveznistvu sad mi se okrecemo kini i slicnim degenericima...

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, haveaniceday рече

E tu lezi tvoja glupost. Ne, bombardovala te je demokratska stranka. Sad nije homogena smesa.
I naprotiv, ne ucenjuju, vec pokusavaju da nas iskopaju iz rupe u koju su nas njihovi prethodnici zakopali..

I ti pricas nekome o gluposti ... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Jel je taj moralni postulat uvek tacan? Da li uvek i svakom treba da priznas kada si nesto pogresio?

Nije.

Подели на овим сајтовима

Isti onaj zbog kog je tramp pobedio 2016, i zbog kog ce da pobedi 2020...

Koji je to razlog?

Pocni da gledas desnicars jutjubere, a nemoj samo da ispiras mozak levicarskim pa ces mozda da shvatis njihovu perspektivu. Ili mozes da nastavis da mislis da su debili koji vole patolosko laganje i da zato glasaju za trampa... ;)

Ne ispiram mozak ni sa jednima ni sa drugima...

Подели на овим сајтовима

1. Postavis ministarstvo istine koje  drzi jedno politicko glediste.
2. Besumucno gledas godinama kako to ponasanje nabija republikance u patos, terajuci ih da se izvinjavaju za svaku sitinicu.

3. Daju free pass i mnogo bolji tretman demokratama jer dele politicko glediste,....

4. Podrzis coveka koji konstatno baca zamke svojim preuvelicavanjem i pravi idiote od tih istih medija...

Dodje avokado hoce da mi argumentuje kako je spin ukazivati na tu cinjenicu, jer ipak treba vise da pricamo o njegovom preuvelciavanju i lupetanjui banalnih gluposti,

Jok... to je sasvim legitimna i sasvim druga tema u odnosu na ono što sam pisao o Trampu... spinovanje nije ukazivati na to samo po sebi... spinovanje je kada ukazuješ na to kao odgovor na onu priču o Trampu... važi i obrnuto... kad ti napišeš sve to što imaš i onda neko umesto da odgovori na to kaže da je Tramp lažov, možeš slobodno da zaključiš da spinuje...

i treba skroz da ignorisemo medijsko laganje..

Kad i gde sam napisao da treba da ignorišemo medijsko laganje? Što baljezgaš?

aha vazi... u kojoj bre ti realnosti zivis,

U realnosti u kojoj pojmovi poput spinovanje ili sofizam imaju neko manje-više prihvaćeno značenje... nije ono da mali Perica može da ih izvuče i koristi bez blama za šta god mu padne na pamet jer ih je negde čuo i skontao da su negativni...  :)

idi tamo tripuj se kako su komunisti samo fini ljudi koji imaju luckaste ideje,

Imaju jako loše i destruktivne ideje...

pali bre tamo... licemeru obicni :D

Smešan si...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...